Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Macie już imiona dla swoich dzieci urodzonych w tym roku?

Polecane posty

Gość gość

my dalej myślimy....

Gość gość
Leon i Hania :)

Gość gość
Pola

Gość gość
Leon, Hania, Pola :O nie ma ładniejszych?

Gość gość
Emilia

Gość gość
Kurtyzana albo Pularda

Gość gość
Pola Laura Lucja

Gość gość
Marysia

Gość gość
Ida

Gość gość
Nie podam bo zaraz pół Polski podłapie.

Gość gość
a co dajesz Hermenegilda, ze takie wyjatkowe?

Gość gość
Nie, daję tradycyjne ale proste jednocześnie, w dodatku ostatnimi laty zapomniane. Także idealne połączenie. Żaden Ignacy życia Stanisław, ale bardzo proste niepretensjonalne klasyczne i mega popularne jeszcze 40 lat temu. Nagle nastąpił krach i ja się swietnie wystrzelę w tę niszę. No i imię jest z tradycji katolickiej. 10 w 1. Nie podam go tu.

Gość gość
Marcin albo Krzyś.

Gość gość
22:48 każdemu podoba się co innego ;) od twojego imienia też pewnie są ładniejsze ;)

Gość gość
U nas Wojtek. Ja wybierałam córki imię, mąż wybrał dla syna. Mi się średnio podoba ale jak umowa to umowa.

Gość gość
Zbyszek.

Gość gość
nie rozumiem, juz na kafe sie wstydza pdac imie swojego dziecka, a chca by dziecko z tym imieniem zylo cale zycie, wiedzac ze imie nie pasuje.

Gość gość
08:11 dokładnie :)

Gość gość
Nie wstydzę się idiotko nieumiejąca czytać ze zrozumieniem, tylko nie chcę, żeby nagle he podlapano. Wypięliście się na to imię 30 lat temu, to nie mój problem. A jest piękne, klasyczne, święte. Jestem dumna, że moje dziecko będzie miało takiego patrona.

Gość gość
30 lat temu to częste, mpdneodne i popularne byly takie imiona jak: (Na podstawie swojego osiedla, szkoły, rodziny, znajomych) Artur Adam Aleksander Andrzej Adrian Bartosz Bartłomiej Cezary Dariusz Damian Dominik Emil Emilian Eryk Filip Hubert Jakub Jacek Karol Kamil Kacper Łukasz Marcin Mariusz Marek Michał Norbert Olaf Paweł Piotr Radosław Rafał Robert Sebastian Sergiusz X

Gość gość
A u dziewczynek: Anna Agnieszka Aneta, Anetta Adriana, Adrianna Aleksandra Alicja Berenika, Berenike Beata Dominika Daria Dorota Diana Edyta Honorata Iwona Izabela Justyna Joanna Klaudia Katarzyna Kinga Karolina Karina Kamila Monika Magdalena Marta Martyna Małgorzata Natalia Olga Paulina Renata Sylwia Urszula Violetta Wioletta, Wioleta Weronika Żaneta X To imiona z przekroju lat 70, 80, wczesnych 90tych.

Gość gość
Jeszcze wtedy był modny Krzysztof Konrad Arkadiusz Tomasz Rzadziej Sławomir i Mirosław, Podobnie jak Barbara, Danuta, Zuzanna.

Gość gość
Pewnie Łukasz, blehhhh

Gość gość
Ja mam kilka typów i nie możemy z mężem dojść do porozumienia: Antoni, August, Dominik, Ernest, Gerard, Gustaw, Ignacy, Kajetan, Leon, Lew, Ludwik, Maksymilian, Maurycy, Remigiusz, Seweryn, Tymon, Tymoteusz, Wincenty. Wiem, że niektóre wymyślne, trudne w wymowie albo z dziwnym zdrobnieniem lub żadnym. Oszaleć można. Mąż jest bardzo wybredny. A oboje wiemy, że żadne inne imiona już nie wchodzą w grę. Nawet te imiona zestawiałam już z nazwiskiem, i robiłam symulację loginu w pracy, zazwyczaj pierwsza lub dwie litery imienia i trzy, cztery lub pełne nazwisko. No i ok, nie wychodzi nic obraźliwego ani śmiesznego

Gość gość
Stefan, po moim dziadku ☺

Gość gość
do tej idiotki co nie chce podac imienia dziecka, jak gdyby co najmniej sama je wymyslila: na pewno Jerzy, Jedrzej albo Andrzej.

Gość gość
dziś Nie wstydzę się idiotko nieumiejąca czytać ze zrozumieniem, tylko nie chcę, żeby nagle he podlapano. Wypięliście się na to imię 30 lat temu, to nie mój problem. A jest piękne, klasyczne, święte. Jestem dumna, że moje dziecko będzie miało takiego patrona. Zgłoś xxx o cieszysz się, że dziecko będzie miało takiego patrona. Do kścioła też pewnie co niedzielę lata, a ludzi od idiotek wyzywasz Fałszywa Dewoto. Poza tym gdyby imię była ładne to by było i teraz nadawane. Nic tylk współczuć dziecku matki.

Gość gość
11,57 Dominik najładniejsze, piękne imię. Maksymilian tez ładne ale Maks mi sie nie podoba. reszta to nie moja bajka choć Remigiusz tez ładne.