Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Macie już imiona dla swoich dzieci urodzonych w tym roku?

Polecane posty

Gość gość
Dominik to akurat wiesniackie, kiczowate imie.

Gość gość
13.00 wieśniakiem to jesteś ty, o kiczowatym guście do tego. Uprzedzając twój następny komentarz, nie jestem mamą Dominika, ba nawet nie mam syna.

Gość gość
Prosze was, przestancie szma/cic ten temat, nie obrazajcie sie, nie wyzywajcie. Kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie nt imion, ale nie musicie dodatkowo sie obrzucac blotem. Sa gusta i gusciki, dla jednych Dominik bedzie wiesniackie, dla innych Wieslaw, Czeslaw i Mieczyslaw. No kazdemu imiona kojarza sie z kims lub czyms, i nic na to nie poradzimy. Czasem po prostu samo brzmienie imienia juz nas denerwuje. Prosze o merytoryczne wypowiedzi i uzasadnienie jesli potraficie wytlumaczyc czemu dane imie sie wam nie podoba :)

Gość gość
Koleżanka daje na imię synowi Władysław ;) można się śmiać ale tak im się podoba i koniec :)

Gość gość
Piotr i Adam

Gość gość
13.16 no zależy...śmiać albo płakać, biedne dziecko.

Gość gość
mnie sie tez Dominik nie podoba, uwazam ze jest brzydkie. I co, mnie tez obrazisz?

Gość gość
13:19 biedna to ty jestes na umysle. Wladek to takie samo imie jak Mateusz czy Kacper. Kacper tez jest zreszta starym imieniem..... ciekawe dlaczego nikt sie z Kubusia nie nasmiewa? przeciez dawno temu to bylo imie dla parobka.. Parobek Jakubek tak sie mowilo. Niech Jakubek konie zaprzega.

Gość gość
Racja,byl Jakubek byla Hanka ..a z Wladka czy Stefana sie śmieją niedouczone..

Gość gość
gość wczoraj Nie podam bo zaraz pół Polski podłapie. x x mow ... pewnie brzydkie i nikomu sie i tak nie spodoba... mow smialo ;)

Gość gość
Władysław <3 tak miał na imię mój dziadek <3 dla mnie to zawsze będzie piękne imię <3 po co w ogóle wyśmiewacie imiona? Nie rozumiem? Niech każdy nazwie dziecko jak chce i jak mu się podoba zbędne komentarze schować do kieszeni i ugryźć się w język. .... Krzyś, Piotr, Antek :) Hania, Julia, Lilka :)

Gość gość
Antoni, August, Dominik, Ernest, Gerard, Gustaw, Ignacy, Kajetan, Leon, Lew, Ludwik, Maksymilian, Maurycy, Remigiusz, Seweryn, Tymon, Tymoteusz, Wincenty. x bardzo ładne oryginalne imiona, oprócz Antoniego bo chociaż ładny to w zeszłym roku na miejscu 1. Bardzo podoba mi się Ludwik i wydaje mi się że powoli imię to zacznie wracać, Wincenty też super.

Gość gość
Nadal nie wiemy jak nazwiemy synka. Podoba mi się Jan, ale zbyt popularne... Mąż chce Eryka, mi się bardziej podoba Bruno. Najbardziej jednak przemawia do mnie Jerzy na co mąż się zgodzić nie chce.

Gość gość
W kwietniu urodzi się Marta. Trzy lata starszy brat ma na imię Przemek.

Gość gość
czekam na Oliwkę!

Gość gość
Tylko nie Eryk i Jerzyk!!

Gość gość
Maksymilian będzie.

Gość gość
Mój ojciec miał na imię Jan, jego Stanisław, drugi dziadek Zygmunt, a mój pradziadek Ferdynand. Wujowie to Zdzisław, Mieczysław, a bracia (cioteczni) Michał, Wiktor, Łukasz, Paweł, Adam, Artur. Od męża, jego ojciec to Antoni, dziadek też, pradziadek Maciej. Wujowie męża to Stanisław, a bracia cioteczni to Stefan, Jan, znów Stanisław, Zbigniew, Ryszard. Gdyby brać po rodzinie to podoba mi się tylko Antoni, czyli mojego teścia i jego ojca imię. Pozostaje przeanalizowac imiona wg popularnosci, nastepnie wg bezpieczenstwa i wg oryginalnosci, choc te ostatnie zawsze wywolują kontrowersje.

Gość gość
Też nie rozumiem jak można nazwać dziecko Jerzy lub Władek. Nie piszcie że to normalne imiona, bo tak nie jest, normalne to były kiedyś, tak jak Gertruda no a czy kts dzis tak daje dziecku na imię...albo Włodzimiera, Kazimiera itp...

Gość gość
Eryk i Tomek to najgorsze imiona dla chlopcow ;/

Gość gość
13.38 100% racji . A do tego , o zgrozo zdrobnienie KUBA funkcjonuje już jako samodzielne imię ! dorosły facet mówi- 'KUBA jestem " , masakra .

Gość gość
lepiej jak dorosły się przedstawia "Kuba jestem" niż jak dziecko miałoby się przedstawiać "Władek jestem". Zresztą będzie tyle dorosłych Kubów że nikogo to imię nie dziwi ani nie będzie dziwić, nie t co jeden Władek, Jerzy itp.

Gość gość
A dla mnie kuba to straszne imie, kojarzy sie z ku/pą, niemily wydzwiek imienia, niemila wymowa, no ale wszystko jest kwestią gustu. Wolę już małego jasia czy władka niz doroslego kube, nawet malego kuby nie moge zdzierzyc :(

Gość gość
Eryk i Bruno super

Gość gość
Kimeta albo Nikolina

Gość gość
Emilia albo Ernest

Gość gość
Leszek, Zbyszek, Wisława Moja babcia była Wisia i wołali na nią wiśnia , wisienka :)

Gość gość
Julia, Sylwia, Ilona, Szymek i Zbyś :)

Gość gość
Iga Asenata Natalia x Janek

Gość gość
Pierdzioszek