Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Używam smartfona ale jako drugi telefon

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Różni nas to że u mnie nie ma międzyczasu,bo mam wszystko tak zaplanowane aby czas wypełnić czymś,a jak już się pojawi między czas ,to wolę czytać gazetę,lub odpocząć,po prostu nie mam siły ani chęci na smartfon podczas przerwy bo mnie to męczy.Przykro mi że tak mało czasu spędzasz w domu że musisz aż tak kombinować.Ja akurat mam taką pracę,że pracuje gdzie chcę i mogę bywać częściej w domu ,więc i na rodzinę i na komputer jest czas. Może stąd te różnice zdania?

Gość gość
Dlaczego zaraz dziecka? Przecież wiadomo, że kobiety mają węższe palce :D

Gość gość
gość dziś Aha, bo ty myślisz, że ja nie czytam? :D Czytam, i to dużo, tylko zamiast szmatławców głównie książki, średnio jedną a tydzień :) Na pracę nie narzekam, na czas w niej i w domu spędzany także nie, i nie "kombinuję" tylko po prostu normalnie i efektywnie organizuję swój czas (tobie to pojęcie zapewne jest obce, bo znam parę kobiet "pracujących gdzie chcą" i to są "panie domu" bez rzeczywistej pracy od lat, dorabiające jakimiś oriflamami, spamowaniem po necie etc.). A tak nawiasem mówiąc to nie wiem, czemu ty się tu akurat wypowiadasz, skoro smartfona nie potrzebujesz w ogóle? Nie o takich jak ty jest temat.

Gość gość
gość dziś Aha, bo ty myślisz, że ja nie czytam? :D Czytam, i to dużo, tylko zamiast szmatławców głównie książki, średnio jedną a tydzień :) Na pracę nie narzekam, na czas w niej i w domu spędzany także nie, i nie "kombinuję" tylko po prostu normalnie i efektywnie organizuję swój czas (tobie to pojęcie zapewne jest obce, bo znam parę kobiet "pracujących gdzie chcą" i to są "panie domu" bez rzeczywistej pracy od lat, dorabiające jakimiś oriflamami, spamowaniem po necie etc.). A tak nawiasem mówiąc to nie wiem, czemu ty się tu akurat wypowiadasz, skoro smartfona nie potrzebujesz w ogóle? Nie o takich jak ty jest temat.

Gość gość
gość 2017.10.22 jak założyciel tematu wypowiadam się o tych co smartfona mają. No ja też mam,ale jakoś nie interesuje mnie jego zawartość,dla siebie samego po co mi? Co innego gdyby dzieci chciały coś pokazać,albo ja im ,albo niosło by to coś. Ale dla zabawy,dla samego siebie?Bez sensu. O widzisz,i te kobiety to własnie wolne kobiety,bo nie są uwiązane na żadnym etacie i mają czas i dla siebie,dla domu,dzieci nie tracą konktatu z matką przez że ciągle w pracy

Gość gość
Nie mam problemu z edytowaniem dokumentu na smartfonie, nie ma w tym żadnej filozofii. Ja mam taką pracę, że często przemieszczam się z miejsca na miejsce i niewygodnie jest mi za każdym razem wyjmować z auta torbę z laptopem. Używając smartfona wysyłam służbowe maile np stojąc w kolejce w urzędzie. Kiedy potrzebuje szybko wysłać dokument robię zdjęcie i zamieszczam jako załącznik, nie muszę czekać aż będę miała pod ręką skaner. Uwielbiam robić zdjęcia ale nie zawsze wożę ze sobą lustrzankę więc zdjęcia robię smartfonem. Ostatnio jechałam służbowo pociągiem, nie kupiłam wcześniej biletu, kolejka do kasy była ogromna, bo co chwila zawieszal się system. Kilka kliknięć na smartfonie i miałam bilet. Sytuacji mogłabym mnożyć.

Gość gość
Nie mój cyrk ,nie moje małpy. Ja załączniki wysyłam w mailu na komputerze w przeglądarce internetowej,pod windowsem. Z zdjęcia robię telefonem i zapisuje na karcie pamięci.Dokument,spoko,można aparatem,ale jeszcze trzeba ustawić jasność,kontrast i ostrość i tu też potrzebny program. Ja uważam że jak komuś się bardzo spieszy i przedkłada szybkość nad jakość,to smartfon jest idealny. Ale w innym razie,gdy mowa o porządnym załączniku,starannie napisanym mailu,dobrym zdjęciu i dobrze wyedytowanym dokumencie to smartfon odpada. Jednym ludziom się śpieszy ponad wszystkim,inni są wrażliwsi na szczegóły i wolą wykonać lepiej. Czas to pojęcie względne,jedni mają go więcej inni mniej,ale nie każdy musi musi myśleć tak samo

Gość gość
jak się ma kobiece delkatne paluszki albo jest się dzieckiem to polecam smartfony. Ale nie dla dorosłego silnego faceta.Nikt tu nie będzie z czułością wyklikiwał literek ,cyferek. No ludzie,żarty czy coś? Z tego nie da się korzystać.odstawiłem po 2 tygodniach,bo wkurzało to ciągłe klikanie w cośtam przy okazji robienia czegoś innego.Normalnie jakbym sobie kupił zabawkę.A to ma służyć do pracy,a ja nie mam 10 lat

Gość gość
Do kazdej zmiany trzeba sie przyzwyczaic. Tak samo jest ze smartfonami. Uzywanie telefonu z klawiatura, jest w dzisiejszych czasach jak noszenie patefonu (taki adapter z tuba), albo jezdzenie bryczka po miescie, bo... "konmi lepiej".

Gość gość
"jak się ma kobiece delkatne paluszki albo jest się dzieckiem to polecam smartfony. Ale nie dla dorosłego silnego faceta." ciekawe, moj maz jest mechanikiem samochodowym wiec sila rzeczy nie ma rak pianisty a jakos od dobrych kilku lat ma tylko dotykowy telefon. Osobiscie noszenie dwoch telefonow uwazam za strate czasu i pieniedzy, juz pomijajac podwojne grzebanie w torbie to przeciez to sa dwa rozne numery, ktore trzeba podawac, dwa rachunki do oplacenia czy doladowania. Moj smartfon ma jeszcze ta zalete ze laczy sie z radiem samochodowym wiec w czasie jazdy moge wybrac numer glosowo czy odebrac polaczenie nawet jak wrzuce torebke do bagaznika.

Gość gość
gość wczoraj jesteś głupia jak but,skoro uważasz że telefon z klawiszami to przeżytek?Przeciez nic wygodniejszego nie wymyślono;łatwe wybieranie numeru,obsługa menu ,wyjmowanie i wkładanie no i minimalny rozmiar.No tylko idiotka może twierdzieć że to dotykowe coś gigantyczne jest pod tym względem "nowocześniejsze" od zwykłego telefonu. A ja idiotów ignoruje i mi zwisają twoje poglądy i podobnych.Na g.no dotykowe nie dam się więcej namówić gość wczoraj no bardzo ciekawe.Mam 4 telefony,w każdym ustawiony rok bez doładowania i mogę załadować ile mi się podoba w każdym i tyle ile wygadam i nic mnie nie kosztuje. Jak jesteś durna i płacisz stały abonament za 2 albo więcej to twój problem,nie mój Ja nosze 2 zwykłe z klawiaturą i mi w niczym nie przeszkadzają bo są małe ,jeden firmowy drugi domowy. Każdy telefon można wstawić w zestaw głośnomówiący a nie tylko smartfon. Po prostu dla mnie głupota. Po internecie nie udało mi się tym poruszać,nic się nie da wpisać w te śmieszne małe rubryki,tylko się coś ciągle dotyka. Nie potrzebna mi taka "dobra zmiana" i to się nadaje na zabawkę a nie do pracy dla dorosłego człowieka. Ale miłej zabawy ,drogie kobiety,bawcie sie swoimi smarfonami,macie przecież dużo czasu na nic nie robienie

Gość gość
gość wczoraj dobrze powiedziane

Gość gość
gość wczoraj Jeszcze sobie trzeci kup, może akurat kultura osobista będzie w pakiecie...

Gość gość
Nie potrzebny mi trzeci,a kulturę to ja skończyłem w wyższej szkole kultury i banknowości i mam się z nią świetnie i każdemu wiem co powiedzieć i na telefonach się znam jak żadna z was!

Gość gość
dokładnie tak,smartfon to zabaweczka,bezużyteczny dla kogoś kto nie ma czasu na klikanie w jakiś debilny ekranik

Gość gość
czyli co,mam się pozbyć klawiatury tradycyjnej,bo teraz taka moda? w laptopie też mam se podłączyć kawałek szybki i na tym pisać? Poje..ało wam się w głowach ?Ja mam na tym pisać smsy i wybierać na tym numery? W ogóle kto to w ogóle wymyślił? Wiem że aplikacje muszą mieć dotyk na panelu obsługi.Ale dlaczego pozbawia się telefon zwykłej klawiatury i każe się na niej pisać?Tego nie ogarniam wcale...

Gość gość
A kogo to obchodzi? Czy ludzie naprawdę muszą się obcym na forach chwalić nawet jak klocka postawią? :O

Gość gość
No właśnie,nikt się nie chwali,ale każdy ma

Gość gość
smartfony to zabawki dla mających czas na bzdury i tyle