Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krwiak w ciąży czy wszystko dobrze się skończyło?

Polecane posty

Gość gość
Mój niestety się nie wchłonął i pociągnął dzidzie Pokazał się w 8 tyg - w 12 poroniła nic nie pomogło ani szpital ani leżenie ani leki miałam silne krwawienia jak krwawił to lało się ze mnie wiadrami skrzepy wielkości garści, aż w końcu odkleił kosmówkę i dziecko poroniłam w łazience na wc ( 12 tydz to już mały człowieczek) wszyscy mówili że się wchłonie a jednak nie strata jest bardzo bolesna.

Gość gość
Każda robi jak uważa. Ja leżałam plackiem a na zakrzepy brałam heparyne i jak tylko zaczynałam się ruszać było krwawienie. Leżenie plackiem uratowalo mi dziecko.

Gość gość
16 43 bardzo Ci wspolczuje. To straszne co musiałaś przejść. Jutro idę do mojej gin i o wszystko wypytam. Myślicie że mój krwiak jest duży ?

Gość gość
No wlasnie to nie jest powiedziane czy trzeba czy nie mozna. Zalezy przede wszystkim od ulozenia krwiaka! Jezeli jest on na dole, macica bedzie naciskac, on sie bedzie oproznial i gdy zas sie polozysz , to sie napelni, napor krwi moze go powiekszac, doprowadzic do odklejenia sie kosmowki na wieksza skale. Tak jak pisze kolezanka wyzej, podczas lezenia nic sie nie dzialo, gdy stanela to potop! Inaczej gdy krwiak jest gdzies na gorze i nie ma tego naporu.

Gość gość
Moj tez pokazal sie ok. 8tc, niby bylo lepiej, leki i lezenie, odkleil calkowicie kosmowke w 15 tc i dzidzia sie udusila. Paradoksalnie krwawienie nie bylo wielkie...w drugiej ciazy kilka razy lalo sie wiadrami a dzidzia zdrowa i ma dzis 6 lat, do dzis pamietam ten czerwony potok,stalam w wannie i nie wiedzialam co robic

Gość gość
17 13 Mi niestety lekarz nic nie powiedział. Nawet go nie widział! Dopiero jak mu powiedziałam ze jak byłam przyjmowana na oddział to pani dr mówiła coś o jakims krwiaku. I popatrzył popatrzył no faktycznie jest i tyle jsl zaczęłam coś pytać to powiedział ze on jest tylko od robienia usg. Do tego powiedział ze ciaza jest mniejsza o tydzień

Gość gość
Ja miałam nie wielkie krwawienie wystarczyła wkładka i jak oddawałam mocz to raz woda była różowa

Gość gość
Na karcie mam opisane. Obecność krwiaka trofoblastu. W bliskości pęcherzyka ciążowego widoczny obszar niejednorodnie obniżony echogenicznie -wynaczynienie o wym 9x7mm W bliskości pęcherzyka czyli źle ? :(

Gość gość
Stuknij sie w glowe. Jak masz poronic to poronisz, jak masz urodzic to urodzisz. Natura WIE co robi!!!!

Gość gość
Proszę was wyjaśnijcie mi co ma oznaczać wpis na karcie bo nie do końca rozumiem

Gość gość
Zamiast kazać mi się stukac to mozesz mi wyjaśnić?

Gość gość
To znaczy ze zmiana jest niewielka, stwierdzona po zacienionym miejscu na usg.

Gość gość
Czyli to dobra wiadomość?

Gość gość
Juz mnie pewnie macie dosyć i wcale się nie dziwię mój mąż też już mam mnie dosyć.

Gość gość
Idź do do dobrego lekarza niech Ci wszystko wyjaśni

Gość gość
Nie poronisz, będzie dobrze! Tylko leż cały czas

Gość gość
Ja nie leżałam całkiem plackiem ale też dużo nie chodziłam tylko do łazienki teraz sobie wyrzucam czemu nie leżałam nie chce żebyś mnie źle zrozumiała ale to prawda jak masz poronić to poronisz sama wiem po sobie i niema na to pomocy jak masz urodzić to urodzisz mimo wszystko to już nie od nas zależy pamiętaj że i tak robisz wszystko dla dzidzi i się w niczym nie obwiniaj, najważniejsze to się nie denerwować

Gość gość
Czasami nie wolno nawet do łazienki!!! Niech leży plackiem, nie poroni. Będzie dobrze, trzymam za autorke kciuki. Nie podnos nic!!! Nawet czajnika!!!

Gość gość
Mi kazali dużo wypoczywać ,zero sexu, nic nie nosić i nie szarpać, nie jezdzic samochodem po dziurach ;) nie robić gwałtownych ruchów , nie skakać itp. nie robić nic co może spowodować pęknięcie krwiaka , leżeć nie trzeba cały czas , można chodzić nie dużo , jak boli to się więcej leży bo nie masz siły siedzieć i chodzić

Gość gość
Nie wiem czemu się tak boicie tego leżenia.:/ To najlepszy sposób. Po co chodzić ... Są przecież priorytety

Gość gość
A możecie wyjaśnić co mam napisane na karcie ? Kiedy do lekarza ? I czy mogę jechać sama samochodem ? Bo myślę że nie

Gość gość
Może ekleje jeszcze raz żebyście nie musiały szukać. Na karcie mam opisane. Obecność krwiaka trofoblastu. W bliskości pęcherzyka ciążowego widoczny obszar niejednorodnie obniżony echogenicznie -wynaczynienie o wym 9x7mm

Gość gość
Ja p*****le. Ty sie lecz ale na glowe.

Gość gość
Smazenie samochodem to niekoniecznie jeszcze jakiś wypadek spowodujesz

Gość gość
Witam autorka jak się dzisiaj czujesz i co słychać

Gość gość
Kiepsko. Nie mogę się do prosić córki by posprzątala i do tego jest chora wiec jak mnie zarazi to już wgl będzie super świetnie. Wczoraj wieczorem troche bolal mnie brzuch ale nie wiem czy to było spowodowane jelitami czy macica.

Gość gość
Wiecie co ? Podejrzanie boli mnie ten brzuch jak stanę to nie bardzo mogę sie wyprostować. Nie plamie.

Gość gość
Bol brzucha spowodowany jest rozciąganiem macicy wiec spokojnie. Bierz męża w obroty i niech sprząta

Gość gość
Na karcie mam napisane ze nam się zgłosić do lekarza krowadzacego po 7 dniach. Problem w tym ze chodzę na nfz i tam usg os razu mi nie zrobi. A na usg chodzę do luxmedu. To w pon mam się zgłosić na usg ?

Gość gość
Ja miałam kolejne usg za 10 dni