Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie lubie takich swiat gdzie sa sklepy pozamykane

Polecane posty

Gość gość
Ja nie wiem czemu wy tak walczycie o te super markety. Nie macie innych rozrywek? Serio?

Gość gość
Pytam konkretnie czy sklepowa zrezygnuje z prądu, że do szpitali musi iść czy innych osób to wiem. Logistycznie do rozwiązania.

Gość gość
Ja pracuję 7 dni w tygodniu (apteka) i nie przeszkadza mi, że sklepy będą zamknięte w niedzielę. Tak samo nie przeszkadza mi, że są zamknięte w święta.

Gość gość
Właśnie, są inne rozrywki w niedzielę niż supermarkety. Mozna np z dziećmi pójść do kina, albo z mężem na kolacje , lub ze znajomymi do pubu. Albo zabrać przedszkolaka na teatrzyk kukielkowy. Do bawialni, można pojechać na basen..... nie wróć, niedziela, te wszystkie aktywności też powinny być zamknięte. Pani z kina też by chciała spędzić wekend z rodziną. Zadziwiające, tyle lat markety były otwarte w niedzielę, raptem potrzeba czasu dla rodziny. Chociaż z drugiej strony mi to nie przeszkadla bo ja robię zakupy w dni robocze. Nie cierpię jeździć do centrow handlowych w niedzielę, bo tam pełno ludzi, dzikie tłumy, z przewagą rodzin z dziecmi. Na tygodniu mało tam dzieci, rodzin, człowiek spokojniejnrobi zakupy.

Gość gość
Naprawde nie wiecie nawet ile zawodow robi na okraglo..Sluzby mundurowe,elektrownie,cala komunikacja ..Ja pracuję na produkcji gdzie jest akord,nie moze ona nagle stanąć Robimy jak wypadnie grafik,rowniez święta,niedziele,nikt sie nie burzy..

Gość gość
Właśnie,jak pomyslimy to takich zawodów,roznych firm,produkcji mniejszych i wiekszych jest cala masa.

Gość gość
No to niech pozamykaja wszystko :-)

Gość gość
Skoro wszyscy pracują na okrągło to KTO robi zakupy w niedziele ? Galerie, markety sa pełne . To kto w końcu tam chodzi ?

Gość gość
Kurki domowe :-)

Gość gość
Nie jestem kura domowa. Pracuje od pon do piatku. Po poludniu odbieram dziecko z przedszkla szybko obiad nie mam czasu na lazenie po CH w tygodniu. W sobote sprzatam chate i w sumie niedzila mi zostaje do wyjsc do CH. Zaluje ze mi zamkna no zoorganiuzje sie jakos inaczej ale tak jak bylo mi pasowalo.

Gość gość
A ja jestem kurka domowa i zakupy robie RAZ W TYGODNIU na caly tydzien, bo nie cierpie zakupów :) Robie je w tygodniu po 18, gdy jest juz wzgledny spokoj i cisza w sklepie.I nie nie mam czasu wczesniej, wtedy to ja robie inne rzecy niz nudne zakupy.. A w niedziele omijam centra handlowe szerokim lukiem, bylabym idiotka chcac pchac sie w ten spocony tłum.. A te wszystkie bidule co musza dziecku kupowac buty i kurtki w niedziele.. slyszałyscie moze o sklepach on-line ? One istnieja , naprawde !! I tak, mozna kupic idealny rozmiar butow i kurtki, bez przymierzania :) A wiecie ,ze takie np. Tesco ma opcje dostawy do domu ? Mozecie te niezbedne , niedzielne zakupy zrobic bez wychodzenia z domu :) A pani co wraca pociagiem w wolny weekend, moze zabrac dzieci na obiad do fast-fooda czy baru mlecznego , sa otwarte :) Jeszcze otwarte sa osiedlowe sklepiki ich nie dotyczy zakaz handlu w niedziele, zawsze mozesz z nich skorzystac by nie umrzec z głodu :) Dawno dawno temu .. w PL było cos takiego jak sklepy zamkniete od 13 w sobote do poniedzialku !! A miesne byly zamkniete nawet i w poniedzialek.. Bardzo dziwne, ze wy i wasze rodziny przezylyscie ten czas :D

Dużo ludzi wybiera niedzielę na zakupy,bo najzwyczajniej w tygodniu nie mają czasu.Jeżeli rząd chce ograniczyć pracę w niedzielę pracownikom supermarketów lepiej niech znajdzie inne rozwiązanie.Bo zakazy dla nikogo nie są dobre.

Gość gość
Barbara66 kpisz sobie ? Jak w tygodniu nie maja czasu ? większość galerii i marketów jest otwarta do 22 baa nawet 24. Sa tez sklepy całodobowe. Jak można w ciągu 6 dni nie mieć czasu na zakupy ? to co jedzą przez te 6 dni ? Czasami mam wrażenie, ze ludzie sa jacyś ułomni . Jeden dzień sklep zamknięty i wielki problem .

Gość gość
Ja tez nie rozumiem narodowej tragedii, bo przez 1 dzień były zamknięte sklepy i to nawet nie wszystkie, bo małe spożywczaki były pootwierane. Do mnie nie przemawia argument, że skoro zamknięte są sklepy, to wszystko powinno być zamknięte. Problem polega na tym, że nie można porównywać sprzedaży usług i towarów, bo to 2 zupełnie różne rzeczy. Nie można iść na zapas do kina czy do restauracji, a zrobić zakupy dzień wcześniej można. I tez nie wierzę, że tak powszechne jest to, że ludzie dzień w dzień pracują po 18 godzin i nie mają czasu na pójście do sklepu, a w domu maja taki syf, że CAŁĄ sobotę muszą sprzątać.

Gość gość
Do wszystkich zbulwersowanych tym, że w święta są zamknięte sklepy - wy jesteście aż tak p*****lnięci czy upośledzeni? Jak to drugie, to jesteście usprawiedliwieni. Jednak jeżeli jesteście p*****lnięci, to zapamiętajcie sobie - dzień przed świętem ustawowo wolnym sklepy są otwarte, można zrobić zakupy, naprawdę! A jeżeli waszą jedyną rozrywką, pomysłem na spędzanie wolnego czasu jest włóczenie się po sklepach to bardzo współczuję biedy i ograniczenia umysłowego. Odnośnie sklepów w ogóle - ja się boję pomyśleć, co będzie jak sklepy będą otwarte w co drugą niedzielę miesiąca. Przecież wtedy takie prostactwo jak wy chyba sobie żyły wypruje

Gość gość
? Wszak to czas dla rodziny a nie patrzenia w telewizor, ile by było zabaw i rozmów rodzinnych bez prądu! x to jest przednia mysl! Skasowac prad w weekendy, dobre na efekt cieplarniany, rodziny wróca do gier planszowych z dziecmi a wieczorem i nocą będzie bzykanko, jak w tej reklamie z królikami

Gość gość
Ja lubię sobie pochodzić czasem po sklepach i uprzedzając "życzliwe" rady, mam inne zainteresowania, wiem jak wygląda basen, a większość zakupów modowo- urodowych robię w necie. Chodzę w niedzielę, jak zamkną, to nie będę, ale skoro nasza gospodarka jest taka sama jak niemiecka i nie potrzebuje mojej kasy, to spoko ;) Niech handlowcy odpoczywają, niektórzy pewnie będą naprawdę solidnie wypoczęci, bo jest wiele CH, które zdechną bez zysków z weekendów.

Gość gość
" Niech handlowcy odpoczywają, niektórzy pewnie będą naprawdę solidnie wypoczęci, bo jest wiele CH, które zdechną bez zysków z weekendów." No widzisz g****o wiesz a zgrywasz wielką "mundra" Prędzej czarny zostanie u nas prezydentem niz jakieś tam CH zdechnie przez zamknięte niedziele . Sama pracuje w handlu i wystarczy jedno święto a ludzie wpadają w panikę . Dzień przed świętem obroty sklepu nadrabiają 2-3 dni przodu . Druga sprawa ...w handlu brakuje ludzi do pracy . Wprowadzenie wolnych niedziel jest dobrym rozwiązaniem na brak pracowników w większości marketów i CH .

Gość gość
Serio u was są takie braki kadrowe? Czasami widuję na jakimś sklepie kartkę, że poszukują pracownika, ale po kilku dniach znika.

Gość gość
U mnie w miescie prawie kazdy market szuka pracowników.

Gość gość
Ale niektóre z was sa ograniczone. przyswieca wam tylko jedna zasada: jak tak lubie i robie, to wszyscy inni tez tak powinni. Kazdy z nas jest inny i lubi robic co innego. Jesteście tak swietnie zorganizowane i nie chodzicie w weekendy na zakupy SUPER! Ale może pozwo;icie innym żyć tak jak chcą. Praca w marketach nie jest obowiązkowa.

Gość gość
Ekspertem od ekonomii rzeczywiście nie jestem, ale w niedzielę są takie tłumy w marketach, że wątpię żeby to się zrekompensowało w jakiś inny dzień tygodnia. I widziałam niejedno CH, które podupadło. Akurat problemy koncernów mnie nie obchodzą, chociaż w tych centrach pracują zwykli ludzie, czy też mają franczyzy itd. Tak czy siak patrząc po frekwencji, to Polacy chcą robić zakupy w niedzielę, a nie ma przymusu pracy w niedzielę, tak jak nie ma przymusu pracy w nocy czy na zmiany.

Gość gość
Gosc wyzej i wlasnie o to chodzi. Glupi PIS w ogole nie bierze pod uwage ekonomi. ZALOSNI ludzie.

Gość gość
tez robie zakupy w niedziele bo tylko wtedy mam wolne.

Gość gość
Jakie to smutne :( dla wielu Polaków jedyna rozrywka w nd to wyjście do CH.

Gość gość
Niby 90% ludzi w tym kraju to katolicy... A w niedzielę po marketach latają. Hipokryci.

Gość gość
To kosciola laza strzy ludzie i tyle. Za stuacje jaka jest w kosciele ta cala oblude ksiezy mlodzi ludzie juz dawno przetsli chodzic. No moze oficjalni sie nie wypisali z tej instytucji ale w nidzile w kosciel malo jest mlodszych ludzi.

Gość gość
Mieszkam za granicą. Sklepy w niedzielę są zamknięte i jakoś ludzie z tym żyją. Ogarnijcie się.

Gość gość
W wielu krajach sklepy w niedziele sa zamknięte i ludzie żyją . Tylko u nas robi sie z tego taki dramat .

Gość gość
Dobre prowo... A tak na poważnie to przerazajace ze taka duża część społeczeństwa jedyne co potrafi to lazic bezmyślnie po galeriach.. I to tlumaczenie: bo chcą mieć wybor,wolnosc..