Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwiec 2018

Polecane posty

Moim zdaniem nie ma sensu kupować laktatora elektrycznego przed porodem. Może się przyda, może nie, a jest to wydatek. Mnie się ręczny przydał kilka razy. Co do źródeł to ja chociaż podaję jakieś. Powtarzam, że nie jest dla mnie argumentem, że ktoś zna jakieś przypadki. Nikt nie wie czy te kobiety nie miały by problemów bez karmienia. Ja znam mamy karmiące bez problemów i te niekarmiace z problemami. Nikt w żadnych badaniach nie udowodnił zależności między poronieniami a karmieniem, jeśli ciąża przebiega prawidłowo. Jeśli znajdziecie źródła, które o tym mówią wiarygodnie to chętnie poczytam. Kończę temat. Póki co ;)

Gość gość
Czyjaś historia to tak zwany dowód anegdotyczny i jest g****o warty jeśli chodzi o udowodnienie czegokolwiek. Poza tym forum i historie tu opisane to niereprezentatywna próbka statystyczna, co oznacza, że nie można na ich podstawie wyciągać wniosków dotyczących wszystkich matek karmiących. Serio, ja znam palacza, który złożył ponad stu lat, ale to nie znaczy, że papierosy są zdrowie. A trzecia sprawa to fakt, że korelacja to nie przyczynowość.

Gość gość
Ja bym po prostu bała się ryzykować. Ogólnie mało jest na ten temat publikacji bo tak na prawdę tez jest bardzo mało przypadków karmienia w ciąży chodzi mi w sensie takim jakby globalnym. Mnie się wydaje ze dziecko prawie dwuletnie obyłoby się bez mleka mamy i ja po prostu bym nie ryzykowała i nie kusiła losu. Masz racje nie wiadomo czy tamtym kobietom stało się coś przez karmienie czy i tak by się stało ale mnie w sumie tyle informacji by wystarczyło żeby zrezygnować z karmienia przy tak już dużym dziecku. Być może gdyby było młodsze bardziej bym próbowała to godzić ale w takim przypadku nie widzę uzasadnionej potrzeby a skoro są przesłanki ze może być coś nie tak to nie ryzykowalabym ale to moje zdanie.

Gość gość
Hehe a po ch*** karmić nadal cyckiem 2 letnie dziecko? Skoro od roku już może jeść wszystko w tym normalne mleko krowie z płatkami? A po tem płaczecie ze cycki do ziemi wiszą hehe

Córka je normalnie poza piersią także. WHO zaleca kp co najmniej do 2 roku życia i dłużej. Moje cycki ok, dzięki za troskę ;)

Gość gość iwonka
dziewczyny na połówkowe umawiacie się równo w 20tc czy póżniej?

Gość gość
Mój lekarz mówi, że najlepiej idealnie w 20stym, bo wtedy najlepiej widać np. serce. Dużo dokładniej niż potem

Gość Nellshell
Megulka mysle, ze nie ma sensu reagowac na zaczepki. Jestes pod kontrolą lekarza, wiesz co robisz, to najważniejsze. Moja babcia urodziła 6 dzieci, większość rok po roku. Nieraz karmiła trójkę w tym samym czasie, dodatkowo będąc w ciąży. Ja bardzo chcialabym tym razem karmic piersia, bo z pierwszym mi sie nie udalo. Wracajac do tematu dolegliwosci ciazowych mam okropny kaszel, ktory wywoluje wymioty...juz mam dosc.

Gość Gość majówka
...a ja myślę, że większość z Was lub nawet każda odstawiłaby to dwuletnie dziecko od piersi jak tylko test pokazałby 2kreski. Panuje tu jednak towarzystwo wzajemnej adoracji i to powoduje niestety mały brak szczerości. Ja napiszę szczerze... Odstawiłabym, bo malec jest już duży i ok, jedne źródła mówią to, inne tamto. Ja bym tak postąpiła, bo mam takie prawo. Tak jak megulka ma prawo karmić i teraz i potem w tandemie. No i super, ale zdanie swoje wyrażam, a Wy tylko nadskakujecie sobie nawzajem i jednocześnie jedziecie po Trollu, a jak trwoga to do Trolla. Ehh

Gość gość
beata co u ciebie?

Gość gość iwonka
julia u ciebie mówił co o płci na tym prenatalnym? ja miałam podobne crl do ciebie bo w 13tc i 1 dniu miałam 65mm

Każdy ma prawo pisać jak by postąpił, nikt nie ma prawa obrażać mnie za moją decyzję. Nawet Bóg-Troll. Tyle w temacie.

Gość gość
Megulka NIE DA sobie nic powiedzieć. Nie zauważyliście? Dajcie spokój.

A co ja mam sobie dać powiedzieć? Nikt tu nie ma rzeczowych argumentów :) Poza tym decyzję już podjęłam i nie zmienię jej przez czyjeś osobiste opinie

Gość gość Julia
Odnośnie płci gin. nic nie mowila. Powiedziała tyko ze za wcześniej i ze to i tak nie będzie nic pewnego. Ale jak wspominalam ogólnie nie była chyba najmocniejsza w tym usg, w 1 ciąży również robiłam badanie w12tc+6 dni i lekarz na 90% powiedział ze to dziewczynka(po budowie kości biodrowej).

Dziewczyny - Wesołych i spokojnych świąt dla Was i Waszych rodzin. Niech maluszki zdrowo rosną :)

Gość gość Julia
Dziękujemy Megulka i nawzajem

Gość klotka
Czeeść :) U nas w końcu kg na plusie, szkoda, że to tylko kilogram makowca, a nie ciąża ;) Brzuch już mam od 2 tygodni, także teraz tylko większy, ale w sumie to byłam atrakcją świąt, bo nie wszyscy wiedzieli o ciązy :)

Gość gość iwonka
u mnie 3 kg na plusie ale brzuszka w ogóle nie widać jeszcze , mdłości nadal mi dokuczają rano a już niedługo 15tc

Gość gość iwonka
julia jak masz w tym tygodniu usg to może gin podejrzy płeć dzidziusia ? u mnie niestety tak się ułożyło maleństwo że nie było możliwości zobaczyć ,julia jak twoje samopoczucie masz mdłości czy już dawno ci przeszły?

Gość gość Julia
Iwonko mdlosci nadal mam i poranne wymioty tez. Poza tym okropna zgaga wiec śpię prawie na siedząco. ... w 1 ciąży dopiero w końcówce tak miałam. Usg jutro - może uda się podpatrzyłam płeć. Bardzo bym chciala

Gość gość
dziewczyny piszcie co tam u was?

Gość Cytrusek_czerwiec
U mnie po swietach dobrze. Samopoczucie super. Od jedzenia grzybow mialam wzdecia. maz cieszyl sie, ze w koncu widac brzuch ciazowy. Dzisiaj sie zmartwil bo po brzuchu ani sladu

Gość gość
julia jak wczorajsze usg?

Gość Lisssaa
Jeejjj dziwię się jak piszecie, że nie macie widocznego brzucha. Ja chyba przez to, że taka chuda jestem to już widać, że hoho. Spiczasty i sterczacy wysoko i spory. Dziś byłam w laboratorium oddać krew do badań + mocz itp. i ta babeczka pyta - jest Pani w ciąży?! Po czym zerka na brzuch i nie czekając na moją odp. Sama mówi - JEST PANI!! :) Fakt, że miałam rozpietą kurtkę, ale i przez nią też widać. Dlatego jestem w szoku, że ktoś nie ma brzuszka jeszcze :) U mnie to 17tydzień i od około tygodnia czuje ruchy na 100% :)

Gość gość iwonka
lissa ja też jestem szczupła a nie widać u mnie wcale za pare dni będzie 15tc, w pierwszej ciąży dopiero zaczął być widoczny przed badaniami połówkowymi w 20tc