Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćPaulina

Wrześniówki 2017 cz.2

Polecane posty

Gość Redsky
No u nas czerwona otoczka i przypuchnieta raczka odpadł nam wlasnie strupek ale dalej brzydka rana. Wlasnie tak jak pisałam jest problem z 5w1 my zdecydowaliśmy dlatego o 6w1 zwby potem niw było problemów czyli co dziewczyny z tymi pneumokokami to szczepienie z NFZ jest bez sensu?bo nieogarniam Ja to szczerze mówiąc lepiej wyglądam teraz po ciazy niż przed. Przed ciąża byłam za chuda zestresowana a teraz jestem szczęśliwa pare kilo zostało ale to u mnie na plus:)

Gość gość
kładziecie na noc dzieci na brzuszku?

Gość gość
to jest cudowny czas, kiedy masz przy sobie maluszka. Ja nie mogę się nacieszyć. Ciąża przebiegła prawidłowo, tylko czasem miałam jakieś niedobory. Najgorzej chyba żelazo u mnie wyglądało, a bardziej jego niedobór. Ale lekarz zalecił mi przyjmowanie dicofer i wszystko się poprawiło

Gość gość
Nie, na brzuszku śpi tylko w dzień.

Gość gość lili
Ja od dwóch dni daje przez dzien, bo przynajmniej śpi spokojnie. Bo przy sapce jest strasznie niespokojny i mam wrażenie że się dlawi. A zastanawiam się nad nocą, bo bez problemu obraca główka z jednej strony na drugą. A jak mu coś nie pasuje to płacze. Ja nie słyszałam o braku szczepionek 5w1. A ta chciałam szczepic. Na rotawirusy nie szczepie, koleżanka szczepila a i tak jej dziecko zachorowalo

Gość Kuleczkaaaaaa
Lili zaszczep na te rotawirusy. U nas w domu rota a córka nic. U znajomej też syn szczepiony wszyscy chorują a on nie. Syna nie szczepilam i wylądowaliśmy w szpitalu było ciężko masakra szkoda dziecka. A szczepionek podaje się do buzi i jest slodka:)) tak w tych refundowanych pneumokokach nie ma trzech szczepów które występują w Polsce.

Gość gość
W którym miesiącu chrzcicie dziecko? I przed czy po jedzeniu przewijacie? Bo ja przed i strasznie nerwowe jest

Gość Kuleczkaaaaaa
Ja będę chrzcic w czerwcu lub maju, kruszynka będzie większa i będzie ciepło (mam nadzieje)tak chrzcilam córkę, syn miał miesiące i tylko chciał cyca i płacz więc poczekam do wiosny/lata

Gość Kuleczkaaaaaa
4 miesiace* Zależy w jakim stanie jest pielucha;-)

Gość gość
My już po chrzcinach, mała miała 6 tygodni, całą mszę przespała. Pieluszkę zmieniam przed jedzeniem, jak zaśnie przy piciu to ma przynajmniej sucho.

Gość GośćPaulina
My planujemy w styczniu ale jeszcze zobaczymy czy nic się nie zmieni. A po chrzcie robicie jakąś uroczystość ? I czy same czy w sali? Na brzuszku układam w dzień tak na chwile i do snu w dzień. W nocy nie bo trzeba przypilnować a też śpię. Pieluszke jak ma pełną to przed jedzeniem zmieniam a jak nie to po.

Gość gość lili
Tak robimy przyjęcie dla wszystkich bliskich. Ja przebieram przed, czasem od razu po jak zrobi kupę. Bo jak przewijam po to dużo ulewa co zjadł. Ja planuje chrzciny w grudniu. Ale nie wiem w co ubrać małego. Czy specjalnie biały kombinezon kupować. Bo w kościele będzie pewnie chłodno. I samo ubranko to będzie mało.

Gość GośćPaulina
My w tamtym roku starszego chrzciliśmy w styczniu miał pół roku. Miał strój kupowany znaczy ocieplane spodnie koszule sweter i płaszczyk gruby do tego czapke ładną i pod spód drugą bawełnianą i buciki też ciepłe no i rajstopki i body z długim rękawem. Co do koszuli to tym razem bym kupiła koszulo-body. Tylko w tamtym roku było chyba wtedy -15 albo -20.

Gość goscEwa
My też chrzciny będziemy robić w styczniu albo lutym no i później jakąś uroczystość. Na brzuszku kładziemy tylko w dzień Ale za bardzo nie lubi w takiej pozycji leżeć ... Ewa

Gość gość
Do mam karmiących piersią, czy za każdym razem dajecie dziecko do odbicia?

Gość GośćPaulina
Często ale nie zawsze. Jak nie śpi to odbijam a jak zaśnie przy karmieniu to już go nie odbijam.

Gość gość
ja własnie jak daje do odbicia to duzo mu sie ulewa, a jak go zostawiam bo spi to nic nie ulewa. a jak czesto je wasz maluch? bo mój znow miał faze ze co godzine i az ulał takim gestym serkiem.

Gość gość
bo przy modyfikowanym to juz podobno trzeba odbijac

Gość gość
A na raz z ilu piersi wam je? Wystarczy jedna pierś czy już dwie?I jak długo wam je? Mi kazali jedną pierś dawać 20 min i zmiana

Gość GośćPaulina
A nawt nie wiem co ile i ile minut je. Jak się obudzi to zje posiedzi trochę czasem 2-3 h znowu zje i idzie spać wstanie i znowu. A czasem co chwile chce. Ale ostatnio dostaje smoczek bo chciał tylko smokać i się denerwował że mu mleko leci.

Gość GośćPaulina
Ja daje przy jednym karmieniu jedną przy następnym drugą.

Gość GośćPaulina
Ciekawe co tam u Eli ,Betty, Paelki i reszty długo się nie odzywają.

Gość gość lili
wasze dzieci sa spokojne przez dzien? mojego jak nie meczy kupa to spi cały dzien, a jak kupa meczy to nie spi, płacze,w kazdej pozycji mu zle. i nie wiem czy szczepic przez to dziecko, bo trafie na ten dzien gdzie go brzuszek boli i nie dosc ze osłabiony tym to jeszcze wirusy. a wasze dzieci tez takie płaczliwe?

Gość GośćPaulina
Odkąd ma smoczek to dłużej sobie poleży.

Gość GośćPaulina
A co stosujecie na brzuszek Lili?

Gość gość lili
Oslonke babyone dała lekarka, ale wybieram się znów do niej albo do innej.