Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu Bog nie wysluchuje? pyt. do wierzacych

Polecane posty

Gość gość
zachowac*

Gość gość
15:30 modlitwa o wspołmałzonka nie jest złą modlitwą, bo małzeństwo to pierwszy sakrament jaki Bóg dał ludziom, a jeśli komus to przeszkadza, to albo nie zna Biblii i nauczania kościoła, albo jest homoseksualistą, albo zawiści szansy na rodzinne szczęście tym, którzy nie złozyli Bogu ślubów. Człowiek jak najbardziej ma prawo modlic się o męża lub żonę, bo jeśli Bóg nas stworzył to powinien o nas zadbać, a nie tylko domagać sie hołdów, ofiar i cierpienia. Jesli Bóg ma gdzieś moją przyszłość, moje powołanie do życia w rodzinie, moje bezpieczeństwo, moją wolność od grzechu to mam w nosie takiego boga tak samo jak on ma w nosie mnie. Bóg nas nie kocha, wiec jesli zmusza do istnienia i jeszcze zmusza i do samotności, to zasługuje na odrzucenie i upadek takiej religii. A kapłan, który odmawia ludziom prawa do szukania godziwego, dobrego moralnie szczęścia, jest zwykłym zawistnikiem, egoistą i nie zna doktryny swojego koscioła.

Gość gość
15.33 a co masz dokladnie na mysli, bo mnie zaciekawiles? Wychodze do ludzi i co jakis czas ide na spotkanie z kims,, dlatego nie do konca rozumiem. Nie jest tak, ze siedze w domu i czekam az mi cos spadnie z nieba. Moglbys rozwinac mysl?

Gość gość
Boga nie ma.

Gość gość
Ja mam 30 lat jestem prawiczkiem, na ojca się nie nadaje ..

Gość gość
Jeszcze dodam, do osoby ktora przyczepila sie pierwszego zdania w mojej wypowiedzi: zaznaczylam, ze zalezy mi na odpowiedziach osob wierzacych, bo inaczej topik zszedl by na temat istnienia lub nieistnienia Boga, chcialam tego u niknac, bo nie o to chodzi w tym watku. Na dzien dzisiejszy wierze i nie kwestionuje istnienia Boga. A znajac kafeterie tak by sie stalo :)

Gość gość
według waszych teorii modlą się tylko obłudnicy, którym się powiodło w życiu i niech chcą tego stracić .. Natomiast kaleki i cierpiący unikają kościoł szerokim łukiem , bo wiedzą czym wiara pachnie

Gość gość
Dominikanie już wielu ludziom zniszczyli życie, przekonując ich, że nie mają prawa sie modlić o zalozenie rodziny i że nie mają prawa do szczęścia. U źródeł takiej postawy kryje się żądza władzy nad ludźmi świeckimi oraz się zwykła zawiść o ludzkie szczęscie rodzinne. Jesli ktoś występuje z takimi tezami w roli przewodnika duchowego, i wam je narzuca, to powinno się mu wytoczyc proces o szkody moralne. Bo wmówienie człowiekowi, że ma pozostać sam, jest wielka krzywdą, której po czasie nic nie zrekompensuje. Nawet prawo swieckie uznaje ludzkie dążenie do posiadania rodziny a tacy medrkowie madrzejsi od Pana Boga maja potrzebe władzy nad ludzkim zyciem i wtracaja się, gdzie nie trzeba. Pamiętajcie, żeby NIGDY NIE SŁUCHAĆ LUDZI, KTÓRZY ODMAWIAJĄ WAM PRAWA DO SZCZĘŚCIA. Bo ich intencje są nieczyste.

Gość gość
19:26 to prawda, obserwowałam zakonnika, który wmawiał młodej dziewczynie, że nie powinna wychodzić za mąż, a potem sam ją podrywał, a nawet próbował obmacywać. Nie ufajmy duchownym.

Gość gość
Ale ciesze sie, ze ten watek jeszcze nie umarl smiercia naturalna, bo wydaje mi sie, ze wiele osob tutaj ma podobny problem... A do osob, ktore sie dziwia, ze sie bronie: zycie bardzo mnie uhartowalo , przez co nauczylam sie walczyc o swoje i nie dam sobie w przyslowiowa ,,kasze dmuchac´´ :) Konstruktywne komentarze bardzo mnie ciesza, natomiast, na bezpodstawne lub wrecz bezczelne oskarzenia zawsze bede reagowac. :) Wiem, ze nie kazdemu musi sie to podobac.

Gość prawi 114
Ja jestem daleko od wiary . Znaczy ostatni raz w kosciele bylem okołło 16 lat temu .. Nie nazwałbym siebie ani katolikiem , ani ateistą .. Jestem wolnym człowiekiem nie wykluczam, że ktoś nas stworzył, ale być może jest jest to naukowiec z obcej cywilizacji , który już dawno nie żyje .. A ludzie to efekt jego nieudanego eksperymentu .. Tego sie nigdy nie dowiem . My ludzie mozemy być tylko złożonym programem komputerowym .. Tak naprawde nie istniejemy naprawdę.. Teorii jest wiele, a ja sie nad nimi nie zastanawiam. Dlaczego nie uznaje biblii? ODP : Jak można kazać sie do siebie modlić ? Przecież to jest grzech Pychy LOL a tak całkiem serio - biblia jest tak absurdalną księgą i niedorzeczną, że mimo iż ją czytałem, to nie rozumiem jej intencji

Gość prawi 114
gdybyśmy tylko tracili czas na cierpienie jak biblia każe, to zaazane byłyby tabletki na ból głowy hehe Nawet sami katolicy nie stosują sie do tego

Gość gość
Księża chcą, żebyśmy nie wychodziły za mąż, bo maja wtedy większą mozliwość wyboru kochanek wśród samotnych kobiet. A reszta chętniej będzie dawała na tacę, bo nie muszą utrzymywać swoich dzieci.

Gość prawi 114
nie jestem katolikiem, dlaczego ? Bo dla mnie to obraza .. Nie chcę być lączony z czymś czego nie uznaję i nie rozumiem..., A dla mnie katolicyzm to jednak stek bzdur ..,,

Gość prawi 114
dam przyklad inny .. Czy zwierzęta sie stosują do 10 przykazan ? Nie Ludzie ? Tak stwórca ? Nie pycha , zabijanie niewinnych ludzi w trzęsieniach ziemi itd.. Dlaczego tylko ludzie mają sie stosować do przykazań , a stwórca i zwierzęta nie ? Odpowiedz jest prosta. Zwierzęta są za słabe by sprostac ich wymaganiom ten na górze bez problemu mógłby spelnic wymagania , ale co ? jest tak leniwy , ze mu sie nie chce ? Jak to można inaczej wyłumaczyć katastrofy na ziemi i cierpienia Wniosek ? Ludzie mają najgorzej Pozostali olewają system

Gość prawi 114
Hitlera też nie obowiązywały żadne zasady chciałbym wam przypomnieć robił co chciał Na czym zatem polega wiara katolicka ? Na głupocie ?

Gość gość
do 10.54 (!) Nie jest to powazna choroba, milony osob zyja z podobna przypadloscia, obecnie juz blisko co 3 osoba. Na jakiej podstawie stwierdzasz, ze moja milosc nie jest czysta. Boga nadal kocham mimo wszystko niezaleznie od tego czy mnie wyslucha czy nie. Brzmisz troche jak faryzeusz: Boze zobacz jaka to ja jestem dobra, a wszyscy inni sa zli´´. Kto kochal Boga naprawde czysta miloscia nie musi sie z tym obnosic****isac o tym na forum.

Gość prawi 114
ja wierzę w p.obrotówki .. tzn. żadna wiara mi nie zaciemni rzeczywistości . nawet sama biblia jak sie ją czyta wydaje sie tak niedorzeczna , że nie mam pytan.. Prości ludzie uwierzą we wszystko .. Nawet w największe bzdury

Gość gość
prawi 114 nie musisz wierzyc, masz wolna wole

Gość gość
Prawik, jesli nie wierzysz w Kosciol a chcesz w cos wierzycwierz w Boga to zawsze cos, a moze i wstep do czegos wiecej kiedys.

Gość gość
dlaczego była wojna stalin i hitler kdybyc przeczytał objawienia fatimskie to bys wiedział ze ludzie sami wybrali wojne odrzucili pokute mieli czaas do 1938 gdzie była w nocy tak widno ze mozna było szukac igłu na ziemi

Gość gość
samotnosc to najgorsza rzecz jaka moze sie przydarzyc czlowiekowi... i wiedza to tylko ludzie ktorzy tak naprawde sa samotni. wypowiedzi typu ,,lepiej byc samotnym niz w nieudanym malzenstwie,, naleza do osob ktore tak naprawde nigdy tej samotnosci nie zaznaly... nawet w nieudanym malzenstwie jest cel > zeby o nie walczyc i je naprawic, A kiedy czlowiek jest sam zyje bez sensu, dla nikogo, wegetuje... i to naprawde boli...

Gość gość
Modle sie o to co ty codziennie juz od 30 lat ... i zadaje sobie to samo pytanie: dlaczego nie mam szans na najnormalniejsza rzecz w zyciu czlowieka (bo przeciez milosc i rodzina to podstawa ktorej kazdy potrzebuje do funkcjonowania) i tez nie znalazlam jeszcze odpowiedzi. Wierze w Boga, ale z kazdym dniem coraz mniej mu ufam i czekam, az zmieni moje zycie :(

Gość gość
a poscieliscie o wodzie i chlebie w piątek w intencji męża chyba nie wystarczy sie modlic trzeba wiencej robic poscic

Gość gość
Poscilam kiedys, ale nic nie dawalo, zreszta podobo Bog nie da nic co niejest zgodne z jego wola, wiec stwierdzilam, ze co ma byc...bedzie... nic na Bogu czlowiek nie wymusi...

Gość gość
Marcin Zieliński 4 lata się modlił po 4 godziny by uzdrawiać w imię Jezusa a matka modliła sie za sw augustyna który był rozpustnikiem az 10 lat i został świętym

Gość gość
21.33 Masz racje nie rozumiem ludzi , ktorzy narzekaja na malzenstwo, bo: 1. sami wybrali sobie partnera 2. wiele samotnych osob chetnie by sie z nimi zamienilo 3. moga tak jak piszesz o cos zawalczyc gdyby im sie chcialo.

Gość gość
Nie rozumiem tez kompletnie nagonki na osoby samotne. Wydaje mi sie, ze osobom krytykujacym osoby innych czesto brakuje pokory lub mieli podane wszystko na tacy. Czlowiek ktory doznal cierpienia w zyciu potrafi empatyzowac z drugim czlowiekiem, bo wie jak to jest gdy nie wszystko sie uklada. Bardzo mnie razi ton ludzi na tym forum ktory krytykuja innych w sposob pogardliwy i probuja sie wywyzszyc. Zawsze bedzie to budzilo moj niesmak. Moze niektorym przydalo by sie zaznac prawdziwego cierpienia ale nie dla samego cierpienia, ale nie dla samego cierpienia, ale po to by nauczyly sie empatii do drugiego czlowieka, bo wielu osobom na tym forum jej brakuje. Niestety czesto brakuje jej rowniez osobom zameznym, uwazajacych sie za kogos lepszego tylko z racji tego, ze maja meza badz zone.

Gość gość
Wysluchuje... Co dzień proś o to czego pragniesz,a przyjdzie dzień niespodziewany który przyniesie ci to o co prosisz a wtedy będziesz zdziwiona

Gość gość
18:50 zazdrość to zazdrość, jak może Cię serce boleć?!na widok rodziny w kościele -normalny chrześcijan jest szczęśliwy takim widokiem. Ciebie jednak boli kluje serce na ten widok w Kościele zatem masz odp.ja nie oskarzam ja po przeczytaniu Waszych wypowiedzi stwierdziłam FAKTY!! PS do Kościoła Chodzisz dla Boga a nie żeby patrzeć po ludziach.