Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mityczne pary, które żyja długo i szczęśliwie

Polecane posty

Gość gość
16.19 nie wiem, na szczescie nie bylam zdradzona, nie wiem co jest przyczyna tego, ze ludzie sie zdradzaja.

Gość gość
Dlatego trzeba pytać, rozmawiać, nie wstydzić się mówić o swoich watpliwosciach czy potrzebach

Gość gość
moja obserwacja jest zaś taka - ludzie , szczególnie młodzi mają zafałszowany obraz małżeństwa jakie kreują media . ma być lekko , przyjemnie , ma dawać szczęście i przyjemność , nie ma być kłopotów a jęli się pjawią mają być natychmiast rozwiązywane przy minimum wyiłku . no i oczywiście mityczne :D motyle .... a jak jest ? wraz z pierwszymi problemami - a mają je wszyscy - rośnie frustracja i pretensje . skupienie na sobie skutkuje brakiem kompromisów i przekonaniem o doznawanej krzywdzie a stąd już tylko krok do rozważań o rozwodzie .

Gość gość
To ja o 18 roku życia. My jesteśmy świadomi tego że będąc tak długo że sobą coś nas mogło minąć w czasie młodości. Rozmawialiśmy o tym, postaralismy się temu zaradzić, przynajmniej częściowo. Z tego wynikają m.in. te nasze samotne wyjścia od czasu do czasu.

Gość gość
Kochane, ze wszystkim sie z wam zgodze, rowniez co do tego, ze mlodzi ludzie czyli teoreczynie moje pokolenie za szybko rezygnuje ze wszystkiego bez walki itp. Jednak przyznacie, ze trafic na odpowiedniego mezcyzne, czyli takiego ktory ma poukladane w glowie do tego jest wolny i do nas pasuje to juz polowa sukcesu. W tych czasach ciezko wogole na kogos takiego trafic. Majac juz kogos mozna sie starac o zwiazek, wpolnie rozwiazywac problemy, dbac o siebie. Tylko powiedzcie m, gdzie na takiego chetnego I wolnego pana trafic :)

Gość gość
Bo ja do tej pory nie mialam szczescia.

Gość gość
Miało być o mistycznych parach a jak zwykle dyskusja poszła dziwnym torem i się zrobiło o starych małżeńskich kapciach...

Gość Teppic    No1
Poczytaj jeszcze :D Dyskusja jest o MITYCZNYCH parach długoletnich, a wśród takich przeważają te z, uwaga uwaga, dłuższym stażem :D

Gość gość
nie potrafię ic pomóc w poszukiwaniach :) mój maż to brat mojej koleżanki z którą wtedy pracowałam - poznaliśmy się przez nią . wierzę ,ze teraz coraz trudniej spotkać mężczyznę do " tańca i do różańca " to dzisiejsza kultura wmawia mężczyznom , ze żeby być mężczyznami muszą sie wyszaleć - cokolwiek to znaczy .

Gość gość
według autorki "mityczne" pary to ludzie którzy są razem i są szczęśliwi :) gość dziś - to chyba zalezy od ludzi. Ja nigdy nie czułam, że coś tracę chociaż, jak już pisałam, ponazłam męża jak byłam baaardzo młoda. Po prostu fajnie się zawsze razem bawiliśmy.

Gość gość
Ja mam na te sprawę swoje przemyślenia. Tak hak powiedziałam poznałam swojego męża w wieku lat 18. Odpadły mi, i jemu pewnie też, rozterki typu ile miał przede mną (mieliśmy przed sobą po 1 , 2 partnerow), rozterki typu czy leci na kasę czy nie (bo jej nie mielismy), jaką ma pracę, czy jest wykształcony, zaradny, porządny, gdzie mieszka, kto się ma do kogo wprowadzić itp itd. Dwa - bez zbędnego, powierzchownego oceniania. Jak dzisiaj czytam że ktoś z kimś nie chce się umówić bo zrobił błąd w pisowni (i zapewne jest nic nie wartym czlowiekem), albo ktoś jest menadżerem a ktos nie, ktoś jest ubrany tak albo siak, albo ma takie a nie inne zdjęcie na fb. Patrząc na takie super ale to rzeczywiście zawsze znajdzie się jakieś "ale".

Gość gość
Chrzanić Romea i Julię, Piotr i Maria Skłodowska Curie - to dopiero romans! Zawsze razem! Przeżyli wiele skandali dzięki temu, że znali się jak łyse konie. Mężczyźni do dziś boją się silnych i niezależnych kobiet a to właśnie związek panny Curie przetrwał wieki. Cudowny miłosny i naukowy model do naśladowania. Odcięci od ludzi, zdeterminowani, skazani tak na prawdę tylko na siebie. Ja chcę swojego Piotra, który mnie będzie tak wspierać!!!

Gość gość
To sa uroki tego , gdy dane jest nam natrafic na swoja milosc w mlodym wieku, czowiek jest duzo bardziej otwarty na nowe. Z ubiegiem lat powstaja pewne przyzwyczajenia, czlowiek zostaje nie raz zraniony i przez to trudniej mu zaufac i otworzyc sie przed kims. Jednak odrzucac kogos dlatego, ze gdzies popelnil blad w pisowni lub mial brudne buty, bo o takiej sytuacji tez slyszalam to rzeczywiscie gruba przesada.

Gość gość
gość dziś - po prostu w takim wieku miłość jest dużo łatwiejsza i za osobę przemawiaja jej charakter, a cała reszta przychodzi z czasem :)

Gość gość
Ja - prawie 50 lat wspolnie jest ok, moi rodzice i dziadkowie tez byli szczęsliwi. Podstawa - nie nudzić sie ze sobą.

Gość gość
16:44 Tez wolę niebanalne historie. Romeo i Julia to były dzieci...

Gość gość
Tylko jak słusznie zauważyłaś Skłodowska Curie to był romans. I zapewne wyglądał lepiej z boku (a szczególnie sto lat pozniej) niz w rzeczywistości był.

Gość gość
i czy on nie miał przypadkiem zony?

Gość gość
miał i to wcale nie był przypadek :)

Gość gość
czyli żadna piękna miłosna historia