Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy według was to jakiś wstyd mieć męża obcokrajowca ?

Polecane posty

Gość gość
Obecnej władzy udało się jedno. Zarządzanie strachem. Czasami nie poznaję swoich rodaków. Każdy się nada "do bicia". Powód zawsze się znajdzie, chyba, że jakiś Janusz wspaniałomyślnie wyłączy z tego grona Tatarów i Ukraińców pozwalając im łaskawie zostać, żyć i pracować jak dotąd. Brak słów. Mniej TVP INFO polecam.

Gość gość
Tak to się zaczyna, propaganda sączona dzień w dzień, dyskredytowanie, wyzwiska na ulicach, bo język ukraiński przeszkadza (ale polski w UK ma być tolerowany). Jak muzułmanic zgwałci Polkę w Rimini to szanowny Pan Jaki jest pierwszy do zbijania kapitału na cudzej tragedii, bo obcy skrzywdzili naszą ale jak nasz gwałci naszą (o polskim Fritzlu słyszeliście?) to prokuratura sprawę umarza chyba, że media zrobią dym.

Gość gość
10:15, zle interpretujesz. Nie pogardzam nimi. Nie ufam im. Nie piszcie mi tu o wyksztalconych ludziach, bo ja wiem, ze tacy tez sa. I wiem, ze Imperium Osmanskie bylo potega swego czasu. Nie wiem czemu niektorzy ludzie udaja, ze nie widza, jacy tak naprawde ludzie zalewaja Europe. Zeby kazdy z nich byl chociaz troche wyszatlcony i mial w sobie podstawowa oglade chociaz, to nie byloby problemu. Ja wiem, ze wy teraz bedziecie po mnie jechac i w kolko pisac o Turkach-lekarzach, ktorzy to z poswieceniam walcza o zdrowie Waszych dzieci. Tylko ze ja nie o nich pisze.Taka drobna roznica. i JESZCZE RAZ przeczytaj moj post, bo czytanie ze zrozumieniem szwankuje- nie czulam sie pogardzana za granica przez OBYWATELI. Prawdziwy Niemiec czy Anglik nie pogardzal mna. Za to ich goscie, imigranci (tak jak ja) jak najbardziej.

Gość gość
10.30 Pogardza tylko ma na tyle oleju w głowie, by nie dać tego po sobie poznać, ale pocieszaj się dalej, żeś wielka Europejka i wyskakuj tu z Sobieskim pod Wiedniem jakby to Johna Smitha czy innego Helmuta bardzo obchodziło. Pokazuję podwójne standardy i tyle.

Gość gość
Tak, mam problem z nazwaniem co poniektorych ludzmi. Tak samo jak Polak/Niemiec/Francuz, ktory g****i/zabija nie zasluguje na to miano. Klopot w tym, ze u nich, przybyszy z takiej Afryki na przyklad, jest to czesc kultury, oni po prostu nie rozumieja, ze to, co robia jest zle. Przybywa do Europy fala ludzi, najczesciej slabo wyksztalconych, za to z duzymi potrzebami seksualnymi i wy chcecie mi uswiadomic, ze to taki sam wartosciowy czlowiek, jak ten, ktory pracuje, placi podatki? Ciekawe. Bo na tym forum to pelno jest tematow o 500+ i jaka to patologia i lenie pobieraja, ze trzeba wyskrobac, podwiazac jajowody, itd. Ale juz patologia z Afryki Wam nie przeszkadza. Bedziecie siedziec i klocic sie o to, ze to ludzie, ze tacy biedni, a czlowienczenstwa i wolnosci wlasnym rodakom odmawiacie. Dla mnie mozecie sie nawet bzykac z nimi, ale potem nie placzcie po tvnach, ze bil, ze dzieci zabral. Hipokryzja na calego. To, ze oni tez sa ludzmi nie ulega watpliwosci, ale to sa ludzie o calkowicie innym podejsciu do zycia, innej kulturze i laczenie na sile tych kultur zbiera w tej chwili zniwo w Europie. To nie przypadek, ze coraz wiecej krajow wybiera prawice w wyborach.

Gość gość
10:33, Ty mi bedziesz akurat wmawiac, czy pogardzam, czy nie. Mozesz to i tak nazywac. Wisi mi to.

Gość gość
Wiesz jak Polacy w latach 80-tych lądowali w ośrodkach dla uchodźców w Austrii to tamtejsza prasa też pisała, że to jakiś obcy kulturowo element, który ma mózgi wyprane komunizmem i nie wiadomo czy nie będą chcieli komunizmu u nich zaszczepiać. Oni też nam odmawiali prawa do bycia ludźmi chociaż wielu uciekało przed więzieniem, biedą i w kraju groziło im niebezpieczeństwo. Wielu Polaków siedząc tam po 30 lat do dziś nie zna języka albo zna na poziomie Kali ukraść krowę. Fajnie, nie?

Gość gość
A tak poza tym- zarzucacie mi, ze jestem Grazyna z blokow i na podstawie tvp buduje swoja opinie... No coz... Anie ze mnie Grazyna, aninie mieszkam w bloku. Swoje zdanie opieram na tym, ze BYLAM, PRZEBYWALAM I PRACOWALAM z tymi ludzmi. Juz w 2005 roku pracowalam w fabryce w Anglii, gdzie najwiecej bylo Turkow. Jedna Polka byla dziewczyna visiora, druga wlasiciela fabryki. Ta, ktora miala partnera visiora byla taka dumna i opowiadala wszystkim, ze ta druga Polka jest bita przez tego wlasciciela,nie moze miec swoich pieniedzy, itd, a ona wprost przeciwnie! Ze MOZE pracowac (wow), ze jest tak cudownie. Wiem, ze dlugo sie z nim mimo wszystko nie nabyla, ciekawe dlaczego? A tego visiora, ktory probowal sie ze mna umawiac (wsadzil mi nawet swoj nr napisany na karteczce w kieszen spodni) widzialam jakis czas pozniej,z kobieta, pchali wozek. Stad moja opinia. Nie opieram jej na wiadomosciach z tvp. Ty mi tu natomiast wyjezdzasz z przekonaniem, ze Ty znasz muzulmanow, bo lekarz Twojego dziecka jest muzulmaninem... No prosze Cie.

Gość gość
10:48, tak, tak. Tak samo jak w czasie 2 wojny swiatowej Iranczycy udzielali schronienia polskim uchodzcom. Wiem. Tylko w tym wszystkim jest roznica. Polacy uciekali z kraju ogarnietego wojna, owszem, to nie podlega dyskusji, tylko ze mezczyzni na ogol uciekali po to, by moc zaciagnac sie do armii cudzoziemskiej moc walczyc z wrogiem. No i uciekaly rowniez kobiety i dzieci. Teraz mamy do czynienia z najazdem mlodych byczkow, w sile wieku. Takich, jak ci z Rimini jest wielu. Nie musza g****ic. Chodzi o to, ze okradaja turystow, a potem innym sprzedaja. Za uczciwa prace sie nie wezma. To jest bardzo duzy problem i wyzwanie przed Europa,bo jak z nich zrobic przykladnych obywateli, skoro cale zycie byli wychowywani w innej kulturze? Jak ich zmusic do pracy? Naprawde jestescie takie naiwne i wierzycie, ze Europa bedzie w stanie utrzymywac taka mase ludzi?I tak w ogole to po co ich mamy utrzymywac skoro sa zdolni do pracy? Wyjasnijcie mi jedna kwestie: przeciez oni w momencie przekroczenia granic europejskic automatycznie przestaja byc uchodzcami, bo tak stanowi prawo. Pomijaja panstwa oscienne i plyna do wybranych miejsc. Dlaczego mamy ich traktowac jako uchodzcow?

Gość gość
a ta co ma męża tatara to muzułmańska szmata! niedługo ci włoży burkę na łeb i w mordę zaebie i ciekawe czy taka wyszczekana będziesz? spsiłaś się z brudasem i pękasz z dumy no faktycznie masz powody a te bajki o tatarskich oficerach walczących po polskiej stronie to ty w dupe se wsadz. Nigdy żadne muzułmanskie brudasy nie walczyły dla nas a już na pewno nie mieli oficerdkich stopni! jak brudas jełop analfabeta bijący łbem w dywanik 5 razy dziennie mógłby być przedwojenną polską elitą? no pomyśl brudna szmato. pamietaj ze jak coś to cię żaden porządny Polak nie zechce bo nikt normalny nie tknie wyru/chanego wora po brudasie! AVE SŁOWIANIE

Gość gość
11.26 Ja nie mam męża Tatara, ale jak czytam wpisy "Prawdziwych Polaków Katolików", którzy traktują kobietę jak przedmiot bez własnej woli i zdania to zastanawiam się czym się taki Janusz różni od Alego z Pakistanu. Może z bombą nie wyskoczy, ale mentalnie to jeden ciul. Polki nie są "wasze", żebyście im mówiły z kim mają się seksić. Zachowujecie się tak, bo może jakiś Mahmed ma dłuższego, a Sasza wyautował was z roboty na nocnej stróżówce?

Gość gość
AVE TWÓJ ZMARŁY MÓZG raczej :P wielki patriota, a polskiej historii nie zna. Tatarzy to w większości szlachta w ogóle i owszem byli przedwojenną elitą.

Gość gość
Zawsze podobali mi się latynosi... A męża mam Duńczyka :-) W dodatku młodszego :-P

Gość gość
Jak Polak zabija pijany na niemieckiej autostradzie albo nasza narodowość jest w czołówce więziennych statystyk w Anglii to ok. Ta która była i pracowała w Niemczech czy gdzieś tam. Tak samo najechałaś ten kraj jak ten Turek, który cię podrywał. Ty masz prawo, a on nie? Nie bronię terrorystów, ale wnerwia mnie gdy Grażyna nie widzi, że tak naprawdę niewiele się od Ahmeda różni w oczach Europy Zachodniej. Jesteś robolem, któremu z łaską się mówi dzień dobry i z łaską toleruje. Miliony czytają "Daily Mail" czy "The Sun" gdzie Polak to patałach żyjący z zasiłków, które wysyła pięciorgu dzieciom pozostałym na Podkarpaciu (nieważne prawda czy nie). To są tacy angielscy Janusze, myślący dokładnie jak ty, tylko o tobie i Ahmedzie, a nie tylko o Ahmedzie, jak szanowna Grażyna.

Gość gość
Wszystko zalezy od tego JAKIEGO obcokrajowca.

Gość gość
Ty poznałaś jednego Turka w robocie którego nie polubiłaś i wyrobiłaś sobie zdanie o wszystkich. Ja też poznałam jednego Araba, który jest świetnym specjalistą, ma wielu pacjentów. I co? Jeden do jednego?

Gość gość
JAKIEGO obcokrajowca? Są np. Anglicy, którzy przyjeżdżają do Krakowa na tanie chlanie i wieczór kawalerski, bo jak u siebie w Liverpoolu robią na taśmie to stać ich tylko na taką Polskę, ale to inna klasa społeczna niż Anglik wykładający na Oksfordzie. Rozumiem, że skoro narodowość jest jedynym kryterium to powinno mi być obojętne czy wyjdę za mąż za Johna Smitha moczymordę, którego rodzina żyje 3 pokolenie z rzędu z benefitów, on robi na taśmie za najniższą i co tydzień zalicza zgon pod pubem czy zwiążę się z angielskim wykładowcą?

Gość gość
09:11 Tak mówi normalnie po Polsku, bo tu mieszka od urodzenia. Przodków ma niemieckich, po wojnie większość z nich została wysiedlona z Polski, ale im udało sie zostać, pewnie dlatego, że jego pradziadek był Polakiem. Obecnie jest osoba dwujezyczna. Trochę może pomieszałam, ale mysle ze zrozumialas teraz

Gość gość
Tyle,ze ja nie opisalam JEDNEGO muzulmanina. Czytaj ze zrozumieniem. Moge ci tez opisac, jak jedna Polka w fabryce (tej, w ktorej pracowalam z Alim z Pakistanu) gustowala wlasnie w takich mezczyznach, Miala wiec jednego Pakistanczyka, ale ich zwiazek sie rozpadl. Potem wyszla za maz za Polakai wyjechala z nim do Pl, ale juz nie myslala o zwiazkach z mezczyznami o innej kulturze. Miala siostre,ktora rowniez pracowala w tej fabryce. Ta z kolei sypiala z Syryjczykiem. WPadla z nim. Ma sliczna coreczke, ale rowniez z podkulonym ogonem wrocila do Polski, bo tatus sie zmyl. Wiec nie, nie jest jeden do jednego, bo ja ci opisalam kilka przypadkow. I nie zarzucajcie mi,ze generalizuje, bo to ja moge zarzucic wam, ze piszecie,ze wiekszosc Polakow to Janusze i Grazyny, co to tvp info ogladaja. 11:44, alez ja nie przecze. Wyraznie napisalam, ze bylam taka sama imigrantka, jak ci Turcy. A o ''najezdzcach'' pisze w kontekscie ostatnio przybylych do Europy, nie o tych, co tu przybyli kilkanascie lat temu, nie na pontonach wcale. Piszesz, ze w oczach rodowitych Niemcow, Anglikow niewiele sie roznimy od imigrantow z BW. Ktos tam wczesniej wspomnial, ze ludzie z zachodu pogardzaja Polakami, tylko po sobie nie daja tego poznac- czyli jednak wychodzi na to, ze tolerancja i multikulti to sztuczny wymysl, ze czlowieka nie da sie tak latwo odkorzenic, ze to wszystko klamstwoi nie tylko Polacy okazuje sie, sa rasistami. Tylko ze ja to przyznaje, mowie wprost, ze multikulti to porazka i ten naplyw imigrantow jednak powinien byc kontrolowany, bo o ile europejskie narody sie dogadaja i beda w stanie razem zyc,o tyle sprowadzenie do Europy polowy Afryki i BW nie ma sensu. Natomiast sa ludzie,ktorzy plataja sie we wlasnych pogladach. Sami nie wiedza, czy tolerowac wszystkich, czy jednak mieszac Polakow z blotem, daja monopol na nietolerancje zachodowi (bo przeciez zachod nas nie lubi, ma takie prawo nie lubic tych zasciankowych Januszy), ale niech tylko Polak napisze, ze czegos nie jest w stanie zaakceptowac- rasista! Tylko ci liberalowie wszyscy zapomnieli, ze ten Janusz po ktorym tak jada, ze nietolerancyjny, ciemny, zascianowy, w koncu upomni sie o to, by jego tolerowac, bo w koncu ma takie prawo.

Gość gość
Ja ci tylko napisałam, że zapomniał wół jak cielęciem był. Jak jedna z drugą chce się seksić z Alim z Pakistanu to jej sprawa czy sobie spapra życie czy nie, a tu Janusz z Zenkiem uważają, że jak się Grażyna seksi z Zenkiem to ma taki obowiązek, ale jak się seksi z Alim to nie wolno, to szmata. Jej wybór i nie Januszowi z Zenkiem o tym decydować. Polka ma swój rozum i prawo do błędu. Polka nie jest kukiełką, którą Janusz będzie używał według uznania, bo "należy do niego". Z uchodźcami w Polsce jest jak z potworem z Loch Ness. Podobno istnieje, ale raczej nikt nie widział. Polak ma gębę pełną frazesów, że on to ma prawo do szacunku, ale innym tego samego odmawia. Dla Anglika Janusz i Ali w jednym stoją szeregu choćbyś nie wiem jak zaklinała rzeczywistość. To angielski John musi żyje obok Alego, a Polak z Podkarpacia drze pape, a Araba to może w bajce o "Alladynie"widział, bo zagranicą to był najwyżej za płotem u Oksany bimber kupić.

Gość gość
Widzisz, a ty dalej swoje. Ja ci opisalam, ze BYLAM i WIDZIALAM. Ja wlasnie zauwazylam, ze u mnie w miejscowosci ludzie, ktorzy nie widzieli imigrantow nie wypowiadaja sie. Bo ich to nie obchodzi. Zauwazylam natomiast, ze wypowiadaja sie ludzie, ktorzy byli za granica lub tam mieszkaja. A co do tych uchodzcow w Polsce to jest zupelnie odwrotnie jak z potworem z Loch Ness- wielu widzialo, a oficjalnie nie ma.

Gość gość
Znam jedną Niemkę, która miała męża muzułmanina i dostała kopa jak tylko facet ogarnął obywatelstwo. Znalazła sobie drugiego i to samo. Sama jestem z Niemcem (który ma polskie korzenie) ale na co dzień stykam się z rożnymi Niemcami i niektórych za chiny bym za męża nie chciała jak tu któraś napisała, tacy co szukają sobie Polki do jeżdżenia na szmacie). Znam dziewczynę, która związała się z czarnoskórym leniem, urodziła mu dziecko a facetowi się po 3 tygodniach od porodu znudziła zabawa w rodzinkę. Znam świetnych Polaków i znam Polaków chamów. Wyjechałam do Niemiec w takim wieku, że zahaczyłam jeszcze o edukację i od dawna nie mieszkam w Polsce, ale jak jeszcze chodziłam do szkoły to nawet wśród koleżanek jedne miały ojców, którzy by dla rodziny i dzieci wszystko a inne takich, którzy woleli cały dzień pić piwsko i czekać aż żona wróci z roboty i jeszcze obsłuży księcia. Wniosek? Prosty - nie wiązać się z byle kim obojętnie jakiej narodowości, jak koleś ma już swoje lata i nie zrobił ze swoim życiem nic, ani nie skończył szkoły ani nie pracuje ani nic, za to chętnie lata na imprezy, ma luźne podejście do związków - to nie liczyć, że się zmieni i stworzy się z nim cudowną, ustatkowaną rodzinkę.

Gość gość
13.17 Brawo. W punkt. Ty tam, która ponoć była i widziała. W Polsce mamy emigrantów zarobkowych, a nie "milion uchodźców z Ukrainy" jak mawia miłościwie panująca Broszka. Uchodźcy są właśnie jak potwór z Loch Ness. CO się nagadają to się nagadają, ale nikt nie ma styczności). Nie myl jednego z drugim. Na temat uchodźców to właśnie najchętniej wypowiada się Janusz, który pojedzie nad Bałtyk, Niemca widział w "Czterech pancernych", ale Albanii już na mapie nie pokaże, za to wie, że tam nie pojedzie, bo "muslimy" (gucio prawda, tylko z nazwy).

Gość gość
No wlasnie ci imigranci zarobkowi, to w dosc duzej mierze uchodzcy np. z Donbasu. Nie wszyscy, owszem, ale jest procent, ktory tymi uchodzcami jest. I oni sa faktyczniymi uchodzcami, bo przybywaja do kraju SASIEDNIEGO. Jak na razie nikt nie ustosunkowal sie do kwestii uchodzcow z BW i Afryki, gdzie wedlug prawa azylowego nie powinni sie tak nazywac, bo w momencie wjazdu do Europy przestaja nimi byc. Jak to wyjasnicie? I nie ''ponoc'' tylko bylam i widzialam. Mialam stycznosc. Na pewnym forum, gdzie trzeba sie zalogowac rowniez pisze na taki temat z ludzmi, ktorzy MIESZKAJA za granica od kilku/kilkunastu lat i jedno jest zawsze podkreslane: muzulmanie sie nie integruja. Chodzi o tych przybylych, nie urodzonych w Europie (chociaz ci najbardziej sie radykalizuja z drugiej strony) i nie o tych pochodzacych z muzulmanskiego, ale europejskiego panstwa. Chodzi wlasnie o tych, ktorych zaprosila pani Merkel. Ja Wam osobiscie nie podoba sie traktowanie Polek przez Polakow jak swej wlasnosci (i slusznie), ale jednoczesnie bronicie jednej z najbardziej restrykcyjnych dla kobiet kultur i religii. Polak nie moze, ale muzulmanin juz ta, bo''to jego kultura''. Na to wam probuje zwrocic uwage. Walczycie z wlasnym podworkiem, ale inne, zagranicznejest cacy. Bo zagraniczne. I nawet nie ma dla Was znaczenia, ze JAK SAME PRZYZNALYSCIE, Zachod nami gardzi. Oj tam, pewnie bo Polakom tylko wzgarda sie nalezy. Ot, tolerancja po nowoczesnemu.

Gość gość
Też się nad tym zastanawiałam. Mój mąż to Polak ale za to ja nie jestem stąd. I czasem - może wymyślam- czuje, że się wstydzi. Szczególnie jeżeli chodzi o różnicach kulturalnych czy to styl bycia, mówienia czy też wychowawcye i moralne różnice

Gość gość
Nie. Jeśli jest dobrym mężem i ojcem.

Gość gość
Jak juz pisalam jestem zona szweda , 18 lat malzenstwa 21 lat razem , 20 lat w Szwecji mieszkam i noz mi sie w kieszeni otwiera jak ktos broni tej dziczy i piertoli o Polakach ktorzy uciekali z Polski w latach 70-80 Az nie chce mi sie tego komentowac

Gość gość
Bo to wlasnie pisza te wyzwolone, oswiecone i tolerancyjne (toleruja wszysto i wszystkich oprocz wlasnego narodu i rodakow), ktore udaja wielkie panie,obywatelki swiata. Brna dalej w idee tolerancji za wszelka cene i udaja, ze nie widza tego, co sie dzieje na tym oswieconym zachodzie. Ich jedyny koronny argument to: nie wszyscy tacy sa. No ok, nie wszyscy. ALe zbyt duza ich liczba wlasnie TAKA jest, bym ryzykowala jako Polka i jako kobieta i zastanawiala sie, czy moj habibi akurat miesci sie w tym procencie w miare wyksztalconych i w miare zintegrowanych. A juz zastanawiam sie, jak europejskie elity badz zwykli obywatele, co sa za przyjmowaniem MIGRANTOW chca odroznic, kto jest wartosciowy, a kto to zwykly przestepca (a takich na tych plynacych do Europy lodziach nie brauje).

Gość gość
Polakom nie należy się wzgarda, nie o to chodzi. Nie bronię restrykcyjnej kultury islamu. Zanim jednak zaczniecie najeżdżać na innych to popatrzcie na siebie, bo mentalnie wielu Polaków niewiele różni się od Alego z Jemenu. Dlaczego tyle się pieje o "bezpieczeństwie Polek i Polaków" jak "oni" czyli obcy "biją naszych", ale jednocześnie jak Polak trzyma Polkę w piwnicy to przez lata nikt palcem nie kiwnie? Jest przyzwolenie na seksistowskie żarty, "sama chciała", obcina się dotację na telefon zaufania dla ofiar przemocy, wypowiada antyprzemocową konwencję i to jest cacy? Belki we własnym oku się nie widzi, bo to "szkalowanie" i "plucie we własne gniazdo" albo "donosy na Polaków Niemcom".

Gość gość
A to wszystko przez jedno jabłko...