Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a1aleksandra1

Starania o dziecko 2018

Polecane posty

Gość Malina352
Iwonexx nic szczególnego nie czuję, jedynie czuję bardziej mokro na dole. Mierze temperature i sprawdzam śluz ale od 4 lat nie widziałam u siebie plodnego śluzu a pomimo to w ciążę zaszlam więc chyba to bez sensu. Mam nadzieję że trochę mi skróci cykl bo są naprawdę za długie no i liczę na szybką i ladna owulacje a ty już ovarin bierzesz?

A w którym dniu cyklu jestes i ile dni juz bierzesz.? ja biorę 4 dzień bo już mi sie zaczał nowy cykl.. ale na razie bez wiekszej różnic mysle ze po prostu za krótko jeszcze ;)

Gość Malina352
Biorę go od pierwszego dnia miesiączki a dzisiaj mój 13 dc a żelazo od 8 dc. Może coś się rozkreci.

a temperaturę dalej mierzysz.? :) ja biorę jeszcze foliany dodatkowo.;) no i od 14 dc mam brac acard.. od 10 dc bede robic testy owulacyjne zobaczymy jakto tam wszystko powychodzi ;)

Gość Malina352
Mierze cały czas. A Ty będziesz mierzyć?

Chyba nie.. moze bede jeszcze badac szyjke macicy no i sluz.. zobacze.. troche sie boje ze przez to poronienie rozreguluje mi sie cykl.. chociaż teraz dostałam w 25 dc.. zobaczymy.. mam nadzieje ze bedzie dobrze :)

Gość MałgoQ
Ja nie wiem co myśleć dzisiaj jestem 4 dzien po Ovitrelle a temperatura 36,6... Dzisiaj 21 dc ...

Gość Malina352
MalgoQ A co to za ten Ovitrelle? Może jesteś jeszcze przed owu

Gość MałgoQ
Jest to lek zawierający hcg, który wywołuje owulację od 24 do 48 h od momentu podania i pomaga utrzymać ciałko żółte. To właśnie po tym leku udało mi się zajść w ciążę, ale niestety poroniłam samoistnie

Gość Malina352
I od dnia kiedy go wzielas nie mialas żadnych objawów na owu? A temperaturę rano mierzylas?

Gość MałgoQ
Nie miałam objawów właśnie.. temperatura z36.4 dzisiaj 36,6. A dlaczego ostrożnie z tym lekiem?

Gość Malina352
A przed tym lekiem mierzyłas tem? Ważny jest skok temperatury. Ja mam 13 dc i rano mialam 36,1.

Gość MałgoQ
No właśnie mierze pierwszy raz cały cykl. Dzisiaj miałam 36.7.

Gość Malina352
Może i się rozkreci. Jak narazie to stopniowo Ci rośnie. Niestety ale trzeba poczekać.

Podziwiam Was z tym mierzeniem temperatury.. ja to robie testy owulacyjne i jak widze ze ta druga kreska robi sie ciemniejsza to zaczynam bardziej przygladać sie sluzowi..

Gość Malina352
Iwonexx ja trochę nie rozumiem tego że na innym forum dziewczyny też robiły testy i wychodziły pozytywne a nie było skoku temperatury. Chyba jedynym,najlepszym sprawdzeniem jest usg.

Gość Malina352
Ja to już nie wiem może przez to lozeczkowanie nie mogę zajść i chyba przez to mam takie długie cykle.

Kurcze malina może kup sobie castagnus.. to tabletki które regulują cykle.. ponoć bardzo dobre.. obniżają też prolaktynę wiec moja gin powiedziała ze jak cos to moge to brać ale stwierdziłam ze nie chce na razie się faszerować tyloma tabletkami skoro bez nich w pierwszym cyklu starań mi sie udało..

Gość Paulina 26
Hey dziewczyny dopiero dziś miałam czas aby zobaczyć co u Was. Ja byłam miesiąc na szkoleniu nowa praca no i dalej z mężem staramy się o dzidzie ale bardziej na zasadzie będzie to będzie nie to nie.

Gość Malina352
Iwonexx a te tabletki są na receptę?

Czesc Paulina.. a w ktory teraz dc jestes.? Malina bez recepty je mozna kupic niecale 19 zl bofajze kosztuja.;)

Gość Malina352
Może i spróbuje z nimi od nowego cyklu. Narazie sprawdzę ovarin.

noo Ovarin ponoć też reguluje.. zobaczysz zawsze można sróbowa tyko wiadomo ze pewnie to trzeba stosować dłużej niż miesiąc zeby były jakies efekty ;)

Gość Malina352
Czytając opinię to niektóre już w pierwszym miesiącu zaszły. A ja właśnie nie mam żadnych dolegliwości nic a nic. Jestem całkiem zdrowa a mam problem żeby zajść. Niby jajeczkuje ale w ciążę zajść nie mogę

Gość MałgoQ
Nie wiem jak Wy ale ja mam jeszcze problem z małżonkiem, który też jest już lekko sfrustrowany i niekoniecznie ma chęci żeby starania zintensyfikować... Malina a Wy jak często próbujecie? Np. Na blogu mama ginekolog przeczytałam informacje, że o problemie możemy mówić kiedy para przez pół roku starań co 3 dni przecież cały miesiąc nie zajdzie...