Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu Bog nie wysluchuje? pyt. do wierzacych

Polecane posty

Gość gośćSYLWIA
byłam z kimś kogo wybrałam nie pytają Boga o zdanie -ta relacja się rozpadła byłam zdruzgotana bo mielismy dziecko,modliłam się przez rok by on wrócił i faktycznie tak się stało.Mimo to ten człowiek nie wierzy w Boga,ośmiesza mnie i kompromituje przed innymi mimo ze mamy ślub kościelny .Jestem z nim a czuję jakbym była sama.Nie czuję sie bezpieczna ani kochana ale próbuje zaszczepić w nim wiare .Popełniłam błąd i Bóg w widoczny sposób mi to pokazał.Postawił na mojej drodze człowieka -kompletne przeciwieństwo męża ,na punkcie którego zwariowałam ale nie mozemy być razem niemniej jednak stale modlę sie za Niego i mu Błogosławię.jestem wierna .

Gość gość
12.41 a nie jest tak. ze jak sie wyjdzie za maz to zawsze zjawia sie ktos jeszcze lepszy? czesto podobne historie slysze...

Gość gość
A gdzie mozna kogos poznac? polecacie jakies ciekawe miejsca? W pracy u mnie nie ma opcji, czasem jestem w bibliotece, w kawiarni, w sklepie, lecz nigdy nikogo w ten sposob nie poznalam. A przez internet sie boje.

Gość gośćSYLWIA
coś w tym jest ,ja przez męża wiele wycierpiałam a tego którego Bóg postawił na mojej drodze odbieram jako nauczkę i jednocześnie nagrodę bo tylko przy nim po wielu latach cierpienia poczułam się szanowana rozumiana i miałam w nim oparcie zupełnie tak jakby Bóg chciał mi pokazać"Tego miałem dla Ciebie ale Ty wolałaś wybrać sama to teraz cierp i wiedz co straciłaś",jednocześnie czuje taką wdzięczność u Boga za to ze dał mi go poznać bo dzięki Niemu widzę swiat innych kolorach i tylko On jako jedyny potrafił okazać troskę mojemu synkowi którego mąż wcześniej odrzucił.Byłam mu wdzięczna ze potrafi się nad zranionym i nieszczęsliwym dzieckiem tak pochylić .Mało jest takich ludzi.Ten człowiek ujął mnie tym za serce.We mnie tez podniósł poczucie własnej wartośći i zawsze miał dla nas dobre słowo,taki ktoś może być tylko od Boga posłany.

Gość gość
Piękne

Gość gość
Na spotkaniach singli mozesz kogos poznac , przez internet nie radze

Gość gość
Ktoś mi mówi, że Bóg jest sprawiedliwy, że wynagradza, ale i karze tego, kto czuje się wywyższony, a że to nieprawda, bo wszyscy są równi; że wszyscy jesteśmy jego owieczkami.. Jeden człowiek natomiast napisał na ścianie w Auschwitz.. "Jeśli jesteś Boże, to będziesz musiał się bardzo postarać żebym Ci to wybaczył".. Tak więc to już 2 powody dlaczego nie słucha, albo jedno albo go nie ma.

Gość gość
Mistyczna jednosc nazywana bogiem nie zna zadnego boga to wielka milosc radosc przenikajaca wszystko co istnieje a wy ta sama jednosc przebywajaca w oderwaniu od prawdy szuka boga.. wiecznej nirvany? ona jest tylko zaciemnienie umyslu stoi na przeszkodzie do prawdy. prawda jest brahman ami deve p

Gość gość
gość dziś Bo ponieważ jesteśmy dopiero w trzeciej gęstości, co prawda zmierzamy ku czwartej, ale Bóg to dopiero siódma gęstość więc jeszcze daleka droga..

Gość akimuszki1212
kiedys zrozumiecie bezosobowe prawo dzialania Absolutu. wypelnia je zawsze- szczęście, radosc i miłość. osobowe istnienie pozbawia siebie tej mozliwosci niestety. z drugiej strony samo zycie bez cierpienia by nie zaistnialo a zycie jednak jest w wyniku dzialania sily wyzszej bezosobowego prawa samo w sobie bo jest jednym z prawem dharmy. nawiasem mówiąc budda ami deve moglby wpasc na ziemie celem wysluchania wszystkich zainteresowanych .-.

Gość gość
Nie wpadnie, bo słaba impreza tutaj :P

Gość gość
bóg nie kaze sami siebie kazemy pzez grzech wybieramy cierpienie z grzechem wpuszczamy demony

Gość gość
A co jesli grzechu nie ma, a czlowiek mimo to cierpi? jak np. niewinne dzieci w Afryce ktore umieraja z glodu? Cierpienie nie zawsze jest konsekswencja grzechu. Na dobrych ludzi spada czesto wiele cierpien nie zwiazanych bezposrednio z grzechem, jak to wytlumaczysz?

Gość gość
grzech zawsze jest , dzieci sa opentane albo z winy dorosłych jak jedna dorosła dała dzieciom do podpisani cyrograf podczas halowyn isprzedali dusze demonom za dobra zabawe lub przeważnie to dzieje ze sa przeklinani przez dorosłych jestes nieukiem idz do diabla on nie idzie ale demon przychodzi do takiego dziecka nawet jak widzi ze ktos cpa lub pije i jest alkocholikiem to nie wolno muwic ze cpa czy alkochlik chociaz jest to prawda ale to demony wykozystuja i wchodza w niego i stan takiego człowieka jest gorszy to nie muj wymysł to co pisze ale doswiadczenia egzorcystów

Gość gość
i jeszcze zapomniałem jezeli dorosli bawia sie w małzenstwo chociaz nie maja slubu a maja dzieci to myslicie ze to nie krzywdza siebie lub dzieci to sie mylicie demon jak nie znajdzie drogi do was to znajdzie droge do dzieci az do 4 pokolenie takie sa prawa duchowe a raczej skutki grzechów i takie dziecko bedzie klepało biede bo mamusia zyłe bez slubu i albo czytała dla zabawy horoskop z gazety np pani domu

Gość gość
a samobujstwa jest odpowiedzialny demon lucyfer jest także od chorób psychicznych i fizycznych belzebub podziału niezgody dręczenia a za niemoralność seksualna i zdrady małżeńskiej szatan Asmodeusz i belzebub alimai kusi do perwersji seksualnej dan niszczy miłość rozbija małżeństwa dzieli rodziny niszczy Zdowie prace ściąga nędze bankructwo długi jest demonem zniszczenia i samozniszczenia z każdych z tych przywódców ma do pomocy legiony demonów

Gość gość
Gdy ktoś jest poświęcony szatanowi potrzeba wielu lat by go uwolnić – przyznała s. Angela. Jako przykład takiego poświęcenia szatanowi s. Musolesi podała rytuał jaki sataniści odprawiają w czwartki. - W każdy czwartkowy wieczór sataniści szatanowi poświęcają młodzież, która w najbliższy weekend zginie w wypadkach drogowych. Ale tylko nieliczni o tym mówią. Należy tych wszystkich poświęcić Sercu Jezusa. Inną przyczyną cierpień są choroby. - Są zastępy złego, które powodują cierpienia fizyczne – dodała s. Musolesi. S. Angela przypomniała tu postać ojca Mattea La Grua, franciszkanina, który egzorcyzmował na okoliczność nowotworu, a ludzie zdrowieli. - Jan Paweł II beatyfikował karmelitę, który egzorcyzmował tych wszystkich, którzy do niego przychodzili. Wielu doznawało uzdrowienie także ze zwykłych chorób fizycznych - dodała. - Wynosząc na ołtarze tego karmelitę Jan Paweł II powiedział nam czyńcie jak on bo wiele chorób rodzi się z działania złego – podsumowała s. Angela Musolesi. Książka „Egzorcysta Watykanu” o. Gabriela Amortha i s. Angeli Musolesi

Gość Teppic No4
Tak tak, za samobujstwa odpowiedzialny jest demon, a za samobójstwa ludzie. Czy ten temat to teraz kącik literatury fantastycznej?

Gość gość
A za samotnosc jaki diabel jest odpowiedzialny?

Gość gość
10.42 nie zgodze sie, w Afryce umieraja dzieci rowniez z dobrych rodzin. Nie jest tak, ze Bog ocali dziecko z dobrej rodziny i zrzuci mu z helikoptera paczek z jedzeniem, a temu ze zlej nie da jesc i umrze z glodu. Jedyne z czym sie zgodze to to , ze cierpienie jest konsekwencju grzechu pierworodnego Adama i Ewy. Ale to czy tak nie tlumaczy czemu na dobrych ludzi spada tyle krzyzy. Zli, grzeszacy czesto maja sie bardzo dobrze i swietnie im sie wiedzie. Gdy zlo bylo karane, zli ludzie najbardziej by cierpieli i mieli najciezej w zyciu, a tak nie jest. Wiec niestety nie masz racji lub tylko po czesci.

Gość Teppic No4
Samo twierdzenie, że ma się 100% rację, szczególnie w kontekście teologicznym, jest tak głupim i bezczelnym, a przy tym tak powszechnym nadużyciem, że 7 na 10 tutejszych rozmówców nie powinno mieć prawa głosu, z tytułu odejścia od racjonalizmu.

Gość gość
grzeszący sa pod ochrona demonów nie sa głupi przewyszaja inteligencja wszystkich ludzi ale i tak ludzie zapłacą cenę albo w piekle albo pod koniec życia zgania sie choroby na to ze jest się starym demony sie maskują chciałbym żeby to była fantastyka nie ma dobrych rodzin na pozór bogobojni a w srodku pyszni egoisci znęcają sie nad rodzina w kazdej rodzinie znajda sie brudy i jak sie muwi w kadej rodzinie jest czarna owca pycha to matka grzechów

Gość Teppic No4
W takim razie jesteś jej synem pierworodnym.

Gość gość
13.43 No dobra, a jak zawinila wedlug ciebie osoba ktory nie miala szczescia w milosci i doznaje cierpienia z powodu samotnosci, a zyje wedlug pr6ykazan??? Zreszta gdyby Bog mial blogoslawic tylko ludziom bez grzechu wspolmazonkien nikt by nie wychodzil za maz. Czemu akurat jednych doswiadcza przez samotnosc a innym blogoslawi?

Gość gość
wierz mi nawet mi sie nie udaje zyc według 10 przykazań sam papierz jan paweł 2 spowiadał sie a reszte to nie wiem trzeba czytac objawienia argasinnskiej fragment Świadczą o tym złe cechy, które sama wymieniłaś, a więc najpierw pycha starszego syna. Wiara w siebie, a nie w moc BogaJeśli człowiek przez całe swoje życie jest tylko biorcą, nie jest w stanie dać czegokolwiek dobrego drugiemu człowiekowi. Egoizm jest czymś najbardziej obrzydliwym w człowieku i czyni go za życia umarłym.

Gość gość
15.26 oj wybacz, ale to od ciebie bije pycha. Napisalas, ze ,,nawet ci sie nie udaje zyc wedlug 10 przykazan´´ jak by byla kims lepszym o reszty, inaczej bys nie pisala ,,nawet mi´´ zastanow sie i nie szukaj zdzbla u innych, zacznij od belki w swoim oku ;) Wywyzszasz sie, a pycha to powazny grzech, jestes takim samym grzesznikiem jak ja i kazdy inny czlowiek, troche pokory jesli chcesz krytykowac innych zacznij od siebie :) a idealna nie jestem i nigdzie tak nie twierdze, napisalam, ze gdyby Bog mial blogoslawic idealnym nie blogoslawil by nikomu, czyli rowniez mi.

Gość gość
ja nie pisałem ze nie cierpię zle mię zrozumiałaś także ponoszę kare za moje grzechy także jestem samotny i cierpię bóle rożnego rodzaju i wiemze to z powodu moich grzechów pracy nie mogę znalesc musze zyc z rodzicami a ma 40 lat