Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem z kimś, kochając innego

Polecane posty

Gość gość

Ze swoim chłopakiem jestem rok, pare tygodni temu poznałam chłopaka w którym się chyba zakochałam, czuje sie przy nim cudownie . nie wiem co robic boje sie zerwac ze swoim chlopakiem bo mielismy tyle wspolnych planow juz ale z drugiej strony to jestem z nim chyba z przyzwyczajenia... jesteśmy całkowitymi przeciwieństwami a z tym drugim podobieństwami.. gdybym go kochala szczerze to przeciez nie zwrocilabym uwagi na kogos innego raczej... boje sie zerwac i zlamac mu serce.. co robic pomocy..

Gość gość
Ile masz lat?

Gość gość
Gdybys kochała swojego chłopaka, to nie zakochałabyś się równocześnie w innym. A skoro go nie kochasz, to po co z nim jesteś?

Gość gość
Dla mnie to przykre, bez zastanowienia wybrałbym uczucie. Nawet jeśli byłoby trudniej.

Gość gość
Wiesz, większość kobiet jest materialistkami więc również może tak być w tym przypadku.

Gość gość
W każdym związku może nadejść taki moment że przyjdzie ktoś inny i nara. Nigdy nie przewidzisz. Niezbyt optymistycznie..

Gość gość
Może tak naprawdę ludzie nie są nicmonogamiczni.

Gość gość
Jeźeli jest szczere obustronne uczucie to na zawsze zostaną razem. Jedno dba o drugie, jak trzeba to podnośi z kryzysu.

Gość gość
W takim razie wychodzi na to że nigdzie praktycznie nie ma szczerego uczucia bo zawsze są kryzysy i każdy się rozstaje i tak prędzej lub później.

Gość gość
Właśnie szczere uczucie polega na tym że w razie kryzysu jedno drugie podnośi i ożywia to uczucie, wprowadza świeżości jeżeli z jednej strony tak nie jest to już wiadomo o co chodzi

Gość gość
Popuść szpary dla tego drugiego i zobacz jak będzie. Sprawa się wyjaśni.

Gość gość
17 lat mam

Gość gość
Dziewczyno, w wieku 17 lat to się nie wahaj ani chwili tylko zerwij z nim. Wiele razy się w życiu jeszcze zakochasz. 17 lat to nie wiek, by robić dalekosiężne plany. Z tym drugim może wyjdzie, a może nie. Gdy ja miałam 17 lat, to też weszłam w dwuletni związek, którego długo nie potrafiłam zakończyć, ale miałam cały czas poczucie, że to nie ten. Potem się zakochałam w kim innym i w końcu zerwałam. Z tym drugim nic nie wyszło, ale potem zakochałam się jeszcze nie raz zanim w końcu w wieku lat 28 poznałam męża. Z perspektywy czasu widzę, że wchodzenie w jakieś długoletnie związki z pierwszym lepszym w tak młodym wieku to głupota, tymbardziej, że sama piszesz, że o jakiejś wielkiej miłości to tu mowy nie ma.