Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kroffa

Co byście zrobili z 500tyś oszczędności?

Polecane posty

Gość Kroffa

Tyle udało mi się odłożyć.Jak wiadomo w banku nie warto trzymać bo procdn niewielki.Mieszkanie małe mam i większego nie potrzebuje

Gość Kroffa
W co mam zainwestować?

Gość Kroffa
Jakieś pomysły?

Gość gość
Ja bym kupiła mieszkanie .A to które mam bym wynajęła ale nie stały wynajem tylko wakacyjny.Bo mieszkam nad samym morzem i wiem ze takie mieszkanie obok mnie są i chętnych nie brakuje nawet po za sezonem .

Gość Kroffa
Też mieszkam nad samym morzem☺Myślałam nad tym czy warto właśnie tak pod wynajem wczasowy

Gość gość
Ja osobiście kupiłabym mieszkanie. Ale można jeszcze zainwestować to w jakiś biznes

Gość gość
A jeśli chodzi w co zainwestować to teraz moim zdaniem najlepiej oplaca się wynajem sklepu w galerii handlowej i podpisanie kontraktu z jakąś popularną marką np. jak Sinsay albo Orsay, takiej której jeszcze nie ma w tej galerii. Najlepiej oczywiście jak powstaja jakaś nowa galeria w jakieś np. dzielnicy i jeszcze ma wolne lokale. Kiedyś ja myslałam o tym żeby załozyć KFC w moim miasteczku, ale ktoś mnie uprzedził i juz powstalo ;)

Gość gość
Nawet na porządne auto to mało. Jakby emeryt miał tą kasę by mu starczyło żeby sobie endoprotezy bioder zrobić. Od biedy może być lokata terminowa, w banku albo porządnej firmie ubezpieczeniowej, z inwestycją w social media. Przynajmniej się nie straci

Gość gość
Sorry, jak to jest 500 dużo da się z tym zrobić

Gość gość
To mało i dużo. Można to wszystko wydać na bardzo drogie auto jak ktoś wyjżej napisał, a nawet jakby się uparł na ciuchy od światowych projektantów ( wystarczy na 5 sukien za 100 tys.) I 10 000 000 można przehulać na pierdoły. Ale można te 500 tys. zainwestować, na rozkręcenie biznesu moze wystarczyć. Albo na mieszkanie w którym się zamieszka albo wynajmnie. Wynajem mieszkaniato tez jakis biznes

Gość gość
kupiłabym działkę i wybudowała domek, niewielki do 100 metrow.

Gość Kroffa
To wlasnie ani malo ani duzo.Niestety mieszkam w takuej miejscowości gdzie nie ma galerii.Za to nad samym morzem więc coś związanego chyba z turystyką Domek?Fajnie jak kto lubi bo ze mnie żaden domator

Gość Kroffa
Mialo byc ze u mnie nie ma galerii bo to mala miejscowosc.Handel glownie pod turystow czyli kramy nad morzem i jedzenie

Gość gość
cwaniak`84 dziś pół miliona to nawet na waciki nie starczy... <> cwaniak ? ty jesteś idiotą, a nie cwaniak :-D

Gość gość
Ja bym sobie domek wybudowała, albo jakąś działkę z małą chatką pod lasem kupiła. :D Albo jakieś porządne wakacje. Słuchaj jak nie wiesz co zrobić z tą kasą to mi ją na konto przelej u mnie się nie zmarnuje

Gość gość
Pamiętaj że podstawą bezpiecznego inwestowania jest kilka mniejszych inwestycji, nie jedna duża.

Gość gość
Ja zdecydowanie domek kupilabym a mieszkanie gdzie mieszkam wynajelabym. Chyba, że masz domek to możesz pomyśleć o mieszkaniach pod wynajem okazjonalny czy wakacyjny.

Gość gość
Ja bym musiał się zastanowić ale na pewno lokaty i giełda to minimum.