Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JolantaXXXX01

beta 25 dni po poronieniu

Polecane posty

Witam, mam 27 lat. Poroniłam w 16 tygodniu ciąży + zabieg łyżeczkowania. 7 dniu po zabiegu beta wynosiła 151, kolejna beta wykonana 25 dni po zabiegu 8. Czy to jest możliwe żeby ze tak wolno ze 151 do 8 spadała aż 18 dni? czy możliwe jest ze ten wynik pokazuje kolejną ciąże ( lekarz pozwolił na współżycie po skończeniu plamienia po zabiegu czyli jakieś 1,5 tygodnia po abrazji- byłąm na usg 7 dni po czyszczeniu i w macicy nie było żadnych resztek)? Prosze o szybką odpowiedz. Pozdrawiam Jolanta

Gość gość
Tak, jest to możliwe. Należy powtórzyć badania za tydzień i jeżeli będzie nadal wysoka to do ginekologa, bo może być problem.

Gość gość
Nie to absolutnie niemożliwe, żeby ten wynik był spowodowany kolejną ciążą. To pytanie to żart? Czy naprawdę jesteś tak głupia? Kiedy miało dojść do owulacji, zapłodnienia, zagnieżdżenia?

Gość gość
To całkowicie normalne HCG zawsze tak wolno spada. Zazdroszczę Ci poronienia z łyżeczkowaniem. Ja zawsze musiałam poronic samoistnie 3 razy. No ale teraz mam już 3 swoich dzieci, więc mi wszystko zrekompensowały. Powodzenia

Gość Cooliberek
Ja tez tak miałam i leżalam w szpitalu przez 3 tygodni na obserwacji

No ja też musiałam najpierw poronić " samoistnie" urodziłam martwe 16 cm dziecko które miałam na rękach ale niestety lożysko się nie odkleiło i musieli mnie wyłyżeczkować. Co do odpowiedzi czy absolutnie niemożliwe to 7 dni po zabiegu miałam usg i był już pecherzyk grafa który miał 1,2 mm - wiec możliwa owulacja 14 dni poz zabiegu...

Gość gość
Chyba najlepsze wyjście to zrobić badanie jutro i zobaczyć czy spada czy się podnosi.A dlaczego doszło do poronienia? Czy na usg genetycznym było wszystko dobrze?

Gość gość
Powtórz betę.

Gość gość
Na bete pojde w poniedzialek bo terax weekend. Ale liczylam ze moze ktos mial podobny przypadek. A do po ro nie n a doszlo spowodu krwotokow ktore uszkodzily pecherz plodowy i wody po malu sie saczyly az wszystkie odeszly a dziecko mialo tyle ile nasikalo ale w pewnym momencie serce malenstwa nie wytrzymalo i przestalo bic. Genetycznie nie bylo zadnych problemow ale nie dalo sie zrobic usg genetycznego z powodu zbyt malej ilosci wod ale lekarz stwierdzil ze dziecko raczej bylo zdrowe

Gość gość
Juz wspołżyłaś??? Jestem w szoku :O

Gość gość
Tak. Dostalam pozwolenie na wspolzycie od lekarza gdy tylko ustapi plamienie. Nie na staranie sie o dziecko bo przez 5 lat sama w ciaze nie zaszlam (ciaza z ivf) wiec jakos nie bylo strachu ze moge zajsc w ciaze.

Gość gość
Wielkość dziecka w 16tyg to ok 10cm....

Gość gość
10 cm to crl moze byc ale liczac z nozkani to mialo okolo 16 cm. Wiem dobrze bo trzymalam je na rekach po poronieniu