Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawi 114

czy stwórca tego świata ma poczucie wstydu ?

Polecane posty

Gość prawi 114

na przyklad gdy w trzesieniu ziemi zginie 100 tys ludzi ? To wtyd mu sie robi ze spieprzył, ze do tego doprowadził czy raczej smieje sie z tych martywch frajerów ?

Gość gość
chodzi mi o to czy ludzie, którzy w niego wierzą nie są zakłamani ?

Gość gość
Gdzieś w Biblii jest napisane, że Bóg dał panowanie na ziemi szatanowi i do momentu aż przyjdzie powtórnie na świat Jezus szatan będzie robił co chciał z nami tu na ziemi.

Gość prawi 114
czy katolicy mają świadomość w`` kogo ``wierzą ?

Gość gość
9:23 niektórzy są zaklamani, niektórzy szczerze wierzą ale jedni i drudzy to grzesznicy.

Gość prawi 114
jeśli ktoś jest ciuólem i sk***ysynem jak hitler, to wstydu nie odczuwa .. Sk***ysyny nie mają wstydu, a jak ma się to do stwórcy ?

Gość prawi 114
ale czy jet możliwe, że biblia została napisana przez Szatana ręką ludzi ? Ze katolicy są oszukiwani ?

Gość gość
Stw/órca tego świ/ata jest Bóg , ale obecnym rządz/ącym jest szatan . Bog "wyporz/yczył " mu świa/t na jakis czas by poka/zał jak umie rzą/dzic . I jak rzadzi szatan ? widz/iimy wsze/dzie . /Zanieczysz/czona ziemia , powietrze , wody ... niemoralnosc, morderstwa etc

Gość prawi 114
Katolikom wydaje sie ze wierzą w Boga, a tak naprawdę wyznają szatana ? No i szatan jest mocniejszy od Boga więc mógł podrobić biblie ..tak by miec calkowitą władzę nad ludzmi jak Hitler ?? czyli tam gdzie w pismie swietym jest napisane Bog , tak naprawde jest to podszyty szatan ??.. Zauważcie ,ze w starym testamencie często mozna sie spotkac ze zwrotami - zabije zniszcze , unicestwie tych którzy będą przeciwko mnie.. PRzeciez widać jak na papierze , ze to Szatan ,.,.

Gość gość
prawi114 nałykałes sie czegoś ?

Gość prawi 114
tylko się z wami droczę.. A czy człowiek może dać psu władzę nad elektrownią atomową ? LOL

Gość gość
9:27 mam świadomość wierzę w Milos#iernego Bo/ga w Tró#jcy jedynego. To co się dzieje to sprawa szat/ana który zawladna ziemia. B.óg nic nie zrobi dopóki powtórnie Je.zus nie przyjdzie na swiat. Czemu tak Bó.g zadecydował? To się nazywa TAJE.MNICA WIARY. Dowiadujemy się o tym po śm.ierci tej na ziemi. Ale innowie,rca i ateista etc.nadal będzie negowal istnienie Bo Ga Ps mówienie o Stworcy to SPAAAAA /M

Gość prawi 114
ale wytłumacz mi ``jak można kazać się do siebie modlić ``? Przecież to grzech PYCHY !!!# kazać komuś sie klęczeć i się modlić SZatan w czystej postaci . Ludzie nie wiedzą , ale czy to nie do niego się modlą ?

Gość gość
w Biblii nie ma słowa trójca . Bóg wyraznie nazywa Jezusa swoim Synem , A sam bóg ma imię Jahwe . Duch sw nie jest osoba .

Gość gość
modlic ? owszem . Czy jest miło gdy Ojcu niebianskiemu podziekujesz za miło spedzony dzień ? a moze masz do niego prosbe ? tez mu o tym powiedz . Modlitwa to rozmowa płynaca z serca , szczera .

Gość prawi 114
poprawiłem to .. ale wytłumacz mi ``jak można kazać do siebie sie modlić ``?

Gość gość
Bog nie nakazuje nikomu kleczec - to wymysł katolicki

Gość gość
Prawi 114 moja wiara jest tak ogromna, że i tak wierzę w Boga, mało tego uważam Jezusa za Przyjaciela. Trochę czasami Mu na wrzucam ale nigdy nie będę w stanie myśleć,że Go nie ma. Bo ja WIEM,ZE ON JEST.

Gość prawi 114
bo ja odnoszcze cały czas wrażenie , że Bóg jest słabszy od szatana .. Oni są braćmi , ale ten piekielny ma kontrole nad światem

Gość gość
dla mnie modlita to miła chwila kiedy moge mojemu Ojcu zwierzyc sie z trosk , podziekowan i prósb . rozmawiam z Ojcem . Modlitwa to nie klepane w kólko regułki .

Gość prawi 114
czyli jednak tylko ateizm jest jedyną nadzieją dla tego świata ?

Gość gość
Prawi idź bo majaczysz :-)

Gość gość
prawi 114 dziś bo ja odnoszcze cały czas wrażenie , że Bóg jest słabszy od szatana .. Oni są braćmi , ale ten piekielny ma kontrole nad światem xxxxx Bog jest stwórca tego swiata , ale obecnym zarzadca jest szatan . Bog pozwolil mu rzadzic swiatem . I jak mu to wychodzi ? wystarczy sie rozejrzec : beznadziejnie .

Gość prawi 114
JA jestem tak jak Zbigniew Religa ateistą .. Nie uznaję Biblii Raz ją czytałem i to mi wystarczy,,. Mein Kampf Hitlera jest czystą kopią Starego testamentu

Gość gość
xxxxx tyle ci wystarczy ... jest jak on .... nie uznaje ... a wystarczy przeczytac Biblie ze zrozumieniem . jak długo czytałes Biblie ?

Gość prawi 114
Bog pozwolil mu rzadzic swiatem . I jak mu to wychodzi ? wystarczy sie rozejrzec : beznadziejnie a czy człowiek może oddać kontrolę psu nad samolotem pełnym pasażerów /.?? Tak logika wymyka sie z pod kontroli ?

Gość gość
nie uznaje Biblii ale pisze o niej ? rozmawiam ? czyli masz potzrebe duchowa tylko do tej pory nie trafiłes na odp nauczyciela . Pomódl sie do Boga , poprosc go o pomoc w zrozumieniu Jego slowa .

Gość gość
prawi 114 dziś Bog pozwolil mu rzadzic swiatem . I jak mu to wychodzi ? wystarczy sie rozejrzec : beznadziejnie a czy człowiek może oddać kontrolę psu nad samolotem pełnym pasażerów /.?? Tak logika wymyka sie z pod kontroli xxxx nie znasz powodu a jest zapisany w Biblii

Gość domowy myśliciel na bosaka
Swtórca tego świata ma poczucie wstydu ale nie z powodu trzęsienia ziemi. On sam się przyznał, że pożałował, iż stworzył ludzi. Żeby zamazać swoje spieprzenie urządził globalny potop i wszystkich utopił. Niestety przed samym końcem znowu zmienił zdanie i uratował garstkę homosapiensów i innych gatunków na arce Noego. Teraz pewnie znowu mu głupio, że ich uratował gdy patrzy na ten świat.

Gość prawi 114
czyli ateista może rozmawiać kulturalnie z katolikami ..,. Ja nie gardze Bogiem , ale go nie uznaje tzn ,.,. jestem w 100 % ateistą .,,. Dlatego, ze sam gdybym był stwórcą nie pozwoliłbym na takie numery jak rak, białaczka czy trzęsienie ziemi ,.,. Nie uznaje zła , a dla mnie katolicy nie wierzą w dobro ..,. , a Bóg nie kojarzy mi się z dobrem .. Raczej jest on dla mnie wspólnikiem szatana .. TAkie wrażenie odnosze z tego jak funkcjonuje świat