Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY POWINIEN UTRZYMYWAĆ MATKĘ?

Polecane posty

Gość gość
Nie odpisujcie temu trollowi od taniej polski, gdzie kazdy zarabia 3 k, to ten psychol bingol

Gość gość
Nie wiem, kto to bingol, ale tak, jest psycholem. :D A autor nie powinien mieć wyrzutów sumienia, że chce żyć normalnie. Nie jest winien sytuacji swojej matki, więc nie musi teraz brać za to odpowiedzialności. Tym bardziej, że przynajmniej na razie nie może.

Gość gość
Matka niech sprzeda dom na wsi i kupi kawalerkę w mieście, szybciej znajdzie pracę i będzie lżej jej żyć skoro jest schorowana.

Gość gość
gość dziś [18:23 dobry pomysl

Gość gość
Autorze, jestem już na emeryturze i żeby się nie zatrudnilam się w firmie gdzie wysyłaja do pracy za granicę jako opiekunka osob starszych. Byłam 2 razy. Nie mam wykształcenia w tym kierunku. Byłam bardzo zadowolona. Spędziłam tam 6 tygodni, za chwilę 5. A teraz wróciłam po 3-miesięcznym pobycie. Od razu napisalam pismo do ZUS-u o nowe przeliczenie emerytury. Namów mamę na taką pracę. Ciepło, miło i dość fajna kasa wpada do kieszeni. Takich firm jest mnóstwo. Trzeba przelamać tylko strach przed nowością. Aha, pracę tam wlicza się do emerytury. Ja byłam w Niemczech.

Gość gość
Jeszcze dopiszę, że prawie nie znam niemieckiego.

Gość gość
15:18 nie opowiadaj bajek, że w Niemwczech zarobi 1200-1400 na czysto. Jak połowę z tego dostanie na początek to ok.