Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Śmieszne lub żenujące sytuacje ma OLX

Polecane posty

Gość gość
Używane kurteczki z hm po 80 zł a na wyprzedaży nowe po 60. xx akurat teraz jest wyprzedaż hm, pokaz mi chociaż 1 kurtkę za 60 zł, wszystko powyżej 100 zł!!!

Gość gość
No ja też nie wiem, gdzie one na wyprzedażach mają takie ceny. Z tego co widzę, to ostatnio 5 10 15 robi fajne przeceny, ale poza tym nigdzie nie ma jakiegos szału

Gość gośćbghgfhgfhgfhfgjg
prowadzę sklep internetowy, moja kochana koleżanka jebła w opisie produktu słowo "brut" (normalnie po polsku pisze się: brud)

Gość gość
Ostatnio kupiłam w h&m kurtkę zimową w rozmiarze 98 za 50 zł. Fakt wisiała jedyna. W Zarze są już po 40 złotych, ale małe rozmiary do 2 lat.

Gość gość
Kupiłam w hm zimową kurteczkę za 60 zł jakieś 4 tygodnie temu. Mniej więcej tydzień temu wisiała jeszcze jedna w rozmiarze 110 w tej cenie. Te granatowe z Elzą były 10 czy 20 zł droższe.

Gość gość
A ja popełniłam ten błąd i odpisałam osobie, ktora nie umie czytać lub oczekuje czego innego niz w ogłoszeniu. wystawiłam rzecz dosłownie za 6 zl. W ogłoszeniach WYRAŹNIE podałam, ze odbiór tylko osobisty. A i tak jakas pindzia prosi o wysyłkę. Myślę sobie: Co ona z księżyca spadla, przecież wysyłka bedzie droższa niz ta rzecz! Zwłaszcza, ze towar popularny i w innym województwie tez go znajdzie na olx. Za chwilę jej mówię: Ok, wyślę normalnym poleconym, biorę od Pani 10 zl. A ona do mnie, ze za drogo i ze ona mi wpłaci te 6 zl na konto a ja mam jej wysłać!!!

Gość gość
Ja też nie wysyłam i w każdym ogłoszeniu to zaznaczam. Wystawiłam kilka ubranek za darmo, to 3 dni do mnie pisała jedna Pani, żeby wysłać jej te ubranka bo ona je chętnie przyjmie. Jasne już robię paczkę i lecę na pocztę:)

Gość gość
Jakim trzeba być dziadem, żeby 6 zł a 10 robiło taką różnicę....

Gość gość
Piszcie

Gość gość
No ludzie naprawdę potrafią za 2-3 złote zrezygnować z zakupu. Albo jeszcze lepiej; sprzedaję coś za 5 zlotych to jeszcze oczekują, że pół miasta będę to wiozła do nich bo tam w jakimś miejscu będą i im pasuje! No litości! Ludzie pomyślcie trochę.

Gość gość
Ja wole wypierdzielic niz oddac za darmo. Mniej zachodu. Kiedys np. oddawalam za darmo 100 par nowych posrebrzanych kolczykow, sfotografowalam kilka i napisalam, ze nie mam czasu robic reszty zdjec. 6 osob umowilo sie i nie przyszlo, ze 4 pisaly zeby im kazda pare sfotografowac w innych ujeciach, a reszta ze darmowa przesylke. Z nowymi markowymi i sieciowkowymi ciuchami za malymi i za duzymi bylo to samo. W koncu sie wkurzylam, wywalim 6 kartonow United Colors of Benetton, Vero Moda, Gino Rossi, Donna Karan oraz nowe skorzane buty i torebki ktore dostalam w prezencie i mam spokoj...

Gość gość
Dodam, że strasznie żal mi było, bo mógł się ktoś ucieszyć, ale było tego tyle, że nie miałam czasu sprzedać a postanowiłam raz na zawsze skończyć z zakupoholizmem. Ogólnie dużo kasy w tym utopiłam i myślałam, że ktoś się ucieszy. Ale tyle było zachodu z oddaniem tego za darmo, że szkoda gadać. Wyrzuciłam na śmieci, dosłownie po chwili znikło i ulżyło mi.

Gość gość
Ja kiedyś też wystawiłam kilka rzeczy za darmo, ale już zrezygnowałam bo szkoda mi czasu na zawracanie głowy. Zaraz jest 100 pytań do, o wysyłkę, o więcej zdjęć. Albo umawiają się na odbiór i nie przychodzą, po zapytaniu twierdzą że zapomnieli....

Gość gość
Ja sobie odpuściłam "oddam za darmo", ostatnia akcja była jak pani, świadoma że mam maluchy w domu, przyszła przepraszając za spóźnienie ale w domu dzieci mają ospę i czekała aż do nich babcia przyjdzie :/ i to po chwili gadania u mnie w korytarzu. Wystawiam koło śmietnika, czyste i zapakowane w foliowe siatki, nie ma po max kilku godzinach.

Gość gość
No chore akcje

Gość gość
też nie oddaje za darmo, sprzeda się to się sprzeda , nie to nie. Ja akurat wolę jak ludzie chcą wysyłki. Nie chce mi się umawiać i czekać ...

Gość gość
"gość wczoraj Ja sobie odpuściłam "oddam za darmo", ostatnia akcja była jak pani, świadoma że mam maluchy w domu, przyszła przepraszając za spóźnienie ale w domu dzieci mają ospę i czekała aż do nich babcia przyjdzie :/ " hehe no i co z tego ,ze miały ospę ? Co to ma wspólnego z twoimi dzieciakami ?Myślisz, ze jak dzieci maja ospę to rodzice nigdzie nie wychodzą tylko kisza sie w domu ? Jesteś histeryczka i lepiej nie wychodź z domu.

Gość gość
Mnie do szału doprowadza jęczenie a sprzeda mi Pani za 1 zł albo 2 zł, bo pajacyki wystawiłam za całe 3 zł za sztukę. Zostawiłam córce, będzie miała dla lalek jak podrośnie.

Gość gość
Mnie też to do szału doprowadza, ale ja już nie odpisuję na takie zapytania. Nie wiem czy ludzie tak żebrzą ( w zasadzie ) z biedy czy chciwości. Tak samo jak nie odpisuję na zapytanie co do okoliczności, które podałam w opisie rzeczy ( mam bardzo szczegółowe opisy) . Jeżeli ktoś nie potrafi przeczytać prostego tekstu ze zrozumieniem to mi się nawet nie chce z nim pisać ....

Gość gość
Ja już mam dość Olx właśnie z powodu tego cebulactwa. Wszystko u mnie ląduje na śmietniku, przynajmniej jestem zdrowsza. Jak już mam coś fajnego do sprzedania to wolę allegro. Lepiej zapłacić tą prowizję niż się z idiotami użerać.

Gość gość
Hehehe

Gość gość
Generalnie allegro nie jest złe, ale sprzedawałam kilka drogich rzeczy i prowizja była powalająca - niestety musiałam zapłacić.

Gość gość
A tak z ciekawości jest tu ktoś z Poznania? Bo się przeprowadzam i muszę odgracic mieszkanie jeszcze z rzeczy przez dziadków zbieranych :) wiec mam np. Szklanki nowe z epoki socjalizmu do oddania, będę miała stare meble a i trochę ciuchów i na sprzedaż i do wydania. Poza tym plecak, torebki, tapety, talerze, dzbanki, bizuterie, ciuchy różmiar 44 i 46 (to po mnie bo gruba jestem), lego, farby, koraliki, koce i kupę innych rzeczy

Gość gość
Ja byłabym zainteresowana tym lego i szklankami. Dalabys fotki, bo miałabym do ciebie jakieś 60 km, wiec w ciemno nie chcę jechać. Plis. Mam szwagra, który kolekcjonuje stare graty, więc jakby co, to on nawet by coś od ciebie odkupił

Gość gość
no to mamy na kafeee małe olx :))))

Gość gość
To są zwykle szklanki... tak wiec nie wiem czy po nie opłacałoby się jechać. Wątpię raczej. A lego już z kolei nie do wydania , a na sprzedaż... Jeśli nadal chcesz to postaram się jutro zrobic foty. Dużo staroci jest niestety z socjalizmu, a nie jakieś cudne zabytki. Tylko muszę najpierw wywalic inne rzeczy by zwolnić np. meblościankę.