Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

myślicie ze warto czekac na dziewczyne ktora jest zamknieta w sobie itd?

Polecane posty

Gość gość
Ktoś fajnie napisał wcześniej - jeśli jest to zgodne z tobą,z twoim charakterem,twoim stylem życia,tym co "wyznajesz" ,a dziewczyna Ci się podoba jakie masz wyjście. Po prostu zostawić. Niech sobie ze swoimi barierami bedzie lub mimo wszystko zaryzykować. Ja mogę opierać się tylko na sobie, ale gdy mężczyzna czegoś próbował,ja się na to zamykałam ,ale w końcu lekko "przycisnął" to się ogarnęłam,bo nie był mi obojętny. Nie chciałam stracić z nim kontaktu. Jeśli ona NIC nie robi to cienko

Gość gość
a oto emocje PRZYKLADOWE z drugiej strony: "Nigdy nie wiem, czy moje emocje są ważne. Przekonam siebie, że mam rację, a druga osoba się myli. Wtedy zacznę się zastanawiać, czy to nie pomyłka. Wtedy czuję, że powininam przeprosić za zdenerwowanie. ALE juz nie wiem jak to naprawić..." :-P

Gość gość
Śmieszny jest ten wniosek, że te zamknięte w sobie jak się już je otworzy, to nagle okażą się jakimiś fajnymi osobami. Przecież może to być też zwykła zołza, albo popaprana osoba. Nawet jest większe takie prawdopodobieństwo, bo to popaprane właśnie często emocjonalnie osoby.

Gość gość
mają jakies wady w tym zakresie, ale to chyba ich nie przekresla

Gość gość
Gość 11.06 Typowy brak wiary w siebie i brak zaufania co do własnych uczuć. Ta dziewczyna Ci nie powie co czuje,bo sama nie wie. Tzn wie,ale b.latwo tym zachwiać. To takie pokłosie gdy ktos ( rodzice) mówili całe życie,że nie czujesz tego co czujesz. Histeryzujesz,przesadzasz,jest inaczej niż widzisz. Takiej osobie ciężko zaufać w uczucia czyjeś i swoje. Miotają się pomiędzy chęcią uwierzenia,a strachem,że się mogą mylić. Nikt nie twierdzi,że takie osoby mogą być zarypiste. Mogą. To ryzyko.

Gość gość
to raczej tzw. introwertyczna intuicja emocji, taki typ spotykany częściej u kobiet niz facetów, zagadka wszechczasów.. powodzenia

Gość gość
o radzeniu sobie z jakim środowiskiem piszesz autorze?

Gość gość
dla zamkniętej w sobiei osoby to chyba jeżeli już środowisko zewnetrzne, takie osoby lubią np. takie rzeczy jak medytacja, jogging i takie sprawy..?

Gość gość
hej ludzie, ale to nie jest tak, że W TAKIEJ sytuacji w zasadzie mozna zrobić to co Autor: czyli na wszelki wypadek pyta się osób w podobnej sytuacji, towrzy jakąś "więź" co prawda online.. ale zawsze, żeby znaleźć jakiś sposób żeby dojść do jej emocji chyba kazdy chce żeby ktoś coś zrobił z puktu widzenia nawet zakniętej osoby... Z drugiej strony moze sie wkurzyć ze własnie ją się interesuje

Gość gość
Autor jest zwyczajnie nachalny. Niby pisze o dziewczynie, a w rzeczywistości to kobieta ok. 25-letnia (!) Pewnie stary dziadek zabujał się w młodszej, duuuuuuuuuuużo młodszej pannie i ją zamęcza, a ona go zlewa, bo nie ma ochoty spaprać sobie życia. Koleś, weź miej honor i zostaw ją w spokoju. Ty będziesz zdrowszy i ona też. I nie pisz, ze to ona ma jakieś bariery, czyli innymi słowy jest niepełnosprytna, bo na razie to ty robisz takie wrażenie.

Gość gość
nikt nie pisze że jest "niepełnosprytna", i nie jestem zadnym dziadkiem bo wiek jest tez podobny. Dlaczego ludzie mysla stereotypowo? moze dlatego inni sa tacy zamknieci wlasnie?

Gość gość
Ja jestem taką zamkniętą w sobie dziewczyną ale gdyby napisał do mnie facet który mi się podoba na pewno bym mu odpisała. Natomiast często nie odpisuję na zaczepki facetów których mam w czterech literach albo nawet nie znam (sic!) i bawi mnie to że mimo braku odpowiedzi oni nadal myślą że odpiszę im na kolejną taką samą wiadomość :D. Sorry koleś ale jesteś natrętem i w jej oczach z każdą kolejną wiadomością na którą ona nie odpisze będziesz dla niej coraz większym frajerem aż może w końcu cię nawet zablokuje :P. Poszukaj sobie innej dziewczyny bo u tej nie masz żadnych szans, już pokazałeś jakim jesteś desperatem.

Gość gość
własnie zobacz sama "desperatem" na co? właśnie ? :-) przeciez mieszka daleko, wiec i tak nic jej nie zrobie, i nie mozna liczyć na to jak to sie mowiło dawniej ze sie oda jak ksiezniczka w wiezy.. Nie.. to raczej ona na tym moze zyskac.. jasne ze mozna sobie szukac jakies zwyklej laski pod reka, ale nie o to chyba w tym wszyskim chodzi ?

Gość gość
20:03 Ty człowieku nie rozumiesz że ona "leci" na ciebie tylko w tej twojej chorej, pustej główce? Co ona niby ma zyskać? ONA NIE CHCE BYĆ Z TOBĄ i dlatego ci nie odpisuje! I gdy do niej ciągle piszesz chociaż ona nawet ci nie odpisuje to ona właśnie ma ciebie za natrętnego desperata! Nie zdziwiłoby mnie gdyby ta laska wcale nie była zamknięta w sobie tylko ty sobie to wmówiłeś bo ci nie odpisała :P. Śmieszny jesteś.

Gość gość
a co powiesz że z tym zamknieciem sama sie przyznała? :-) myslisz ze warto by było tak to rozklimniac tylko dlatego ze laska nie odpisała?

Gość gość
20:32 ona nie odpisuje bo nie chce ciągnąć tej znajomości. Ona czeka aż się od niej odwalisz, pewnie myślała że się poddasz jak nie będzie ci odpisywać ale ty nie masz kompletnego szacunku do samego siebie i mimo tego że laska cię olewa to ty nadal ją zaczepiasz!

Gość gość
ale ona generalnie tak "olewa" ludzi.. to nie swiadczy o rozwoju taka postawa, a ona ma swojej lata juz, to nie przedszkole ze sie nie odzywasz i juz.. poza tym jakby miala postawe jak wyzej piszesz, to by jednak po jakims czasie w soczystych slowach puscila jakas wiazke.. co jej szkodzi poleciec sobie na faceta

Gość gość
Autor jest chyba szurnięty i nęka jakąś dziewoję. Jak jeszcze trochę ponęka, znajdzie się paragraf i poogląda świat zza krat :D

Gość gość
jeszcze troche i ludzie w ogóle nie będą nic wysyłać bo znajdzie sie jakis paragraf.. ps. one sa na tych co CELOWO chcą wkurząc inne osoby, zakłócając np. spokój etc, a nie takich co szukaja tylko z umiarem i wyczuciem konaktu.. co za nieludzie tutaj lecz wilki

Gość gość
a może w zyciu tej dziewczyny coś się wydarzyło, może jakis dramat może ma zmartwienie jak łatwą Ją oceniać i wcale Cię Autorze nei musi olewać, a że nie jest specjalnie wylewna to tez o niczym nie swiadczy, nie kazda musi chlapac ozorem na swoj temat, trzeba to docenic a nie ganić:)

Gość gość
napisz do Niej i tyle, moze jakies imieniny?

Gość gość
dzieki, moja taktyka jest taka skoro np. mogę do niej napisać coś od siebie, x, y, z i WCALE nie zasypuje ją wiadomościami (Zeby na wszelki wypadek wykluczyc jak niektorzy wyzej probuja przyjmować jakies nękanie, etc), to chyba po jakims czasie te bariery powinny byc zmniejsze, lub znikac Logika jest taka, ze jezeli juz jakis facet w sumie kompromituje sie (ale chyba pozytywnie) przed nią, zachęcając ją, to w sumie NIE ma NIC do stracenia..? jak jest wkurzona to moze nagarnąc na faceta, przeciez co jej szkodzi, jak cos chce tez moze w takiej sytuacji cos napisać itd XXXX generalnie w praktyce jest tak że jak dziewczyna (w ogóle nie tylko ta zamknieta) jak odpisuje szybko to kieruje sie emocjami i natychmiastowo jezeli cos ja jednak zainteresuje to ciagnie to ale juz nie odpisuje.. :-( Moim zdaniem lepiej rozdac wszyskie karty i zobaczyc co ewentualnie co dalej

Gość gość
Nic a nic do stracenia. To nie ta kategoria jeśli dziewczyna faktycznie jest zamknięta i ma jakies tam emocjonalne problemy. Ona patrzy w kategoriach uciekać/ nie uciekać. JESLI tak jest, to cierpliwość i ZADNEJ ściemy. Czas. Trzeba zbudować zaufanie i podjac ryzyko co dalej, co gdy się poznacie itp. Ja jednak uważam,że jakieś informacje od niej mieć powinnes, nie czujesz czy jest przychylna czy nie? W jaki sposób pisze? Jeśli tego praktycznie nie robi, ja bym dała sobie spokój. Można,no ale bez przegiec.

Gość gość
generalna zasada jest taka: jak ma emocje i np. coś ją przytłacza, itd to odpisuje NATYCHMIAST, w każdej porze oczywiście zaznaczając te swoje emocje w stylu "co ją wkurza" Jeżeli jednak coś nie dotyczy bezpośrednio emocji, np. nie ma w tekscie NIC o tym co w zaden sposób by mogło ją dotykac, wpływać na nią, takie coś tam.. to bardzo długo tym się zajmuje Przy czym ostatnio oczywiście nie nalegam żeby odpisywała, bo wiadomo.. :-( wazne zeby chociaz przeczytała.. (nie jestem nachalny, piszę neutralnie w neutralnej porze np. jak ktos napisał w rodzaju "na imieniny" etc)

Gość gość
Ty lepiej zwyczajnie do Niej napisz, typu co słychać,dawno nie rozmawialiśmy, czy się na mnie obraziłaś, czy wolisz się do mnie nie odzywac?:) A swoją drogą składasz Jej życzenia na imieniny,8 marca,święta? hmmm powiedz?

Gość gość
moze jest depresyjna i w tym czasie co sie nie odzywa, miewa swoje gorsze stany np, albo jestes jej konfesjonalem i pisze tylko z toba zeby wyrzucis swoje zale a tak to spadaj.

Gość gość
najlepiej zapytaj nastepnym razem, jak bedziexie pisać,czemu sie nie odzywała, a najlepiej daj jej samej sie do ciebie odezwać, bo jesli zrobisz sie taki natarczywy stracisz na atrakcyjnosci.

Gość gość
powinien okazać Jej troskę, że sie martwi to działana każdą

Gość gość
imieniny to tylko przykład.. chodzi o neutralność wiadomości, nie piszesz np. rano czy o 2 w nocy itd.. tylko w normalnym czasie moim zdaniem to problem mimo wszystko kontaktu.. dziewczyna normalnie funkcjonuje itd, ale jest problem żeby przejść do normalnej fazy jak ktos lubi taką, nie chodzi przeciez o jakies wielkie rzeczy, ale o takie normalne, kazdy ma swoje lata.. nie chodzi o jakis konfencjonal, po prostu o kontakt jaki maja tysiace ludzi.. Pewnie problem dotyczy poczucia własnej wartosci, a tutaj jest taki gosc co jeszcze cos jej pisze, moze trudno jej to przeskocyc z drugiej strony takie wiadomosci to zawsze jakas szans, bo to chociazby znaczy ze komus na niej zalezy.. a nie ze pisze zeby tylko ja wykorzystac jakos trzeba te zaufanie budowac

Gość gość
tylko trudno zbudować zaufanie jak komus nie chce się jakis życzen złożyć bo wbrew pozorą to życzenia jakoś ludzi zbliżają, swiadczą o naszej pamięci i szacunku do danej osoby, gdy tego nie ma bo sie komus nie chce to jak dac się bliżej poznać komuś?