Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

LISTOPADÓWKI 2018

Polecane posty

Gość gość ewelina27
u mnie kartę też założy gin na następnej wizycie, ja się wzruszyłam jak usłyszałam serduszko , agaape fajnie że udało się nam po około roku starań pamiętasz mnie z forum planujemy ciążę?

Gość gość
dziewczyny macie już jakieś zachcianki ? usmiech.gif

Ewelina pewnie, że pamiętam :):) super, że jesteśmy znów w jednej grupie :):) a co do zachcianek to u mnie raczej nie jest co bym chciała zjeść a co moge zjeść i mnie nie zemdli a z tym jest na prawdę kiepsko. Czasem jak mam obiad na dwa dni to pierwszego zjem, a drugiego już nie dam rady.

Gość gość ewelina27
u mnie mdłości się nasilają każdego dnia mocniej a co do pytania o zachcianki to u mnie na razie ich brak ,jestem mega senna i tak trochę brak mi sił

Zachcianek raczej nie mam. O jakimkolwiek jedzeniu bym pomyślała to od razu mnie mdli. Dziś na obiad zjadłam tradycyjnie schabowy z mizeria, było pyszne. Przez te mdłości schudłam 2 kg, ale to umnie norma. W poprzednich ciążach też najpierw chudłam a później...ehh :) Bardzo bym chciała powstrzymać się od napoi slodzonych i gazowanych przez całą ciążę i okres karmienia. Nie wiem czy mi się to uda

Gość gość
zołza to pewnie masz wózek ,łóżeczko jak masz już parkę?

Coś Ty, nic nie mam:) Jak Syn podrósł to nie myśleliśmy o kolejnym dziecku. Dopiero od niedawna zaczęliśmy myśleć o tym. Wszystko musimy kupić, ale z jednak strony to frajda. Pieniążki mamy na to odłożone, może nie wszystko ale część na pewno. Teraz na nowo wszystko oglądać, wybierać...fajna sprawa. Aby tylko zdrowie było:)

MamaIgnasia - a byłaś u lekarza potwierdzić ciążę? Może jeszcze nic straconego, daj znać jak sytuacja się rozwinie. Zołza - w jakim wieku masz dzieci? Super, że wizyty udane. Kiedy zamierzacie ogłosić dobrą nowinę? A może już się pochwaliłyście? U nas na razie wiedzą tylko rodzice i teście. Po usg prenatalnym powiemy pozostałym.

Siepniowa mama dzieci mam 6 i 9 lat, u mnie już wszyscy wiedzą i w domu i w pracy. W piątek zaniose zaświadczenie o ciąży.

Gość Dama0601
Ja o ciąży mogłabym nie mówić nikomu do samego porodu... ale mój mąż powiedział najbliższym. W pracy nie wiedzą i wcale nie planuje mówić. Może za miesiąc...

Gość Wika900
Hej Endokrynolog przepisal mi jodid i witamine D3 :) mam brac to plus niezmiennie kwas foliowy. Zachcianek nie mam..w pierwszej ciazy tez nie mialam,zobaczymy jak bedzie pozniej :) jedyne co to w ogole nie mam ochoty na slodycze.

Gość Wika900
O ciązy wiedzą tylko moi rodzice i siostra z mezem i dziecmi, w najblizszym czasie powiemy tesciowej,chociaz wolalabym zachowac te nowine do konca pierwszego trymestru. A przynajmniej po badaniach w 11-14 tygodniu.

Gość Wika900
Zolza super,ze wszystko ok i posluchalas serduszka :)

Zołza ja tez juz schudlam 2 kg :) pewnie przez tą moją diete chlebową, kiedy na wszystko inne mnie mdli. Co do wyprawki to fakt nie mogę się doczekać wybierania tego wszystkiego :) pare artykułów mam już upatrzonych jeszcze od czasu gdy pracowałam w sklepie z artykułami dziecięcymi :) także z pytaniani o wyprawkę foteliki/wózki/laktatory etc. zapraszam serdecznie :D Wiki mnie też odrzuca od słodyczy, chociaż wcześniej uwielbiałam czekolade :) U mnie wie dosyć sporo osób, chociaż też mieliśy nie mówić ale nie wyszło. Wiedzą moi rodzice i rodzeństwo, teściowie, szwagier, moje trzy przyjaciółki, męża przyjaciel, u mnie w pracy wiedzą, kolega męża z pracy, jedna moja dawna nauczycielka i podejrzewam, że mama się u siebie w pracy też pochwaliła :) także z planu nie mówienia nikomu niewiele wyszło :):)

Pozdrowienia od listopadowek 2017 :) Dbajcie o siebie i maluchy! PS Mozecie okazac sie pazdziernikowymi, ostrzegam;)

No raczej jak ktoś ma termin na początek listopada to jest świadomy, że może urodzić w październiku, tak samo jak ktoś z terminem na koniec października może urodzić w listopadzie...

Zgadza się, ja pierwsze porody miałam przed terminem, więc tu też mogę rodzić pod koniec października:) Agappe ja też mam upatrzony wózek, więc zapewne mąż będzie miał zadanie po porodzie :)

Gość siepmiowa mama
Agaape - z pewnością będziemy pytać i korzystać z Twojego doświadczenia:-) chociaż ja właściwie wszystko mam po córce a wręcz za dużo tego, teraz wiem co się przydaje a co nie:-) gosc1003 ja mogę być październikówką, bo termin mam na 7 listopada a ostatni poród był 2 tyg. przed terminem. Pozdrawiam serdecznie:-) Mnie przez mdłości odrzuca od jedzenia, więc na razie nie mam żadnych kg na plusie.

Mi z miesiączki wychodzi pierwszy tydzień listopada, ale Kropek jest dwa tygodnie młodszy więc jak nie nadgoni to raczej będzie z listopada. Zołza a co masz upatrzone? I podziwiam, że chcesz kupować dopiero po porodzie ja bym chyba nie mogła iść rodzić bez kompletnej wyprawki. Poza tym w wielu sklepach czeka się na te duże towary nawet i po kilka tygodni.

Gość Dama0601
Ja o wyprawce nie myśle wcale i powiem Wam, ze zupełnie nie czuje, ze jestem w ciąży - ani fizycznie, ani psychicznie. Przy synu szalałam z wyprawką, przy córce wiedziałam, ze połowa tego, co wydawała mi się być niezbędna, jest zupenie niepotrzebna... A teraz, jedyne co wiem, ze na pewno kupię, to spacerówka MACLAREN ;)

https://supermaluszek.pl/turran_silver_3w1_wozek_dzieciecy_retro?gclid=Cj0KCQjwnfLVBRCxARIsAPvl82G67jN6QYycVBh-T9nUCj7huSHXRtxUov-uMsmD3oIntiEe50egFvQaAoEjEALw_wcB Taki wózek bym chciała. Wózek nie będzie od razu potrzebny, resztę niezbędnych rzeczy na pewno kupimy wcześniej, wózek może również, ale jeśli nie to mąż spokojnie się tym zajmie :)

Gość Wika900
Hej Ja chyba tez troszke schudlam poki co. My wiekszosc rzeczy tez mamy po corci,wlasciwie to nic nie sprzedawalismy, nawet laktator czeka :p Ja nie pracuje :) Myslalyscie moze aby w przyszlosci przeniesc sie w jakies bardziej kameralne miejsce? Jakies forum prywatne np?

Gość gość
vika900 droga wolna możesz na fb ,tu raczej jest taka forma i nie musisz tu być jak wolisz kameralne miejsce

Gość Wika900
A po co ta zlosliwosc? Tylko zapytalam. I nie mialam na mysli grupy na fb.

Gość Wika900
A poza tym moze jakis nick bo nie wiadomo kto to pisal. Gosc ewelina?

Wika nie ma co się denerwować, każdy ma prawo pisać o czym chce, więc olej gościa i cieszmy się swoim stanem błogosławionym:)

Gość Wika900
Zolza racja tylko wlasnie z powodu takich "gosci" w pierwszej ciazy przenioslysmy sie z dziewczynami z kafeterii na forum prywatne :)

Gość gość ewelina27
vika900 ja się podpisuje to jakiś gość który pewnie przypadkiem czyta ignorujmy go

Zołza, kasyczne wózki to nie moja bajka, ale podobno świetnie się je prowadzi. Tylko proszę cię nie kupuj fotelika od kąpletu. Wybierz jakiś dobry i bezpieczny fotelik z regulowanym zagłówkiem, tak by maleństwo miało dobrze chronioną główkę a nie leżało skulone w, foteliku. I daruj sobie polecane wszędzie Maxi Cosi bo one nie mają zagłówka i są bardzo głębokie przez co dziecko ma w nich zazwyczaj złą pozycje. Taka mała rada ode mnie :) Jeżeli chodzi o pracę, to ja do 4.04 jestem na l4 ale później mam nadzieję iść znów do pracy :) Myślę, że na tego typu tematach trolle tak nie buszują i nie ma potrzeby przenosić się na inne forum. Ja tam lubię czasem się ponabijać jak ktoś głupoty pisze :):)