Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy według was to jakiś wstyd mieć męża obcokrajowca ?

Polecane posty

Gość gość

Pytam, ponieważ sama mam męża Niemca, osobiście nikomu tego nigdy nie powiedziałam, on też nigdy się tym nie chwalił, sama dowiedziałam się dopiero po jakimś czasie.

Gość gość
Wstyd, ale zależy z jakiego kraju. Jak jakiś Turek to wstyd. Niemiec raczej nie.

Gość gość
Wstyd to mieć za męża typowego cebulanego buraka Janusza.

Gość gość
Mam meza Szweda , sztokholmiaka z dziada pradziada , nigdy nie uslyszalam zadnej przykrosci od nikogo , nigdy nie myslalam ze to wstyd a jestesmy malzenstwem od 18 lat

Gość gość
Tak wstyd wtedy gdy żeruje na tobie, gdy ty go utrzymujesz gdy jest z tobą tylko dla wizy pobytowej i tylko dla tego że mu dajesz .

Gość gość
22:39 No to żaden ww punkt mnie nie dotyczy

Gość gość
Niemiec to wróg Polski, być jegomzonavto wstyd, gorzej być żona jedynie czarnoskórego i muslima.

Gość gość
Dla nas Niemiec mąż jest ok. Ale Niemiec pewnie się nie chwali ze ma żonę polke

Gość gośćlaluna
Przepraszam moj maz to Janusznieeiem czemu takie idiotyzmy sa arguentami,zykle imiona jak kazde inne giovanni to tz znacy Janusz,wiele innych,burakami sa ci,którzy nie znaja slowa toleranja wiesniatwo

Gość gość
Moim zdaniem to wstyd gdy mąż cie leje nie szanuje itp.....a nie to jakiej jest narodowości ważne ze jest dobrym człowiekiem ze się kochacie szanuje cie i jesteście szczesliwi

Gość gość
23:00, Polacy po prostu nie chętnie podchodzą do Niemców, głównie, że większość żyje historią

Gość gość
Wstyd w sumie nie wiem dlaczego ale wstyd.....w pl wstydem jest mieć córkę Amelke i syna Brayana męża obcokrajowca być po zawodowe i uczciwie pracować i można by tak wymieniać i wymieniać gdy się rzadko chodzi do kościoła to tez wstyd .Ważne żeby chodzić i wtedy można legalnie kraść omawiać żonę bić męża wykańczac psychicznie itp.....

Gość gość
Jeszcze nie tak dawno Polka jak złapała męża Niemca to była "nobilitacja", mogła się wyrwać. Niemiec żeni się z Polką, bo przeważnie jest uległa, w przeciwieństwie do Niemek, które nie spędzą życia "na szmacie". Na takiej samej zasadzie Polacy biorą za żony Ukrainki.. Bo mają nad nimi "przewagę". Polak odwala teraz wielkiego Europejczyka, a zapomniał wół jak cielęciem był.

Gość gość
Nie wiem czy mam jakieś zaćmienie umysłu, ale nie rozumiem pierwszego posta autorki. Czy jej mąż tak biegle mówi po polsku, że nikt nie wie, ze jest Niemcem? I sama tego wcześniej też nie wiedziała?

Gość gość
W Polsce wszystko to wstyd. Bo w tym kraju jak nie żyjesz tak jak Janusz i Grażyna spod 5 to nie jesteś dla nich prawdziwym Polakiem. Bo Janusz i Grażyna mają monopol na prawdziwą polskość. Wszystko inne to wstyd.

Gość gość
Muzułmana tak. Wstydem też jest przyjąć islam i chodzić zakutana w te szmaciska.

Gość gość
7:06, blad. Polacy od zawsze BYLI Europejczykami. Co jak co, ale europejskosci nie mozna nam odmowic. Naprawde myslisz, ze tylko kraje zachodnie mialy/maja monopol na Europe? Swego czasu bylismy potega w Europie.

Gość gość
gość dziś a kto to jest 'muzułman'? :D hahaha ot i cała kafeteria czyli cebula na cebuli. Wstyd to nie znać ojczystego języka tłuku!

Gość gość
a ja mam męża MUZUŁMANA ;) Polskiego Tatara. Jego dziadek był oficerem polskiej armii w kampanii wrześniowej, a pradziadek był ułanem pułku tatarskiego i tłukł kacapów w 1920 roku. Mój mąż jest wykładowcą akademickim na UJ tak jak jego rodzice i ty możesz rodzinie mojego męża buty pastować jęzorem co najwyżej :D

Gość gość
Generalnie wisi mi, kto z kim jest w zwiazku, ALE biorac pod uwage ostatnie wydarzenia w Europie, na swiecie, to jednak uwazam, ze kobiety powinny bardziej uwazac na to, czy wchodza w zwiazek z muzulmaninami/imigrantami/uchodzcami, itp. Pewnie mnie zjedziecie, ale uwazam, ze zyjemy w czasach wojny cywilizacyjnej i to poniekad w duzej mierze zalezy wlasnie od kobiet, czy chca rodzic dzieci muzulmanom. Mysle, ze powinnysmy baczniej przyszlosciowo myslec, jak nasze babcie/dziadkowie w czasie wojny- tzn. nie mysleli tyle o sobie, wlasnej wygodzie,a nawet zyciu, tylko o tym by przyszle pokolenia byly wolne. Nie mowie,ze mamy bohatersko stac z bronia w reku,ale na pewno nie ulatwiac muzulmanom przejecia Europy. Wlasnie poprzez to, ze nie bedziemy z nimi wchodzic w zwiazki, rodzic im dzieci. Nie, nie jestem rasistka. Nie przeszadza mi ich kolor skory. Przeszkadza mi ta ''innosc'', ich kultura. Dopoki zyli obok (co prawda nie z nami, ale obok wlasnie, bo co jak co, ale oni nie chca sie intergrowac) to niechby sobie zyli, ale gdy coraz bardziej zaczynaja stawiac nam zadania, wprowadzac wlasne prawa, wtedy mam prawo powiedziec NIE we wlasnym domu. Dlatego niechetnie patrze na biale kobiety, ktore zadaja sie z przybyszami. Jest tylu wspanialych mezczyzn- Polakow, Anglikow, Niemcow, Hiszpanow, Rosjan, Wlochow, ze nie trzeba zadawac sie z muzulmaninami. Takie mam zdanie.

Gość gość
No właśnie chyba Grażyny z ziemi Wolskiej zapomniały, ze muzułmanie to nie tylko dzicz z Pakistanu i Jemenu ale i Tatarzy polscy, krymscy to spora część Rosjan i Kazachów, którzy normalnie sobie żyja i nikomu nie wadzą. Ze mną na studiach były dwie muzułmanki z Krymu. Poznałam ich rodziców i rodzeństwo. Normalni zwykli ludzie żadnym wstydem nie byłoby dla mnie gdyby one lub ich bracia weszli do mojej rodziny.

Gość gość
9.44 BYLIŚMY, nie JESTEŚMY. Polaka niestety obchodzą tylko dawne zasługi, a zapewniam cię, że dla Angola Polak jest tym samym czym dla Janusza i Grażyny Syryjczyk. Dumny Polak, którego kraj BYŁ potęgą, szoruje kible w Berlinie, a powywyższać to się może najwyżej nad Wanią z Doniecka. Natychmiast czuje się lepiej jak może Wani pokazać "takiego wała", o Ahmedzie nie wspominając.

Gość gość
Polscy muzulmanscy Tatarzy to co innego. Na nich wielki wplyw miala kultura, w jakiej sie wychowali- poslka kultura. Dlatego nie mamy z nimi problemow. Mnie sie bardziej rozchodzi o tych habibi z BW i Afryki, ktorzy to pod plaszczykiem ucieczki przed wojna najezdzaja nasz kontynent.

Gość gość
9.58 Taaa. do Polski walą drzwiami i oknami coby od Pradziwego Polaka od razu w zęby dostać. Normalnie nogami przebierają. Już zmieńcie płytę.

Gość gość
no widzisz a ja urodziłam dzieci muzułmaninowi, Tatarowi :D Jego rodzina przybyła tu 700 lat temu. Moje dzieci są Polakami tak jak mój mąż i nie rozumiem dlaczego rozdzielacz mężczyzn na Polaków, Włochów, Hiszpanów i muzułmanów? Tu narodowość, a tu wyznanie? Tak jakby Syryjczyk nie mógł być Katolikiem, a Polak tak jak mój mąż - muzułmaninem?

Gość gość
9:57, ale czy to odbiera nam nasza europejskosc? Wmowiono nam, ze jestesmy gorsi, bo jezdzimy na zachod do pracy. Wmowiono nam, ze jestesmy gorsi, bo Niemcy sie nad nami wywyzszaja. Ty mi nie mow, co Anglicy sadza o Polakach, bo moi rodzice siedza tam juz ponad dekade, pracuja, maja dom.Ja rowniez tam spedzilam troche zycia, bylam w Niemczech. Nigdzie nie czulam sie gorsza ani dyskryminowana. Czylam sie dyskryminowana i uwazana za gorsza przez kierownika hotelu, w ktorym pracowalam w Monachium- Turka, Asil mial na imie.Bylam napastowana w jednej fabryce w Anglii przez wlasnego supervisiora- Turka, mial na imie Judgel. Bylam napastowana przez Pakistanczyka, Aliego, w innej farbryce w Anglii, w ktorej rowniez pracowalam. I o ile kierownik Turek z Monachium mnie po prostu opierdzielal na kazdym kroku i sprawial wrazenie, ze niemal mna gardzi (bylam tam razem z kolezanka), o tyle tamci dwaj pozostali nie dawali mi spokoju i ciagle probowali sie ze mna umowic. Teksty typu I love you, slyszalam o Aliego niemal codziennie. W koncu po dosc glosnym i dosadnym z mojej strony; Ali,shut up! dal mi spokoj. Wiec uwazam, ze muzumanie, ale ci spoza Europy nie maja do kobiet szacunku. Udaja, klamia i kreca. W rzeczywistosci mysla o nas, Europejkach, jak najgorzej.

Gość gość
10.09 Oni pogardzają tobą, a ty nimi, ale ty będzie odstawiać wielką Europejkę. Ciebie nie obchodzi co myśli o tobie Angol, ale Ahmeda ma obchodzić opinia Polki? A po co? Bo tu przyjeżdżają? Ty przyjeżdżasz do Niemiec czy Anglii, ale opinia ich obywateli o tobie ci zwisa, jak sama przyznajesz.

Gość gość
10.09 Odmawiasz tym ludziom człowieczeństwa, a przecież taka Turcja swego czasu była potęgą jeszcze większą niż Polska w XVI wieku. Tymczasem wmawiasz wszystkim, że jak muzułmanin to dzicz. Muzułmanin jest pediatrą mojego dziecka. Wspaniały człowiek, ale dla ciebie dzicz bez wartości i przydatności dla społeczeństwa.

Gość gość
Rozrozniam, bo po prostu istnieje takie pojecie, jak narodowosc, kultura, wyznanie. To nie wymysl, tylko fakt. Tylko w krajach zachodnich wyprano ludziom mozgi do tego stopnia, ze sami nie wiedza, kim sa. Co jest zlego w tym, ze napisze, ze sa Wlosci, Niemcy, Polacy? Owszem, wszystkich ich laczy jedno- sa to europejscy mezczyzni, ale to nie zmienia faktu, ze wystepuja miedzy nimi roznice, wlasnie przez wzglad na inna kulture, wychowanie, o muzulmaninach nie wspomne. I o ile tych europejskich toleruje i mi absolutnie nie przeszadzaja, bo sa tu od wiekow, o tyle nie jestem przekonana do tych z BW. Nie i juz. A chyba w wolnej Europie moge wyrazic swoje zdanie? Czy ta wolnosc jest tylko dla wybranych? Poza tym nigdzie nie napisalam, ze nie moze byc Polak muzulmaninem, a Syryjczy chrzescijaninem. Moze i wiem, ze sa takie przypadki. Co nie zmienia fatu, ze jestem uprzedzona do muzulmaninow, ktorzy zalewaja Europe. 10.00 : nie pisalam, ze wala do Polski drzwiami i oknami. Wala za to do Europy. I to podkreslilam wyraznie. A jak juz beda w Europie, to zaczna walic i do Polski. To tylko kwestia czasu. A ja chce dla mojego dziecka bezpieczenstwa. Nie ma go tam, gdzie jest wysyp muzulmanskich imigrantow i nikt mi nie powie, ze jest inaczej.

Gość gość
10.09 Denerwuje cię gdy odmawia się Polakom miano Europejczyków, a jak ty odmawiasz innym bycia człowiekiem i każdego muzułmanina wrzucasz do jednego wora to spoko luz?