Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie lubie takich swiat gdzie sa sklepy pozamykane

Polecane posty

Gość gość
Będziemy siedzię przy stole, żreć i pić tak jak ty

Gość gość
Ja nie będę żreć ani pić, przykro mi, że tak wyglądają twoje święta ;) jakby markety były otwarte to przynajmniej miałabyś jakąś rozrywkę, a tak to zostaje ci oglądanie Kevina :D

Gość gość
9:19 w cywilizowanym świecie ludzie nie muszą je/bać nadgodzin, żeby godnie żyć.

Gość gość
gosciu chciałabyć dowcipna ale ci nie wyszło. Nie martw się o mój rozwój intelektualny, ja po prostu lubię sobie organizować czas po swojemu, a nie jak mi ktos narzuca. x Więc daj tym kasjerkom też zorganizować sobie czas po swojemu chociaż te kilka wolnych dni w roku. A nie, przecież mogą zmienić pracę. I pewnie jeszcze wziąć kredyt? :D A najlepiej niech wszyscy idą do korpo uzupełniać tabelki w excelu ;) Nie będę się kłócić o zamknięcie sklepów w niedzielę bo to mnie nie dotyczy a z tego co widziałam w różnych sondażach większość Polaków nie popiera tego pomysłu, ale jeśli chodzi o dni świąteczne (11 listopada) tych jest akurat w ciągu roku niewiele i .. organizuj sobie czas jak lubisz ale jednak świadczy to trochę o Tobie, skoro ta organizacja czasu i tak zamyka się w robieniu zakupów.. Dobrej nocy :)

Gość gość
Tzn. 11 listopada podałam jako jeden przykład.

Gość gość
Tu nie chodzi o to ze nie potrafimy zrobic zakupow na ten jeden dzien,tylko o to glupie tłumaczenie ze oni maja rodziny i chca niedziele z rodzina spedzic. Wszyscy by tak chcieli,tak jak juz ktos napisal ciagle jakies swieta,oni spiewaja przy choince kolędy a inni zasuwaja do roboty,tak samo nowy rok,sasiedzi baluja,kasjerka z Biedronki baluje,a ty niewyspana na 6 do pracy. I tez masz rodzine jak pani pepco.

Gość gość
No faktycznie jest tych świąt tyle, że oszaleć można.

Gość gość
12 dni w roku - qrwa rzeczywiście oszaleć można.

Gość gość
Najlepsze jak pis zamyka galerie handolwe w niedzile od przyszlego roku od stycznia. Ludzie tam spedzaja cale dnie z dzieckami szczegolnie w okresie jesienno-ziomowym kiedy dzieckaom w domu odalwal z nudow a na dwor na dlugo nie wyjdziesz-dziecki bawia sie tam w placach krytych. Uwazam ze w niedziele galerie maja najwieksze zyski. Oni zamkna na moje glupota. A w srodku tygodnia do godz 15 po galeriach wiatr hula. Normlaniue pomysly PISu sa zj****e na maksa.

Gość gość
Pewnie ze mozna zmienic prace. Niech sie wszyscy ludzie zwolnią ze sklepów. Przecież sa tam niepotrzebni w ogole. Takie d****e co to nic nie potrafią, w zasadzie nikt nie zauważy ze ich tam nie ma. Przemądrzałe polaczki, wielkie Pany.. Lepiej sobie przypomnijcie wiersz Tuwima "Wszyscy dla wszystkich".. Pracowałam w centrum handlowym 4 lata. I wiecie co, fajna praca.. gdyby nie Ci wszyscy "poj*!#:*ni" klienci. Mój mąż tez ma zawód, ze pracuje w piątki, świątki i niedziele. Ale nie pracuje ani w sklepie, ani w służbie zdrowia. Jest ogrom takich zawodow. Zapominacie o taksowkarzach, kolejarzach, pracownikach komuniacji miejskiej itp itd. Ale i oni uważają często, ze bez sklepów można sie obejść w te niedziele. I nie wymyslajcie jakie to jesteście ą i ę, widziałam przez te 4 lata wiele osób. W weekendy chodzą właśnie tacy co to nie mają innego zajęcia. Dzieci się pozbyć do bawialni i sami chodzą jak smród po gaciach nie mając innych pomysłów na wolny dzień.

Gość gość
Ja pracuje w dużym markecie i ciesze sie z wolnych świąt . Z mężem i córka poszliśmy na długi spacer do lasu . Wolne niedziele tez ok :) będę mogła częściej pojechać do rodziców .

Gość gość
Jak ludzie mogą robić zakupy na kilka dni wcześniej to mogą też raz na całe życie kupić sobie agregat prądotwórczy, zbiornik z wodą itd dlaczego tylko ekspedientki mają mieć przywileje? Każdy zawód powinien je mieć! Powiedzmy że wracam nocnym pociągiem znad morza z piątku na sobotę, mam oprócz bagaży taszczyć reklamówki z Biedronki? W sobotę święto w niedzielę pozamykane. Co mam w weekend dać jeść dzieciom? Dlaczego ustawowo ma być zamknięty sklep? Ustawowo można zapewnić wolne ekspedientkom i te które chcą będą w domu, napewno znajdzie się taka która chce kasę za świąteczna dniówkę, wystarczy jedna otwarta kasa na cały market, i zakupy będa robić naprawdę potrzebujący a nie ci którzy idą na wycieczkę do sklepu

Gość gość
A co z pracownikami stacji paliw? Mają zapieprzac w niedzielę potrójnie bo przejmą klientów z zamkniętych sklepów? Samochód zatankować można dzień wcześniej, a jadąc w trasę można tankować na stacjach samoobsługowych.

Gość gość
Już się tak nie plujcie. Niemcy jakoś mają sklepy pozamykane w niedzielę i żyją. Tylko u nas jak jest market zamknięty to koniec świata i czarna rozpacz bo Janusz z Grażyną nie mogą do Biedry na spacer pójść. I jakoś w latach 90 dzieciaki zimą latały po dworze do wieczora, teraz nagle muszą zimą latać po galeriach handlowych. Jak wam się nie chce dziećmi w wolny dzień zająć to pewnie że lepiej oddać do bawialni i mieć z głowy. Tak to trzeba będzie w jakieś gry jeszcze grać albo na dwór z dzieckiem wyjść... No koniec świata.

Gość gość
gość dziś Jak tak zazdrościsz to zatrudnij sie w handlu i tez będziesz miała wolne te kilka świat w roku .

Gość gość
To oprócz sklepów zamnkijmy: - pociągi, niech maszynista i konduktor też mają wolne, przecież należy im się czas z rodziną -kina, trudno, rodziny z dziećmi niech oglądają bajki na DVD nie w kinie -bawialnie dla dziec****arki linowe itd -restauracje, kawiarnie, taka kelnerka też chcę mieć wolne -taksówki, autobusy, tramwaje-możesz dojść na piechotę -stacje benzynowe - telewizje-no co, technicy, elektrycy, dźwiękowcy też by chcieli wtedy wolne. Film sobie możesz obejrzeć na komputerze.Jak wolne, to dla wszystkich. Dlaczego tylko sklepy mają być zamknięte.

Gość gość
Serio dla was jedyna rozrywka w wolny dzień to pojście do marketu ? Przecież można robić tyle fajnych rzeczy z rodzina .

Gość gość
Typowa polska mentalność: ja mam źle to innym nie może być lepiej...

Gość gość
Pracuje w galerii handlowej. Z tego co zaobserwowałam, to ustawa uderzy w rodziny z małych wiosek. W tygodniu dominują klienci miejscowi. W soboty i niedziele klienci z wiosek oddalonych różnie, 10-50 km od miasta. Przyjeżdżają wtedy rodziny z dzieciakami i to nie jest wizyta na godzinę. Kobiety skarza się, że to jedyny czas, gdzie mogą zrobić większe zakupy, bo na tygodniu normalnie nie ma jak. Zanim dzieciaki wrócą że szkoły a oni z pracy robi się już wieczór, a trzeba jeszcze lekcje odrobić, dom ogarnąć, nie ma jak pn-pt pojechać do takiej galerii. Mi tam wszystko jedno, bo mieszkam w mieście i mogę zakupy robić co dzien. Ale cóż, paradoksalnie ustawa ta uderzy Właśnie w rodziny z dziećmi.

Gość gość
Ja mieszkam na wsi i nie widzę problemu ze zrobieniem zakupów w tygodniu. A ci niezmotoryzowani sąsiedzi w ogóle w weekendy raczej na zakupy się nie wybierają bo autobusy jeżdżą za rzadko by to miało sens.

Gość gość
Skasujmy więc w weekendy i autobusy, aby kierowcy mogli spędzać czas z rodziną. Wtedy ci na wioskach bez samochodów będą kompletnie już odcięci od świata.

Gość gość
Dlaczego nie przeszkadza wam ze urzędy , banki , produkcja , oświata ma wolne ?

Gość gość
Sklep to jest to co odwiedzamy praktycznie codziennie i dlatego zamknięcie go utrudni nam życie. Do banku czy urzędu idziemy raz na jakiś czas. Czy te walczące ze sklepów bez problemu zrezygnują z prądu czy wody w niedzielę? Wszak to czas dla rodziny a nie patrzenia w telewizor, ile by było zabaw i rozmów rodzinnych bez prądu!

Gość gość
Sorry ale ja nie chodzę codziennie po sklepach, mam ciekawsze rzeczy do roboty.

Gość gość
Popatrzcie na parking przy centrach hadlowych w niedziele. Sa zawlone smiem twierdzic ze bardziej nawet niz w sobote. Sama wole jedzic w niedziele bo w sobotepratycznie caly dzien sprzatam chate. I tak lubie spedzac niedziele w galerii hadlowej mozna zjesc obiad dziecko sie wybawi itd. Teraz sie to ludziom zabierze. Pis mysli ze ludzie podja i dadza na tace do kosciola a ludzie maja w de kosciol.

Gość gość
Prąd jest potrzebny nie Tylko, żeby zasilić telewizor, jest wręcz niektórym niezbędny do życia (osoby podłączone w domu do aparatury medycznej). A bez otwartego sklepu można przeżyć.

Gość gość
Nie wiem jak wyglądają parkingi pod galeriami w niedzielę bo spędzam czas na ciekawszych rzeczach niż bieganie po sklepach. Rozrywka dla plebsu.

Gość gość
Nie trzeba jechac do galerii wytarczy kolo nich przejechac. Niby to rozrywka dla plebsu ale TY chyba z chaty nie wychodzisz w niedziele albo mieskzasz na wsi skoro nie widzisz tego. I plebsem nazywasz wiekscosc spolecznstwa grtuluje poczulas sie lepsza a tak naprawde jestes ZALOSNA.

Gość gość
gość dziś Jaki masz problem ? nie będzie handlu w niedziele to ludzie nauczą sie spędzać czas z rodzina w innym sposób .

Gość gość
Wybacz ale nie pasjonuje mnie liczenie samochodów pod marketami. Skoro Ty masz takie hobby to baw się w to dalej.