Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wścibska teściowa

Polecane posty

Gość gość

Co zrobić? We wszystko się wtraca, w prowadzenie domu, wychowanie dzieci. O wszystko wypytuje mnie i męża. Chciałabym to jakoś zakończyć ale Tak żeby się nie obraziła. Mieszka w domu obok ciągle przychodzi przesiaduje.

Gość gość
Do tego lizała mi cipkę a ja wrzeszczałam z rozkoszy

Gość gość
Wprowadź zasady i poinformuj ją o tym, ale spokojnie, stanowczo, bez wyrzutów. Gdy sie bedzie wtrącac powiedz jej, ze bardzo dziekujesz za troskę ale jesteś dorosla, to twoja rodzina i ty bedziesz decydowac. Jak sie obrazi, trudno. Jak nic z tym nie zrobisz, będzie jeszcze gorzej. Przerabialam na wlasnej skorze.

Gość gość
Dodam jeszcze że razem z teściowa mieszka jej drugi syn świeżo po ślubie i ich Tak nie dręczy. Tamta synowa od razu postawiła granice ja to za miękką chyba jestem.nie chce jej urazić bo od czasu do czasu zostaje z dziećmi

Gość gość
A może jej nie wtajemniczajcie w wasze sprawy. Jak wypytuje, jak się wtrąca to zmieniaj temat. Kieruj rozmowę na inny tor.

Gość gość
Wymyj jej okna trolu

Gość gość
No staram się jej nic nie mówić mąż to czasem coś wygada. Teściowa potrafi jak gdzieś jadę z dziećmi pytać gdzie jedziemy mówię do miasta ale po co. Dzwoni do mnie,telefon mam zajęty to przyjdzie i pyta z kim rozmawiałam. I ciągle uwagi o dom: to pranie jeszcze wisi, a nie odkurzane dzisiaj, znowu to samo na obiad.

Gość gość
A pod spódnice ci zagląda, jeśli nie to w porządku jest

Gość gość
No to ty chodź do niej do domu i również rób uwagi! Co? Mama nie gotowała sobie dzisiaj obiadu? Dlaczego u mamy ciągle te same firanki wiszą? A dlaczego to? A dlaczego tamto?

Gość gość
Nudne prowo, nudni ludzie i ograniczeni

Gość gość
Czasami mam wrazenie zo jej to sprawia przyjemnosc. Widzi ze mnie denerwuja te jej uwagi. Też mieszkała że swoją teściowa i jak mówił mąż nie dogadywaly się. I żadne zmienianie tematu i mówienie że nie musi mi dawać rad że radzę sobie z domem i dziećmi nie pomaga.

Gość gość
NIe da się zjeść ciastka i go mieć. Ustal granice - najwyżej teściowa się obrazi - i co z tego? od tego się nie umiera, naprawdę.

Gość gość
Spęd bydła tutaj marnuje czas, a kto zajmie się obiadem? Pewnie wścibska tesciowa

Gość gość
Boję się że do niej żadne słowa nie docierają i już się chyba nie odczepi

Gość gość
Do niej nic nie dotrze, więc o czym pierdzielicie, dniami, tygodniami, latami.Obiad sam się nie ugotuje.

Gość gość
Lustro, lustro, lustro. Jedyna rada traktowac ja ze wzajemnoscia, krytykowac dokladnie za to samo za co ona ciebie :). Co ci szkodzi, najwyzej sie obrazi, i tak obrazilaby sie, za inne, te grzeczne metody tez, a ty przynajmniej,będziesz miala spokój.

Gość gość
Tak spójrz w lustro i zastanów się dlaczego nikt cię nie lubi

Gość gość
gość dziś Tak spójrz w lustro i zastanów się dlaczego nikt cię nie lubi XX uwazaj, bo sie sama zachlysniesz swoim jadem. A co do lustra, chodzilo mi o metode "lustra" czyli stajesz sie czyims odbiciem, jak on wredny, to ty tez, ja on krytykuje to ty tez, jak on pierwszy zaczyna aluzje, to ty przy następnym spotkaniu tez pierwsza zaczynasz aluzje :)

Gość gość
A już rozumiem, jesteś wredna, to teściowa też wredna, proste jak świński ogon