Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiur88

Mamusie listopad 2017 cz.2 ;)

Polecane posty

Gość gośćfif
KarolinaNova.. przechodziłam przez to samo.. :( Mam nadzieje , ze uda Ci się rozkrecic laktacje.. mnie niestety się nie udało jestem tylko na MM ... :(

Gość gość kasiur88
Fif ja na szczepienie jeszcze mam czas bo maly ma 12dni ale bede szczepuc 5w1 starszy syn mial tez te nic mu nie bylo wiec teraz tez sie na nie zdecydujemy :) KarolinaNova witaj w klubie mamus dzieciaczkow z spadkiem wagi :( u mnie pokarm jako tako jest ale ze mlody oslabiony spadkiem wagi to w momencie zasypia przy piersi bo niema sily ssac :/ polozna dzisiaj powiedziala ze bedziemy walczyc o kp do konca i jak Adas tylko sil nabierze to odstawiamy butle z mm ;) nawet nie wiecie jak sie ciesze ze mam taka polozna zawsze moge zadzwonic i sie poradzic a sama takze dzwoni dopytac jak nam idzie :) bedzie ciezko ale damy rade ;) Musimy!!! Pozdrawiam i caluje :*

Gość KarolinaNova
Dzieki dziewczyny :* po prostu mam dola, mysle ze to moja wina ze jej nie przybiera na wadze. Zobaczymy jak poranne wazenie wyjdzie po nocnym karmieniu. Na drugim wazeniu o 18:00 wyszlo ze znowu minimalnie spadla jej waga, czyli wazy teraz 2490g. Jestem zalamana.

Gość gośćffbasia
Dziewczyny współczuję wam. Ja się martwię niska waga mojej 6latki to co dopiero wy jeśli chodzi o noworodki!!! Ale to nie wasza wina, chcecie jak najlepiej! Trzymam kciuki!

Gość KarolinaNova
Bylysmy na trzecim wazeniu. Mala przybrala :) Z 2490g do 2544g. Mega ulga :) Oby przez noc dalej tak przybierala to juz przede wszystkim bedzie prawdziwa ulga dla mnie.

Gość Lucyna30
Karolina wiem co czujesz... też mi wmawiali, że mam wystarczająco pokarmu, a to były krople... karm je jak tylko ma otwarte oczy, a jak śpi dość długo, budz dziecine... zdejmuj czapeczke, zmień pieluche, powinna się obudzić i karm! wiem jak to jest jak robisz wszystko co w Twojej mocy, jesteś wyczerpana, nie śpisz, a dzieciaczek traci na wadze... nie przejmuj się ;* przybierze na wadze napewno! i będziecie zaraz w domku ;* trzymam kciuki !

Gość Fenyloetyloaminka
U mnie bez zmian. Próbowałam chyba większości metod prócz wiesiołka i olejku rycynowego. :) Kochane cieszcie się, że Maluchy są z wami spadki we wadze są normalne. :* Będzie dobrze.. :)

Gość KarolinaNova
Tak robie :) przed karmieniem zmieniam pieluche i to wystarcza zeby mala sie rozbudzila bo nie lubi jak jest rozebrana, nawet w polowie. To czego sie nie spodziewalam to to ze po porodzie tak bardzo puchna nogi! Mam teraz dwa dwa pnie zamiast nog. Lydki i stopy tak spuchniete strasznie...kostek wogole nie ma. Pod koniec ciazy tak nie mialam spuchnietych jak teraz.

Gość KarolinaNova
Malutka ma lekko podwyzszony poziom bilirunina. Zoltaczka zdarza sie dzieciom, wiadomo. Dobrze ze to wyszlo teraz na noc kiedy moze sie naswietlac cala noc niz by to mialo wyjsc rano i znowu bysmy musialy zostac kolejny dzien..

Gość KarolinaNova
Bilirubina*

Gość DomDel
Pije Femaltiker i jakąś herbatkę na laktacje, powoli zaczyna ruszać. Boję się piątku i ważenia, bo przez ten kryzys mógł przecież polecieć na wadze. A jak wejdzie dokarmianie to tylko strzykawką, a tego się boję. Na spuchnięte nogi tylko dużo pić, trzymać do góry i masować łydki. Ja w szpitalu miałam tak wielkie, że zastanawiałam się kiedy mi pęknie skóra:-(

Gość KarolinaNova
Bedzie dobrze DomDel:* Ciezka noc byla, malej niewygodnie sie lezalo. Gdyby nie to naswietlanie to by spala od karmienia do karmienia. Przy naswietlaniu dzieci czesciej kupke robia i mala od razu sie budzila bo nie chciala lezec w brudnej, wiadomo. Przeczytalam w necie jakie sa normy bilirubiny u noworodkow, 12-15 mg/dl, mala podobno miala 14. Lekarka mowila ze przy gornej granicy i moze stad tez byl spadek wagi i dlatego naswietlaja...ale skoro przy trzecim wazeniu byl juz wzrost wagi to powinno byc dobrze, prawda? Czekam i troche boje sie porannego wazenia. Bardzo chce juz do domu wrocic.

Gość gość
Karolina pytałaś lekarzy ote obrzęki?

Gość gość kasiur88
Karolina najwazniejsze ze przybrala bedzie dobrze :) moj tez ma zoltaczke :/ waga ur byla 3450 w dniu wypisu 6.11 wynosila 3070 w piatek bylo 2970 a wczoraj 3020 i bardzo po nim widac ze tyle spadl z wagi :( my dzisiaj tez mamy kontrolne wazenie mam nadzieje ze przybral wiecej skoro tyle butli musze w niego wciskac po kazdym wybudzaniu i karmieniu piersia... Trzymaj sie kochana :*

Gość gość
Ha miałam dziesięć dni nogi spuchnięte jak balony po cesarce. Dużo pić, sikać i trzymać nogi w górze :) MM

Gość KarolinaNova
Gosc nie nie pytalam lekarzy o moje nogi. Waga z porannego wazenia to 2566g, czyli troszke wiecej niz wieczorem. Powoli przybieramy :) czekamy na pediatre i powie co dalej, mala dalej sie naswietla. Powiedzcie mamusie, jak to jest z karmieniami? Czy wasze malenstwa jadaly regularnie co 2h? Czy roznie to bywalo? Moja Mala wczoraj do pewnego momentu co 2h a w nocy to tak roznie, ja ja budzilam ale nie zjadala do konca mleka, 20-30ml max. Po 6:30 zjadla prawie 40ml. Nie wiem co o tym sadzic.

Gość gość kasiur88
Ja musze budzic co 2godz...zjada z kazdej piersi po 10min nie moge go dluzej trzymac zeby butli wiecej popil i wypija od 30-60ml mm :/ a w nocy moze pospac max 4godz wszystko wg zalecen poloznej i pediatry :)

Gość KarolinaNova
A ile ma dni?

Gość gość kasiur88
13

Gość KarolinaNova
A oki :) ja mala budzilam co 2-3h bo zalezalo mi bardzo na tym zeby waga rano byla dobra i pewnie dlatego tak malo czasami zjadla bo nie byla glodna. Teraz dalam jej butelke bo zglodniala i dosc duzo wypila bo chyba 40ml a jadla 1,5h temu i jakies 30ml wypila. Jest dobrze :) nadal czekamy na wyniki krwi.

Gość KarolinaNova
Wychodzimy :) jestem mega szczesliwa :)

Gość Lucyna30
Karolina to super wiadomość ;* już teraz będzie tylko lepiej !!!

Gość gość kasiur88
Karolina wspaniale ze wracacie do domu :) u nas przyrost wagi o 50g :) pediatra powiedzial ze maly juz jest mocniejszy i ze przy poziomie bilirubiny 11.43 taki przyrost jest bardzo dobry nawet z 30 by sie cieszyl :) w piatek znowu na kontrole wagi a w pon powtórka z krwi jaki poziom bilirubiny jest...a w miedzyczasie schemat karmienia zostaje i gluloze dalej musi pic

Gość przyszla_mama2017
Byłam na ktg i dalej nic nie ma jakichś wielkich skurczów. Basia co u Ciebie?

Gość gość kasiur88
A mnie znowu nerka wczpraj dopadla :( musialam jechac do szpitala dzisiaj na usg i okazalo sie ze mam lekki zastoj dr chcial mnie zostawic na oddziele zeby zrobic urografie ale sie narazie wstrzymalam bo to wiaze sie z koncem kp i pobytem w szpitalu a jakos sobie nie wyobrazam zostawic teraz malego :/ musze szukac poradni urologicznej z szybkimi terminami wizyt...

Gość gość
Przyszła mamo na kiedy masz termin?

Gość Bucikowa
Jutro mam CC!

Gość gość1003
Witajcie mamusie! Moge Was pocieszyc zaczelismy spadkami, byl duzy, pozniej slabe przybieranie, a dzis w 21 dobie mamy 3605, a najnizsza waga to 2750, wiec ponad 800g, wiec wszystko sie moze nagle zmienic. Za to mamy nadal duzy problem z brzuszkiem, zadzieranie sie trwa juz codziennie od 18 do 23... Bierzemy espumisan, probiotyk, ale to niewiele daje, dziecko placze, ja płacze, ale pocieszaja mnie ze mija w 3 miesiacu :)

Gość KarolinaNova
Gosc1003 a probowalas Wnidi? Podobno jest dobry.

Mimo kryzysu , mały ładnie przybiera na wadze. Uff, bo byłam przerażona! Nawet kupiłam smoczek do dokarmiania specjalny, bo strzykawką się boję. Na szczęście jest ok. :-)