Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikol

Dlaczego narzekacie,że 1500 zł za pracę to za mało?

Polecane posty

Gość mikol
Co tu się dziwić,że coraz więcej pracodawców woli zatrudniać ukraińców,niż polaków. Ci pierwsi przynajmniej docenią to co mają. Po prostu tragedia..A tu na kafeterii wszyscy niezadowoleni powinni wyjechać.Takie są standardy.Ja też w luksusach nie opływam.Złotych kranów nie mam w domu.

Gość gośćzk
Z pracy nie szydzę tylko szydzę z tego człowieka bo nie wie jak to ciężko jest prowadzić własną firmę. Zamiatać ulicę to jest bułka z masłem w porównaniu z tym ile człowiek sobie żył musi wypruć prowadząc własną firmę żeby mieć zyski i zapłacić za straty pracowników. I przypominam mu o tym, żeby solidnie wziął się za swoje zadania, a że ma takie to nie moja wina. Poza tym wyjeżdża mi tu z polityką. A ja z polityką kompletnie nie mam nic wspólnego i to mnie w tym momencie razi.

Gość gośćzk
No niestety prawda, że teraz lepiej jest wziąć pracowników z Ukrainy czy innych biedniejszych części świata. Bo podziękuje za to, że ma pracę i naprawdę się do niej przyłoży. A nasi rodacy chcą mieć europejskie zarobki nic nie robiąc. Każdy jest kowalem swego losu. Mogliście się uczyć i założyć własne firmy. A tak jeździcie po zachodnich krajach i nas ośmieszacie. Jest demokracja chociaż nie wiem czy to dla was dobrze, bo nie potraficie z niej korzystać. Nadużywacie jej i niszczycie ją. Apropo nadużywania to ile czasu tracicie w pracy na palenie wyrobów tytoniowych i zaparzanie kawy? Do tego jeszcze dochodzi czas przerwy? Prawda jest taka, że 45 minut dziennie jak nie więcej tracicie na kawę i papierosy... Jeżeli pilnujecie kodeksu pracy to pilnujcie go pod każdym względem.

Gość gość
Mam 54 lata i czytam to . Na początku myślałem ze jaja sobie robicie (żarty) . Ale teraz to mam wątpliwość ,bo moze to na poważnie a może nie . Pierdół mi nie pierdól ze masz 5 tysięcy ,bo zyje nie od dziś . Żyłem w PRLu i zyje teraz w bagnie . Ponad 30 lat harówki fizycznej i operacja kręgosłupa . Dawałem z siebie wszystko i co . Biznesmeni rozkradli fabrykę . Głosna sprawdź z 2003 roku w ostrowie wielkopolskim .

Gość gość
To ze masz 5 tysięcy miesięcznie to możesz mówić swojej babci . Powiedz ile trzeba miec kasy żeby założyć firmę . I ty mi powiesz ze zarabiałes 1000 zł miesięcznie i dorobiłes sie firmy . Koniowi na ucho to powiedz . Takie kity to możesz cisnąć młodzieży ktoprą wykorzystujesz moralnie ,finansowo iterror z mobingiem . Jak ktoś przyniesie L4 to podaj do sądu lekarza i pogwałć jego kompetencje tak jak gwałcisz swoich pracowników niewolników .

Gość mikol
No,dobrze,i co z tego? Każdy robi z siebie poszkodowanego.Moje zarobki niech cię nie interesują.Ile mi się należy,to mam. Ten temat to żart może dla ciebie.A ja poważnie podchodzę do tego.

Gość mikol
Otworzyłem firmę,bo użyłem mózgu.Co ty możesz wiedzieć o zakładaniu firmy i o jej prowadzeniu.

Gość gość
Czyzby to prowokacja a ja się tak nakręciłem na tą burźuazje złodziejską

Gość gość
A młodym ludziom proponuje przeczytać " KAPITAŁ " Marksa . Będziecie wiedzieli na czym stoicie .

Gość mikol
Tym lepiej,że tak uważasz.Bo szkoda mi czasu na dyskusję z takimi jak ty.

Gość mikol
Kapitał Marksa akurat do obecnych czasów nie jest żadnym punktem odniesienia

Gość gość
Użyłeś mózgu i forsa sie pojawiła . Wiesz kto to był Midas to taki król mityczny czego dotknął zamieniało sie w złoto . A ty masz inną mityczną metodę . Ciekawe ze normalny uczciwy inteligent nie wymyśli pieniędzy . To się myśli i już sa czy trzeba komuś zabrać . A powiedz ile przekrętów zrobiłeś . Rura ci juź wymiękła i piszesz żeby nie interesować sie twoim majątkiem . Ja mam wykształcenie i iloraz inteligencji 130 i jakoś nie potrafię wyczarować pieniądzy nie biorąc innym . Co za zdolność mózgiem okradać .,bo zdobywać to znaczy komuś zabierać . Przez jednego majetnnego jest 100 biednych .

Gość gość
I tobie nie wstyd brać miliony a pracownika dawać 40% najniższej .

Gość mikol
Nie rozumiem o co te pretensje.Na umowie o pracę jest podana stawka.Godzisz się,albo nie.Ja nikogo nie zmuszam.Jak się nie podoba to złożyć wypowiedzenie i tyle. A oszczerstwa są karalne,więc z tymi zarzutami uważaj.

Gość gość
Zatkało kakao . Ośmieszyłeś sie . Nie wiem jaki był cel tego tematu . Jak to czyta młodzież to jutro ci moze ktoś do doopy nakopać . I ty będziesz miał L4 .

Gość mikol
"Ja mam wykształcenie i iloraz inteligencji 130 i jakoś nie potrafię wyczarować pieniądzy nie biorąc innym . " Aha,czyli złodziejem jesteś? Tak wynika z tego co napisałeś. Nie czaruj,tylko idź do roboty.

Gość gość
A dlaczego Marks nie ma odniesienia do dzisiejszych czasów . Moze Robin Hood i Janosik teź nie ma odniesienia . Jesli jest w Polsce 19 wieczny kapitalizm to Marks jak najbardziej tu sie odnosi .

Gość gość
Nie boisz sie ludzi ze cie na taczkach wywiozą to bój sie ABW

Gość mikol
Chłopie. Jesień jest,liście są..Nie masz co robić? Aż tak cię boli,że mam swoją firmę? Idź i nie wypowiadaj się już.

Gość gość
To sa jakieś jaja . Nikt o zdrowych zmysłów by się tak nie ośmieszał .

Gość mikol
Dokładnie.Więc wyjdź,bo smieszny jesteś

Gość gość
1000 zł to ja płace samego kredytu a opłaty mieszkaniowe 1500 . To jest jakiś żart z tymi pieniędzmi . Jedziesz na Majorkę w tym roku ? Ile zapłaciłeś za ostatni wyjazd do Egipty .

Gość mikol
Masz taki kredyt,bo się na to zdecydowałeś.Kredyt się bierze w miarę możliwości.

Gość gość
Nawet na umowa - zlecenie od 2017 roku należy się każdemu pracownikowi najnizsza krajowa . Czyźbys tego im nie płacił.

Gość gość
Kredyt potrzebny żeby z głodu nie zdechnąć . W naszym regionie jest wszystko droższe niż u was na Lubelszczyźnie .

Gość mikol
U mnie każdy ma umowę o pracę.Już to pisałem.Chyba że nie potrafisz czytać.

Gość mikol
Ja nie mieszkam na Lubelszczyźnie. Ciekawe co ty jeszcze,że zwracasz 1000 zł miesięcznie na poczet spłaty tego kredytu.

Gość mikol
Siedź dłużej na kafeterii, i narzekaj,to na pewno będziesz miał więcej pieniędzy.

Gość gość
gość dziś o którą fabrykę chodzi w Ostrowie Wlkp = ZNTK ? Jestem tych okolic , ale lata nie te .