Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem w ciąży i pracuję ciężko fizycznie co mam dziś robić?

Polecane posty

Gość gość
Zadzwoń i powiedz, że masz np.anginę a zwolnienie wyślij pocztą.

Gość gość
wyślę pocztą...jak to małe miasteczko po za tym poczta jest na przeciwko mojej pracy :)

Gość gość
I dlatego już nie zatrudniam młodych kobiet. Właśnie dzięki takim jak autorka. Ledwie pojawia się dwie kreski na teście i idą na l4.

Gość gość
po prostu nic nie mów. powiedz tylko że wszystko wyjaśnisz za tydzień

Gość gość
Do ciężkiej fizycznej pracy to rzeczywiście lepiej faceta. Bo jeśli chodzi o pracę biurową lub inną umysłową to nie znam ani jednej kobiety, która poszła na l4 przed 30 tyg a uwierz, że z racji wykonywanego znam ich wiele.

Gość gość
no nie wiem,powiedz że masz problemy zdrowotne i wszystko wyjaśnisz za tydzień

Gość gość
Autorko nie martw się, idź do rodzinnego i powiedz kiedy masz ginekologa. W pracy dopóki masz zwykle L4 nie musisz nic tłumaczyć. Wiadomo, że jak już dostaną L4 od ginekologa z kodem B to już będą wiedzieć. A sytuacja nie najgorsza, bo i tak już kogoś na Twoje miejsce mają więc aż tak się nimi nie martw

Gość gość
Mi rodzinny nie chcial dac zwolnienia, z ciaza kazal udac sie do ginekologa. Poszlam prywatnie i dostalam zaswiadczenie, ze jestem w ciazy ( to byl 5tc), by wlasnie uniknac nadgodzin i dzwigania( mam taka sama prace jak autorka). Bylam w pracy jeszcze 2 dni, przeniesli mnie na 3 godz robienia cen na sklepie, godzina przerwy i 4 godz na kasie. A potem wpisali 2 tyg repracyurlopu i wszystkie dni wolne z miesiaca ( moje kierownictwo nie chce ciezarnych w pracy) i doczekalam do wizyty w 8 tc i juz dostalam zwolnienie bez problemu, bo pojawily sie mdlosci i zawroty glowy. Autorko, musza Ci znalezc inne stanowisko. Jesli nie maja to istnieje takie cos, ze pracodawca zwalnia Cie z obowiazku wykonywania pracy z zachowaniem przez Ciebie wynagrodzenia.

Gość gość
Stare pracownice nie lepsze. Miałem takie, które bez przerwy przynosiły zwolnienia. Każde minimum tydzień.

Gość Cleo1976
Pracodawca powinien Ci zapewnić lżejszą pracę po przedstawieniu opinii od lekarza.Albo wysłać Cię na zwolnienie, jeśli to jest niemożliwe.

Gość gość
Ślicznie dziękuję za wypowiedzi. Dzwoniłam dziś do gin powiedziała ze może mnie otrzymać w piątek. Powiedziała żebym w czwartek i piątek nie szła do pracy bo może mi wypisać zwolnienie na 2 dni do tylu.

Gość gość
A do pracy dziś poszłam. Mam nadzieje ze nie będę żałować. Jeszcze jutro przetrwać i w środę mam wolne

Gość gość
Idź lepiej jutro do rodzinnej żebyś nie żałowała. Ja pracowałam w odzieżowym i mocno żałuję

Gość gość
13 32 dobrze Ci radzi

Gość gość
Żadne zaświadczenia tylko zwolnienie

Gość gość
Świetnie ja to umiem sobie sprawy komplikować. Wczoraj rozmawiał ze mną kierowniczka kiedy zamierzam złożyć wypowiedzenie powiedziałam zenie wiem ale pewnie pod koniec września. I jak zamierzam się rozstać. I czy na wypowiedzeniu nie przyniosę jej zwolnienia. Powiedziałam ze nie przyniosę a co miałam powiedzieć ? Tak już nawet jutro zamierzam przynieść zwolnienie. No i nie wiem co robić olać to i iść dziś do rodzinnego po zwolnienie? Czy iść jeszcze dzis do pracy? Matko ale nakaplikowalam.

Gość gość
Ja bym robotę olala. A ty nie pisz za kilka dni ze poronilas