Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy według was to jakiś wstyd mieć męża obcokrajowca ?

Polecane posty

Gość gość
No wlasnie mniej wiecej to chce tu wam przekazac. Zli ludzie sa wszedzie,przestepczosc jest wszedzie.Dopuszczaja sie jej nawet Niemcy czy Belgowie. Nie TYLKO Polacy! To, co my mamy na naszym polskim podworku, maja rowniez u siebie Niemcy czy Francuzi jesli chodzi o przestepczosc, gwarantuje. Tyle ze oni maja to +jeszcze terroryzm. Te panstwa obecnie zmagaja sie z bardzo duzym problemem, jakim jest nieasymilowanie sie muzulmanow, jak ich niechec do pracy, jak to, ze brakuje placowek do ich zakwaterowania. Dania czy Szwecja (nie pamietam dokladnie) wprowadzila kursy jezykowe dla muzulmanskich imigrantow, ale sami pozniej przyznali, ze niewielki procent jest zainteresowny. Muzulmanka nie pojdzie do pracy jak Polka czy Szwedka, bo jej religia nie pozwala. A tych muzulmanek z kazdym rokiem przybywa. ALe te panstwa same sobie ten problem na siebie sciagnely. My nie musimy importowac klopotow. Jest wystarczajaco mezczyzn w Europie (wartosciowych), zebym chciala byc naloznica muzulmanina.

Gość gość
P.S I nie neguje tego,ze my rowniez mamy problemy. Mamy swoje patologie (ale maja juz rowniez inne panstwa, zaden kraj nie jest wolny od przestepczosci! a od terroryzmu i owszem i niech tak zostanie), ale czy dlatego mam sie zgadzac na sprowadzanie tak naprawde niewiadomoego pochodzenia mlodych byczkow? Czy to jest jakikolwiek argument? Mysle, ze jest wprost przeciwnie. Wlasnie dlatego, ze mamy swoje problemy, to nie powinnismy importowac nastepnych. Nie mam problemu, by przyjezdzali do Polski Ukraincy, Rosjanie, Niemcy, Brazylijczycy, Peruwianczycy, czy Francuzi.Natomiast muzulmanie maja tak specyficzny styl zycia (chodzi o tych z BW, nie o polskich muzulmanow),ze nie zasymiluja sie. I to jest bardzo powazny problem.

Gość gość
To, że Ali tu przyjedzie (a nie przyjedzie) to nie znaczy, że musisz się z nim seksić. Ktoś ci każe? Importowanie problemów? Każdy kraj je ma, a jakoś Polacy zwalają im się na głowę jak szarańcza. Tylko my "jesteśmy w Unii i mamy prawo", a jednocześnie będziemy pitolić jaka ta Unia zła, bo czegoś wymaga zamiast tylko dawać. Podwójne standardy, moja droga. Anglikom przeszkadzamy w takim samym stopniu jak Muzułmanie Niemcom.

Gość gość
Oczywiscie, ze nie musze sie seksic i nie zamierzam. A to, ze Polacy jezdza do innych rajow- no wlasnie. Tak sie sklada, ze ''jestesmy w Unii i mamy prawo''. Tak samo jak Anlicy maja prawo przyjezdzac o nas. Czy korzystaja, ich sprawa.Ale raczej korzystaja,Krakow jest przez nich oblegany. A rowniez nie zachowuja sie grzecznie,ojjj nieee. Sama bylam swiadkiem. Wiec rowniez moge napisac: niech Anglicy spojrza na siebie,zanim doczepia sie do Polakow. Alez my sie wywiazujemy z naszych zobowiazan wobec Unii. O czym TY piszesz? Moze o tym,ze nie chcielismy relokacji? Przeciez my po prostu nie wzielismy udzialy w nielegalnym precedensie, jakim ta relokacja miala byc. Juz pisalam- wedlug PRAWA to nie sa uchodzcy.Tylko nielegalni imigranci. N I E L E G A L N I. Bez dokumentow, bez tozsamosci. Dlaczego niby mielibysmy lamac miedzynarodowe prawo? Bo Niemcy narobili bigosu i my mielismy za nich go zjesc? Miejsce nielegalnych imigrantow jest w samolocie do deportacji, jesli juz tak czepiac sie przestrzegania prawa przez Polske. I wlasnie dlatego teraz w Europie jest taki rozper/dol, bo Zachod ustawia sobie prawa pod siebie. Jak sobie wyobrazasz przebywanie tu tych ludzi? Przeciez gdzies trzeba ich ulokowac (dla Polakow nie ma mieszan socjalnych, a dla obcokrajowcow maja byc???). Zapewne bylyby to jakies osrodki. Musielibysmy ich tu pozamykac w tych osrodkach, bo Niemcy juz chcieli wprowadzic kary dla panstwa, ktoremu nie uda sie przetrzymac u siebie imigrantow. Inna sprawa- ich asymilacja. Myslisz, ze muzulmanka poszlaby do pracy na kasie w biedronce? Albo np. rwac maliny? Nie. Ich nie interesuje taka praca. Jest cale multum powodow, dla ktorych nie powinnismy ich przyjmowac. No ale pani Merel poglaskalaby po glowce...

Gość gość
Kochana dla takiego Angola to ty masz prawo co najwyżej podetrzeć tyłek jego babci w domu starców i posprzątać po nim rzygi, w najlepszym wypadku nalać mu piwa. On też może ciebie zapytać, że niby dla Anglików nie ma pracy (inna sprawa czy to prawda), a dla Polaków jest i jakim prawem dostajesz kasę na dzieci, które siedzą w Polsce z dziadkami. On także może sobie nie życzyć najazdu "łysych Polaków jedzących łabędzie i zaniżających płace (ah te stereotypy)", którzy z języków obcych znają jedynie "vodka".

Gość gość
Polak dla Niemca czy Anglika także ma "specyficzny styl życia". Nie bronię leni i terrorystów, ale nie uważaj się za kogoś lepszego od Alego robiącego na Kebabie.

Gość gość
Poza tym pamiętaj, że jesteś przedstawicielką kraju, którego obywatele jeszcze 30 lat temu płynęli wpław przez Bałtyk do Szwecji albo chowali się pod ciężarówką byle się tam dostać.

Gość gość
A Polka siedząca na doopie za "pińcet" pójdzie na kasę do Biedronki? Bez jaj.

Gość gość
Alez ja wiem, ze Polak czy Niemiec sie od siebie roznia. I pisalam juz o tym wczesniej- o roznych kulturach, religiach, to wy ciagle probujecie wmowic mi, ze multikulti jest wspaniale. Jedna Szwedka juz dzialala w organizacji, ktora promowala zero narodowsci, wlasnej tozsamosci czy kultury, za to chwalila wymieszanie sie ras i jak skonczyla? Zgwalcona i zamordowana przez Etiopijczyka. Imigranta. Roznica miedzy nami jest taka, ze kultura polska i angielska maja szanse wspolnie obok siebie zyc, natomiast muzulmanie nie chca isc na kompromisy. Wedlug nich tylko ich kultura ma prawo bytu na swiecie. Taka mala roznica.

Gość gość
To zalezy gdzie.. Bo w Polsce to zloty interes, natomiast za granica, to jestes tylko pazerna Polka, ktorej cudowny obywatel Europy Zachodniej uratowal tylek przed bieda i zafundowal skok cywilizacyjny. Wiem co mowie, bo mialam do czynienia mieszkajac poza krajem.

Gość gość
18:16, no i powinni byc deportowani, skoro plyneli nielegalnie. I niech zgadne- pewnie wlasnie byli deportowani do Polski? A nielegalni imigranci nie sa. Taka drobna roznica. Co do 500+, a dlaczego ma nie pracowac? Ja znam wiele kobiet, ktore pracuja i 500+ pobieraja. Wlasnie w tej chwili wychodzi wasza hipokryzja: Polka, ktora pobiera 500+ to len i nalezaloby ja najlepiej wysterylizowac,ale juz ci plynacy do nas ''uchodzcy'' to moga sobie pobierac zasilki. Cala Europa ma rozwiniety program socjalny dla wlasnych obywateli,ale oczywiscie to tylko takim hipokrytom przeszkadza.

Gość gość
To nie religia jest zła to ludzie są źli w ramach danej religii. Najlepszym przykładem niech będzie przykładny katolik z PiS, miłujący żonę, Rafał Piasecki.

Gość gość
Slyszalam nagranie. I mam nadzieje,ze zostanie ukarany za to, co zrobil. Nie bronie takich ludzi. Tak jak nie bronie muzulmanow, ktorzy gwalca, oblewaja wlasne zony kwasem, czy pala.

Gość gość
"Anglikom przeszkadzamy w takim samym stopniu jak Muzułmanie Niemcom. " x Nie nie moja droga, to takie picze jak ty starają się przeszkadzać Polakom. :D Ale to ci się nie uda. Nikt nie będzie Polek bronił, naczytają się Polacy co wywijacie w internecie, jak ich hejtujecie. Hehe nikt was nie obroni w razie jak już przejmą Niemcy i będą do nas jeździć, zobaczysz.

Gość gość
18.32 Nikt nie broni muzułmanów, którzy gwałcą czy co tam jeszcze złego robią, ale mam prawo bronić muzułmanów których znam przed generalizacją i uznawaniem każdego z nich z góry za terrorystę. Zobacz, że jak tylko pojawia się post taki jak mój to znajdzie się masa prawdziwych Polaków pitolących, że pewnie marzę o "ubogaceniu kulturowym". Jak bronię Ukraińców z którymi mam osobiste dobre doświadczenia to jeden z drugim na Kafe wyskoczy z Banderą i pitoli, że pewnie sama jestem Svietlana albo Iwan tylko udaję Polkę. Jak mówię o czymkolwiek co mi się w Polsce nie podoba to natychmiast słyszę, że mam wyp..., odmawia mi się patriotyzmu i bredzi, że sram we własne gniazdo. Jakakolwiek krytyka to dla "prawdziwych" Polaków (wiadomo na kogo głosujących) sytuacja zero jedynkowa.

Gość gość
Och,juz moze naszych partii polit. w to nie mieszajmy, bo juz mam dosc. Ok, generalizowanie jest zle. Dlaczego wiec, wy tak generalizujecie? ''jestes przedstwicielka kraju, ktorego obywatele jeszcze 30 lat temu przeplywali Baltyk''. Ja chociaz uzywam slowa muzulmanie, a nie kazdy Syryjczyk musi nim byc, wy za to uzywacie ogolnikowo: Polacy, obywatele. Kto tu generalizuje?

Gość gość
Poza tym chyba nasze elity polityczne spedza reszte zycia na rozpoznawaniu, kto dobry muzulmanin, a kto zly, bo w ostatnim czasie troche sie ich do Europy przeprawilo. I wciaz nikt nie ustosunkowal sie do kwestii tego, ze nie maja prawa nazywac sie ''uchodzcami'', bo to niezgodne z przepisami.

Gość gość
Ja tam kocham mojego obcokrajowca. Tworzymy świetny duet. Oboje mówimy po angielsku i jednocześnie uczymy się języka narodowego tej drugiej strony.

Gość gość
Wracając do pytania autorki wątku, bo trochę odeszliśmy od tematu głównego. to nie oszukujmy się. Dla wieku Polek mąż z Europy Zachodniej, Amerykanin czy jakiś przykładowo Australijczyk to nobilitacja, NADAL. Co sobą prezentuje poszczególny egzemplarz z danego kraju to inna sprawa, ale ważne że "ciocia Jadzia dumna, że się Zosia dobrze wydała, a sąsiadki zazdroszczą, bo jak przyjeżdża w odwiedziny do taką furą panie, że hej. Sąsiadki z okien wyglądają". "Dobrze" oznacza przy tym bardziej pożądany na świecie paszport, a nie dobrego męża, w sensie człowieka do życia. Taki "Hamerykanin" weźmie Zosie, bo ta dobrze na szmacie jeździ i nawet coś ugotuje, a nie jak rodaczki Johna tylko mrożonki i gotowce z puszki.

Gość gość
bo mniejszość banderowców pociągnie za sobą Ukraińców których uważasz za normalnych, zobaczysz, ludzie mają zabijanie we krwi. Tak samo z muzułmanami, co z tego, że są różni, jak oni wszyscy to muzułmanie i w sytuacji wojny będą trzymać ze swoimi.

Gość gość
Moja koleżanka ma męża z jednego z "nowych" krajów Unii. Facet żadnej szkoły nie skończył, do kieliszka zagląda. Miodzio, nie, ale ważne że nie ciapaty? Charakter to już pal licho? Był tu kiedyś temat, że koleżanka w stylu "Moja znajoma jest w ciąży z Ukraińcem, co za frajerka, śmiech..." Nieważne czy ten Ukrainiec był lekarzem. studentem politechniki, ważne że Ukrainiec... I to jest dyskusja na poziomie Kafe.

Gość gość
19.02 "Prawdziwy Polak" wypisz wymaluj. Każdy Polak to alkoholik i leń patentowany zabierający pracę Angolom i głosujący na partię faszystów?

Gość gość
19.02 jakoś jawnie faszystowska partia ma tam poparcie rzędu 20% a przy naszej granicy 50% to już jest twarda ekstrema otwarcie nawiązująca do czasów przyjażni z III Rzeszą .W żadnym kraju obok nas czegoś takiego nie ma .Zresztą nawet ichni rząd czci zbrodniarzy i ludobójców na skalę nieznaną nigdzie indziej w Europie .Myslicie że na postrzeganie świata to u nich nie wpływa?

Gość gość
Ja tam wole mojego Polaka, wcale nie kasiasty, wcale nie mega wyksztalcony, ale dobry czlowiek,maz i ojciec. Jakim cudem takiego znalazlam, wedlug was??? Przeciez Polacy to same zapijaczone mordy, pracujacy w Germanistanie na budowie... W tej swojej heroicznej walce o ''niegeneralizowanie'' nawet nie zwrocilyscie uwagi, jak bardzo krzywdzace opinie wystawiacie Polakom. I jak ich bardzo generalizujecie.

Gość gość
Tak, a on był studentem politechniki czy tak sobie sugerujesz tylko? :P Bierzecie sobie pijusów i byle kogo z Ukrainy i to nasza wina czy wasza? :D

Gość gość
19.02 Polak ma we krwi podatność na populizm, propagandę i ma we krwi promile i muszę żyć z tym, że tak widzi się mój naród.

Gość gość
One same nazywają każdego Polaka niewybrednymi epitetami i udają wielce tolerancyjne i walczące o równe prawa i NIEGENERALIZOWANIE ahhaha. :D Przez takie szmaty Polacy zaczynają nienawidzieć wszystkie Polki, oberwą te normalne.

Gość gość
19.09 chyba u ciebie w rodzinie i otoczeniu mężczyżni mieli i mają we krwi promile :P Tak wynika z tego co piszesz . Współczujemy ci braku niepatologicznych wzorców wychowaczcych .

Gość gość
Patrzcie patrzcie, bronią Ukraińców i muzułman. Czyli najbardziej zbrodnicze narody hahaha. :D Brawo kobiety! Brawo!

Gość gość
Nie kazdy muzulmanin to terrorysta ale kazdy terrorysta to muzulmanin Sa dobrzy i zli muzulmanie, zly muzulmanin chce obcinac niewiernym psom ( nam europejczykom) glowy , a dobry muzulmanin modli sie zeby zly muzulmanin poobcinal niewiernym psom glowy Hej håå allihopa :) Wbrew temu co wypisuje ta oszolomka zakochana w 'muslach' zwykli europejczycy, (nie lewaccy politycy i skorumpowane lewackie media , ) popieraja postawe grupy wyszechradzkiej dotyczacej relokacji tej dziczy z obrzmialymi jajami Szkoda ze nie mozecie sobie poczytac szwedow na flashbacku, tam az kipi z 'milosci' do sniadych przybyszow, jest tez sporo tematow o Polsce i Polakach i sa to tematy bardzo pozytywne