Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co wam odpowiada w rządach PIS?

Polecane posty

Gość gość
miało być Janusze ale źle wystukałam na klawiaturze, to pewnie wina tego że jestem za Pisem...

Gość gość
Bo to PIS dzieli kraj na gorszych i lepszych a to lewica najczęściej potrafi ujadać że ludzie bez studiów to debile, kasjerka to dno a ludzie wierzący to zacofane mohery.

Gość gość
tak, a ludzie zarabiający mniej niż 6000 to idioci, a dlaczegoś biedny> boś głupi, to nic, że zwyczajnie praca jest tak słąbo opłacana, że 2000 ma ci wystarczyć w przeciętnym mieście w PL, na przeżycie i dojazd, ale to twoja wina, że źle zarabiasz, powinieneś albo założyć firmę, albo gdzieś się zakręcić i zacząć po cichu kraść albo "zmienić pracę" albo zostać informatykiem albo lekarzem... upsss, to juz chyba też się nie opłaca. Oto myślenie światłych ludzi. A kasjerka np. w ogóle nie ma prawa mieć godnych pieniędzy, rodziny itd bo jest "tylko" kasjerką i zasługuje najwyżej na jałmużnę a najlepiej żeby za darmo pracowała.

Gość gość
Wyborcy PiS najgłośniej krzyczą, że każdy komu powodzi się lepiej niż im to złodzieje (niemożliwe, żeby sami zarobili pracą własną, no niemożliwe), a sami najchętniej siedzą na lewych rentach albo pobierają zasiłki jako "samotne matki". I oczywiście jak nie popierasz PiS to zapewne "dajesz Arabom" i jesteś "sługusem Niemiec". Wolę być sługusem Angeli niż Watykanu. Zresztą światli polscy katolicy nie uznają za stosowne przejmować się papieżem Franciszkiem. Toż to nie Polak to co ich on obchodzi?

Gość gość
to działa w obydwie strony i dotyczy tylko pewnej grupy ludzi, niektórzy biedni uważają bogatszych za złodziei a niektórzy bogatsi biednych za nieudaczników i gorszych nie dziw się, że jeśli ktoś żyje w przeciętnym mieście, ma dwoje dzieci, pracuje uczciwie zarabia ok 2500 tysiąca dostaje te 500+ i się cieszy bo dla niego każdy grosz jest ważny a z boku zarzucą mu, że jest patologią i katolem i w ogóle biedakiem bo jest mu lepiej niż za rządów PO gdy miał relatywnie mniej KAŻDY patrzy na swój tyłek, taka prawda, nie wmówisz mi, ze ci popierający PiS są łasi na kase a opozycyjni walczą w imię idei, demokracji, wartości itd. mamona i tylko mamona dla każdego, czy biedniejszego czy bogatszego

Gość gość
Można było zastosować odliczenie od podatku i ewentualnie wyrównanie, a nie dawać do łapy kase za nierobstwo. Co jest sprawiedliwego w tym, że jacyś patole leżą do góry kołami cały dzień za moja kase?

Gość gość
nie ma niczego sprawiedliwego, dlatego ja też nie popieram rządów PiS ani 500+ bo to nie jest rozwiązanie, ale nie dziwię się, że ludzie się z tego cieszą bo widać, że to im poprawiło poziom życia, są ludzie dla których naprawdę te 500 zł miesięcznie to dużo i kwota, za którą można "coś" zrobić, kto by się nie ucieszył, jakby mu dali podwyżkę w pracy 500zł? oczywiście, ze patologia też korzysta, świat sprawiedliwy nie jest, ale korzysta też mnóstwo przeciętnych rodzin z 2-3 dzieci, żadna patologia mówi się, że wychodzi na 0 bo wszystko drożeje, to dziwne bo jeśli ktoś obraca się wśród dzieciaków/rodzin z dziećmi to naprawdę można zauważyć jak im się poprawiło i starcza na więcej

Gość gość
Teraz każdy kto korzysta z 500+ to patola i dziecioroby bo to stało się modne. A wszystko dlatego że każdy by taką pomoc od państwa chętnie przytulił stąd ujadanie i zaglądanie sąsiadom do portfela... Ja znam wiele rodzin pobierających i nie jest to patologia która nie pracuje a normalni, uczciwi ludzie którym te pieniądze pomagają. Od przeciwników słychać tylko "mogli się uczyć". Czy wy nie rozumiecie ze nie możemy mieć w kraju samych lekarzy, adwokatów i prezesów. Ludzie mają dobre kwalifikacje i zarabiają po 2000 bo takie są progi ma rynku pracy a znają języki, mają studia i doświadczenie. Znam 1 osobę która zrezygnowała z pracy na rzecz 500+ ma 3 dzieci ale nie zrobili ich z powodu programu a wy mówicie jakby co 2 osoba rzuciła pracę z powodu 500 zl

Gość gość
A czy wy nie rozumiecie, że nie ma kasy na tak dużą pomoc socjalną ? Po prostu NIE MA. Już dodrukowują pieniędzy, inflacja wynosi kilka %. Już teraz realnie można kupić o 50 zł mniej na jedzenie np. z 500+ niż jeszcze rok temu. Teraz gospodarka jest pobudzona, bo dużo kasy dosypali ludziom. Ale to nie konsumpcja napędza wzrost gospodarczy, a produkcja ! Zarzynanie małych i średnich firm podatkami i podwyższaniem kosztów pracy (składki na Zus w przyszłym roku oczywiście wzrosną, jakby ktoś się łudził, że bymajmniej) to prosta droga do załamania gospodarczego. Pierwszy lepszy kryzys i spełni się scenariusz Grecji i Wenezueli. Kwestia najbliższej dekady i nie będzie tu co zbierać. Róbcie sobie tutaj drugi PRL, widocznie pierwszy za krótko trwał, bo tylko 50 lat. Nie można mieć wszystkiego, nie ma kasy żeby każdemu dosypywać. Póki co to tutaj ropa nie trysnęła, potentatem w nowoczesnych technologiach też Polska nie jest, jedyne co tu mamy to ręce do pracy dla zagranicznych montowni i sieci handlowych. Przestańcie pieprzyć, że PO rozsprzedała Polskę i teraz jest bieda, bo to piramidalna bzdura :O Radzę się swoją drogą zainteresować sprawą SKOKów posła pis Biereckiego, bo na ratowanie d**y ich klientów wszyscy wyłożyliśmy póki co 5 miliardów, Bierecki założył SKOK Holding w Luksemburgu, tam wyprowadził zyski z tych upadających w kraju SKOKów, zasponsorował kampanię PISu w ostatnich wynorach, a resztę ma w d***e :O Serio ludzie obudźcie się, chyba że lubicie zamordyzm w stylu północnej korei, bo to niebawem was czeka. Was jak was, ale wasze dzieci. Oni kiedyś będą musieli te wszystkie długi spłacić. Marzy wam się powrót do lat 90tych, serio ?

Gość gość
dziś jakbyś Ty dostał to KASA BY BYŁA a Twój wniosek byłby pierwszy

Gość gość
Ja jestem zadowolona.

Gość gość
Dla niektórych lata 90 nadal się nie skończyły, nie każdy ma super posadke i żyje za kilka-naście tysięcy na msc, niektórzy muszą się ostro nagimnastykować żeby w ogóle im starczyło na życie, ale ty widać tego nie rozumiesz i straszysz, zawsze tak straszyli, moją babke tak straszyli, matke i mnie teraz też, ja się nie boję :) a dla ciebie droga wolna, zresztą za dwa lata będziesz miała okazję zagłosować na inną super partię, która uratuje Polskę przed złym PiSem. To już niedługo, wytrzymasz. Może masz pomysł na jakąś inną partię? Bo ja żadnej lepszej nie widzę, ale każdy może głosować na kogo chce, od tego jest demokracja

Gość gość
Wypraszać stąd to ty sobie możesz swoją rodzinę. A co do wyborów za dwa pata, to nie bądź taka pewna, nie po to majstrują przy konstytucji, trybunale i sądzie najwyższym, żeby tu były wolne wybory.

Gość gość
nie no, będą na pewno sfałszowane :D teorie spiskowe to podobno domena PiSu :D nikogo nie wypraszam, ale jeśli tak bardzo ci przeszkadza obecny rząd to co proponujesz? żeby podali się do dymisji ku twojej uciesze? mnie się nie podobały rządy PO ale nie jazgotałam na forum jak to jest beznadziejnie, w ogóle odkąd rządzi PiS jest zbiorowa panika a wtedy było wszystko cacy, uruchomiły się chyba jakieś środowiska. Znam ludzi, którzy nie lubią PiSu, ale nie sieją takiej paniki, najwięcej krzyczą ci którym za PO było lepiej a teraz gdy partia się zmieniła coś stracili i to ich boli.

Gość gość
Nie uruchomiły się żadne środowiska. Co najwyżej krzyczą osoby myślące i świadome jak pachnie władza autorytarna. Nie trzeba straszyć, wystarczy wskazywać fakty. I przestań powtarzać bzdury, że krzyczą ci, którzy coś stracili, w domyśle jacyś kombinatorzy i postkomuniści. Przestań łykać tą prymitywną pisiurską propagandę, oni już raz próbowali tego co robią teraz, ale przegnano ich w wyborach w 2007 roku. Teraz po drodze zdarzyła im się katastrofa lotnicza, słabe rządy PO i wrócili ogłupiać zaczadziały naród jadąc jeszcze na nastrojach ksenofobicznych i antyeuropejskich. I nic ponadto. O nic innego nie chodzi temu zakadzonemu na umyśle posłowi Kaczyńskiemu jak chwycić wszystkich za pysk i zaprowadzić swoje porządki, bo on tak naprawdę gardzi wszystkimi, to stary dziwak przerażony otaczającym go światem, którego nie rozumie. Bawi się przyszłością naszą i naszych dzieci, w d***e ma co z tobą, ze mną będzie, on teraz ma to czego chciał, czyli WŁADZĘ. Obstawił się miernymi i biernymi, którym dał okazję żeby się nachapać i rządzą. Teraz tego nie rozumiesz, ale kiedyś pewnie tak. Kiedy znowu będziemy się wygrzebywać z kolejnego szamba.

Gość gość
gość dziś Tak czytam to co piszesz i wiesz co ? widzisz tylko czubek własnego nosa. Tak śmiejesz sie z rządów pisu ale prawda taka ze program 500 + powyciągał wiele rodzin z biedy. To widać w przedszkolu , szkole , na ulicy . Pracowałam kiedyś z małej wiosce (sprzedaz węgla ) i nawet nie wiesz jaka biedę widziałam . Ludzie nie mieli za co worka węgla kupić . Oczywiście mona powiedzieć "bo to glupki . po co rodzą dzieci itd " ale te dzieci żyją. Ludzie za grosze obierali cebule w domu bo taka bieda byla . Juz nie pisze o tym ile ludzi popełniało samobójstwa przez biedę i brak pomocy ze strony państwa. Nie każdy musi jeździć mercedesem ale dzieci nie powinny chodzić głodne . Ja mam jedno dziecko i 500 + mnie nie dotyczy . Za to ciesze sie ze dzięki temu programowi dzieci z biednych rodzin maja wreszcie jaka pomoc od państwa.

Gość gość
Dają ludziom rybę - pińcet zamiast dawać wędkę. Do tego życie pod dyktatem kościoła, wiersze smoleńskie w szkole, paranoja. Najbardziej ich nie znoszę za wtrącanie się do samorządów.

Gość gość
jakiej biedy jak realnie nasze państwo jest w chuj zadłużone i nie ma pieniędzy na emerytury?!! krótkowzroczny ćwok, elektorat pis.

Gość gość
Ciekawe skąd socjaliści wezmą na DŁUG! rozumiecie ćwoki, że nasze państwo ma słabą armię, nie ma rezerw finansowych, nie ma pieniędzy na emerytury?

Gość gość
tępe krowy rozpłodowe tylko pińcset pińcset a zarządzanie budżetem by spłacić dług i mieć nadwyżkę finansową choćby albo przynajmniej nie być na minusie? by mieć pieniądze na armię?? generałowie już ostrzegli że nie ma pieniędzy na dofinansowanie armii i trzeba z tym czekać na 2020 któryś tam. super!! a potem te same krówska będą plakać aj putin aj trump dyktatorzy aj waj wojna światowa! nienawidzę was k***y

Gość gość
gość dziś Czyli uważasz ze biednym nie należy sie pomoc od państwa ? Ludzie którzy sobie nie radzą maja zdychać ? Wiesz jaki Ty masz problem ? g****o w życiu widziałaś i brak Ci pokory .

Gość gość
"Czyli uważasz ze biednym nie należy sie pomoc od państwa ? " x NIE BO MAMY WAŻNIEJSZE PROBLEMY, nie chcę by miliony Polaków znowu zdychało pod walcem kolejnej wojny światowej, ja chce przede wszystkim by nie było długu i by państwo miało silną armię i jakieś dobre sojusze wojskowe, to jest z******ty priorytet przesądzający o naszym być albo nie być. a jak chcecie się rozmnażać to o to sami dbajcie!! rączki nóżki macie i własny rozum

Gość gość
Myślisz się jak myślisz, że nie widziałam biedy, skąd takie przypuszczenie ? Widziałam biedę, dalej ją widzę i będę widziała. Musisz zrozumieć, że rozdawanie kasy na socjal nie jest żadnym wyprowadzaniem z biedy, wręcz przeciwnie. Jak myślisz, kto najbardziej oberwie kiedy przyjdzie załamanie gospodarcze, kiedy nie będzie skąd tej kasy dalej brać ? System dotyczący pracy i płacy wymaga reformy, każdy to wie. Ale reformą nie jest zarzynanie budżetu państwa, zadłużanie i rozdawanie kasy za friko. Ratunkiem jest inwestowanie w dobrą edukację dostosowaną do rynku pracy, w naukę, w nowoczesne technologie, w produkcję, usługi i w to, żeby jak najwięcej osób było aktywnych zawodowo. Żeby zlikwidować zmurszałe przywileje typu emerytura po 20 latach pracy czyli w wieku 45 lat, jakieś KRUSY, karty nauczyciela i inne cuda na kiju. Neurochirurg może pracować do 60tki, a policjant czy byle trep koszarowy musi przejść na emeryturę w sile wieku, serio ? Sprzątaczka zarabiająca najniższą krajową płaci składki przekraczające 1000 zł miesięcznie, podczas gdy rolnik płaci kilkaset złotych raz na kwartał. Rolnik płaci kilkadziesiat złotych na kwartał składki zdrowotnej, a najniżej zarabiajaca osoba w mieście buli 300 zł co miesiac To jest normalne ? Jakie to sa koszty dla budżetu ? Kto na to wszystko zarobi, skad pieniadze żeby ciagle dokładać świętym krowom? Można tak zreszta wyliczać w nieskończoność, tutaj absurd goni absurd. Lepiej rozdać bezmyślnie kasę a potem na ochronę zdrowia zostaje kilka % PKB :O I ludzie zdychaja w kolejce do lekarza. Ludzie, tutaj ledwo 25 lat temu była komuna, absolutne dno i inflacja przekraczajaca 1300 % . Radzę nie porównywać tego kraju do bogatych rowiniętych gospodarek typu Niemcy, Szwajcaria, Luksemburg, Wlk Brytania czy kraje skandynawskie. Jak już, to trzeba patrzeć na kraje z naszej części Europy i zaręczam - nigdzie tam nie ma takiego socjalu jak teraz jest w Polsce. Czesi, Słowacja czy Węgry aż przebieraja nogami żeby wskoczyć na dobra dotychczas pozycję Polski w Unii i słusznie robią, trudno żeby nie chcieli skorzystać na debilnej i zgubnej polityce pisiurskiej pt. wstajemy z kolan. W Polsce brakuje odpowiedzialnych, madrych polityków patrzacych długofalowo, a nie koniunkturalistów żyjacych od wyborów do wyborów, albo chorych na władze oszołomów. Ale to od nas zależy kogo wsadzamy do parlamentu. Trzeba po prostu myśleć i pożegnać głupia socjalistyczna mentalność pt. każdemu po równo, czyli wszystkim goowno. To już było grane, ale się nie sprawdziło.

Gość gość
krówska rozpłodowe i ich nieudaczni faceci co nie mogą zarobić, mimo że rączki i nóżki mają i mogli by ruszyć łbem, uczyć się, a nie kończyć jakieś g****a po któych mają g*******e prace. jedyne czym chcecie pracować to chujem robić dzieci, taka prawda. musi być jakiś dyktator co zabierze takim ludziom to 500+ i wymyśli plan jak pozbyć się długu i finansować armię. ta obecna polityka to takie mydlenie oczu

Gość gość
gość dziś Wiesz do czego kiedyś doprowadziła taka znieczulica jaką ty tutaj reprezentujesz?

Gość gość
Dajcie spokój program 500 jest już ponad rok a niektórym nadal zal dupę ściska . Przecież większość ludzi która korzysta z tego programu pracuje wiec co tak jęczycie ?

Gość gość
wy się tutaj produkujecie, ale prawda jest taka, że nie ma póki co na kogo głosować, nie ma partii która objęłaby władze i rządziła mądrze, chyba, że proponujecie jakąś? bo tylko narzekacie, ale nie piszecie: PiS źle robi, trzeba zagłosować na tych i na tych, tylko że PIS źle robi i co z tego wynika? ja nie widzę alternatywy wszystkich o kant d**y rozbić kto nie rządzi i tak siedzimy w gooownie, jak przyjdzie do wyborów to oddam pustą kartkę

Gość gość
"Dajcie spokój program 500 jest już ponad rok a niektórym nadal zal d**ę ściska ." o chuj naprawdę, sprawdź sobie może jak przez ten rok wzrosło zadłużenie i czy ktoś z tym coś zrobi czy g****o? xxx zgadzam się nie ma na kogo

Gość gość
Ja nie oddam pustej karki, mam nadzieję, ża aktywuje się mądra lewica czy jakaś formacja centrowo - liberalna. Kuźwa, na samego diabła zagłosuje, byle to pisowskie ścierwo oderwać od koryta i z wyrwać kraj z dzikiego wschodu, w który nas te qrwy spychają :O

Gość gość
18:57 tak samo było w 2015, kiedy ludzie głosowali "na samego diabła" aby PO odciągnąć od władzy