Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od jakiego wieku kieszonkowe i ile były mąz daje 5 latkowi 150 zł

Polecane posty

Gość gość

Mamy 5 letniego syna, mąz mu daje 150 zł, ja tez w takim razie, i dziadkowie ok. 200 zł miesięcznie. Czy to jest ok wg was?

Gość gość
I co twój 5latek robi z tą kasą? wydaje wszystko na lizaki? :D

Gość gość
Nie wiem, nie kontroluje tego, czasami kupi sobie jakas zabawke, zje cos jak jest odbierany z przedszkola gra w gry i kupuje jakies diamenty.

Gość gość
Daje mojej sześciokątne 6zł tygodniowo, pieniążki wrzuca do skarbonki.

Gość gość
Yyy jak by moja 6 latek dostawal tyle kasy co miesiac to bym mu na konto wplacala;)

Gość gość
Nawet dorośli nieczęsto wydają tyle na siebie.

Gość gość
Strasznie mało. 6 latek powinien miec juz kolo 1000zl miesięcznie. Slodycze, zabawki itp. To juz przecież nie dzidzius i ma swoje potrzeby.

Gość gość
Moja 8 latka dostaje 3€ tygodniowo, ale pod warunkiem ze ma dobre oceny. Jesli sa nieco gorsze (co sie baaaaardzo rzadko zdarza) dostaje mniej. Wszysko czego potrzebuje kupujemy my,(ubrania, zbawki, przybory do szkoly, podwieczorek do szkoly zabiera z domu...) swoje pieniadze wydaje wybitnie na zachcianki i kaprysy : np w sklepie kupuje jej lalke a ona sobie dodatkowo chce dokupic jakies akcesoria.

Gość gość
Mój syn zaczął dostawać kieszonkowe w każdą sobotę rano, jak skończył 7 lat. wcześniej wiadomo, dostał czasem coś od dziadków czy też od nas. ale regularne kieszonkowe od kiedy ma 7 lat. Jest to kwota 5 zł co sobotę - tzn wtedy tak było ; podwyżka była po dwóch latach. Teraz syna ma prawie 12 lat i dostaje 20 zł co tydzień.