Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Patrzę na te modelki plus size, i jestem w szoku, jak tusza dodaje im lat

Polecane posty

Gość gość
Dokładnie! w ogóle mega zakłamanie tam jest. Niby wysportowane, a zadycha po jednym kółeczku, niby dumne z pełnych kształtów, niby wszyscy wmawiają widzom, że to piękne, a co chwilę ze stylistami i fotografami rozmówki żeby im te fałdki zatuszowali, żeby nie było brzucha widać, żeby im części ciała się optycznie nie skróciły. Przecież one sobie same przeczą! Nie lepiej jednak schudnąć żeby tych fałd naturalnie nie było? No bo jednak jak widać one jednak im przeszkadzają.

Gość gość
"masz rację porównywanie się do grubasek jest słabesmiech.gif przypuszczam, że jednym z celów twórców tego programu było to żeby tzw przeciętny widz poczuł się lepiej " chyba raczej żeby przeciętna grubaska poczuła się lepiej, zobaczyła że grubas tez może wejść na wybieg. Teraz takie czasy nastały że te wszystkie babska do bólu zwykłe czy z jakimiś ułomnościami typu choroby skóry, jakieś zniekształcenia, czy niepełniosprawność zaczęły strajkować przeciwko rozumianemu przez ogół modellingowi z zazdrości o to że ktoś piękny i szczupły stoi na podium, czy jest na okładce. Próbuja na chama same włazić na takie podium, żeby ktoś na nie patrzył, mimo że są nieatrakcyjne. Media z kolei są takim instrumentem który szuka sensacji, żeby coś się działo, żeby była wywołana jakaś burza w szklance wody, bo skandale oznaczają większa oglądalność, a większa oglądalność to więcej kasy, więc takie media udostępną taki wybieg, zgromadzą grubaski żeby się coś działo. Choć dla mnie osobiście to jest to sztucznie rozdmuchana impreza dla wąskich odbiorców. Coś takiego na zasadzie że ja sobie np. urządze impreze tylko dla palaczy, którzy nie panują nad nałogiem i organizowałabym sesje papierosem.

Gość gość
gość dziś ty mylisz dwie różne sprawy bo o ile grubasy mają wpływ na swój wygląd o tyle osoby z ułomnościami i chorobami wpływu na to nie mają, a ich wejścia na te podia nie są tylko pustym lansem. te osoby przez lata spychane na margines i pogardzane przez takie podłe suki jak ty, wreszcie mówią: "hej! jesteśmy tu, nie dokuczajcie nam, nie wyśmiewajcie się, poznajcie nas, jesteśmy tacy jak wy" To jest właściwie kampania i dobre ambasadorstwo. No ale zawsze znajdą się debile twojego pokroju, którzy będą delektować się pogardą dla tych ludzi i wrzucą ich do jednego wora z otyłym wielorybem, który żre na umór i siedzi na doopsku.

Gość gość
ja nie jestem gruba więc możecie po mnie jechać ile sił :-) Pozwolę sobie tylko wtrącić moje zdanie , albo pytanie tak szczerze Wy naprawdę się tym przejmujecie ? Obchodzi was to ? A jak tak to dlaczego , bo ja się zastanawiam czy ze mną jest coś nie tak , że mam to w d***e baaa nawet nie oglądam tego :-) bo nie mam siły i chęci .

Gość gość
Nadmierna szczupłość też niestety latek dodaje ... Wszystko musi być umiarkowane.

Gość gość
Ja mam niedowagę od gimnazjum i nienawidziłam biegać, coś tam przebiegłam, ale serio szybko łapałam zadyszkę. Bieganie na wf kojarzę koszmarnie. Gdzie zwykłe ćwiczenia były spoko, ale wydolność leżała, więc obronie trochę te grubaski ;) Ale no owszem, wstyd mi było i od paru mcy biegam raz na jakiś czas :P. A wcześniej skakanką trochę się podbudowałam.

Gość gość
Niska? Nie masz się czym chwalić. Te niskie zawsze mają kompleksy i są wredne, bo każdy patrzy na nich z góry. Ja jestem w miarę wysoka i szczupła. Te modelki plus size są jakie są.

Gość gość
Niska i musi udowadniać wszystkim jaka jest cudowna, bo niby szczupła (ale tego nie wiemy, bo zdjęcia nie ma odwagi dać) :) Te małe zawsze zachowują się jak rozwścieczone małe dzieci :)

Gość gość
12:00 12:00 To ty mylisz pojęcia. Ja nie dokuczam tym ludziom. Nie wyśmiewam. Niech sobie żyją bo każdy ma prawo do życia. Tylko dlaczego ja mam je na siłe podziwiać skoro wiadomo że one się do tego nie nadają, nie mają posągowych kształtów, bo skoro wchodzą na podium, na wybieg, to znaczy że podziwu i uwagi oczekują. Czy jeśli ja nie mam np. wrodzonego umysłu chemika to aspiruje do rangi noblisty z chemii ? Ktoś dostał nagrodę, oklaski bo osiągnął coś może i też cieżką pracą ale i tym, że urodził się z odpowiednim do tego umysłem. A czy jeśli ja nie mam do chemii talentu ani nawet nie zdobywałam wiedzy by te braki chociaż próbować kamuflować, to czy ten kto mi nagrody Nobla nie przyzna to znaczy że jest podłym k*****m i znaczy że mnie wyśmiewa ? Ktoś powie że można zmienić przecież kanony urody, ale sorry to może zmieńmy w takim razie wytyczne do tego by ukończyć jakąś szkołe. Przecież można mieć wiedzę z chemii na poziomie przedszkolaka czyli żadną. Niech prości ludzie zostają noblistami. Dlaczego mają byc spychani na margines!!!

Gość gość
Ja jestem duża ale myślę że nawet ładne są te babki. Przynajmniej są zadbane i wcale nie są takie grube

Gość gość
Zgadzam się ale od pewnego wieku już odmladza patrz np. Magda Gessler ok ona się botoksuje ale mojej świętej pamięci Babcia też była grubsza i nie było u niej przez to prawie zmarszczek widać. Warunek jest oczywiście że kobieta o siebie dba np farbuje włosy żeby nie być siwa.

Gość gość
Wyobrażacie sobie je za 10-15 lat? To będą chodzące potwory

Gość gość
Wygraj konkurs przemiana miesiąca i zgarnij nawet 10.000 złotych na www.igortreneronline.pl ! Chcesz wyglądać seksownie i atrakcyjnie? Chcesz cieszyć się wspaniała sylwetką? Chcesz pokazać wszystkim, że możesz się zmienić? Wejdź na stronę najlepszego Trenera w Polsce: www.igortreneronline.pl Innowacyjne metody treningowe, nowoczesne plany żywieniowe, fachowa suplementacja. Podejście, które o lata świetlne wyprzedza konkurencje! Dzięki nim zmiany zachodzą ekstremalnie szybko! Wejdź na stronę najlepszego Trenera w Polsce: www.igortreneronline.pl który w ciągu tygodnia odmieni Twoje życie! Pozbądź się tłuszczu na zawsze, zbuduj piękna smukłą sylwetkę lub wspaniałe muskularne ciało! Wygraj konkurs przemiana miesiąca i zgarnij nawet 10.000 złotych na www.igortreneronline.pl !

Gość gość
Przyjęli u mnie do pracy taką otyłą panią po 50-ce i prawie każdy myślał, że pani na emeryturze sobie dorabia :-(

Gość gość
Mocny makijaż zazwyczaj dodaje lat a panie są stylizowane,. Na co dzień na pewno wyglądają młodziej niż w telewizji, a czy kilogramy dodają... Zauważyłam, że w pokoleniu moich rodziców, te panie co mają więcej kilogramów mają gładsze buzie, ciała i wyglądają młodziej niż ich chude rówieśniczki. Na pewno palenie papierosów powoduje szybsze starzenie się organizmu i palaczki wyglądają starzej. oooooooooooooooo Wrócę do tematu wyglądania na młodszą, mam 35 lat i nikt nie chce wierzyć, że mam więcej niż 25 lat, czasami jest to denerwujące, bo walą do mnie na ty ale najczęściej miłe. Mam taki typ urody, niska, nie gruba ani nie chuda, nosek jak karofelek, roześmiane oczy, czasami pryszcz się trafi ;) Ubiór też potrafi dodać lat lub odjąć ale dzisiaj nie ma podziału na odzież dla młodszych i dla starszych, ubieram się dość klasycznie ale nie nudno, dobieram do sylwetki, makijażu stosuję mniej niż przeciętne nastolatki i nie jestem z pokolenia, kiedy podkład był obowiązkowy od 6 klasy podstawówki, więc cera też nie jest zmęczona.

Gość Ta od wpisu wyżej
Ale sobie strzeliłam laurkę :D idę wypić kawę do tej ilości lukru pasuje idealnie :D

Gość gość
na kafe jest mnóstwo zazdrośnic, które nie potrafią uwierzyć, że jakaś kobieta może wyglądać na mniej lat niż ma w rzeczywistości. Istnieje jednak typ urody "Baby Face". Kobiety o tym typie urody mogą wyglądać na wiele lat mniej. Baby Face mają łagodne rysy twarzy, dziewczęce, okrąglą twarz. Jeśli do tego są niezbyt wysokie, albo filigranowe, to nie ma bata, nawet trzydziestka będzie wyglądała na 20 lat Oczywiście efekt młodego wyglądu często jest tylko pozorny, bo przy bliższym poznaniu kobietę ponad 30-letnią zdradzą pojawiające się pierwsze zmarszczki. Chociaż są kobiety, które mają jędrna skórę długi czas, ale to szczęściary z dobrymi genami ;)

Gość gość
Przeciez nie zmarszczki wpływają na postrzeganie ile ktoś może mieć lat tylko caloksztalt : postawa, figura, chód, oczy, z których można dużo wyczytać. Zresztą jakie to ma znaczenie czy ktoś powie wyglądasz młodo, trzeba to samemu widzieć patrząc na rówieśników ;-)