Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy była żona mojego męża wnosi sprawe o podwyższenie alimentów

Polecane posty

Gość gość
Pracuje w sądzie jeżeli alimenty na kwotę 850 zl były zasadzone dalej niż 2 lata temu to są podstawy do podwyżki alimentów Kwota zależy od rejonu -im większe miasto tym większa "stawka" dlatego dla jedbych 850 zl to duzo a dla innych mało

Gość gość
Lepszy sklep i spodnie za 60 zł? No chyba na przedszkolaka, bo na pewno nie na nastolatkę. A jakość ubrań z Pepco to nieporozumienie. Dlaczego dziecko ma chodzić ubrane jak dziad? Bo tatusiowi szkoda pieniędzy?

Gość gość
w zyciu nie kupiłabym córce czegokolwiek z pepco, sorry ale tam sa same szmaty któe po 1 praniu nadaja sie do wywalenia nie do noszenia. poza tym z jakiej paki moje dziecko ma nosic najtanszy syf skoro do tej pory nosiło i nosi ciuchy dobrej jakosci??!!

Gość gość
16.31 Napisałam przecież, że jak ktoś chce lepsze niż Pepco to może szukać na wyprzedażach.

Gość gość
kupuje cichy dzieciom jak je potrzebuja a nie czekam na wyprzedaze

Gość gość
A ja Ci tłumaczę, że za 60 zł to można kupić gunwo a nie porządne spodnie dla nastolatki.

Gość gość
Wasze dzieci to dziady! Dlatego bo ich rodzice nie potrafili stworzyć im rodziny. A rozdarta, pazerna mamusia w szczególności. Dlatego mają chodzić w ciuchach z pepco!!

Gość gość
16.35 To mało znasz sklepów. Ja kupuje w sklepie z jeansami dla siebie i mają tam za około 100 zł spodnie dobrej jakości(wygodne, długo wytrzymują, nie farbują), na wyprzedaży u nich kupiłam po 40 zł a przecież dziecięce spodnie kosztują mniej.

Gość gość
czytam i czytam facet ma placic jak najwiecej i dla niektorych i 1000 zl na dziecko to malo... i wiekszosc z was jeszcze mowi ze to oczywiscie wina faceta i ile on by nie placil to i tak rozwalil rodzine... a co powiecie na przypDek taki, trojka dzieci, matka zdardzila i odeszla do tego faceta, dzis maja 4 dziecko, on pracuje jako architekt, ona rowniez dobra praca, kupili mieszkanie w nota bene stolicy, gdzie sie przeprowadzila po rozwodzie. a ten byly maz, mimo wielkiej krzywdy dal rozwod, bez orzekania o winie, zyczyl szczescia, dzieci widywal ile mogl, placil ile sad zasadzil, teraz wyjechal za granice bo oprocz placenia na dzieci nie bylo szansy na wlasne mieszkanie, nowa rodzine. no i teraz ona chce wiecej pieniadzy bo dzieci na lekcje pianina, na pilke, na harcerstwo, bo w stolicy drogo, na to i na tamto- a in nie ma szansy odlozyc, zeby kiedys mial gdzie mieskzac, juz nie mowie o nowej rodzinie i mozliwosci wychowywAnia dzieci bo to bylo mu odebrane. ale wy wszystkie tutaj jak murem ze to zawsze facet swinia

Gość gość
Ja noszę spodnie wyłącznie od Holistera, Levisa , Pepe Jeans i moje dziecko również. Dlaczego mam na nim nagle zacząć oszczędzać? Bo tatuś tak chce? A sam buja się nową terenową beemką.

Gość gość
Do 16:44 Trzeba było nie dawać rozwodu bez orzekania o winie Teraz to Ty mógłbyś alimentów na siebie żądać i być spokojnym ze była żona nie wniesie o podwyżkę na dzieci Teraz pozostaje jedynie powództwo wzajemne -czyli równocześnie z jej pozwem sklafasz pozew o obniżenie alimentów z powodu twojej trudnej sytuacji na która masz oczywiście dokumenty. Maria dzieci ma prawo co jakiś czas składać o podwyżkę alimentów.

Gość gość
gosciu z 16.42 zdradz nazwe tego super sklepu z jeansami

W sądzie udowodnij, że to ty dałaś mężowi pieniądze, żeby miał z głowy, a nie masz zamiaru utrzymywać czyjegoś dziecka. Jeżeli staracie się o własne, tez mówcie otwarcie. Po 1 dacie znać, że sytuacja może się Wam zmienić, po 2 ex zrozumie, że nie tylko ona i jej córka są najważniejsze, ale też macie własne plan. No i nastraszycie ja, że jak będziecie mieć kolejne dziecko to Jeszce możecie wystąpić o obniżenie i będzie dostawać mniej niż te 850.

Gość gość
Niech autorka uwaza zeby w ryja nie dostala za to straszenie!!!

Gość gość
gość dziś Pracuje w sądzie jeżeli alimenty na kwotę 850 zl były zasadzone dalej niż 2 lata temu to są podstawy do podwyżki alimentów Kwota zależy od rejonu -im większe miasto tym większa "stawka" dlatego dla jedbych 850 zl to duzo a dla innych mało xxxxxxxxxxxx Co za BZDURY! Jesteś alkoholiczką że wypisujesz takie PIERDOŁY?!

Gość gość
To nie są żaden bzdury. Poza tym co to jest 850zl na dziecko? Skoro stać was na to, żeby zapłacić za rok z góry to może dostać większe alimenty. Czym dziecko starsze tym więcej kasy się wydaje. Ja od ojca miałam 1000zl zasadzone jak miałam 11 lat, teraz studiuje i mam 2500zl. Potrzebny rosną a nie maleją.

Gość gość
gość dziś -> powiedz to tym ojcom, którzy zarabiają 3000 zł/miesiąc. A to jest dobra pensja - proszę pani gówniary.

Gość gość
p.s. A i podziękuj mamusi za to że wlazła pod kotasa z grubym portfelem! Ciekawe jak długo go szczuła swoimi wdziękami? A może wykorzystała moment jak był pijany.

Gość gość
Może wypowiem się jako neutralna- nie jestem była żona, mój mąż byłej też nie ma. Wg mnie 850zl na dziecko to fajna stawka, ale tak do 3-4 rz przy założeniu, ze jest zdrowe. Potem zaczyna się przedszkole, jakieś pierwsze pasje, zajęcia dodatkowe... My na syna 7 lat wydajemy co miesiac: - karnet na basen 120zl - zajęcia piłkarskie- od 50 do 400zl (zależy czy mają tylko treningi, czy wyjazdy) średnio niech wyjdzie 200zl - ciuchy i buty średnio 250zl miesięcznie (średnio bo np w październiku jak mu kupowałam kurtki zimowe, buty, czapkę, 2 pary spodni ocieplanych i 2 ciepłe bluzy to wydalam coś koło 1200 zł) - wyjścia do kina (2 razy w miesiącu- tu w zależności na co idziemy, ale średnio 60zl-tyle że my we 3, samotną matka by jeden bilet mniej miała do kupienia) - książki/ zabawki- koło 100zl, bo na ogół jakiś samochodzik i ze 2 książki - opłaty w szkole-średnio 30zl na miesiąc - jedzenie ???? Wydajemy ok 2000 na 3, czyli niech 600zl wyjdzie na dziecko - opłaty - średnio ok 700-800zl na miesiąc Z tego niech 200 będzie na dziecko bo nie ma komorki. To prawie 1600zl wychodzi. Nie liczę tu leków, bo mały ostatnio miał katar na wiosnę, dostałam wtedy od koleżanki syrop z malin, dałam mu ząbek czosnku i syrop z cebuli i przeszło mi po 4 dniach.

Gość gość
"Ja od ojca miałam 1000zl zasadzone jak miałam 11 lat, teraz studiuje i mam 2500zl. Potrzebny rosną a nie maleją." - PRZESTAŃ CPAĆ! 2500 alimentów to widziałaś w śnie

Gość gość
Są ludzie którzy takie alimenty maja, Wiem że cię to boli :)

Gość gość
18.26 Zgadzam się.też nie jestem samotna matka, ale wiem ile dzieci kosztują. My na córkę 10 lat wydajemy podobnie. Mamy jeszcze syna 16 lat i powiem, że tu wydatki jeszcze w górę. Każ mu ubrać spodnie z pepco za 30 zł. Śmiech na sali. Przecież w szkole by go koledzy śmiechem zabili. Miałby przechlapane. Wiadomo ubierze dresy np za te 100 zł, ale potrzebuje też trochę ubrań firmowych, które nie czarujmy się trochę kosztują. Tak samo buty. Tak samo telefon. Przecież koledzy żyć by nie dali, jakby miał jakiś stary. Byłby ofiarą żartów całej klasy. Wiem wiem, napędzają się oni i my jako rodzice pozwalamy. Ale takie życie. Zawsze tak było, że trzeba było w grupie jakoś się dopasować, żeby nie być ofiarą. Tak było i jest. A skoro ojca stać, to dlaczego dziecko ma dziadowac, czy narażać się na żarty rówieśników, tylko dlatego, że tatuś się znudził i poszukał nowej żony. Małe dziecko to mniej wydatkow, im większe tym dziecko więcej kosztuje.

Gość gość
Matkkooo co wy macie na rozpuszczone dzieciaki co nie założą spodni z pepco ? Albo wyśmiewanie sie w innych bo maja tańsze spodnie ? Ciesze sie ze w mojej rodzinie nie ma takich bachorów .

Gość gość
19.03 W mojej rodzinie też nie ma bachorow. Są tylko dzieci. A ty zadbaj o słownictwo, bo masz jak z rynsztoka i mimo że nie masz w rodzinie bachorow, to niedługo będą się wyrażać jak ty.

Gość gość
gość dziś Dzieciak który nie założy spodni z pepco bo musi mieć drogie to rozpuszczony rozpieszczony bachor . Jak rodziców nie stać na drogie rzeczy to sie zakłada takie jakie sa. No i to wyśmiewanie sie z biedniejszych obleśne i żałosne .

Gość gość
A pozniej z tych dzieciakow wyrastaja snoby i lansiarze, pusto we lbie ale aby komora wypasiona byla , nienawidze takich ludzi ktorzy ucza dzieci oceniania drugiego po tym jakie ma markowe gacie na d***e i jakim srajfonem szpanuje Zaraz sie bedzie tutaj pani tlumaczyc hahaha ale fakty sa takie ze uczysz syna ze byc to miec , ktos kto ma zwykle spodnie jest zerem i mozna go wyszydzac Mam syna 12 lat i w naszej szkole takiego czegos nie ma , dzieciaki ucza sie szacunku do siebie nawzajem , pomagania sobie i nie ma mobbingu , nauczyciele bardzo na to uwage zwracaja , no ale to nie jest widac taka ´elytarna´ szkola

Gość gość
Jesteście śmieszne z tymi niedzielnymi tatusiami bo kto każe tej matce dziecko na codzień wychowywać, niech odda ojcu i sama będzie "niedzielną matka" .Ale przecież wiadomo ze tak nie będzie bo baby są uparte i mściwe.

Gość gość
19.22 Masz dziecko 12 letnie. Ja pisałam o 16 latka. Poczekaj aż twój będzie miał tyle, czy nie będzie zwracał już uwagi na ubiór. Pożyjemy zobaczymy i wtedy zobaczysz, że mam rację.

Gość gość
Obecna zona mojego bylego tez szalała ze alimenty za duże itp.....Załatwiłam to bardzo prosto dają 600zl miesięcznie do tego zbieram rachunki za leki itp przez dwa tyg w miesiącu mąż zabiera ubrania córki do prania prasowania. I przez dwa tygodnie przychodzi do małej do zadań .Nie minęły dwa miesiące i juz doszedł do wniosku ze swoją panią ze 900 zł miesięcznie mogą dać bo przy dziecku dużo pracy i obowiązków

Gość gość
Mój były zostawił nas jak dziecko miało roczek i chciał mi dawać 300 zł no żarty jakieś on sobie wrócił do rodziców chodzi gdzie chce spi ile chce nic nie kupuje dziecku bierze 2 razy na 3 godz i my mamy koszta podzielić na pół to ja nie spałam jak dziecko chore ząbkowanie szczepienia nauka chodzenia a tatuś co odpoczywa sobie po pracy albo imprezka