Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krew mnie zalewa jak słyszę, że klapsy to metoda wychowawcza!

Polecane posty

Gość gość
Ja bije gdy trzeba.Nic i nikt tego nie zmieni.

Gość gość
20:01 No to gratuluje, a ja z kolei znam mnostwo osob z rodzin pelnych milosci, a te osoby pelne milosci nie sa. Pracuje w zakladzie dla tzw trudnej mlodziezy i zdziwilabys sie ile z tych dzieciakow ma inteligentnych cieplych rodzicow. Analogicznie sa rowniez madre fajne dzieciaki z tzw glebokiej patologii. Wychowywanie dziecka to tak zlozony proces ze jeden klaps nie jest wyznacznikiem tego jakie dziecko bedzie w przyszlosci. Wieksza rola to jak rodzice odnosza sie do siebie nawzajem. Smutke wnioski - wiekszosc tych dzieci nie szanuje kobiet bo ich matki dawaly soba pomiatac.

Gość gość
gość dziś - wiesz co...ty naprawdę jesteś z jakiegoś chorego domu. I tak, klaps to bicie, tak samo jak uderzenie partnera w twarz to nie jest poklepanie.

Gość gość
Także daje klapsy

Gość gość
Wy nie dajecie klapsow i wasze bachory są rozwydrzone,nie wiedzą co to kara i robią co chcą

Gość gość
20.04 No taka agresja to na pewno pochodzi od kogoś kto był dobrze wychowany w dzieciństwie xD Zresztą zdecyduj się najpierw piszesz, że wszystkie posty pisze ja ( autorka ) i że to jakieś eseje a potem że przeczytałeś/aś tylko wstęp ..Tacy właśnie ludzie biją dzieci.

Gość gość
Oczywiscie ze tylko p******a autorka pisze o nie biciu dzieci , na dodatek nie ma pojecia czym jest klaps a czym bicie dziecka

Gość gość
ta babeczka potwierdza, że tylko patologia tak zaciekle broni klapsów - teraz dzieci to juz "bachory" :)

Gość gość
Jak was szef w tylek klepnie w pracy to dzwonicie na policje ze was pobito? :D Smiesza mnie takie babki. Klaps to zlo ale masa matek szarpie dzieci na ulicy albo krzyczy na nie ale one "nie bija" :D

Gość gość
20.05 ale nie mówimy tu o pani Zosi która pewnie dla żartu cię klepnęła po tyłku ale o traktowaniu klapsów jako metodę wychowawczą przez rodziców. Skoro klapsy to nic takiego, nie robią nic złego i tak w ogóle to prawie nie bolą.. to po co je w ogóle dawać ?

Gość gość
20.12 a ty pozwalasz na to żeby cię szef klepał po d***e w pracy ? gratuluje.

a co macie na myśli pisząc klaps, bo szturcha się nawet dorosłego człowieka, któremu zaczyna odpiertalać. poczytajcie sobie co to jest ugruntowanie. czy macie na myśli lanie rytualne starszych dzieci, czy ogarnięcie w d***e takiego małego wrzeszczącego skurczybyka, do którego jeszcze nic dociera? bo takich drugich to dostałam z rodzeństwem pełno, inaczej byłabym martwa i w poprawczaku od swoich pomysłów.

Gość gość
Klaps to takie samo zło jak szarpanie. Sam fakt,że nie potrafisz porównać klapów do zachowan które nie są patologiczne pięknie obrazuje jaka to dobra metoda wychowawcza. Póki co dowiedziliśmy się, że klapsy są lepsze od: policzkowania męża, szarpania i znęcania się psychicznego.

Gość gość
brokeninside87 dziś - tylko patologia "szturcha" się nawzajem

brokeninside87 dziś - tylko patologia "szturcha" się nawzajem x nie widziałeś nigdy alkoholika, histeryczki, nerwicowca, osoby w afekcie to się nie wypowiadaj, i przeczytaj o ugruntowaniu.

Gość gość
Ja mam beke z takich bezstresowych mamusiek. Prosza 100 razy dziecko o cos a ono ma je w dooopie.

Gość gość
Tak jak ktoś tu napisał.. Bicie to nie zawsze klaps, ale klaps to zawsze bicie. To zawsze używanie fizycznej przewagi po to aby kogoś ( w tym wypadku własne, wydawałoby się ukochane dziecko )zawstydzić, poniżyć, spowodować jego ból .. tylko po to aby wymusić w nim ułudę szacunku.

Gość gość
20.16 więc dla ciebie jest albo bezstresowe wychowanie albo wychowywanie przez bicie ? Nie ma nic pomiędzy ?

Gość gość
brokeninside87 dziś - więc jak mówiłam - tylko patologia się szturcha. Np. taka jak opisałaś.

używanie fizycznej przewagi po to aby kogoś ( w tym wypadku własne, wydawałoby się ukochane dziecko )zawstydzić, poniżyć, spowodować jego ból .. tylko po to aby wymusić w nim ułudę szacunku. x 1/ jak rodzic miałby nie mieć przewagi nad dzieckiem i jak spełniałby swoje funkcje? 2/skąd wiesz, w jakim dokładnie celu ktoś podejmuje jakieś kroki?

tylko patologia się szturcha. Np. taka jak opisałaś. x aha. osoby z rakiem też są patologią? zara Cię szturchnę to mi przestaniesz dogadywać

Gość gość
20.07 oczywiście,ze wychowanie dziecka nie jest takie proste. Oczywiście, że czasami mimo największych starań ponosimy porazke.. Ale czy uwazasz, że te dzieci z domu pełnego miłości ( choć to pewnie też tylko pozory ) byłyby lepsze i nie miałyby problemów gdyby były wychowywane biciem i krzykiem ?

Gość gość
Dlatego zazwyczaj dzieci klepie sie w tylek a nie w twarz Nie raz dalam klapsa mojemu mezowi , bo cos ’nabroil ’ wcale nie czul sie pobity :)

Gość gość
bijesz osoby z rakiem? gratuluję

Gość gość
To poszturchaj jakiegoś 120-kilowego faceta jak zacznie się nieodpowiednio zachowywać ;-) Klaps jest metodą na złamanie woli dziecka - działa wyłącznie dlatego, że dziecko jest od nas kilkakrotnie słabsze (bo u silnego faceta spowodowałby efekt wręcz odwrotny). Jesteśmy ludźmi i nie oceniam negatywnie każdej matki, której puściły nerwy, ale nazywajmy rzeczy po imieniu: to nie metoda wychowawcza tylko nasza-rodziców utrata panowania nad sobą.

Gość gość
Mnie tato bił pasem i wyrosłem na bandytę. Ale dobrze się z tym czuję.

poczytajcie sobie, dlaczego dzieciom odpiertala z natury, że jak dorosłym odpiertala to jest to powrót do dziecka, regresja i o ugruntowaniu.

Gość gość
używanie fizycznej przewagi po to aby kogoś ( w tym wypadku własne, wydawałoby się ukochane dziecko )zawstydzić, poniżyć, spowodować jego ból .. tylko po to aby wymusić w nim ułudę szacunku. x 1/ jak rodzic miałby nie mieć przewagi nad dzieckiem i jak spełniałby swoje funkcje? 2/skąd wiesz, w jakim dokładnie celu ktoś podejmuje jakieś kroki? x 1. A kto mówi o tym, ze rodzic nie ma przewagi nad dzieckiem ? Ma, ale tej fizycznej nie powinien wykorzystywać. Powinien wzbudzać w swoim dziecku szacunek - naturalny a nie wymuszony strachem, powinien być dla niego autorytetem. Dziecko powinno czuć, że rodzic ma nad nim władze ale musi też wiedzieć że ma w nim oparcie i gwarancje bezpieczeństwa. 2. No to wytłumacz w takim razie po co jeszcze się bije dzieci ?

Gość gość
To nie musi być nawet czlowiek, spóbuj metody z biciem na psie, tylko dużym! (jest mniej rozumny od twojego dziecka któremu podobno nic nie można wytłumaczyć). Jak cię ugryzie to ci się odechce klapsów

Gość gość
Jetem przeciw klapsom, ale nie będę wyzywała kogoś komu zdarzyło się je stosować, one nie są dobre lecz... Czy autorka chciałaby zakazać stosowania środków przymusu bezpośredniego służbom porządkowym?. Czy jeśli dziecko zrobi coś co zagraża zdrowiu lub życiu jego lub innych to autorkę też zaleje krew jeśli dostałoby klapsa