Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opieka nad dzieckiem nie tylko rolą matki

Polecane posty

Gość gość
Jeśli będąc dorosła kobietą bezdzietną pomagałam swojej matce i teściowej, woziłam do lekarza, mąż kosił trawę etc to czy teraz nie mogę poprosić ich o to żeby na godz lub 2 poplilnowały dziecka. Przecież to chore. Ludzie jakich wy macie rodziców i jakimi byliście dziećmi skoro macie się teraz nawzajem w d***e.

Gość gość
To teściowa teraz skosi ci trawę w rewanżu.

Gość gość
Z wieprzami postępuje się po świńsku.

Gość gość
o z kafe się dowiedziałam że babcia co lubi zajmować się swoją wnuczką jest jakaś nienormalna, że jakby studiowała to by wyszła na ludzi...zapewniam was że ta babcia jest szczęśliwsza i ma lepsze życie i relacje z córką niż wy macie. Nawet do pięt jej nie dorastacie.

Gość gość
21.13 zgadzam się w 100%

Gość gość
O rety, wreszcie pojawił się ktoś normalny ... uff. Bo myślałam, że tu już jakieś sfrustrowane babcie siedzą.

Gość gość
Nie tutaj siedza leniwe, niedorobione mamusie, ktore sądzą, że babcie to nie ludzie i chcą zasuwać do śmierci, żałośne jesteście, wasze dzieciaczki wam odpłacą, baj, możecie już wmawiać , że zajmowanie się waszymi cukiereczkami to przywilej.

Gość gość
Jak mamusia i tatus maja chuc macicy i kootasa, to niech sie sami zajma swoim pomiotem, a nie angazuja rodzine :) banda nieudacznikow, ktorzy mysla ze ich bachor jest pepkiem swiata, pomimo ze jest tak samo nudnym i beznadziejnie nikakim dzieciorem jak milion innych...

Gość gość
Tutaj siedza sfrustrowane mamusie, a nie babcie. Babcie mają się dobrze.

Gość gość
Ty też byłeś / byłaś takim bachorem co zjebał z wiadra po skrobance matki i wychowywał się w szambie

Gość gość
Dziadkowie moga sie zaopiekować, Ale nie musza. Dajcie żyć ludzie. Niestety, czasami rodzice czuja sie rozżaleni, ze nie ma tej pomocy i nie chodzi tu o To, ze nie maja z kim zostawić dziecka, zeby wyjsc sami, czy taka mama nie moze sie wyrwać na Chwile, kiedy ciagle od miesiecy siedzi z dzieckiem, Ale o sprawy poważniejsze jak podjęcie pracy przez kobietę. Nie każda ma dokąd wracać po macierzyńskim badz wychowawczym (pracodawcy swietnie wykorzystują luki w prawie i zwalniają mamy, pozostające na wychowawczym, zastępując ja czesto tańszym pracownikiem). Zeby zdobyć miejsce w żłobku, trzeba miec prace. Owszem, mozna nająć opiekunkę, ale ona tez chce zarobić i jak sie okaze, ze miałaby zarabiać wiecej niz ta mama wracająca Do pracy, to ile Kobiet podejmie prace, Tylko dla idei? Dziadkowie byliby pomocni i ich tez mozna by wynagradzać finansowo. A tak - kółko sie zamyka, nie ma pracy, nie ma żłobka, nie ma z kim Zostawić dziecka - nie ma jak wrócić do pracy. I tym sposobem, kobiety zostaja w domu, lata lecą, a najgorzej, kiedy maz zaczyna sie pastwić, ze ma pasożyta w domu :-/

Gość gość
Ale moja matka nie robila ze mnie osmego cudu swiata i nie wpychala innym, siejac na facebooku ferment jakim to osiagnieciem nie bylo wyrastanie zebow i sranie do nocnika :D

Gość gość
Opieka nad dzieckiem nie tylko rola matki... ale i ojca.

Gość gość
Moja matka zaś, tak jak i babka nie bawiły się ze mną, nie kupowały miliona zabawek, a miałem świetne dziecistwo i bardzo kochałem rodziców. Teraz dzieci wychowują frustratki i co z nich wyrośnie?

Gość gość
dziś Nie tutaj siedza leniwe, niedorobione mamusie, ktore sądzą, że babcie to nie ludzie i chcą zasuwać do śmierci, żałośne jesteście, wasze dzieciaczki wam odpłacą, baj, możecie już wmawiać , że zajmowanie się waszymi cukiereczkami to przywilej. x a twój cukiereczek już ci odpłaca, czy ty odpłacasz swojej mamusi? szkoda że twoja babcia nie pomogła twojej matce w wychowaniu, może wtedy wyszłabyś na ludzi a tak to nic dobrego z ciebie nie ma.

Gość gość
Tu nie chodzi o to by te babki zajmowaly sie wnukami non stop ,chodzi o to by czasem jak jakas sytuacja awaryjna wyskoczy.To tak ciezko raz na miesiac posiedziec z dzieckiem godz.lub 2 ????serio?A juz wogole nie rozumiem dziadkow ktorych nie interesuja wnuki nigdy by ich odwiedzic jak wszyscy domownicy w domu.Chore to jest ze wiezi zadnych nie ma.Kazdy sobie zyje jakby byl sam jak palec.Zero wzajemnej pomocy ,niczego ,jakby obcy sobie ludzie.

Gość gość
Przestańcie tak biadolić, nic wam to nie da. Dziecko trzeba wychować i trzeba liczyc na siebie. Odczepcie się od tych babci, srabci, teściowych, co sa dobre tylko do bawienia. Akurat wam wierzę, że wy tylko raz w miesiącu i na godzinkę. Nie powinniście teraz cos w domu robić, net za was nie posprząta, nieroby.

Gość gość
21:34 Tyle mam ze swojego cukiereczka, co twoja matka z ciebie. A ze swojego cukiereczka będziesz miała też mniej niż zero.

Gość gość
Dbam o moją teściową, ona dba o mnie. I tyle w temacie.

Gość gość
mówią,że niby raz w miesiącu a ja zapieprzam codziennie po 4-10 godzin przy wnuku

Gość gość
Całe dnie napierd....ć na teściowe na kafie to potraficie:) natomiast nie dajecie sobie rady z opieką nad wypierdem.Szkoda,bo jesli lubicie się kochać to musicie pamiętać że z tym interesem zabawy nie ma,z tego są dzieci,a dzieci to obowiązek:) WASZ nie babć głupie p***y.WYPAD do zajęć a rozpamiętywać kto i ile powinien.Teściowe wam nóg nie rozkładały.

Gość gość
Ja miałam po 8 godzin z trójka dzieci siedzieć, bo mam czas- firme w domu - siedzę w domu i nic nie robię przecież. To się nazywa raz, dwa w miesiącu jak awaryjnie trzeba do fryzjera wyskoczyć! Babcie nie dajcie się. Ja się nie dałam i córka zaczyna w końcu coś rozumieć.

Gość gość
Mierzycie innych swoją, JEDNĄ miarą. Czy naprawdę nie wiecie, że jesteśmy różni?

Gość gość
Wy młodzi jesteście wszyscy tacy sami, niedorobieni, roszczeniowi, leniwi i nie chce mi ie już czytać tych "mądrości". Macie wszystkie udogodnienia i nie radzicie sobie z niczym ale pouczać, oceniać, do tego jesteście pierwsi. Nie chce wam się pomagać, bo nie umiecie tewgo docenić. Traktujecie rodzinę jak służbę. Trzeba wami nie przejmować się.

Gość gość
22.36 a kto nas tak wychował??? Wy!!!

Gość gość
Nie rozumiem powszechnej nagonki na babcię co napisała, że lubi zajmować się wnuczką. Wstydu ludzie nie macie. Co wam kobieta zawiniła? Kulturalna, miła, nikogo nie obraziła- jej jedynym grzechem jest to, że kocha wnuczkę i chce się nią choć godzinkę pozajmowac- a tu lecą wyzwiska. To smutne, że w waszych rodzinach się sobie nie pomaga- ale musicie wyzywać się na szczęśliwej babci? Popatrzcie ile w was jadu i nienawiści. Popatrzcie ile w poście tej kobiety radości. Kto ma szczęśliwsze życie?

Gość gość
O k***a mac.. po co te belkoty? Niech kazdy robi co chce - babcie, tesciowe, ciotki, sasiadki jesli chca zajmowac sie cudzym potomstwem to chwala im za to. Jesli nie chca - maja prawo nie chciec.

Gość gość
22:35 Czy ciebie kobieto p***********o? O czym ty piszesz, skąd wiesz czy w naszych rodzinach się nie pomaga. Pomoc nie oznacza wykorzystywanie przez leni i cwaniaków. A życie i miłośc to nie pluszowy miś ani kwiaty. Jak ktoś chce być niańką, to jego wola , a jak ktoś nie chce, to wara od niego. Moim zdaniem ta babcia nie istnieje, to prowo i mam prawo do własnego zdania.

Gość karmieniepiersia
Szanowni Państwo, Jestem studentką medycyny i wspólnie z kolegami z koła naukowego przy I Katedrze i Klinice Położnictwa i Ginekologii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego przeprowadzamy badanie, które ma nam pomóc w zrozumieniu problemów z jakimi zmagają się matki w pierwszych miesiącach po porodzie. Celem badania jest zidentyfikowanie przyczyn niemożności bądź odstępowania od karmienia piersią. Narzędziem badawczym jest stworzona przez nas krótka ankieta. Aby badanie było wiarygodne, musimy zebrać jak największą próbę badawczą. W tym celu zwracamy się do Państwa o wypełnienie tej ankiety, co w znaczący sposób przyczyniłoby się do realizacji naszego projektu. Z góry dziękujemy za pomoc! Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxkRt9A6PDuI2_Eq21IG105G35-dgCFdGNL6GRp5Vd1_Q5oQ/viewform

Gość gość
No popatrz, moja mama też sama chce przyjeżdżać codziennie do wnuczki choć na moment. Ale pewnie jestem trollem i to prowo:) Znam wiele takich babć co się dadzą pokroić za wnuki. Ta babcia ladnie się wyraża, ty obrazasz niewinnych ludzi i jeszcze to słownictwo... Która z was ma kulture osobistą?