Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawi 114

czy stwórca tego świata ma poczucie wstydu ?

Polecane posty

Gość gość
Powtórzonego Prawa 32:4, 5 4 Skała — doskonałe są wszystkie jego poczynania,+ bo wszystkie jego drogi są sprawiedliwością.+ Bóg wierności,+ u którego nie ma niesprawiedliwości;+ jest on prawy i prostolinijny.+ 5 Oni zaś postępowali zgubnie;+ nie są jego dziećmi, wada jest ich własna.+ Pokolenie spaczone i przewrotne!+

Gość gość
Jakuba 1:13-15 13 Niech nikt, kto jest doświadczany,+ nie mówi: „Przez Boga jestem doświadczany”. Bóg bowiem nie może być doświadczany przez coś złego ani sam nikogo nie doświadcza. 14 Ale każdy jest doświadczany, gdy go pociąga i nęci jego własne pragnienie.+ 15 Potem pragnienie, gdy stanie się płodne, rodzi grzech;+ z kolei grzech, gdy zostanie popełniony, wydaje śmierć.+

Gość gość
to nie trzęsienia ziemi zabijają ludzi tylko walące sie budynki wybuchające instalacje gazowe samochody nad którymi stracono kontrole upadeki z wysokch pięter pożary zatrucia toksynami z instalacji przemysłowych odłamki szkła itd

Gość prawi 114
a Adama i Ewe zostawmy w spokoju , oni popelnili bląd , bo nie byli Bogami Czy jak małpa zje ci banana to spalisz ją za karę żywcem ? To Boga trzeba sądzic , a nie adama i Ewe ..,,. Winny jest zawsze ten kto ma władzei możliwosci , a nie najsłabszy w stadzie Co z tego ze adam i Ewa zjedli jabłko , jak Bóg tych jabłek moze miec nieskonczoną ilosc .,. Ukarał ich w sposób nieadekwatny do popelnionej zbrodni..,. Ukrzyżował ich za to ze podeptali mu trawnik ..,., I to on powinien być sądzony za to w pierwszej kolejnosci ,..,

Gość gość
1 Jana 5:3 3 Bo miłość+ do Boga polega na tym, że przestrzegamy jego przykazań;+ a przecież jego przykazania nie są uciążliwe,+

Gość gość
Zło na ziemi pojawiło się wtedy, gdy Szatan wypowiedział pierwsze kłamstwo. Początkowo był on doskonałym aniołem, jednak — jak mówi Biblia — „nie stał mocno w prawdzie” (Jana 8:44). Zapragnął odbierać cześć, która należy się wyłącznie Bogu, a potem podsycał w sobie to pragnienie. Okłamał pierwszą kobietę, Ewę, i nakłonił ją, żeby posłuchała jego, a nie Boga. Również jej mąż, Adam, odwrócił się od Stwórcy, i w ten sposób sprowadził na ludzi cierpienia i śmierć. Nakłaniając Ewę do nieposłuszeństwa, Szatan podniósł bunt przeciw Najwyższemu — zakwestionował zwierzchnią władzę Jehowy Boga. Z czasem większość ludzi przyłączyła się do tego buntu i w rezultacie Szatan stał się „władcą świata”

Gość gość
z tego co wiem wszystko to jest dziełem człowieka nie boga. same zaś trzęsienia wynikaja z aktywnosci wulkanicznej i procesów geologicznych. rzekomo dzieki żelaznemu płynemu jadu w centrum planety mamy magnetosfere chrobiacą nas przed promieniowaniem słonecznym czyli naladowanymi elektrycznie cząstkami. bóg moze byc bogiem tylko jednego świata i nawet on nie potrafi spełniać wszystkich zachcianek szczególnie jeżli są sprzeczne

Gość gość
Kaznodziei 7:29 29 Oto stwierdziłem tylko to, że prawdziwy Bóg uczynił ludzi prostolinijnymi,+ lecz oni sami obmyślili wiele planów”.+

Gość prawi 114
Boga rozlicza się po tym nie ilu ludzi uratował , ale ilu ludzi ZABIŁ Bo jeśli ja zabiję jednego kota i spale go żywcem , a uratuje psa ze schroniska , to gdzie jest moje człowieczeństwo,.., Nie liczy sie co zrobiles dobrego, ale co zrobiłeś złego .,, Ponieważ największy ból jest 100 razy gorszy niż największa przyjemnosc,.,. Zycie oparte jest na bólu .,., porównajmy orgazm do spalenia żywcem .,., Możesz dać orgazm kobiecie , a spalić żywcem twojego ojca .,,.

Gość gość
Przysłów 27:11 11 Bądź mądry, mój synu, i rozweselaj moje serce,+ abym mógł dać odpowiedź temu, który mi urąga.+

Gość gość
tak. jana pincet osimnascie mateusza 911.

Gość gość
1 Koryntian 6:9, 10 9 A czyż nie wiecie, że nieprawi nie odziedziczą królestwa Bożego?+ Nie dajcie się wprowadzić w błąd. Ani rozpustnicy,+ ani bałwochwalcy,+ ani cudzołożnicy,+ ani mężczyźni utrzymywani do celów sprzecznych z naturą,+ ani mężczyźni kładący się z mężczyznami,+ 10 ani złodzieje, ani chciwcy,+ ani pijacy,+ ani rzucający obelgi, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego.+

Gość domowy myśliciel na bosaka
@ gość dziś Biblia zdecydowanie temu przeczy. Kiedy Bóg stwarzał ludzi, absolutnie nie chciał, żeby cierpieli. x Bardzo możliwe. x @ Jednak Adam i Ewa zbuntowali się przeciw Jego władzy — postanowili sami decydować, co jest dobre, a co złe. W rezultacie ściągnęli na siebie cierpienia. x Gdyby tylko na siebie ściągnęli te cierpienia to bym zrozumiał. Ich wybór, ich sprawa. Ale, do kurfy nędzy, dlaczego ja mam cierpieć bo ktoś zawinił? x @ Obecnie odczuwamy skutki ich błędnego wyboru. Tak więc za nasze cierpienia w żadnym razie nie jest odpowiedzialny Bóg. x A kto? Święty Mikołaj? Przecież to nie kto inny jak właśnie Bóg sprawił, że każdy człowiek cierpi za grzechy Adama i Ewy. Przecież to Bóg powiedział do Ewy "Obarczę cię niezmiernie wielkim trudem twej brzemienności, w bólu będziesz rodziła dzieci" a dziś każda kobieta musi cierpieć bo Jemu się tak powiedziało. To trzeba było, kurfa, co innego powiedzieć albo od razu zaznaczyć, że ból ma się tyczyć tylko Ewy a nie wszystkich następnych, a najlepiej to jakby Jahwe zamknął wtedy gębę i nic nie mówił, bo jak widać z Jego gadania niewiele sensownego wynika.

Gość gość
Jana 3:16 16 „Albowiem Bóg tak bardzo umiłował+ świat, że dał swego jednorodzonego Syna,+ aby nikt, kto w niego wierzy,+ nie został zgładzony,+ lecz miał życie wieczne.+

Gość gość
możesz dac kobiecie orgazm a spalic swojego ojca zywcem. no tak orgazm dajesz kobiecie ty ale ojców pali zywcem juz bóg. to logiczne przeciez. najlepsze są teksty w rodzaju "dlaczego bóg stworzył hitlera" tak koorfa. stworzyl go w swojej piwnicy koorfa. wyklepał go z blachy po volksvagenie

Gość prawi 114
dlatego Boga trzeba sądzić nie za to że dał życie bo to jest nic dać życie i zostawić na pastwe losu Trzeba go sądzić za odebrane życie .,,. Jeśli ma czyste sumienie to nie będzie się bał tego sądu

Gość gość
rak = spalenie żywcem straszliwa smierc

Gość gość
w całym tym swoim ateizmie przejawiacie mocną tendecje do obwininia kogos za błedy ludzkosci. skoro boga i tak nie ma yto co koorfa da to że sie przestaniemy do niego modlic skoro sami odpowiadamy za swój los? a skoro sami za niego odpowiadamy to jesteśmy źli czyli wychodziłoby na to ze nam sie nalezy to co nas spotyka w każdej opcji. o co jeszcze macie pretensje? o to ze ktoś utopił w morzu? żły bóg stworzył morza i oceany żeby ludzie sie wnich topili dodowem titanic. tam zły bóg stwporzył jeszcze złą góre lodową . jestem człowiekiem renesansu hura hura

Gość gość
Izajasza 35:5, 6 5 W owym czasie otworzą się oczy ślepych,+ zostaną też otworzone uszy głuchych.+ 6 Wówczas kulawy będzie się wspinał niczym jeleń,+ a język niemowy krzyknie wesoło.+ Bo wody wytrysną na pustkowiu oraz potoki na pustynnej równinie.

Gość prawi 114
czasem człowiek odżywia się zdrowo całe życie , a potem i tak umiera na raka jak szmata.. Więc nie mieszajmy w to ludzi .,,. To siła wyższa .,

Gość gość
Psalm 37:29 29 Prawi posiądą ziemię+ i będą na niej przebywać na zawsze.+

@ gość dziś w całym tym swoim ateizmie przejawiacie mocną tendecje do obwininia kogos za błedy ludzkosci. x Nie jestem ateistą. Czy gdybym nie wierzył w Boga to bym Go obwiniał? To pisałbym "Go", "Jego", On", "Bóg" z dużej litery? Na pewno nie wierzę w żadnego allaha ani innych drewnianych bożków dlatego tamtych nie obwiniam. Obwiniam PRAWDZIWEGO STWÓRCĘ. Jak już coś tworzysz Boże, to twórz dobrze albo wcale. To po pierwsze, a po drugie, jak chcesz być nazywany Bogiem-Ojcem, to bądx tym ojcem rzeczywiście a nie siadłeś na chmurce i róbta co chceta, ja wam przykazania dałem. Sorry, nie tak wygląda wychowanie.

@ gość dziś Izajasza 35:5, 6 5 W owym czasie otworzą się oczy ślepych,+ zostaną też otworzone uszy głuchych. x I co, to ma być pocieszające? Głupcze! Pocieszający świat byłby wtedy gdyby nie było na nim wcale ślepych, gluchych, chromych, kulawych, etc. Gdyby nie było wojen, nienawiści, morderstw, itd., itp.

Gość gość
no tak możesz nie umierac tylko wtedy twoje zycie straci sens. zrób tak. zastanół sie przez chwile co robisz przez pierwsze tysiac lat niesmiertelności. nic cie nie rusza nic cie nie moze zabić czas sie ciebie nie ima. przechodzisz do takiego stanu z bycia człowiekiem. kiedy zaczna cie nachodzić samobójcze mysli? po 200 latach? po 500 latach? po milionie lat? jak już wszyscy umra i zostaniesz sam?

A ty prawi 114 też zamknij mordę bo piertolisz czasami jak potłuczony.

Gość gość
teraz weź taka opcje. wszyscy są niesmiertelni nikt na nic nie umiera nikt nikomu nie może nic zrobić. po co ci ból po co ci jakiekolwiek uczucie ? po co ci wzrok słuch węch dotyk? po co c***amięc? nie musisz pamiętac co ci sprawia ból. widzisz jakis sens w takim zyciu?

Gość gość
Jak już coś tworzysz Boże, to twórz dobrze albo wcale AMEN

Gość gość
oczywiscie gdybym był Bogiem, to ludzie umieraliby , ale nie na raka , tylko we snie , rano by sie nie obudzili , ich serce przestałoby bić..,., ten kto wymyślił te choroby to jakiś psychol i wariat dlatego ateizm jest jedyną nadzieją na oczyszczenie tego świata z ssyfu AMEN ..,,.,.,.,.

Gość gość
dryfujesz sobie po kosmosie nie wiadomo po co bo każda lokacja jest dla ciebie równowazna. nie masz czego szukac nie masz o co walczyc nie masz sie czym podnieca i o co toczyc piane. od boga rózni cie tylko jedno. to że nie możesz już życ. po pewnym czasie jakiekolwiek dzioałanie traci sens. nie musisz oszczędzać energi nie musisz jej wydatkować . masz nieograniczone zasoby. rozmnażać też sie nie musisz bo po co? dla przyjemności? nie odczuwasz przyjemności bo do niczego nie służy . nie jest uwarunkowana koniecznoscia przekazania genów przed smiercia. od teraz to po prostu bezsensowne macanie sie z imnnymi niesmiertelnuymi.

Gość gość
ja piertole jaki kretyn faktycznie tu sie z tobą zgodze ze w twoim przypadku spiertolił sprawe