Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię dla dziewczynki, pierwsze dziecko. mężowi propozycje się nie podobają

Polecane posty

Gość gość
NA Michalinę wszyscy będą wołać Miśka, nie mówię że to źle, bo to ładne imię, ale tak z obserwacji wynika że będzie Miśka ;) Liwia to pretensjonalnie i jakoś tak rzymsko, Liwia Druzylla Młodsza. Mi zawsze podobało się Julia, po babci i dwóch prababciach, ale niestety chyba zrezygnuję bo teraz wszędzie są Julki.

Gość gość
Jamnik mojego brata nazywa sie Mateusz i co z tego? :P Kobiety tak chca byc oryginalne ze teraz mala Kasia Ola czy Ani uchodza za rzadkie za to.pelno Hani Amelii Helen etc :D

Gość gość
Ładnie. Idealne imię dla jamnika.

Gość gość
A ja uwazam, ze skoro ojciec daje nazwisko, to matka za trudy 9mcy, porodu i pologu, moze nadac imie dziecku. Mam 30lat i Felicja bardzo mi sie podoba. Znaczenie i brzmienie jest bardzo ladne. Ja tez mam swoje typy imion(tradycyjne) i nie zgodze sie na zmiane, chyba ze cos mi sie naprawde spodoba. Dlaczego kobieta na wszytsko ma sie zgadzac? Kompromis: jego nazwisko, moje imie.

Gość gość
Kobieta nie musi sie na wszystko zgadzac. Nie potraficie pojsc na kompromis? Mojemu mezowi tez jest wszystko jedno, ale jakbym wypalila z Liwia to by mnie pogonil. :) Znajdzcie imie, na ktore oboje przystaniecie albo powtarzaj do znudzenia jedno i w koncu odpusci. To od Ciebie zalezy czy chcesz miec zgode w rodzinie. Felicja, Sara, Aniela - slabe. Liwia? - bardzo oryginalnie i nijak - chyba co 5 dziewczynka ma tak na imie. A moze jednak z bardziej nietypowych warto postawic na Bernadeta - Benia, Michaela, Michalina - Michaska, Klara, Klaudia.

Gość gość
a mi się Liwia bardzo podoba jest bardzo dziewczęce, ładnie brzmi,zresztą jeszcze bardziej mi się podoba Oliwia. Bardzo mi się też podoba Ola, Karolina.

Gość gość
Żadne Sary,Zuzie,Lenki,Natalki czy Julki.Są oklepane,zbyt popularne.Lepiej już Justyna,Marta,Paulina czy Aneta.

Gość gość
Felicja jak poważnie.Zdrobnienie Fela też nieciekawe.

Gość gość
mi się Liwia bardzo podoba i nie jest oklepane, popularna jest Oliwia a nie Liwia i właśnie te popularne imienia jak Lena Nadia będą ciotkowate bo raczej nie przetrwają, Liwia jest rzadsza i raczej będzie brzmiało jak w naszym pokoleniu Amelia.. Felicja super xxxxxxxx wszystkim na pewno się nie będzie podobać. Uważam, że Daria jest wiesniackim imieniem, Emilka tez mi sie nie podoba. x no widzisz a mi z tych 4 najbardziej podoba się Daria, nie lubię zbyt cukierkowych imion jak Misia Julcia czy Emilka, Daria ładne i konkretne

Gość gość
Ja Darię kładę na tej samej półce co Angelikę, Sandrę, Roksanę i inne takie mocno pretensjonalne a zarazem tandetne.

Gość gość
Darie Andżele Patrycje to późny PRL i specyficzny sort co się lubował w tych imionach .

Gość gość
No ale kto wam kaze przyjmowac nazwisko meza? Wy wiecie ze macie wybor, czy sie boicie sprzeciwic patriarchalnej tradycji? :P