Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćjaaa

W czym lub pod czym spia Wasze niemowlaki?

Polecane posty

Gość gośćjaaa

Nie mam przekonania do spiworkow. Rece sa odkryte... niby kupilam zimowy spiworek ale on jest cienszy niz moja koldra i boje sie zeby dziecko nie zmarzlo. Koldre czu kocyk to odkopie badz mam obawe ze naciagnie ma siebie i udusi sie... mozliwe to ? To moje pierwsze dziecko. Ma 6 miesiecy. Jak spia wasze niemowlaki?

Gość gość
Mój spał najpierw w rożku, póki był niemobilny i trzeba było samemu go przekładać, nie rozkopywał się. A potem zwykła kołderka, latem to nawet pod samą powłoczką na kołderkę. I tak często się rozkopywał i do dziś sttasznie krąży po łóżku, stąd na noc ubieram go w piżamki pajacykowate, żeby nie zmarzł, no i często wstajemy żeby go nakryć, jak uwali się na kołderce to kocykiem.

Gość gość
Mój od 3 miesiąca życia śpi w śpiworki. Letnim lub zimowym. Jest mu ciepło. Ubieram to w bawełnianego pajaca. Pomyśl gdyby małe dziecko spało pod twoją kołdrą z pewnością byłoby mokre od potu. Synek ma 11 miesięcy. Jestem spokojna że nie odkopuje je się i nie marznie.

Gość gość
Syn 11m body na krótki i na to pajac nieco grubszy. Albo tak jak np dzis body dlugi i śpiochy takie jakby welurowe. Niczym nie przykryty.

Gość gość
Jako niemowlak spał w niezbyt grubym spiworku, zakladalam zawsze bluzkę z długim rękawem, nóżki gole, w zimie dodatkowo kladlam cienką kolderke

Gość gośćjaaa
Dziewczyny, a powiedzcie mi prosze jaka macie temperature w nocy?

Gość gość
Body i polspiochy. Bez przykrycia. A jeśli śpimy u babci gdzie tylko w dzień grzeją to body i na to welurowy pajac. Cienki kocyk na nóżki.

Gość gość
17-18 stopni

Gość gość
Autorko też nie miałam przekonania do spiworkow, ale kupiłam jeden na próbę, wkładam syna dopiero jak porządnie zaśnie. Śpię spokojnie z myślą, że się nie rozkopie, bo tak też wstawałam by Go ciągle przykryć, śpi w cienkim pajacyku, w nocy mamy 19 stopni

Gość gość
Urodziłam w styczniu w śpiworkach spali do 15 mc. Potem wiosna, lato pod cienka kołdra i na zimę już nie chcieli śpiworów wiec dostali zimowe kołdry. Jak dla mnie śpiworek jest poprostu bezpieczniejszy i nie trzeba się martwić ze się rozkopią.

Gość gość
Spworek bez tego zaraz rozkopany

Gość gość
Moja tez spi w spiworku od 3 miesiaca albo ciut szybciej. Przynajmniej sie nie rozkopie i nie odkryje. Ja mam spiworek w srodku obszyty polarkiem:)

Gość gość
W spiworku i pod kocykiem :)

Gość gość
19 stopni w domu na noc mamy ;)

Gość gość
Mój 20 miesięcy śpi w piżamie i pod kocykiem. Oczywiście wiecznie rozkopany ale jest mu ciepło bo wstaje cieplutki. Śpiworków nie zaakceptował bo bardzo fika nóżkami i mu bylo niewygodnie. Ale śpiworek to fajna rzecz. A rączkami się nie przejmuj długi rekawek w body wystarczy.

Gość gość
Od samego początku moja córka śpi ubrana w samo body z długim rękawem, przykrywam ją kołderką.