Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wybielić zeby?

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam dylemat, mam troszkę Krzywe ząbki. Jedynka górna nachodzi mi na druga jedynkę, która jest również nieco schowana pod dwójka. Nie jest to jakoś bardzo widoczne z przodu jak ktoś na mnie patrzy, bardziej z boku, lub gdy się uśmiecham do zdjęcia pod katem :) mam natomiast inny problem, są nieco żółtawe. Nie wiem czy założyć najpierw aparat, a dopiero potem je wybielić czy zostawić tak ich stan i tylko wybielić. Gdyby nie fakt, ze są żółte wyprostowała bym je od razu, ale aparat trzeba nosić 2 lata... co byście mi doradzili? Będę wdzięczna za każda sugestie, rodzina doradza mi tylko wybielić ponieważ nie są aż tak Krzywe.

Gość gość
Jak myślicie?

Gość gość
Już dawno powinni zająć się tym twoi rodzice jak byłaś dzieckiem.Jak można tak zaniedbać zeby.Mój syn miał szparę między górnymi jedynkami i natychmiast poszłam z nim do stomatologa.Podciął mu więzadła i przestrzeń znika,zapłaciłam 100 zł.i problem z głowy .Mam 4 dzieci i bardzo dbam o ich wizyty u stomatologa. Należy o zęby zadbać już w dzieciństwie ,to obowiązek rodziców,a nie dopiero jako osoba dorosła, zęby są naszą wizytówką.

Gość gość
Rodzice zadbali o moje uzębienie, to nie tak, że mnie zostawili z tym samą. Nosiłam aparat, ale nie zostały mi wówczas wyrwane ósmeki, które zaczęły rosnąc jakiś czas temu. Więc proszę nie zwalać winy na moich rodziców. Dbam o zęby jak tylko mogę, niestety nieco pożółkły dlatego nie wiem czy prostować je i męczyć się z nimi dwa lata, czy zostawić tak jak jest i tylko wybilić.

Gość gość
ja bym tylko wybieliła, jesli nie są bardzo krzywe

Gość gość
jesli wada jest nieduza to mozesz nosic aparat typu clear aligner, po drugie jesli chcesz wyprostowac zeby to musisz usunąć ósemki, bo one zepchną Ci zeby z powrotem. Wybielic możeszw kazdej chwili. Pozdrawiam higienistka stomatologiczna ;)

Gość gość
Właśnie, dlatego bardzo dziwię się że ósmeki nie zostały usuniete wcześniej, lub chociaż nie powiedziano mi żeby poczekać :( Zęby mogę wybielić w każdej chwili, owszem ale 2 lata nosić aparat z lekko żółtymi zębami, jakoś mi źle na samą myśl :P

Gość gość
Wybielić możesz w każdej chwili, ja to robię co parę miesięcy. Ale to nie jest efekt na długie lata, nawet nie na pół roku. I osobom z aparatem strasznie żółkną zęby z tego co zauważyłam, więc w trakcie noszenia i tak będą średnio wyglądać. Może więc po prostu wyczyść, a za wybielanie weź się po wszystkim.

Gość olusia231
Wybielić można w każdym jednym gabinecie dentystycznym czy też innym. Tylko jak nam to zrobią to nie wiadomo, warto iść w takiej sprawie do jakiegoś profesjonalnego gabinetu. W zeszłym roku miałam swoje wesele i wybielałam też zęby ale w gabinecie medycyny estetycznej w Krakowie w Klinika Estetica cenowo wcale dużo nie zapłaciłam a efekt się utrzymuje do chwili obecnej

Do niedawna miałam ten sam problem. Jednak postanowiłam, że najpierw założę aparat. Doszłam też do wniosku, że dobrze było by przy tym lepiej zadbać o zęby. Sprawiła sobie szczoteczkę soniczną o taką https://www.al.to/p/347155-szczoteczka-soniczna-philips-sonicare-healthywhite-hx8911-01.html i nie mogłam uwierzyć... moje zęby zrobiły się bielsze. Dentystka nie mogła uwierzyć, czemu nagle przestał mi się tak kamień osadzać. Dołączyłam do tego zwykłą pastę wybielającą i mam bielutkie zęby, gotowe za założenie aparatu. Bez obaw, bez przeciwwskazań. A przy tym lepiej dbam o ich stan :)

Gość gość
wybielanie zebów to bardzo fajna sprawa zwłaszcza dla tych, co mają tendencję do szybkiego przebarwiania :) Ja osobiści korzystałam z wybielania zębów w klinice https://mediartclinic.pl/ i moje zeby wyglądają tak pięknie,że teraz wiem na pewno,ze jak tylko się przebarwią to zaraz będę szła sobie je wybielić drugi raz :)

Gość gość
Wyrwij te krzywe kly i wstaw implantat. To dzis juz jest calkiem tanie. Bedziesz miala zabki jak z bajki.

Gość gość
warto zadbać o piękny uśmiech, to przecież podstawa urody. Ostatnio odkryłam bardzo ciekawą stronę z produktami do pielęgnacji zębów zobaczcie http://www.likemysmile.pl

Gość kagga1984
W przypadku wątpliwości co do tego, jaka kolejność zabiegów stomatologicznych i ortodontycznych jest najlepsza, trzeba indywidualnie skonsultować się w tej sprawie ze specjalistą. Po wybielaniu warto stosować płyn, który pozwoli utrzymać dłużej efekty zabiegu: https://www.listerine.pl/ustni-vody/p%C5%82yn-listerine-stay-white

Gość gość
Ja sobie wybielanie zostawiłam na koniec leczenia. Założyłam aparat, będę go w sumie nosić ok 1,5 roku - aparat (zamki) zasłaniają większą część zęba, ja się akurat zdecydowałam na zwykły metalowy aparat. A wybielanie zrobię już po zdjęciu aparatu. Jeśli faktycznie kolor zębów Ci bardzo przeszkadza albo planujesz założenie ceramicznego/niewidocznego aparatu, skonsultuj się ze swoim orto. Ja się leczę u bardzo fajnej pani dr w Rock Your Smile, mam wiele rożnych pytań związanych ze stanem zębów i ich higieny w trakcie noszenia aparatu - zawsze mi wyczerpująco odpowiada :)

Gość gość
A czemu nie wybielać ? ja też nie mam najprostszych zębów a na ślub je wybieliłam w przychodni https://przychodniadental.pl/uslugi/wybielanie/. teraz chyba pójdę na konsultację do tamtejszego ortodonty i może coś uda się zaradzić na te moję krzywe ząbki.

Gość gość
Też wybielałam, ale również po zakończeniu leczenia ortodontycznego :) A wybielanie robiłam w klinice Dent SM http://www.dentsm.pl/, tam też zresztą chodziłam do ortodonty.

Gość gość
Ja wybielałam zęby w gabinecie w Olsztynie u doktora Rojka www.rojekdental.pl metodą laserową ale dopiero po zakończeniu etapu prostowania zębów metoda nakłądkową Clear Aligner. Efekt był jednym słowem spektakularny.