Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczonaa

Nie mogę donosić ciąży, to już 3 poronienie

Polecane posty

Gość gość
Przed paroma minutami oglądałam filmik o nastawianiu atlasa, co może pomóc starającym się o dziecko.

Gość zrozpaczonaa
Ze mną akurat partner był, wcale nie został wyproszony czy niepoinformowany, wiedział o wszystkim, doktor sam go poinformował, co się stało i co będzie wykonywane, tj, jaki zabieg. Co do częstego badania-być może rzeczywiście lekarze badają zbyt często, nie wiem, nie znam się. Na forum zajrzę, dziękuję. :* Mieszkam w dużym mieście, ale myślałam, że któraś z Was zna w Krakowie jakiegoś dobrego ginekologa, takiego, który wręcz specjalizuje się w ciążach wymagających.

Gość gość
Też miałam 4 poronienia brałam 2x zastrzyki z heparyny a acard udało mi się urodzić synka mam mutacje w genie mthfr ona powoduje zakrzep a zwalcza ciążę

Gość gość
A i leczyłam się w Katowicach u dr Grettki a badania genetyczne robiłam w genomie w Rudzie na NFZ jak coś to pytaj jeszcze tu zajrzę

Gość MaRen
Ja miałam ogromne problemy z zajściem i donoszeniem ciąży, jestem sporo starsza od Ciebie. Wiem z doświadczenia, że przeciętny ginekolog lekceważy takie poronienia nawykowe. Mieszkasz w Krakowie, to duże miasto, na pewno są tam jacyś godni polecenia specjaliści. Ja polecałabym Ci udanie się do lekarza, który ma doświadczenie w prowadzeniu trudnych ciąż, może ktoś z kliniki uniwersyteckiej. Badania na przeciwciała ANA, antykoagulant toczniowy i przeciwciała antyfosfolipidowe zrób sama i z tymi wynikami pójdź na wizytę. Ja gdy poszłam do hematologa (mającego całkiem dobrą opinię) po utracie dziecka w 7. miesiącu ciąży wskutek zawału w łożysku, to potraktował mnie jak histeryczkę, co rozpacza z powodu straty ciąży, w końcu tak czasem bywa, prawo natury itd., a on się zajmuje poważnymi przypadkami - białaczki, zakrzepice itp. Stanowczo odradzał mi branie clexane. Mój ginekolog przepisywał mi go jednak przez całą kolejną ciążę, brałam również acard i w końcu szczęśliwie donosiłam i to w wieku prawie 40 lat! :-)

Gość gość
Pisałaś, ze mialas robione TSH a jaki był wynik? I czy mialas robione usg tarczycy? Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze TSH moze jeszcze miescic sie w normie a dopiero usg pokazuje, ze tarczyca jest chora a ona moze miec wplyw na poronienia. Warto wszystko wykluczyc

Gość gość
Dziewczyny z Acard i clexane- kiedy odstawilyscie Acard, w którym tyg ciazy i jakie mialyscie dawki clexane? Kiedy urodzilyscie?

Gość gość
Podstawowa sprawa - sprawdź jak stan Twojej tarczycy! W pierwszej kolejności. Zrób cały pakiet badań tarczycowych TSH, ft3, ft4, anty TG i anty TPO. TSH powinno być max 1,5. Jeśli tutaj będzie wszystko ok to sprawdź progesteron. Jeśli to też będzie w normie to dopiero zabieraj się za jakieś bardziej szczegołówe badania. Tarczyca i za niski progesteron to pierwsze podstawowe sprawy, które należy skontrolować przy poronieniach, bo to one poza czynnikiem genetycznym są odpowiedzialne za wczesne poronienia.

Gość gość
Acard odstawiłam na dzień przed cesarka i to samo fragmin