Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam ochote sie rozplakac...druga dziewczyna idzie mi od razy na l4 w ciazy

Polecane posty

Gość gość
1:26 wiesz co? P********z jak poczaskana. Sorry, ale autorka pisze wyraźnie, iż pracownice zaszły w ciążę po otrzymaniu umowy na czas nieokreślony, czyli otrzymały już 3 umowę. Z reguły jest tak, że masz umowę na okres próbny, potem 2 lata przeważnie dają, a nawet na 3 i kolejna umowa jest na stałe. A więc te pracownice spełniły twoje standardy i poswiecily te 2-3 lata na usamodzielnienie się, a wraz z otrzymaniem umowy na stałe osiągnęły stabilizację zawodową. Wniosek? Sama powinnaś stulić pyszczek.

Gość gość
O mamo :D wszelkie zł w polskiej gospodarce to kobiety w ciąży na L4. Odwieczna bolączka trollika, który specjalnie założył ten temat (kolejny ;)) i kilku bezdzietnych trollic, które do porzygu tu siedzą. Nie licząc kilku normalnych wpisów. Bardzo dobrze, że mogą chodzić na zwolnienia. Jak ktoś napisał jak wykorzystują często pracowników prywatne sektory to cicho sza. Epoka Kunta Kinte już się skończyła. :P Myślę, że gdyby większość byzmesmenuf i firm :P traktowała pracowników tak jak na Zachodzie, może problem L4 ciężarnych też by się pomniejszyl. :)

Gość gość
Mam prace na ktorej mi nie zależy. Natomiast zależało mi na umowie o pracę. Obecnie studiuje drugi kierunek (pierwszy to byl błąd) i właśnie teraz jest dla mnie czas na dziecko i jak tylko podpisze umowe po okresie probnym to bedziemy starać sie o dziecko. I moge po macierzyńskim nie miec juz tej pracy. Nic nie szkodzi. Studia beda skonczone, dziecko odchowane a ja spokojnie poszukam pracy w zawodzie i pojde pracować w zawodzie w ktorym chce :) i nikt mnie o to, ze w ciaze zajde nie bedzie podejrzewal bo bede swiezo po studiach i macierzynskim. A w pracy narobie lamentu, ze nie wiem jak to możliwe, ze tego nie planowalam, ale cóż. Przeciez nie usunę nie? :P

Gość gość
Autorko sama jesteś niezłą kalkulatorką, więc jeśli masz ochote sie rozpłakać to dobrze, bo wam pieprzonym przedsiębiorcom co robią konkurs spośród 100 chętnych do pracy na jednego najlepszego robocopa to sie należy równie instrumentalne traktowanie. Jak chcesz to zatrudniaj stare baby. Co ? Nie podobała sie wcześniej starość że zatrudniałaś tylko wiek około 25 ? Zmarszczeczki i metryka nie były w twoim typie

Gość gość
jak się zatrudnia młode kobiety to ewentualne ciąże, L4, zwolnienia na dzieci itp. trzeba wkalkulować w koszty. nie da się inaczej

Gość gość
Każdy orze jak może. Pracodawcy też nie są święci

Gość gość
Wiecie co? Takie halo o młode kobiety, bo w ciążę zaraz pozachodzą. A guzik prawda. Teraz się odkłada ciążę w czasie jak daleko się da. Późne macierzyństwo jest w modzie ostatnio. Więc młode nie, bo wpadną, 40 też nie, bo przecież one młode na ciążę i zachodzą w nia z premedytacją. Zatrudnić 50 parolatke po menopauzie też strach, bo one wolniejsze i za chwilę będą mieć 1500 chorób z rakiem piersi na pierwszym miejscu. Zostają faceci, ale oni znowu mają wyższe wymagania płacowe. No nic, tylko się powiesić!

Gość gość
gość dziś - odniosę się do tego co napisałeś/aś. Ja jestem autorką. NIGDY nie zrobiłam tak, że dawałam umowę na czas określony 2 razy. W przypadku tej dziewczyny, miała umowę na czas określony na okres 6 miesięcy i na jej zakończenie dostała umowę na czas nieokreślony. Ja jestem fair w stosunku do moich pracowników i oczekiwałabym tego samego.

Gość gość
No i widać - autorka gra fair, ale oczywiście kafeterianki wiedza lepiej.

Gość gość
Oczekujesz ze pracownicy beda fair czyli ze dozywotnio z ciazy, bo pracuja u ciebie? Hehe co za myslenie. Masz dzieci?

Gość gość
A co, znasz autorke OSOBISCIE?

Gość gość
Jaka firme prowadzisz autorko?

Gość gość
Ja rozumiem autorkę. Tutaj pracownica przepracowała 6 miesięcy i zaraz po otrzymaniu umowy bach i L4... Zdarza się, ale autorko nie ma tego złego, teraz poszukasz na Jej miejsce. A tamta dziewczyna raczej ma świadomość, że nie ma po co wracać...

Gość gość
Autorko nauczona doświadczeniem innych, nie zatrudniam bezdzietnych kobiet. Tak po prostu. Rok temu miałam zatrudnić dziewczynę , ale mąż mi powiedział, żebym uważała. Zatrudnilam Kobitkę z 3 dzieci. Ta dziewczyna została zatrudniona w firmie w której pracuje moja bratowa. Dziewczyna zrobiła dokładnie to samo co opisujesz. Dostała umowę na czas nieokreślony, po okresie próbnym i jeb, za 3 miesiące już była na zwolnieniu. Nic nie mam do ciąży czy zwolnień, ale większość zwolnień w ciąży jest z powodu ... ciąży. Dziwne jest to, że polki w polsce na ciążę chorują a polki w uk, czy nl już nie chorują na tą ciążę. Ich wybór i mój też. Zatrudniajac matkę liczę się z tym, ze dzieci chorują, ale nie chorują przez 9 miesiecy. I zawsze mogą wziąć zwonienie albo popracować z domu (tak robi właśnie większość). Ja jestem człowiekiem i one są ludźmi. W moim mieście jest niedobór pracowników, ale żadna z nich nie pali się do tego żeby odejść. I cieszę się. Bo mam na prawdę super dziewczyny.

Gość gość
Pewnie ta umowa na 6 miesiecy to byl staz z UP.

Gość gość
Pewnie ta umowa na 6 miesiecy to byl staz z UP. x pewnie jestes glupia jak but.

Gość gość
Ile by ta dziewczyna nie pracowala, to byscie niezadowolone byly. Moze miala pytac o zgode kiedy, po jakim czasie moze zajsc?

Gość gość
Jaka to firma?

Gość gość
A co wam za różnica czy przyniesie L4 we wczesnej ciąży czy tuż przed porodem. Przecież potem i tak musi być w domu żeby zajmować sie dzieckiem i żadna matka kochająca dziecko która ma za co żyć nie porzuci 3-miesiecznego niemowlaka dla jakiejś przedsiębiorczyni. No chyba, że jest to dziewucha z ADHD dla której macierzyństwo to męka, ale taka to raczej nie zachodzi w ciąże zaraz po okresie próbnym

Gość gość
Dlaczego od razu zakladacie ze te dziewczyny maja lewe zwolnienia? Moze naprasde maja problemy? Ale z was su/ki. Bronicie autorki nie znajac faktow na temat stanu zdrowia tamtych kobiet.

Gość gość
Autorko napisz jaka to firma, bo cos czuhe ze tu tkwi odpowiedz na pytanie dlaczego te zwolnienia tak szybko