Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co wam odpowiada w rządach PIS?

Polecane posty

Gość gość
PO chce wprowadzić 500 zł na pierwsze dziecko :))) Wiec na kogo zagłosujecie ?

Gość gość
No to teraz widzą, na którego diabła absolutnie NIE głosować. W 2015 nie było tak dramatycznie jak teraz i TERAZ najlepiej to widać.

Gość gość
bo się PO i PIS ustawiło. ludzie głosują na jedną z tych partii, by druga nie wygrała, paranoja.

Gość gość
Jesli PO da 500 zł na pierwsze dziecko to ja glosuje na PO :) tak jak wielu innych .

Gość gość
Jak PO utrzyma takie rozdawnictwo kasy to ni uja na nich nie zagłosuję. zreszta i tak bym na nich już nigdy nie oddała głosu.

Gość gość
W 2015 nie było tak dramatycznie jak teraz i TERAZ najlepiej to widać. xxx dlatego właśnie nie identyfikuję się z oświeconymi twojego typu dla mnie PiS PO jedno zło a ty będziesz wmawiać, że za tamtych było lepiej mnie nie było, było tak samo źle także sorry, ale dla mnie jesteś zwykłym wyborcą PO

Gość gość
gość dziś Obojętnie kto teraz będzie rządził DA WIĘCEJ Jęczycie bo ktoś tam dostał 500 + ? to za chwile dostana wszyscy i dopiero dług wzrośnie .

Gość gość
19:13 - no to zd***** cie złapie, bo nigdy na PO nie głosowałam. Jakim cudem wyciagnęłaś z tamtego wpisu, że jestem wyborcą PO ? :O

Gość gość
19:18 "W 2015 nie było tak dramatycznie jak teraz i TERAZ najlepiej to widać. " jak dla mnie było beznadziejnie, do d***y, pensje się zmniejszały z miesiąca na miesiąc, emerytury podwyższane, dzieci od 6 rż wywalane na siłę do molochów szkolnych a politycy i tak straszyli że coraz mniej kasy i zabierali po kolei ludziom pieniądze; teraz też jest beznadziejnie tylko z innej strony więc takie pie***lenie że było lepiej a jest gorzej mnie nie przekonuje, PO=PIS

Gość gość
PO jak wprowadzi 500 plus na pierwsze ale na bank zmieni zasady przyznawania tych pieniędzy, wprowadzi kryterium dochodowe i w górę i w dół. I pewnie będzie to wypłacane w talonach czy w dofinansowaniu żłobków i przedszkoli, a nie w gotówce. Mam nadzieję, że tak by to rozwiazali. Jak już.

Gość gość
dziś PO o 16 wprowadza 500 zl na każde dziecko a o 18 w innym wywiadzie zabierają wszystkim więc?

Gość gość
dziś i dlatego tak drą ryje bo chodzi tylko o to że nie mogą przeżyć ze oni nie dostają. Jakby PIS dał 500 każdemu to nagle byłby najlepszą partią.

Gość gość
gość dziś Dzisiaj przedstawili swój program wyborczy 500 zł na każde dziecko , pierwsze tez . Przecież 2 lata temu krótko przed wyborami jak im sie dupa gotowała tez obiecali 500 zł na każde dziecko .

Gość gość
Oni wszystko obiecają byle kraść dalej z budżetu, zrozumcie. Nie naprawią państwa, będzie kryzys finansowy albo wojna jak tak rządy będą dalej robić...

Gość gość
Jakie zabieranie kasy było za rzadów PO ? Komu i ile zabrano ? Konkrety proszę. Z tego co ja pamiętam to powcy i psl wprowadzili darmowe podręczniki dla podstawówki, zwiększyli kwotę ulgi podatkowej na dzieci, wprowadzili roczny płatny macierzyński nawet dla bezrobotnych matek, w ogóle wydłużyli ten urlop, bo kiedyś trwał bodajże pół roku, wprowadzili preferencyjny tak zwany mały zus (ok. 190 zł zamiast ponad 800 zł teraz on wynosi) przez dwa lata po otwarciu działalności gospodarczej. Teraz tak na szybko pamiętam, pewnie jeszcze więcej tego było. Co wy, sklerozę tu macie ? PO zaczeło rozdawnictwo, a pisdzielce tylko bardziej się rozkręcili :O Niestety.

Gość gość
Super działanie w momencie gdy ma się gigantyczny dług.

Gość gość
Jeżeli PO wprowadzi 500+ na każde dziecko to będzie dnem i sami sobie zaprzeczą.

Gość gość
19:26 - powiedzieli, że wprowadza na każde dziecko, ale słowa tam nie było w jakiej formie będzie to wypłacane. Dam sobie rękę uciać, że nie będzie to tak jak teraz, że żywa kaska do rasi.

Gość gość
"gość dziś Jakie rozdawnictwo ? Po to sie płaci podatki zeby cos z tego mieć . Mam oddawać 30 % swojej pensji i nic z tego nie korzystać ? Dla przykładu za czasów PO przez 4 lata były zamrożone progi według których przyznawano zasiłki rodzinne na dzieci . Zeby dostać to 60 zł na dziecko o tzreba bylo prawie zdechnąć z głodu . Dopiero jak Unia zwróciła uwagę to PO z łaska podniosło stawki . To jest chamstwo samemu zarabiać kilka tysięcy a oszczędzać na biednych dzieciach . Umowy zlecenia ? dlaczego PO nie zrobiło minimalnej stawki tylko ludzie robili za 5 zł /godz bo nie byl innego wyjścia? Latwo jest oszczędzać na biednych jak samemu ma sie kilka tysiecy na miesiąc.

Gość gość
19:21 - pensje sie zmniejszały z miesiaca na miesiac ? Co to bzdury ? Teraz ci sie nie zmniejsza kasa, jak masło kosztuje 7 zł, a głupie śliwki w sezonie były po 14 ? :O Wtedy była deflacja, teraz pojawiła się inflacja. Poczytaj co to znaczy i wyciagnij madre wnioski, na pewno potrafisz.

Gość gość
gość dziś Nikt nie będzie bawil sie w jakies bony , talony , dopłaty itd ., Program 500 + działa i tak juz zostanie . Ktokolwiek będzie rządził NIE ZLIKWIDUJE TEGO PROGRAMU . Dadzą na pierwsze dziecko i tyle . W następnych wyborach wygra ten kto da więcej i ot cala tajemnica "magicznych programów ":)

Gość gość
"gość dziś 19:21 - pensje sie zmniejszały z miesiaca na miesiac ? Co to bzdury ? Teraz ci sie nie zmniejsza kasa, jak masło kosztuje 7 zł, a głupie śliwki w sezonie były po 14 ? " Jakie 14 zł za śliwki ? ja kupuje za 4 - 5 zł na targowisku . Masło jest drogie w całej unii . Zobacz jakie sa ceny masła w Niemczech, Holandii . To jest tez efekt likwidacji naszych mleczarni . Magazyny sa puste.

Gość gość
Co to za brednie ? Minimalna płaca jest ustalana od zawsze. A właśnie, PO podniosło minimalne wynagrodzenie w 2015 - przypomniała mi się kolejna rzecz. I teraz. Jak myślisz. Podnoszona jest płaca minimalna, podnoszone sa podatki i składki na zus. Jak myślisz w czym to się odbije ? Eureka: w cenach ! I dalej - majac niby więcej kasy po podniesieniu płacy minimalnej, przez rosnaca inflację kupisz mniej. Gdzie tu zysk dla ciebie ? Gdyby podwyżkę wynagrodzeń wprowadzić wraz z sensownym zreformowaniem składek na zus - np. zlikwidować te wszystkie ulgi i przywileje emerytalne, to może by się to na cenach nie odbiło, bo nie rosłyby te obciażenia dla pracodawców tak jak będa rosły teraz. Ale sory batory - to sie nie uda w ten sposób. Imigranci z Ukrainy już nadciagaja.

Gość gość
Dalej nie odpowiedziałaś jakim cudem pensja ci malała z miesiaca na miesiac. Słucham uprzejmie. Co na to wpływało wtedy ?

Gość gość
Ja chwale PIS . Od 2 lat żyje mi sie duzo lepiej . Ludzi do pracy brakuje dzięki temu płaca duzo więcej . Maz ma tańsze leki (choruje przewlekle ) . Rok dostawałam 500 zł na jedynaczkę i bardzo nam to pomogło. Dzięki cofnięciu wieku emerytalnego moja mama za chwile będzie miała emeryturę co mnie cieszy bo ost czuje sie gorzej (pracowała ponad 30 lat ) . Córka mogła rok dłużej zostać w przedszkolu co było dla mnie ważne .

Gość gość
19:44 - będzie będzie. Tyle, że może nikt ci tego wprost nie powie. I słusznie, inaczej wykończycie ten kraj swoimi żadaniami z kosmosu.

Gość gość
19:55 - fajnie, że mama poszła na emeryturę po 30 latach pracy, należało się jej. Problem w tym, że niedługo nie będzie z czego tej emerytury wypłacać, bo właśnie przejadasz jej kasę przez 500 +. Oraz dzięki temu, że 45, 50 letnie byczki z mundurówki ciagna emeryturkę x lat w ześniej niż zacznie twoja mama. Także albo będziesz mamę utrzymywać albo życz jej dużo zdrowia, żeby jednak mogła jak najdłużej sobie dorobić. Fajnie, że Twojemu mężowi staniały leki. Maż mojej kuzynki po przeszczepie nerki miesięcznie płacił kilkanaście zł na potrzebne leki, teraz koszt miesięczny przekracza 1000 zł. Dobra zmiana.

Gość gość
A Wy myślicie że roczny urlop macierzyński, hojniejsze dofinansowanie przedszkoli, refundacją in vitro czy „darmowy podręcznik” z czego zostały sfinansowane?? Ze sprytu i umiejętności rządzenia PO? Zostało to sfinansowane z naszych pieniędzy! Były drakońskie podwyżki podatków: stawek VAT (z 3% do 5%, z 7% do 8% i z 22% do 23%), stawki rentowej (o dwa pkt. proc.), akcyzy (na ON, wódkę i papierosy), zamrożenie progów PIT oraz i tak śmiesznie niskiej kwoty wolnej od podatku. Do tego jeszcze doszły nowe: podatek od miedzi i srebra, myto (via toll), podatek bankowy i inne.

Gość gość
Dalej nie odpowiedziałaś jakim cudem pensja ci malała z miesiaca na miesiac. xx zarząd partii PO twierdził, że nie ma kasy i trzeba zacisnąć pasa, sukcesywnie przez dwa lata obniżył mi pensję do 2000 i zabrał wszystkie dodatki, 13, o premiach mowy nie było, teraz mam pensje 2400 + nawet dodatki się trafiają coraz częściej a że nie uwierzysz to twoja sprawa,tak robię w państwówce nie u prywaciarza

Gość gość
gość dziś dziś i dlatego tak drą ryje bo chodzi tylko o to że nie mogą przeżyć ze oni nie dostają. Jakby PIS dał 500 każdemu to nagle byłby najlepszą partią. x JAkby pis dal kazdemu 500+ to juz bysmy byli po bankructwie. Gdy szli do wyborow plakali ze Polska jest w ruinie. I nagle okazuje sie ze jest kasa zeby dawac zywa gotowke za dziecko, podnosic wiek emerytalny, dawac mieszkania za grosze, placic za psi chooy gornikom itp? Jestes idiotka i myslisz, ze w miesiac stal sie cud i zyjemy w drugiej Norwegii?