Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opieka nad dzieckiem nie tylko rolą matki

Polecane posty

Gość gość
Nie da się dyskutować z kimś nierefrmoealnym, tyle miłości w waszych rodzinach , to co robicie na tym roszczeniowym topiki, skąd tyle jadu, cieszcie się, że czasem wchodzą tutaj wasze matki i babcie bo macie okazję usłyszeć prawdę o sobie , może kiedyś was oswieci, ale czarno to widzę . Żegnam, możecie już zacząć wylewać pomyje

Gość gość
10:05 oni są egoistami i myślą tylko o sobie. Są na mnie źli bo nie wychowuje mojego syna tak jak oni by chcieli I powiedziałam im że ich zasady nie panują w moim domu. Wstawiałam zdrowe granice i oni się zachowuja jak dziewczynki w gimnazjum. Nie mówie że jestem święta ale jestem dobra osoba. Myślisz że takie podejście ich jest normalne? Bo ja nie. Potrafią wejść do mojego domu i mnie ignorować, nie przywitać się i nie zegnac się. To już jest chore, nie myślisz?

Gość gość
Prawda dla nich Droga Pani to jakby pluć na twarz a one mówią że deszczyk pada

Gość gość
A mnie to jedno zawsze zastanawia: jak matka siedzi z dzieckiem to krzyczycie, ze dom powinien być na błysk, obiad z dwóch dań na stole i w ogóle trzeba byc sierotą żeby się z takimi podstawowymi rzeczami nie ogarnąć, a jeszcze spróbuj narzekac to cie zjedzą, ze taki dwulatek to sam miód i w ogóle co to jest siedzenie z jednym dzieckiem - narzekać to byś miała prawo jakbyś miała czwórke rok po roku. Ale jak z dzieckiem ma siedzieć babcia to już jest wtedy ciężka orka i zapie......dol i jak mozna kogos tak obciazac. I nie mowie tu o babciach 80letnich bo takiej to faktycznie moze byc ciezko nawet wyjsc po ziemniaki jak zdrowie nie dopisuje, ale ludzie, wiekszosc babc o ktorych tu piszecie to babeczki w okolicach 50tki, aktywne zawodowo! I maja sie zajac tylko czasami dzieckiem a nie prowadzic za corke/synowa dom! I to samo w temacie opiekunek - matka siedzi: jakbys sie zorganizowala to bys nawet zdarzyla paznokcie zrobic i sushi! Przeciez to relaks, zobaczysz jak do pracy pojdziesz! Niania siedzi? No przeciez to baaaardzo ciezka praca chyba nie myslisz ze ci ktos przyjdzie za 1500zl???? KOBIETY... SAME SOBIE GOTUJECIE TEN LOS. Tym wzajemnym szczuciem sie, zamiast sie wspierac...

Gość gość
10:15 No ale jak już wpadnie to lubi pobawić się z wnuczką. Albo zabrać ją potem na spacer. A przecież to niedopuszczalne wykorzystywanie. I wole byc madralina inaczej niż być takim rozzalonym, złym, podłym i wulgarnym człowiekiem jak ty. Widać, że umiesz tylko nienawidzić. Współczuje dziecku takiej wulgarnej matki. A teraz dawaj z wyzwiskami, bo z każdym wpisem dajesz taki popis, że to aż szok, że masz dziecko.

Gość gość
No to to ciacho nie jest darmowe, a ty i cwana i nieudacznik dodatkowo wyrachowany, bo liczysz co jest darmowe , jak matka zaprasza na obiad cię to nie liczy kosztów , zabawna jesteś

Gość gość
10.34 Pani podsumowała to wszystko na 5 +. Zamknijmy już ten temat.

Gość gość
Dla mnie właściwie podsumowała Pani z 09:43, tej x 09:34 odpowiem, że ma problemy z inteligencja, bo babeczki koło 50 aktywne zawodowo to nie to samo co 30 na urlopie wychowawczym , zaś babeczki na emeryturze mają prawo odpoczac, bo swoje już odchowały, więc z kim tu dyskutować, nieudacznicy i cwaniacy nie mają racji

Gość gość
A no swoje juz odchowaly i jak faktycznie nikt totalnie im nie pomagal to niech im bedzie ze nic nie musza i niech sobie odpoczywaja. A jak swoje podrzucaly matce i tesciowej to maja dlug pokoleniowy i tez powinny pomoc i tyle w temacie.

Gość gość
Poza tym ta 30stka na wychowawczym dyma przy dzieciach non stop bez urlopu czy chorobowego wiec jak aktywna 50tka poswieci 3 godziny tygodniowo to chyba tez jej korona z glowy nie spadnie?

Gość gość
10:34 Okej, to ns drugi raz jak moja mama sama podejdzie do dziecka to jej zabronie. S najlepiej- każę jej wyjsc i nigdy nie wracać.

Gość gość
A co cię obchodzi czy ktoś im pomagał, może nikt , s tobie pomaga pralka, kuchenka, której nie musisz rozpalać, kanalizacja, mikser, podgrzewacz, sklepu na każdym kroku pełne wszystkiego , ale tego nie zrozumiesz o czym pisze, bo jesteś przygłup jak i twoje koleżanki, amen

Gość gość
30 dyma przy swoich dzieciach, a 50 dymała przy swoich , więc daremne żale trolu, a 3 godziny w tygodniu to też mogłabyś matce okna wymyć

Gość gość
11:37 pewnie jeszcze oczekują że właśnie matki przyjadą im okna wymyc bo takie zmęczone po tym jak się zajmują własnymi dziećmi. Biedaki

Gość gość
11:33 mi pomaga pralka a im pomagało spoleczne przyzwolenie na plątanie sie 5 letniego dziecka pol dnia z kluczem na szyi po podworku, czy zostawianie dwulatka samego w domu na pol h zeby skoczyc na zakupy. Żeby realnie ocenic kto mial prosciej trzeba by bylo wychowywac dziecko i w tych i w tamtych czasach.

Moja mama też chciała z robić ze mnie cwaniaka i nieudacznika i chciała przychodzić do wnuczki ale przestałam ją wpuszczać. Kiedyś zaczaiła się pod szkołą i chciała zabrać Amelkę na lody ale na szczęście zdążyłam przyjść na czas i zabrać dziecko złej wariatce. Jak kupiła małej prezent na urodziny i chciała przyjść na urodziny wnuczki to nie wytrzymałam i jej przywaliłam w twarz, obiłam jej gębusię i patrzyłam, czy równo puchnie. Teraz mam święty spokój, babcia nie pcha się do kontaktów z wnuczką a ja mogę być samodzielną, szczęśliwą mamusią- a nie jakimś cwaniakiem i nieudacznikiem.

Gość gość
Nie ma większego trollu od ciebie

Gość gość
11:46 i 11:48 wam to już nic nie pomoże, nawet psychiatra umywa ręce, może przeszczep mózgu ?

Gość gość
No i koniec. Spotkały się 2 trolle. Mama od nieudacznikow i mamuniaameleczki. Choc mamuniaameleczki chociaż bywa zabawna a ta od cwaniaków jest nieśmieszna, wulgarna i prostacka.

Gość mamuniaameleczki
Sama jesteś troll. Albo matka wyrodna. zazdrościsz bo jesteśmy samodzielne i kochamy swoje dzieci. Ty swoich nie kochasz i pozwalasz im na toksyczne relacje z dziadkami. dziadków trzeba izolować i trzymać z daleka ty nieudaczniku i cwaniaku. zazdrościsz nam bo gdy ty w pocie czoła zdobywałas wykrztałcenie to my bawilysmy dzidziusie nasze kochane. z dala od jakiś wrednych babc i dziadkow.

Gość gość
To patologia rodzi dzieci i wymaga od patologi pomocy

Gość gość
No i proszę,takie zmęczone tą cięzką pracą nad dziećmi a tu ujadają od kilku godzin w tym samym temacie.Prawdę wam ktoś wcześniej napisał nieudolne,nieudacznice i cwaniary ha ha ha i ja nie widzę w tym wulgaryzmów choć aż się prosi by wam przyłożyć by w te pięty weszło.Przyjdzie facet z pracy to będą się prawie przewracać ze zmęczenia a szkoda,bo powinien zamontwać kamerkę i zobaczłby tą pracę i te wypociny.Szkoda słow,lepsze byłby dla was wibratory,szkoda mi tych waszych mężów.

ć dziś Dokładnie, nieudacznice i cwaniary. My dwie nie korzystamy z niczyjej pomocy więc możemy sobie na kafe siedzieć ale te bezwstydnice to powinny w ramach pokuty myć codziennie okna!

gość dziś Swoja baba, chce bić innych aż im w pięty wejdzie. Lubię cię. Tak jak ja lubisz agresję. Powinnyśmy się zaprzyjaźnić. Najlepiej pozabijajmy te cwaniary i nieudacznice.

Gość gość
Moja teściowa nie wychowywała swoich dzieci, łaziła wtedy do pracy i na chłopów, mąż mi mówił że jak byli dziećmi z siostrą to siedzueli cały czas z babcią. Teraz teściowa nic nam nie pomaga przy wnukach, albo z wielkim fochem od wielkiego dzwonu, a moja mama już nie żyje, a wiem, że ona by mi pomogła. Teściowa nawet pieluchy nie potrafi założyć.. Jak kiedyś przyjechaliśmy po dzieci to młodszy synek miał zasikaną pieluchę założoną tył na przód.

gość dziś Wyrodna matko jak mogłaś dzieci z teściową zostawić ty krówko leniwa!!!! Prawdziwa matka wie, że kontakty z babciami są niezdrowe!!! Żadna babcia nie chce widzieć swoich wnuków bo swoje dzieci już odchowała!!! Nie masz serca dla biednj kobiety. Jedyny sposób na uszczęśliwienie babć to zrobić tak, by nigdy nie miały kontaktów ze swoimi wnukami, nie wiedziałaś?!? Idź podłogi pomyj a nie na kafe siedzisz, tylko ja i moja koleżanka od nieudaczników mamy prawo do siedzenia na kafe!!!!!!

Gość gość
Mamusiuameleczki, do tej pory mnie drażniłaś. ale jak widzę twoje posty w tym temacie to normalnie cię kocham! Podejrzewam, że Twoja "koleżanka" od nieudaczników to też troll. Jednakże- ty jesteś zdecydowanie lepsza w tym, co robisz. I przynajmniej bawisz, nie irytujesz jak ta druga.

Gość gość
mamuniaameleczki dziś A gdzie ty MATOLE przeczytałaś że ktoś chce kogoś bić?????? :D bo ja czytam juz trzeci raz i nie moge doczytać

Gość gość
mamunialaleczki to koleny świr tylko udający dobrą matkę