Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a1aleksandra1

Starania o dziecko 2018

Polecane posty

Gość gość
Iwonexx jezeli wychodzily Ci kreski testowe jasniejsze niz kontrolne to owulacji moglo nie byc w ogole...bo zeby testy potwierdzily owulacje kreska testowa powinna byc ciemniejsza niz kontrolna, u Ciebie tak nie bylo z tego co piszesz...no ale moge sie mylic..

Gość gość
A robilas zdjecia testow?

Gość gość
Albo owulacja mogla byc zaraz po okresie, wczesniej niz zaczelas robic testy...takie przypadki tez sie zdarzaja przeciez...

noo u mnie w 11 dc i 12 dc były kreski tak jak u Ciebie w 11dc a nastepne trzy tak jak u Ciebie w 10dc. :( czyli u na też cykl przeleciał.. a czy któraś z Was bada sobie szyjkę macicy.?

Gość gość
Iwonexx czyli moglo nie byc owulacji...ja bie badam szyjki bo noe umiem, nie msm do tego cierpliwości. Tak samo do mierzenia temperatury. Najlepiej na monitoring chodzic, wtedy dopiero w 100% mozna owulacje potwierdzic. Bo nawet same testy owulacyjne, czy mierzenie tenperatury nie da gwarancji ze ta owulacja sie odbyla, ze pecherzyki byly odpowiedniej wielkosci itp A dlugo sie starasz juz? Bo ja dzis tutaj pierwszy raz napisalam i nie znam Twojej histori

Gość gość
A to wy nie czujecie żadnych dolegliwości owulacyjnych? Ja zawsze jak mam mieć owulacje to dzień przed mam ból i kucie w jajnikach brzuch jak balon a w śluzie się topie

Gość gość
Ja praktycznie nic nie czuję...jedynie to sluz mi sie pojawia

Gość gość
14'13 kucie np. żelaza A tu kłucie . tak na msarginesie.

Gość gość
Dziewczyny jak to jest z tymi testami oeulacyjnymi lh. Kupiłam sobie firmy vitam czułość 25. Czyli na mój rozum to jeśli jest 25 to powinien być bladzioch No analogicznie jak ciążowe a w necie znalazłam normy poziomu lh w porach cyklu. Mniej więcej do 5 przed owulacja od 3 do 21 w owulacji a po owulacji to zdaje się do 18. Ni w gruchę ni w pietruche to ma się do czułości testu gdzie pozytywny określamy jak testowa jest taka sama albo ciemniejsza od controlnej czyli co to musiałoby być chyba z 50-100 żeby były ciemniejsze. Czy ktoś może mi to wytłumaczyć jak krowie na rowie?

Gość gość
Gośka z http://dajed**y.pl/namietny-pocalunek/ stara sie

czasami bóle brzucha też mam.. w śluzie nie tone ale też sie pojawia.. wcześniej nie obserwowałam w jakim czasie to wszystko u mnie wystepuje.. dopiero teraz zaczynam bardziej się "przyglądać" wszystkiemu :)

Hej! jestem Marysia, staram się z mężem o dziecko już od grudnia i dalej nic.. Może to przez mój nieregularny tryb życia, jak myślicie?

Gość Paulina 26
Hey wszystkim co u Was Malina352 jak starania? Ja wróciłam do Polski po urlopie śluz wcześniej wystąpił zobaczymy, już przestałam się nakręcac odpuscilam sobie. Marysiu trzymam za was Kciuki

Gość AngelikaUk
Hej. Z checia dolacze do tematu. W maju tamtego roku odstawilam pigulki jednoskladnikowe po 2 latach stosowania z mysla o 2 ciazy.. w 1 ciaze zaszlam w 1 cyklu staran noestety tym razem nie poszlo tak latwo. Na piersza moesiaczke po odstawieniu czekalam az do listopada. Nastepna dostalam dopiero w lutym. Oczywiscie w miedzyczasie bylam u lekarza ktory powiedzial ze pewnie organizm potrzebuje czasu zeby sie wyregulowac. Mialam badania krwi , usg, cytologie. Wszystko ok. W maju, czerwcu i teraz dostalam miesiaczke po wywolaniu luteina. Mam nadzieje ze ten moesoac juz bedzie tym szczesliwym! Staram sie jakos bardzo nie nastawiac ale bardzo chce dzidziusia.

Gość Malina352
Paulina u mnie 13 dc mierze temperaturę i narazie utrzymuje się na poziomie 36,6. Biorę kwas foliowy, cynk i witaminę b6. A jak tam u was?

Malina352 jak długo sie starasz.? no i jakie stosujesz poza mierzeniem temperatury metody zeby widzieć ze to te dni.?;p

Gość Paulina 26
Teraz mam bodajże 16 dc także zobaczymy ale przestałam wierzyć w cuda

Paulina 26 nie poddawaj sie.! Ja wiem ze łatwo sie gada.. alee jakoś ogarniem ten temat ;) mysle ze wspólne wsparcie doda nam wszystkim sił ;)

Gość Malina352
To mój pierwszy cykl starań. Jeżeli chodzi o okreslanie owulacji to tylko mierze temperaturę, testów owulacyjnych nigdy nie stosowalam.

Gość Malina352
Paulina Iwonexx ma rację razem będziemy się wspierać w końcu mamy ten sam cel. Nie poddawaj się. Trzymam kciuki

Malina no to tak jak ja.;-) ja jestem w 21dc wiec teoretycznie (tak wczytalam w necie) moge dzisiaj zrobic test ciazowy.. alee to oleje i poczekam zobaczymy.:P Mania co masz na mysli piszac nieregularny tryb zycia.?

Gość Malina352
Iwonexx a ilu dniowe masz cykle? Najlepiej zrobić test po dniu spodziewanej miesiączki. Sprawdzalas jakoś czy mialas owu?

Co 26-28 dni.. robilam te testy owulacyjne.. przez 5 dni.. aleee wyszlo ze nie mialam owulacji wiec nie wiem czy nie trafilam czy cos testy nie takie.. noo zobaczymy.. od 3 dni bola mnie piersi i brzuch wiec chyba dostane @ tak jak mam dostac albo i wczesniej.xD

Gość Malina352
Iwonexx może to te testy źle pokazują albo owulacja ci się przesunela? U mnie testy by się nie sprawdziły bo mam nie regularne cykle więc musiałabym chyba je codziennie robić.

Malina noo zobaczymy od nastepnego cyklu zaczne wczesniej testowac.. i zobaczymy.. a Ty jaka srednio masz rozbieznosc w dlugosci cyklu.?

Ejj ejj co tu taka cisza Paulina a Ty jak dlugo sie starasz.?

Gość Malina352
Iwonexx wcześniej moje cykle przed tabletkami miały 28-42 dni. Teraz mój ostatni cykl trwal 60 dni więc ciężko powiedzieć jak będzie teraz :/

Wow Malina to bardzo długi cykl.. ja w zasadzie mam dwa a Ty jeden.. alee pewnie jeszcze sie unormuje.. kiedy odstawiłaś tabletki.?;)