Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwiec 2018

Polecane posty

Gość gość
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl) 34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl) 35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl) 36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl) 37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl) 38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl) 39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl) 40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl

Gość Lena8818
lenka0311 - u mnie spakowane wszystko poprane lozeczko skrecam w weekend :) wozka niezamowilam:( jeszcze... caly czas sie bije w myslach czy xlander x cite (od poczatku ciazy sie na niego nastrajałam) ale teraz wyczailam cybexa leotie lux tanszy niz xlander ale podoba mi sie strasznie kolorystyka ktora xlanderze jest taka se... http://allegro.pl/cybex-leotie-lux-spacerowka-gondola-2w1-cbx-grey-i7220562230.html#thumb/1 no i mam dylemat :P maz oczywiscie ma w nosie - ty tym bedziesz jezdzic:) poza lekkimi skurczami - wieczorem lub noca od czasu do czasu to bardziej przeraza mnie ze chyba laktacja ruszyla... bo piersi mam takie tkliwe i ciepłe.. i sie powiekszyly. wiec juz naprawde ostatki - to samo mialam przy pierwszej ciazy.

Gość Lena8818
majówka..36/7tc....Oskar..... urodzony :) klotka.......27tc....Alicja.....brak.....10.06 Julia.........21tc.....syn.....córka. ....29.06 Nellshell..34tc...dziewczynka...syn...28.06 Lisssaa....36tc.....Pola.....syn,syn....12.06 Lena8818..35tc..Oskar/Oktawian...syn..21.06 lenka0311..22tc...chłopiec...syn...12.06 Luśka... 24tc....Ada......syn......19.06 Ewelina.. 26tc....corka....corka...15.06 Karotella4..20tc..syn..córka,syn,syn..29.06 megulkaa...22tc...Maria.....córka..23.06 Marika88....20tc..dziewczynka...syn...21.06 Cytrusek_czerwiec..23tc..chłopiec..brak.01.06 paulatsh.....27tc......córka......brak......21.06 asiaaa..24tc..dziewczynka..córka..syn.. 26.06

Gość lenka0311
No ja wózek już kupiłam i jestem zadowolona :) z laktacja u mnie tez już ruszyło od jakiegoś czasu bo po parę kropel co jakiś czas poleci ale jeszcze miękkie piersi. Bardziej martwią mnie te bóle. A wizyta we wtorek. Jutro lecę powtarzać badania

Gość gość
Lenka luz :) ja też mam twardnienia i często bolesne. Dziś rano miałam wizytę to ginekolog mówił po zbadaniu szyjki "jeszcze NIE rodzimy" Termin mamy podobny więc na tym etapie ciąży to chyba norma :) Ja też jestem już spakowana i gotowa, ale i tak ciągle mi się wydaje, że jeszcze coś... Dziewczyny ile ważą Wasze maluchy? Ile ważyły w danym tygodniu jak teraz bylyscie na usg? Moja mała mieści się w normach, ale na dole. 2300 w 34-35tc i martwię się trochę.

Gość gość
To ja Lisssaa

Gość lenka0311
Lisaa wyluzuje jak tez będę po wizycie i powie to samo co Tobie ze jeszcze nie rodze...

Gość gość
Lenka wiadomo :) daj znać... Na pocieszenie dodam, że moja kuzynka urodziła w zeszłym tyg. 35tc i 5d. Czyli praktycznie skończony 36tc. Corka zdrowa... Wszystko ok. Wyszły do domu po trzech dobach :)

Gość gość
To znów ja- Lisa. Zapominam się podpisać :)

Gość gość lipcówka
dziewczyny jakie modele wózków macie już kupione?

Gość lenka0311
My kupiliśmy Milu kids starlet :)

Gość gośćluśka
My mamy bez szału ale już nie zmieniam na etapie gondoli Amelis Pro. Zakupię dopiero nowa spacerówkę Joie chyba.

Gość klotka
Czesć dziewczyny!Dawno mnie nie było, ale to tylko dlatego, że nie działał mi komputer, a na telefonie nie mogłam dodać żadnego postu :( Gratulacje majówka! Też już chciałabym mieć to za sobą - jeszcze 18 dni :)

majówka..36/7tc....Oskar..... urodzony usmiech.gif klotka.......36tc....Alicja.....brak.....10.06 Julia.........21tc.....syn.....córka. ....29.06 Nellshell..34tc...dziewczynka...syn...28.06 Lisssaa....36tc.....Pola.....syn,syn....12.06 Lena8818..35tc..Oskar/Oktawian...syn..21.06 lenka0311..22tc...chłopiec...syn...12.06 Luśka... 24tc....Ada......syn......19.06 Ewelina.. 26tc....corka....corka...15.06 Karotella4..20tc..syn..córka,syn,syn..29.06 megulkaa...22tc...Maria.....córka..23.06 Marika88....20tc..dziewczynka...syn...21.06 Cytrusek_czerwiec..23tc..chłopiec..brak.01.06 paulatsh.....27tc......córka......brak......21.06 asiaaa..24tc..dziewczynka..córka..syn.. 26.06

Gość gość Julia
Gościu, bedzie Synek a co do imienia... mysłomy o Mariuszu ale też jakos nie jestesmy przekonani

Gość gość Julia
Co do wozeczła - mamy białego Hartana po Córce. Piękny wygodny wózek.

Gość Nellshell
Witajcie dziewczyny. Co u Was? Ja jutro koncze 34 tc i od wczoraj mam juz brzuch bardzo nisko. W 1 ciazy do konca byl wysoko, wiec nie wiem czego sie spodziewac. Ogolnie nadal nie potrzebuje ciazowych ciuchow, spodnie nietkniete leza w szafie, a ja wciaz chodze w jegginsach sprzed ciazy. Mam wrazenie ze na poczatku ciazy bardziej wygladalam na ciezarna niz teraz, gdy ubiore luzna bluzke to nic nie widac. Troche szok dla mnie bo ogladajac swoje zdj z 1 ciazy to na tym etapie juz przypominalam arbuza. Ale i tak czuje sie ciezko. Meczy mnie coraz czesciej zgaga, znow zajady, i mroczki przed oczami (brak magnesu?), wstaje w nocy na siusiu z 5 razy. Ciesze sie tylko ze juz wszystko przygotowane. Kolyska dotarla. W tej ciazy wieksza frajde sprawia mi kupowanie ciuszkow, bo nie ukrywam ze dla dzuewczynki bardziej mnie zachwycaja. Moj synek tez mial duzo cudnych ubranek, ale te kwiatki groszki koronki sprawiaja ze moja silna wola topnieje jak lod w sklepie ;) to troche sie wygadala.. Co u Was? Jak sie czujecue? Wszystko gotowe?

Gość gość
11:36 jestes osobą otyłą? Jeśli nie i nie widać ciąży pod luźną bluzka to coś jest nie tak. Np malowodzie

Gość Nellshell
Nie jestem. Wody tez musza byc ok bo mam przeciez sprawdzane na usg. W obcislej bluzce brzuch sie odznacza. W luznym tshircie nie rzuca sie w oczy.

Gość gość
Nellsnell możesz wrzucić zdj na zapodaj? Oczywiście bez twarzy, sam brzuch? Nie mogę w to uwierzyć... Ja przytyłam w ciąży tylko 8kg, z 50kg na 58, które odrazu po ciąży zeszły, a mimo tego brzuch był wielki. Tam przecież musi zmieścić się dziecko, łożysko, wody i macica też się powiększyła. Jak ktoś mi pisze, mówi, że pod koniec ciąży ma mało widoczny brzuch to ja na prawde chce, ale nie potrafię w to uwierzyć...

Gość gośćluśka
Cześć, ja ostatni miesiąc. I mimo, że przytyłam 10 kg to brzuch mam ogromniasty! i niżej niz tydzień temu bo akurat wczoraj byłam ubrana w taki sam zestaw co tydzień temu i bez problemu schowałam bluzkę za gumke spodni a wczoraj to się nie udało. Idę dzisiaj do lekarza. Mam nadzieję będą już wyniki Gbs. To pewnie bedzie najdłuższy i jednoczesnie najkrótszy miesiąc ciazy ;)

Gość lena8818
Nellshell ja bym sie nieprzejmowala - ja w pierwszej ciazy tez mialam brzuch jak na blizniaki a teraz powiedzialabym ze jest jak piłeczka. Nie wiem jak te dzieci sie tam mieszcza :D ale jakos idzie. Siostra urodzila 3600 dziewczynke a miala brzuszek jak moze moj 5 miesiac. Zreszta zobaczcie na te fittness mamy. Poprostu nieraz miesnie sa mocniejsze i bardziej spinaja. Ja w pierwszej ciazy kolan niewidzialam i stop. A teraz wszystko widoczne :D poza wiadomo czym :P Luśka mi to sie juz tak dłuzy. Najchetniej juz bym pojezdziła wózkiem :D no i maz bedzie caly miesiac w domu to tez fajnie pobyc razem tylko ze we 4 :D a nie ciagle ja i syn... Lozeczko zlozylismy.. z malego bylismy posikani wlazl do lozka sie polozyl i karuzele ogladal. I jeszcze kazal sobie dowiesic żabe zielona - bo on taka miał na karuzeli :P Taki skubany ma pamiec. Ja zapomnialam calkowicie. Dzis wizyta pobierze mi gbs tez. Sprawdzi tylko szyjke - ciekawe czy cos sie juz rusza w kierunku cy ja fiksuje :D

Gość lenka0311
I ja mam dziś wizytę pod wieczór :) tez ma mi pobierać GBS . resztę badań zrobiłam i jest okej. Dziś rowno 36 tygodni skończone . jakaś poddenerwowana jestem jak tylko wstałam :/ na plusie 13 kg i jak mowie ze nie cały miesiąc do terminu to nikt nie wierzy bo brzuszek wysoko i nie wyglada na 9 miesiąc . dla mnie jest duży :)

Gość gość
Ale fajnie was poczytac az mi wspomnienia wrocily. Pozdrawiam czerwcowka 2017 :)

Gość Nellshell
Lena nie przejmuje sie, wiem ze tak bywa wbrew temu co gosc probuje mi wmowic, dlatego nie mam zamiaru nic jej udawadniac bo ani to powod chwalenia ani wstydu. Przeciez nie moj problem, ze nie wierzy. W 1 ciazy tez mialam wielki brzuch i nie widzialam stop. I dumnie z nim paradowalam ;) moj synek bardzo przezywa pojawiwnie sie siostry. Probowal zmiescic sie w kolysce, nie wyszlo niestwty ;) wlasnie jestem w szpitalu. mialam ktg- wszystko ok. Tylko w moczu cos wyszlo i wyslali do analizy. Ogolnie jestem przeziebiona, katar i bol glowy. A planujecie jakies wyjazdy latem z maluszkami? My na kilka dni nad morze przelom maja/czerwca ale zastanawiam sie moze nad sierpniem/wrzesniem na jakies wakacje. Z synkiem jak byl taki maly nigdzie nie bylismy ale moze z drugim dzieckiem latwiej sie bedzue ogarnac? Co myslicie?

Gość Lisssaa
U mnie GBS w porządku :) Wybieramy się normalnie na wakacje w sierpniu. Zwykle było to 2tyg, teraz chyba tydzień...

Gość lena8818
kurcze u mnie w miescie z tym ktg to nie tak latwo jest - w pierwszej ciazy wcale nie mialam. poza tym jak trafilam 5 dni po terminie do szpitala bo brudzilam na brązowo-krwisto - a to juz sie szyjka do porodu przygotowywala. W tej dowiedzialam sie ze przysluguje mi wizyta u poloznej i tam moge ktg zrobic. Po wizycie dowiedzialam sie ze maly juz nisko ale szyjka nadal zamknieta i dluga. Wiec troche sie oszczedzac juz trzeba. Zamowilam wozek zdecydowalam sie na cybexa mam nadzieje ze spelni oczekiwania :D i jeszcze lezaczek do małego :) i pare pierdół dla siebie. Mialam jechac na komunie w niedziele ale przez to ze maly juz nisko lekarz polecil zebym sobie odpuscila wojarze. I w razie co tez jechac prosto do szpitala wojewódzkiego bo w szpitalu w którym chcę rodzic i pracuje moj gin, nie ma oddziału neonatologicznego tylko noworodkowy. Generalnie powiedzial ze mam sie wstrzymac do tego 37 tyg:P a pozniej juz moge rodzic :D latwo powiedziec :P A co tam u was po wizytach:?

Gość lenka0311
U mnie wszystko okej. Przepływy i wody w porządku . z maluszkiem tez . nie wiem jak wyglada sprawa z szyjka ale lekarz powiedział ze nawet jeśli coś zacznie się dziać (A może w każdej chwili) to już nie będą zatrzymywać na siłę. Nie ustaliliśmy jeszcze terminu cc. Teraz wizyta 29 maja i wtedy już ostatecznie . Posiew na GBS pobrany A i dodatkowo musiałam zrobić badanie POC. Wy tez dziewczyny musialyscie to robic? To jest pośredni odczynnik Coombsa. Tym bardziej się dziwie bo mam rh dodatni . Zostało nam czekać do Wielkiego dnia :)

Gość lena8818
Lenka mi tez kazal robic jakoś koło 30 tygodnia ciąży, a mam b RH+ a mąż A rh-. W pierwszej ciąży nie miałam wogole tego robionego - nie wiem czy standardy opieki się zmieniły czy poprostu przy kolejnych ciażach tak jest

Gość gość
powiedzcie czy to jest ciąża? Czy ktoś z was tak miał? Miesiąc temu poroniłam w czwartym tygodniu. Dostałam krwawienia od 26.04 do 3.05. Wg kalendarza owulacja była 10.05. Wczoraj zrobiłam test ciazowy I wyszedł pozytywny. Bardzo widoczne kreski. Więc dzisiaj powtarzam dwa razy test i też pozytywny. Poszłam na badania krwi i bhcg = 291. Czy to jest ciaza? Tydzień po owulacji? Sama już nie wiem czy czy to możliwe.