Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kosmówka.. Boje się o ciążę

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny Nie wiem czy ktoras byla w podobnej sytuacji,czytalam podobne posty ale kazda sytuacja jest inna i kazda kończy sie inaczej, bardzo ulzyloby mi gdyby ktoś potwierdził ze i ta skończy się pomyslnie. Ostatnia miseczkę miałam 21 października,w listopadzie jej nie dostałam wiec zrobiłam dwa testy i wynik był pozytywny!:) lekki szok ale zarazem ucieszyłam się,zawsze chciałam byc młoda mamą,mam.20 lat 6grudnia wieczorem poczułam jak coś sie ze mnie leje, zobaczyłam krew.. dużo krwi i chyba ze dwa małe skrzepy i pomyślalam o jednym "No to sie nacieszylam" nie miałam przy tym żadnych bóli. Przebralam się i na szpital. Usg w miarę szybko i usłyszałam "Wchodzi na to ze to gdzies 6tydz 4dzien serce bije i nic niepokojącego nie widac. Jeśli nie przestanie pani krwawić pewnie nastąpi poronienie bo to się zdarza.." i Tyle. Odeslali mnie do domu a ja cala w nerwach,nie mogłam spac,dalej krwawiłam ale mniej. Na nastepny dzien szybko do gina jedyny jaki mnie przyjąl w tym dniu, zbadał mnie,powiedzial że widzi plod i akcje serca i ze bede jeszcze miała brązowe plamienia. Przepisal mi luteine pod język i tyle. Mam czekać dwa tygodnie. Po paru dniach nie wytrzymalam poszlam do innego gin i co? Odklejanie się kosmówki. Byłam w szoku i nawet z tego wszystkiego nie pamietam po ktorej to bylo stronie chyba gdzies blizej dolu,nic wiecej tez nie powiedziala,była spokoja usłuszalam tylko ze widac akce serca ale troche słabą.. chciało mi sie płakać,ponoć kosmówka odpowiada za dostarczenie tlenu i pokarmu może dlatego.. nie wiem czy chciała mnie pocieszyć czy co,ale powiedziala ze moj zarodek ma duze szanse bo jest dosc wysoko,dostalam dodatkowo magnez do tej luteiny i 3tyg mam leżeć,tyle ze wielkoscia odpowiada 6tyg i 4dni co też mnie zaniepokoilo ale uspokaja mnie że owulacja się mogla przesunąć,że w szpitalu to roznie liczą itp.. Uslyszalam jeszcze ze "no to czekamy az plamienie ustąpi,idz załóż karte ciąży, dostaniesz skierowanie na badania i widzimy się w styczniu." Bylam zdziwiona,ciąża zagrożona,nie wiadomo czy sie uda a ona kazala karte ciąży.. Wtedy dopiero poczulam smutek.. i mnostwo negatywnych myśli,co jesli moj maluch nie dostaje pokarmu,tyle się nasłuchalam o ciazach obumarłych.. tak bardzo się boję,staram się duzo lezec,wstaje do wc i na prysznic moma oszalec z nudow ale bardziej chyba z niepewności.. Większość osob przy odklejaniu miała tez krwiaki,możliwe ze przy tym krowotku on się wydostał? Od tego czasu minelo ponad.2 tygodnie a ja od czasu do czasu dalej plamie.. dodatkowo wcześniej mnie mdłilo a teraz tak jakby wiekszosc tych objawów zniknęła,oczywiscie ciesze sie ale czulam.wtedy ze jednak jestem w tej ciązy.Piersi trochę obrzmiałe nadal mam ale poza tym nic takiego.. Dziewczyny, czy ktos z was przezyl podobną historie z odklejoną kosmowka?

Gość gość
Wiem ze to okrutne ale lepie poronic chory zarodek na tym etapie niz w 20 tc :/ natura wie co robi.

Gość gość
Widac tak mialo byc. Jestes bardzo mloda, jeszcze nie twoj czas.

Gość gość
Może dziecko ma wady genetyczne i dlatego tak jest. Nic na sile

Gość gość
Wiem,wiem ze jest cos takiego.. ale dziwne ze przezyl dosc duzy krwotok,gin jest dobrej mysli,nakaz lezenia a ja mam sprzeczne odczucia. Czytalam ze przy lezeniu ona sie przykleja,duzo dziewczyn tak mialo i wiekszapoowa donosiła normalnie,nie wiem czemu tak siw dzieje a z.drugiej strony mam wrazenie ze leżenie nic nie da. Ciezko mi to wyjaśnić Autorka

Gość gość
Moja mama twierdzi ze we tak wczesnej ciąży to moze byc jeszcze niedoklejenie a nie odklejenie kosmowki,zarodek mogl sie niedawno zagnieździć i naruszył jakies naczynko.. Autorka

Gość gość
Nie ma czegos takiego jak niedoklejenie.

Gość gość
Autorko znam wiele przypadków jak twój. Z reguły jeśli kobiety stosowały się do zaleceń lekarza a przede wszystkim leżenia i wypoczynku to wszystko się dobrze kończyło. Prawdopodobnie do końca ciąży będziesz miała co jakiś czas plamienia bądź nawet krwawienia radzę znaleść dobrego ludzkiego lekarza który ci pomoże. Ogólnie będzie to myśle ciąża zagrożona do samego końca i niewygodna ze tak powiem bo bedziesz miała mnustwo ograniczeń jeśli chcesz donosić do końca. Nie czytaj wpisów starych mapetow które twierdzą ze to nie twój czas bo jesteś młoda. Obecnie modne zrobiło się ma Kafe rodzenie dzieci ,,w menopauzie” a kobiety w twoim wieku mające dzieci to patologia. Powinno być wszystko dobrze trzymaj się

Gość gość
A co to za wyrazy znalesc i mnustwo??????

Gość gość
Ja w 8tc dostalam silnych krwawien i lekarz wlasnie mi mowil ze cos mi sie odkleja dostalam duphaston i nakaz lezenia plackiem. Pozniej na kolejnych wizytach wyszlo ze teraz odkleja mi sie lozysko i dalej lezalam i brałam leki krwawienia pojawialy mi sie co jakis czas jak stwierdzalam ze juz mi lepiej i szlam cos robic.. Teraz jestem w 8mc i wszystko jest ok dziecko jest spore ladnie sie rozwija chociaz ciagle sie martwie czy to ciagle odklejanie nie zaszkodzilo mu i czy nie bedzie niedotleniony:-( lekarz kazal mi przyjmowac dobre witaminy i kwasy omega zeby dziecko dobrze odzywic. Musisz lezec

Gość gość
No pewnie, ze 20 latka jest za mloda na bycie mama! co ona dziecku zaoferuje? Ona powinna sie uczyc, zdobyc wyksztalcenie, zeby mogla kiedys dziecku zapewnic byc. Poza tym psychika - ona powinna sie bawic, korzystac z zycia. Pozniej coraz wiecej takich Wasniewskich i innych, co nie sa gotowe na bycie matka.

Gość gość
To ze zyjemy w czasach gdzie 20latki cpaja piją i nocują w klubach nie znaczy ze kazdy taki jest. Niektórzy dojrzewają wczesniej,studiow nie miałam w planach,co mi po tym? To samo co bez nich. Mam wsparcie,zaoferowana pomoc już od poczatku wiec pozniej ze.znalezeniem pracy nie bedzie problemu. Śmieszą mnie takie osoby które uważają ze.20 lat to.za wcześnie. Do czego ten 21wiek doprowadził..

Gość gość
* mam zaoferowana pomoc, superw miare szybko esli wszystko bedzie ok poszukam pracy chodziaz na poł etatu , moja moja mama urodzia mnie mając 17lat,mam 4 młodsze siostry i wychowala nas na porządne dziewczyny

Gość gość
Byc moze dlatego nie w glowie mi żadne zabawy.. urywa mi niestety pól tekstu. Autorka

Gość gość
20 latka znacznie więcej zaoferuje dziecku niż 40. Ni chyba ze mówimy tu o podcieraniu doopy matce która ma 70 lat podczas gdy jej córka ma 30 lat i powinna myśleć o swojej rodzinie brawo dla stetryczałych starych żmij które dziecko robią dla siebie i kierują się tym co one chcą a nie tym co dobre dla dziecka

Gość gość
Autorko, trzymam kciuki za Twoją dzidzię. Jest silna, na pewno będzie dobrze.

Gość gość
Zobaczcie w ogole jakie te stare sa zgorzkniale. Okropne. Autorko trzymam kciuki

Gość gość
Rzeczywiscie tyyyyle ma do zaoferowania dziecku. I wie ze jest NIEDOKLEJENIE KOSMOWKI HAHAHAHHAHAHAHHHAHAHAHHA WIEDZA AZ POWALA.

Gość gość
Ale pierniczysz! Sama urodzilam w wieku 20 lat, dalam dziecku wszystko co potrzebuje, a przede wsztstkim czas i uwage. To ze nie kupilam zabawki za 150 zl, a tanszy odpowiednik za 40 to nie koniec swiata. Co to tematu watku! Nic nie przejmuj, bedzie dobrze. Ja leze od 7 tyg, teraz juz jest 35, tez odklejala sie kosmowka, co prawda nie krwawilam, ale macica jest masakrycznie nisko, biore duphaston, luteine i lenie sie w lozku. Lekarze nie dawali tej ciazy szans, pierwszy u ktorego bylam, nawet nie chcial prowadzic ciazy, druga Pani doktor przepisywala leki na odczepnego, dopiero kolo 15 tyg , zobaczyla swiatelko w tunelu i zaczela traktowac mnie powaznie. Lekarz w szpitalu zlal totalnie.

Gość gość
Moja historia cie nie pocieszy...mialam krwiaka od ok 7tc. Mimo lezenia plackiem tydzien pozniej serduszko przestalo bic...

Gość gość
Krwiak to zupełnie co innego

Gość gość
07:04 od krwiaka przestalo bic? Czy to skrot myslowy?

Gość gość
Od krwiaka. Moja ginekolog od pocxatku mowila ze zarodek slabo sie rozwija- jest mlodszy. Pozniej powiedzala ze nie dostawal wystarczajaco duzo tlenu. Ja nie mialam mocnego krwawienia a brazowe plamienie

Gość gość
Jak widac kazda historia jest inna. Ja mialam najpierw krowotk i do tersz co jakis czas brazowy sluz.. Moja gin nic mi nie powedziala ze mam krwiaka,powiedziala tylko o kosmowce i dlatego sie zastanwiam skad to plamienie,skoro u większości odklejenie rownalo sie z obecnościa krwiaka. I ze przy palmieniu on sie wydostaje,a u mnie? Tez sie martwię ze nie dostaje dużo tlenu,tydzień chodzilam z niewiedza że mu szkodze a on dalej walczyl Autorka

Gość gość
Czy po prostu nie chciala mnie dodatkowo martwić i mam tego krwiaka. Uslyszlalam tylko.ze "czekamy az plamienie sie skonczy" jakby byla tego pewna,wiec mysle ze nie powiedziala mi wszystkiego. Byla jednak bardziej pozytywnie nastawiona niz ja,ja po informacji ze troszke slabe tetno przestałam racjonalnie myślec. Nawet pocieszenie ze ma duze szanse no.mam wysoko ten zarodek nie pocieszyl mnie. Dziękuję dziewczyny za informacje,i mimo ttch hejtow zapewne osoby ktora upija sie w trzy d**y co.weekend - Mam to w d***e ;) I zycze szybkiej dojrzałosci i wypowiadaniu sie na temat a nie czy 20latka jest gotowa na bycie matka.. już nią jestem i uslyszenie złej informacji chyba zalamie mnie totalnie. Bez pozdrowien. Autorka

Gość gość
Czy ktoras z Was ma zdjęcie z USG tego odklejania sie? Moja lekarka wpiela mi to do karty i z tego wwszystkiego nie zzdążyłam się nawet przyjrzec.. wydaje mi sie ze było to gdzies blizej dołu.. Autorka

Gość gość
Krwiak moze byc umiejscowiony wszedzie i kazdy przypadek jest inny. Jezeli jednak krwiak jest ponizej zarodka to szanse sa wieksze niz gdyby byl nad ... duzo zalezy od wielkosci krwiaka. Co do watku ze krwiak byl przyczyna ze serduszko przestalo bic, to nie byl on na pewno glowna przyczyna, ale posrednio, mogl sie przyczynic. Trzeba lezec , a bynajmniej oszczedzac by krwiak sie nie powiekszyl, jak lezysz tonasilic sie moze krwawienie gdy wstajesz, sila grawitacji

Gość gość
Jaka jest roznica miedzy krwiakiem a odklejaniem kosmowki? Bo juz sie gubie czy to jest to samo tylko inaczej sie mowi czy co..

Gość gość
Najpierw odkleja sie kosmowka i tworzy pusta przestrzen w ktorej najczesciej powstaje krwiak

Gość gość
Albo inaczej. Odkleja sie kosmowka, tworzy pusta przestrzen, ktora najczesciej wypelnia sie krwia, stad mowa o krwiaku.