Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy moje dziecko nie chce jesc obiadów

Polecane posty

Gość gość

Corka ma 2,5rokui oprocz pomidorowej i igoekowej nic nie tknie o ziemniakach nie wspomne. A syn, ktory ma 1,5 roku zje wszystko co mu podam. Jak nakłonić corke do obiadów?

Gość gość
Moja zje z zup rosół. Od niedawna czasem pomidorowke. Ziemniaki z wody. mięso tylko jakiś kotlet, czyli schabowy lub pierś z kurczaka, czasem buraczki. Czasem banana. Żadnych surówek czy owoców więcej nie tnie. Uwielbia makron z serem i pierogi ruskie. I to chyba tyle co zje. Kanapki to tylko z pasztetem pomidorowym. Ma 10 lat. Żyje. Rośnie. Wszystkie badania zrobione, anemi nie ma, zdrowa. Dawno dałam sobie spokój z jej jedzeniem. Nic jej nie poradzę, że takie wyborcze ma jedzenie. Zdrowa jest, nie jest gruba, widocznie jej wystarcza. Może jak porośnie, zmienia jej się smaki, albo pojdzie po rozum do głowy, jak dorosnie i będzie więcej warzyw i owoców jeść.

Gość gość
Przestań karmić między posiłkami. Posiłki maja być o stałej porze bez chrupek, soków, drozdzowek między nimi i może zje bo będzie wiedziała że tylko wtedy dostanie coś do jedzenia

Gość gość
Mój syn też jest wybiórczy jedzeniowo.

Gość gość
Mamy posilki o stalych porach a miedzy posilkami nic nie daje...Chodzi poprostu o to, ze ma kilka eybranych potraw i nic poza tym nie tknie

Gość gość
A jak było od małego? Uczyłaś różnych smaków? Sami jecie w sposób urozmaicony? Bo jeśli w kółko jest parę tych samych dań, to dziecko nie ma możliwości rozwinąć sobie kubków smakowych i odkryć nowości, które być może by mu akurat posmakowały...

Gość gość
Wymyslam rozne dania. Szukam w internecie przepisow itd. Ziemniakow od poczatku nie lubila, zadnego mięsa nie zje a z warzyw tylko pomidora

Gość gość
To daj jej to co lubi narazie i jej przejdzie

Gość gość
Autorko, nie zazdroszczę, bo lepiej miec dziecko, co chętnie je, ale moj roczniak za to atakuje każde jedzenie, które ja jem:O podaje mu obiadki bez soli, musy owocowe, owsiankę na wodzie ze startym owocem i masłem, ale on jak widzi talerz z moim "dorosłym" jedzeniem to zachowuje sie jak dziki:D

Gość gość
No t9 niech nie je. Nie zje ze 2, e dni i zgłodnieje,

Gość gość
Do gościa 21.31. Moja córka też czatowala na nasz obiad i wszystko jadła jak miała rok. Dopiero koło 2 lat zaczęła cudowac z jedzeniem, zwłaszcza z obiadami. Więc być może jeszcze wszystko przed Tobą ;)

Gość gość
gość dziś i w czym problem? sól swoje jedzenie mniej (dosalaj na talerzu), i jedzcie to samo, roczne dziecko jak najbardziej może jeść większość "normalnego" jedzenia