Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawi 114

czy stwórca tego świata ma poczucie wstydu ?

Polecane posty

Gość prawi 114
Jeżeli stwórca jest wspólnikiem szatana , a szatan jest mocniejszy od niego , bo rządzi ziemią .. ,.. To jaki sens ma Biblia ?

Gość gość
ateista pacyfista

Gość gość
domowy myśliciel na bosaka dziś taaa a dlaczego tego żalował ? bo za piękny swiat ludzie codzolozyli, kradli , mordowali etc byli ostrzegani , nic nie zmienili . zgineli . Masz dom i ustalasz w nim zasady , a moze pozwalasz domownikom na demolke ?

Gość prawi 114
oczywiscie gdybym był Bogiem, to ludzie umieraliby , ale nie na raka , tylko we snie , rano by sie nie obudzili , ich serce przestałoby bić..,., ten kto wymyślił te choroby to jakiś psychol i wariat dlatego ateizm jest jedyną nadzieją na oczyszczenie tego świata z ssyfu

Gość gość
prawi114 czytasz to co pisze do ciebie ? myslisz logicznie ? bo z tego co widze to nie . pytasz a potem okrecasz , wiec chcesz sie czegos dowiedziec czy nie ?

Gość prawi 114
a wszelkie religie to jest syff,.. Modląc sie do zła sprawiamy , ze zło jest jeszcze silniejsze chełpi się swoimi wyznawcami

Gość gość
rozumiem prawi114 ze masz problem z psychika

Gość prawi 114
, wiec chcesz sie czegos dowiedziec czy nie ? Chciałbym wiedzieć dlaczego Ateizm tak dobrze sie sprzedaje .. Dlaczego ateista jest człowiekiem renesansu , a katolik jest człowiekiem rydzka

Gość prawi 114
rozumiem prawi114 ze masz problem z psychika Mam problem z psychiką katolików , bo dla mnie oni są zli Jeśli ktoś modli się w kogoś kto stoi za trzęsieniami ziemi , jest dla mnie potworem .,,.

Gość gość
widze ze twoja wiedza jest znikoma . posługujesz sie słowem : ateista i katolik . Poczytaj chocby wikipedie i zpoznaj sie ile jest religii na swiecie i jakie sa ich wierzenia .

Gość gość
Do autora: nie probuj podchodzic umyslem i rozsadkiem do psychozy zwanej powszechnie wiara, poniewaz i tak wszystko, co jest absurdalne i nie pojete dla czlowieka przecietnie inteligentnego i zdrowego na umysle, bedzie wytlumaczone "tajemnica wiary". Wierzacym polecam: modlcie sie wszyscy do wszystkich znanych bogow, moze ktorys chociazby z nudow da wam troche rozumu. Juz odrobina wystarczy, zeby pojac, ze ktos/cos wszechmocny/wszechmocne nie ma zadnych potrzeb. Nie potrzebuje wiec ani was, waszych modlitw, milosci, obrzadkow ani latania do kosciola. Przy okazji moze w koncu zaswita tez mysl, ze to ludzie stworzyli boga an nie odwortnie.

Gość prawi 114
Jeśli ktoś modli się do kogoś kto stoi za trzęsieniami ziemi , jest dla mnie potworem .,,.

Gość gość
przeciez czytałes Biblie ... nie znasz odp skad trzesienia ziemi ?

Gość gość
tak myslałam , masz ogromna potrzebe duchowa . Pomodle sie o pomoc dla ciebie , powodzenia

Gość prawi 114
znam .. Biblia jest pełna nienawiści i mściwosci ..,,. Są tam słowa - zniszcze , zemszcze sie zabiję .,.,.

Gość prawi 114
Logika jest taka, że szatan jest mocniejszy od Boga I prosze nie gadać bzdur , że Bóg mu na to pozwolił,, On nie miał wyboru Czy człowiek pozwoli psu albo małpie zarządzać elektrownią atomową?

Gość domowy myśliciel na bosaka
@ gość dziś domowy myśliciel na bosaka dziś taaa a dlaczego tego żalował ? bo za piękny swiat ludzie codzolozyli, kradli , mordowali etc byli ostrzegani , nic nie zmienili . zgineli . Masz dom i ustalasz w nim zasady , a moze pozwalasz domownikom na demolke ? x To może mały cytacik [Dz 14, 16] "Pozwolił On w dawnych czasach, że każdy naród chodził własnymi drogami". Czyli najpierw pozwolił aby każdy chodził jak chciał i robił co chciał a na koniec był zdziwiony, że ludziska się kurfią i zabijają. Wyobraź sobie ojca co pozwala aby jego dorastający syn chodził własnymi drogami, ćpał, chlał, palił, pieprzył. A na końcu tatuś zdziwiony, że syncio narkoman i gwałciciel więc postanawia syncia utopić. A, kurfa, wychować to nie łaska? A, kurfa, tytuł Bóg Ojciec, powtarzam - ojciec, to tytuł honorowy czy prawdziwie jest ojcem? Bo cośik nie bardzo z tym ojcowaniem i wychowaniem.

Gość ból głowy od rozkmin
Dziękuję za ten topik. Piszcie dalej, proszę.

Gość prawi 114
Siła Boga jest mierzona siłą człowieka ,..., liczy się najsłabsza jednostka w stadzie, bo to ją najłatwiej skrzywdzić ,.,. Małpę można spalić żywcem , bo jest gorsza od człowieka ? Człowieka można zniszczyć rakiem bo jest słabszy od Boga ? Nie .,,. i tak samo jest z wiarą .,,..,.,

Gość gość
domowy myśliciel na bosaka dziś własnie , zapomniałes o przykazaniach czytaj wychowaniu

Gość gość
19 Powołuję dzisiaj niebiosa i ziemię na świadków przeciwko wam,+ że położyłem przed tobą życie i śmierć,+ błogosławieństwo+ i przekleństwo;+ wybierz więc życie, abyś mógł pozostać przy życiu,+ ty i twoje potomstwo+ — 20 miłując Jahwę, swego Boga,+ słuchając jego głosu i lgnąc do niego;+ bo on jest twoim życiem i długością twoich dni,+ abyś mógł mieszkać na ziemi, co do której Jahwe przysiągł twoim praojcom, Abrahamowi, Izaakowi i Jakubowi, że im ją da”.+

Gość prawi 114
Jesli człowiek umiera jak pies tygodniami i się męczy, to pokazuje prawdziwą wartość Boga . NAwet jeśli uratowałem życie 100 osobom, a zabiłem `` tylko`` 20 poderżnęłem im gardło albo spaliłem ich żywcem , to mam czym sie chwalić ? Mam bilans dodatni .,,. Hehe 100 do 20 Tak samo jest z Bogiem ,.,. Czy wszystko mu wolno jak Hitlerowi ?

Gość domowy myśliciel na bosaka
@ gość dziś domowy myśliciel na bosaka dziś własnie , zapomniałes o przykazaniach czytaj wychowaniu x Kiedy były dane te przykazania? Dopiero na dwa tysiąclecia przed Chrystusem. W dodatku wtedy zostały one dane tylko i wyłącznie grupce żydów. A reszta ludzkości? A ci co żyli przed potopem i zostali zgładzeni to, za przeproszeniem, ch*j?Tamtych już nie należało wychowywać? Wyobraź sobie ojca którego średnio interesowało dzieciństwo i młodość synalka. Dopiero jak synalek dorósł zdegenerowany przez ulicę, dopiero wtedy tatuś przypomniał sobie, że synalka należy przestrzec przez paleniem bo można dostać raka. Tylko, że kurfa synalek pali odkąd już od 8 lat i jest dawno w nałogu. Coś późno ta nauka i te przykazania.

Gość gość
Izajasza 48:18 18 O, gdybyś tylko zważał na moje przykazania!+ Wtedy twój pokój stałby się jak rzeka,+ a twoja prawość — jak fale morskie.+

Gość gość
domowy myśliciel na bosaka dziś a wiesz jakie zadanie dostał Noe ?

Gość gość
Izajasza 40:26 26 „Podnieście oczy ku górze i popatrzcie. Kto stworzył te rzeczy?+ Ten, który ich zastęp wyprowadza według liczby, wszystkie je woła po imieniu.+ Dzięki obfitości dynamicznej energii+ — jako że jest również pełen werwy w swej mocy — ani jednej z nich nie brak.

Gość gość
Biblia zdecydowanie temu przeczy. Kiedy Bóg stwarzał ludzi, absolutnie nie chciał, żeby cierpieli. Jednak Adam i Ewa zbuntowali się przeciw Jego władzy — postanowili sami decydować, co jest dobre, a co złe. W rezultacie ściągnęli na siebie cierpienia. Obecnie odczuwamy skutki ich błędnego wyboru. Tak więc za nasze cierpienia w żadnym razie nie jest odpowiedzialny Bóg.

Gość prawi 114
Dlatego nikogo nie interesuje czy Bóg stworzył coś dobrego na tym świecie, liczy się tylko i wylącznie co zrobił złego ,.,.,. Bo on ma władze .,,. A czy ktoś kto ma władze może robić co mu się podoba ? Nie sądze , bo to już podchodzi pod Adolfa KAtolicy mówią - przecież stworzył swiat i co z tego ze stworzył ? Zostawił go samemu sobie ja tez moge splodzic dziecko i potem go wyjepebać do sierocinca i nie placić alimentów . Czy z niego wyrosnie czlowiek czy alkoholik który potem zapije sie na smierć i tak mogę miec to w d***ee , Tak samo jest z Bogiem .. G****o mnie to obchodzi ze stworzył życie .,., Pytanie jak to życie ? Stworzyć może każdy głupi , a zaopiekować sie nie ma komu ..

Gość gość
„Niech nikt, kto jest doświadczany, nie mówi: ‚Przez Boga jestem doświadczany’. Bóg bowiem nie może być doświadczany przez coś złego ani sam nikogo nie doświadcza” (Jakuba 1:13)

Gość gość
1 Jana 5:19 19 Wiemy, że pochodzimy od Boga,+ lecz cały świat podlega mocy niegodziwca.