Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość globus

Kobiety dojrzałe część ósma

Polecane posty

Zapraszam na poranne pogaduszki przy kawie.

Do kina idę jutro.Napiszę jak odebrałam film.

x

Ja mam podobnie.Jak jadę do dzieci zabieram swojego laptopa.Nie chcę tykać innego sprzętu żeby nie robić galimatiasu.

Co moje to moje i już. Namawiasz mnie  na Netflixa.Niczego nie lubię oglądać w laptopie. Dlatego nie mam chęci aby go

zainstalować. Choć może się skuszę,

x

Imuś

Trzymam mocno kciuki żeby nastąpiła poprawa i ból ustąpił.Jeśli  nie śpi  się  w nocy to prawdziwa makabra.

Znam to.

x

Cyferko

Na początku  marca czeka mnie kontrolna wizyta u weterynarza.Na szczęście mam blisko ale mimo tego nie lubię'

tam chodzić.

x

Pozdrawiam.

Dzień dobry Globusiku.

Dosiadam się,dziękuję.

Miałam już wychodne rano,fajnie jest.

Ptaszki śpiewają 😉 

Skuś się Globusiku na Netflixa,proszę:classic_love:

Dobrego,spokojnego dnia życzę Wszystkim.

Pa.

Witajcie Babeczki !!

A u nas znów biało. Zima powróciła. Uprzykszona. Buuu...😢 Dzisiaj do lekarza jadę. Do mojej doktor, która w Łodzi przyjmuje. Ot, 15 minut jazdy tramwajem. Ale muszę sporo wcześniej wyruszyć, bo to samo centrum, więc ruch ogromny. Boję się korków padającym śniegiem spowodowanych. Kurna, akuratnie dziś musiała ta biała dama powrócić.

Globusiczko, za kawkę mój uśmiech dla Ciebie. I kwiatek.🌷 Taki wiosenny, wyczekiwany. Nie lubisz na lapku nic oglądać. Słyszałam, że podobno niektóre telewizory mają możliwość udostępniania tej usługi.

Cyferko, jak myślisz? Można na telewizorze?

Ooo... właśnie zadzwoniła moja doktor... zaprasza mnie na dużo wczaśniejszą godzinę niż ta wyznaczona... no to lecę... trzymajcie kciuki, żeby mnie nie zasypało... paaa...!!

Cyferko, dzieny......!! 💓 Już poleciałam tam i przyleciałam z powrotem. Tramwaje jeździły w/g rozkładu, żadnych korków nie było. A ja przebadana i zalekowana. Prochy te same co od lat, tylko troszkę dawki mam zmienione. Może dzięki temu serce moje pozwoli mi lepiej spać. Zobaczymy. Za tydzień mam do doktor zadzwonić i powiedzieć jak się czuję. Następna wizyta w połowie maja.

Imuś jak się czujesz?

Dawaj znać!!

Pewne miło spędzasz czas feryjny z Juniorem :classic_rolleyes:

U mnie sypie śnieg,niespodzianka :classic_wacko:

a co na Kaszubach słychać?

X

Aduś i całe szczęście,że udało Ci się tak szybko sprawę 

załatwić.

Wizyta u Kardiologa?

Cyferuś... taaa... moja dr od serca...♡ fajna kobitka... bardzo mi pomaga...

Dzień dobry moje Walentynki :classic_love: ❤️

zapraszam na poranną kawkę.

Piszę już trzeci raz i posty znikają.Wkurzyłam się.

Mimo tego kawa przygotowana .Zapraszam.

O Globusik.

Cześć .

Od godziny myślę,że jestem tu sama 😞

Zamknęłam kf. włączyłam i dopiero Cię zobaczyłam:classic_love:

No cóż..może to przez wiatr? hahaha.

Okrutnie wieje,wyszłam ze śmieciami i myślałam,że pofrunę :classic_blink:

Globusiku muszę się wam pochwalić,iż codziennie od 5  tygodni

maszeruję po 6 albo 7 km codziennie.

Jak się zbliża godzina marszu to robi mi się zespół niespokojnych

nag...tak im chce się iść 🤨 nie sądziłam,że tak się wciągnę.

I żeby nie było, to nie jest jakiś tam spacerek :classic_rolleyes: prawie biegną !

Musiałam sprawdzić kilka tras i teraz omijam te zakopcone i bez tirów.

X

Globusiku to dzisiaj masz kino? Bardzo jestem ciekawa Twoich wrażeń.

Aduś z tego co piszesz wnioskuję,że masz szczęście do dobrych lekarzy.

z serduchem nie najgorzej skoro wizyta aż w maju?czy to z powodu kolejek?

X

Nasza Imuś nadal cierpi :classic_sleep:

Zdrowiej i wracaj do nas :classic_love:

Witajcie Walentynki Moje Kochane !!!

💗💗💗

Co prawda ja tego święta w realu nie celebruję, ale w necie mogę. 😉

Podwójna kawa czekała, czyli to dubeltowa radość.

Globusku, znikające posty. Wkurzające mocno. Wrrr...

Cyferko, brawo za te codziennie trzaskane kilometry! Naprawdę jestem pełna podziwu.

Hmmm... czy mam szczęście do dobrych lekarzy? No nie wiem. Ja ich zwyczajnie baaardzo długo poszukuję. Jeśli znajdę takiego, który mi odpowiada, to zostaję z nim na długo. A jeśli się nie sprawdza, to szukam następnego. Ta wczorajsza doktor to nie na NFZ. Kasiorę płacę. Ale, jako emerytka, mam u niej bonifikatę. 😁 Więc nie jest źle. Tak, następna wizyta w maju. Mamy jednak ze sobą stały kontakt telefoniczny i gdybym źle się poczuła, to przyjmie mnie natychmiast.

Witaj Cyferko

U mnie pogoda okropna. Mżawka , ciemno  aż jakoś głupio za oknem.

Tak dzisiaj idę do kina.Też jestem ciekawa tak okrzyczanego filmu.

Cyferko spacery a właściwie marsze to samo zdrowie. Jestem siebie zła bo nie mogę się zdyscyplinować żeby więcej

wychodzić z domu. Zapewne nie mam tak czystych  miejsc jak  Ty ale  przynajmniej nad jezioro pójść powinnam.

Może na wiosnę zacznę.Najgorzej zacząć. Po tygodniu już się czuje potrzebę spaceru.

Imuś

tak mi przykro że dalej cierpisz.Wiem co ten ból znaczy.Życzę Ci zdrowia.

x

Adziu

pozdrawiam.Podobnie jak Ty wizytę u kardiologa mam w maju. Już  mam dość na samą myśl.Lekarka to dziwoląg

przez duże ,,,d,,,,,

Aaa... na nowej dawce leku spało mi się świetnie... od 21 do 6... ile to godzin...? już wiem... całe 9... cudna sprawa...😄

Globusku, dziwolągów nie znoszę... jeśli tylko mogę, to szerokim łukiem omijam...😛

Masz rację, najtrudniej zacząć. Potem to już nogi same niosą. Wiosna sprzyja wszelkim spacerom i marszom.

Jesteście 🙂

Różnie z tymi lekarzami bywa,raczej trudno jest trafić na

dobrego lekarza,niestety.

Dobrego dnia koleżanki ❤️

Cyferko, łatwo nie jest. Wielokrotnie zmieniałam. A jak odpowiadającego mi znajduję, to trzymam się mocno.

Buziak na dobry czwartek. 💋

Paaa...!!

Kawa przygotowana zapraszam.

x

Kumpelki  obejrzałam film. Jestem pod wrażeniem.

Adziu  fabuła to nasze klimaty.Oglądając byłam wzruszona i rozmarzona. Zaczyna się w roku 1949 a kończy w 1967.

Czasy okrutne ale moim zdaniem pokazane w sposób subtelny. Na tle społeczno politycznym rodzi się gorąca miłość.

Przechodzi różne koleje losu .  Inaczej  mówiąc  nieszczęśliwa miłość.Gra aktorów jest wspaniała.Trzymam mocno kciuki

aby film otrzymał  Oskara. Bardzo polecam  i życzę abyście szybko mogły go obejrzeć.

Do tego wszystkiego byłam w kinie które jest najstarsze na świecie.Istnieje od 1907 roku.Tak to prawda!!!!! zakochałam

się w tym miejscu.Jest dwie  małe sale.W jednej oglądać film można przy stoliku  popijając kawę,herbatę lub wino.Ja bylam

w drugiej małej ,,,jest 15 rzędów po 5  miejsc.Wspaniały klimat pomaga w oglądaniu.

Kończąc mogę powiedzieć,że miałam miłe popołudnie.

Globusiku tak pięknie to opowiedziałaś,

że nie odpuszczę sobie;-)

A kino:classic_rolleyes: marzenie.

Należało Ci się takie popołudnie,mam nadzieję,że  w miłym towarzystwie

spędziłaś czas.Może w marcu będzie u nas wyświetlony ?

Czujecie wiosnę??

Zbliża się 🌷

Oczekuję słonecznego dnia.

Dziękuję za kawę Globusiku.

Dziewczyny pobudka! kawa stygnie :classic_wink:

Witajcie !!

Globuskowa kawa i piękne opowiadanie o cudnym kinie i niesłychanym filmie czekało na nas. Dziękuję, Kochana, z całego serca.

Cyferko, tak... tak... tak... nadchodzącą WIOSENKĘ już się czuje. Wczoraj nawet puchuową kurtkę na taką lżejszą zmieniłam.

Babki, uważajcie na złodziei...!! W moim mieście chodzą dwaj faceci i podają się za pracowników spółdzielni mieszkaniowej. Wchodzą do mieszkań,  na balkonach zakładają jakieś czujniki odstraszające gołębie i "przy okazji" okradają ludzi. Wczoraj słyszałam opowieść kobitki, która w ten sposób została ogołocona z kosztowności.

Cześć dziewczyny :classic_love:

Aduś dzięki za ostrzeżenie.

Czego to bandziory nie wymyślą? U nas nie ma gołębi,

tylko kawki.Za to u Studencika na balkonie zrobili sobie bazę.

Ganiał  je w tamtym roku i co rusz wymyślał nowe sposoby na pozbycie

się ich.

W końcu zakupił ogromnego sztucznego ptaka odstraszacza i ten pomógł :classic_rolleyes:

Imuś wyjdzie dzisiaj słońce i poczujesz to "coś" w powietrzu.

☀️

Witajcie ponownie.

Popijam drugą kawę choć nie wiem  czy powinnam bo nie mierzyłam ciśnienia, Nic to kawy mi się chciało i tyle!!!

x

Adus

dziękuję bardzo za ostrzeżenie. U mnie się słyszy o domokrążcach którzy proponują ekstra wody toaletowe za niską cenę.

Nalegają aby powąchać. W ten sposób usypiają domownika i obrabiają mieszkania. Staram się być czujna ale jestem jednocześnie

ufna ludziom.Wczoraj z trzema Paniami wracałam z kina.Była godzina około 19. We dwie wysiadłyśmy na przystanku bardzo

blisko mojego domu. Podszedł młodzieniec z kartką w ręku niby szukał ulicy.Ponieważ ulica graniczy z moim blokiem zaproponowałam

aby poszedł ze mną zaprowadzę go pod wskazany adres.Nagle Pani która  była ze mnę   ostrzegła mnie ...oj proszę uważać

to jest obcokrajowiec.Nagle mnie również olśniło.Podprowadziłam więc gościa do  świateł  wskazałam palcem w którym kierunku

ma iść a sama zmieniłam kierunek  i szczęśliwie doszłam do domu.

x

Imuś

fajnie,że jesteś:)

tak zakochałam się w tym kinie. Atmosfera   taka jaka  lubię..Jest to kino studyjne.Mam program na cały luty i marzec. Następne

wyjście  będzie na film..... Roma.Jeśli chcesz więcej wiedzieć wejdź w internet .Kino ma nazwę Pionier.

x

U mnie również czuje się wiosnę. Przebija się słońce ale temperatura  tylko 4 st.Prognoza się nie sprawdziła bo miało nawe

9 st.

x

Pozdrawiam.

Zajmuje się dzisiaj garkuchnią:)  przygotowałam biały barszcz.  Oczywiście zapraszam Was wszystkie  na zupę..... barszczową:)

Zapraszam na weekendową kawę.

Za oknem minus  1 .Słońce  świeci i zaprasza spacer.Może sie zmobilizuję.

x

Miłego weekendu.

Dzień dobry Globusiku.Dziękuję za kawkę.

Musisz być czujna i zawiesić łatwowierność.

Ogólnie czasy mamy podejrzane.

Byłam na zwiedzaniu kina Pionier.

Klimatyczne,bardzo ładnie.

Globusiku bardzo namawiam na długi spacer.

Imuś nie mogę się doczekać kuriera 😉

A tymczasem podesłałaś mi mgłę? :classic_blink: rano po

omacku chodziłam.Czekam na słońce.

Aduś domyślam się,że jesteś w swoim domku.

Miłego odpoczynku.

Pa.

Witajcie !!

Taaak... jestem w domu... w niedzielę znowu do dzieci wracam... mam sporo do roboty... a więc wszystko szybko, szybko, szybko... ale wspólna kawa OBOWIĄZKOWO musi być...😍

Globusku, oj trzeba bardzo uważać. Złe czasy mamy. Złodziei, oszustów, bandytów mnogo.

Cyferko, mgła u Was. A u nas pięknie i słonecznie. W lokalnej tv podawali, że zima w odwrocie. Do końca lutego ma być ładnie. W marcu też ciepło. A w kwietniu nawet ponad 20 stopni. Oby te prognozy spełniły się. Nie chcę juź śniegu i mrozu.

Witajcie Babeczki !!

Moja kolej na podanie kawki. A więc ekspres nastawiony i już filiżanki z aromatycznym napojem czekają na Was:

☕☕☕☕

Hej Ada.

Popijam,dzięki.

Jeszcze się wyleguję...jak miło.

Rosół nastawiłam i za godzinkę pędzę 

do mamy.

Aduś dzisiaj wyjeżdżasz,masz skrucony weekend😒

Globusiku wybrałaś się wczoraj na spacer?Mieszkasz w fajnej dzielnicy.

Wszędzie masz blisko,to bardzo ułatwia wiele codziennych spraw.

Imuś jak Twoje plecy?

U kogo świeci słońce?

Łapka w górę😱

Cyferko, to Twoje słoneczko w dobry nastrój mnie wprawia. 😁  A powiedz jak to  Outlanderem jest? Sezon 4 odcinek 13 zaliczyłam. Czy to już koniec absolutny? Czy może jeszcze będzie kontynuacja? Treść tego odcinka wskszuje, że twórcy mogą jescze ich losy dalej nam przedstawiać. A jeśli tak, to wiesz może kiedy nowe sezony rozpoczynają się?

Globusiczko, jak tam plany na niedziełkę? Na spacer wybierasz się?  A "przygoda" z pytającym o drogę mogła skończyć się źle. Całe szczęście, że pana nie zaprowadziłaś. Powiem Wam, że i ja muszę być bardziej ostrożna. W piątek późnym wieczorem czekałam na pociąg. Ciemno, peron prawie pusty. Miałam jakieś 10 minut oczekiwania, wyciągnęłam więc komórkę i nagle pojawìo się dwóch bardzo dziwnych gości. Nie wyglądali na podróżnych, tylko raczej na meneli. Błyskawicznie schowałam telefon do wewnętrznej kieszeni kurtki. W tym momencie faceci zrobili w tył zwrot i poszli sobie w zdłuż torów poza dworzec. Skóra mi ścierpła i obiecałam sobie nigdy więcej komórki na tym dworcu nie wyciągać.