Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imiona 2018

Polecane posty

Gość gość
5:38 Tak powtarzaj sobie, ze to tylko jednej osobie podoba sie Dobrochna jezeli tak ci lepiej.

Gość gość
Sirina? Selena?

Gość gość
Nikt nie ma problemu z imieniem Dobrochna czy Radochna, tylko z Tobą, zachowujesz się jak psychol z obsesja na punkcie tych imion.

Gość gość
6:53 Wielu osobom podoba sie to imie, ale tak jak napisalam wczesniej jak chcesz to wierz, ze jestem jedyna osoba i po sprawie. Mi to wisi poniewaz ja wiem, ze inne osoby o tym imieniu pisza psychiczna paranoiczko jezeli juz mamy mowic z kim mamy problemy.

Gość gość
Dobrochna czy Radochna nawet nie sa moimi ulubionymi imionami. Moimi numer jeden imionami dla dziewczynek to Tomira i Kalmira. Nastepnie Suligniewa i Tolisława. Dobrochna mi sie podoba, ale mojej corce pewnie dalabym na imie Tomira albo Kalmira, a tych imion jeszcze na tym watku nie bylo wiec wypchaj sie ze swoja paranoja dziwaczko.

Gość gość
W dzisiejszych czasach jest większa akceptacja i tolerancja imion, które jeszcze dekadę wstecz byłyby wyśmiewane.W obecnych czasach nic nikogo nie dziwi. Dzieci na poziomie edukacji wczesnoszkolnej są bardzo na siebie otwarte, empatyczne i nie znają jeszcze tych "złych" zachowań, które przejawiają ich starsi rówieśnicy.... Co do Flawii to kojarzy mi się bardziej z produktem farmaceutycznym. Nie znalazłam w tym imieniu żadnego fajnego pierwiastka. Wymowa i pisownia poniżej przeciętnej !

Gość gość
gość dziś No w sumie przestaję się dziwić, że ty tym samym naperidalasz non stop, bo jak widać masz po prostu galopującą sklerozę.

Gość gość
9:01 Wybacz, ale wylacze sie z rozmowy z kims kto ma kompletna paranoje. jak mam z kims polemizowac to lubie zdrowe umyslowo osoby. Milego dnia i poprawy stanu zycze

Gość gość
8:34 Ja rowniez to zauwazylam. Moja niunia ma bardzo niespotykane imie i nigdy nie spotkala sie z jakimis dziwnymi zachowaniami w szkole. Naprawde szkoda, ze rodzice sa tacy zacofani w jakiejs prl-owskiej mentalnosci, ze wszystko musi byc takie same i ucza tego swoje dzieci. Dobrze, ze to sie powoli zmienia.

Gość gość
07 37 - Bogna, wiemy już jakie imiona Ci się podobają bo pisałaś o tym wielokrotnie. Mi też bardzo podoba się imię Dobrochna, ale nie piszę o tym codziennie. Wystarczy jak dwa razy wspomniałam to imię na forum. I TO WYSTARCZY ! Ewa bardzo mi się podoba, Flawia nie i też kojarzy mi się z jakimś syropem Flawamex chyba.

Gość gość
Dla mamy Flawi mam propozyje moze Flory lub Florentyny, a nwet Faustyny. Wydaje mi sie, ze dzwiekowo sa troche przyjemniejsze od wyboru meza. A jakie mama proponuje imiona?

Gość gość
9:17 Moje propozycje Tomira, Kalmira, Suligniewa, Tolimira NIE Dobrochna, Bogna rowniez mi sie podoba, mialam kolezanke w podstawowce o tym imieniu. Jak teraz juz znam jakie imiona preferuje to tobie rowniez mowie dowiedzenia.

Gość gość
znasz nie znam. Aha przy okazji podaj mi strone tego watku gdzie napisalam wczesniej moje ulubione imiona poniewaz najwyrazniej ktos sie pode mnie podszywa poniewaz tych imion ani razu nie wymienilam.

Gość gość
08 34 - To fajnie że mamy podobne spostrzeżenia. Ja też nie znoszę jak wszyscy lecą owczym pędem w kwestii imion. Sama mam imię, które w mich szknych czasach było bardzo oryginalne i rzadkie, które otrzymałam po babci. A jak ma na imię Twoja córcia, możesz to ujawnić ?

Gość gość
9:17 A widzisz, a ja ani razu nie wspomnialam o tym imieniu na tym watku tylko prztaknelam, ze mi rowniez sie podoba po tym jak inne osoby zaproponawaly. W sumie to niech te osoby, ktore to imie podaly niech sie bronia. Nie wiem czemu ja sie za nimi stawiam.

Gość gość
9:24 Pewnie ja sie nie wstydze imienia mojej niunki. Kasandra.

Gość gość
Jak widac uwielbiam historie starozytna i po prostu poszlam za swoja miloscia (fascynacja historia grecka z dziecinstwa). Teraz dalabym niunce imie starozytne, ale polskie.

Gość gość
9:24 Tak przy okazji, rozumiem, ze nie wszystkim to imie bedzie sie podobac, ale mi to nie przeszkadza. Ja to imie uwielbiam i moja mala tez. Teraz jest juz troche wieksza oczywiscie i jak raz spotkala imienniczke swoja to stwierdzila, ze jej imie jest za malo orginalne... powiem, ze zrobilam wielkie oczy jak to usyszalam. Najwazniejsze jednak jest, ze jest zadowolona ze swojego imienia. Zdrabniam jej imie na Kasie, Kasje, Kasji itp. Nie podoba jej sie tylko skrot Sandra od jej imienia.

Gość gość
To przecież nasza kafeteryjna Slawojka :)

Gość gość
Florentyna zdecydowanie ładniejsze od Flawii.

Gość gość
10:15 O to przeciez nasza kafeteryjna zwolenniczka koprofagi.

Gość gość
Kasandra brzmi jak ksywka od pani do towarzystwa.

Gość gość
Ksywki dla pań od towarzystwa to Sandra, Dzessika,.Samanta, Roxana, Mariolka nie słyszałam o Kassandrze.

Gość gość
Kasandra , złowróżbna prorokini. Imię niosące złe przesłanie i kojarzące mi się z nieszczęściem.

Gość gość
gość dziś Czyli Kał Mira? :D

Gość gość
Mi też w wymowie nie podoba się Flawia, za Chiny nie wiem jak miałabym to zdrabniać. Ja chciałabym Judytę, Nel, może Łucję, ale mąż kręci nosem

Gość gość
A co ma zawiść do tego czy komuś się dane imię podoba czy nie... Ja jestem w trakcie wybierania imienia dla córki i na pewno to nie będzie Dobrosława, Radochna itp. bo uważam, że te imiona nie są ładne.

Gość gość
Mi też się nie podoba Dobrosława i Radochna. Flawia też, według mnie za bardzo udziwnione. U nas będzie Łucja albo Tereska, które ładniejsze?

Gość gość
I Łucja i Teresa ładne. Chyba lepiej zdrabniać Terenia niż Lusia. Zamiast Flawii proponuję Melanię, Lidię lub Laurę. Mam jeszcze w schowku Klarę i Sarę.

Gość gość
Dobrosława nie, ale Dobromiła i Miłosława już tak - na obie można mówić Miłka :-) Czy fanka mitologii nie mogła dać córce ma imię Helena czy Atena ... tylko Kasandra . Jakoś pojąć tego nie mogę.