Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do osób po 30stce nadal mieszkających z rodzicami. Nie wkurza was to?

Polecane posty

Gość Teppic    No1
Ja, właśnie w ramach niedawania się wykorzystać, za 1-2 lata będę mieszkał w Czechach.

Gość gość
tu 13:26 ostatnio wizyta lekarska z badaniem, z tabletkami i dojazdem przyszła mnie prawie 400 zł a zarabiam ok. 1700 i za wynajem pokoju płace 600 a są pokoje nawet za ok. 1000 zł. Ludzie jak samemu żyć w Polsce ? ? no jak ?

Gość gość
Pisanie głupot na forum niczego nie zmieni. Macie jakieś konkrety do zaoferowania?

Gość gość
wkurza jak zapraszam laske do lozka a mama wpada do pokoju bez pytania z kawa i ciasteczkami.juz niejedna mnie zostawila przez te naloty

Gość gość
Jak rząd wprowadzał niekorzystne zmiany dla społeczeństwa, to gdzieście byli? Nie chciało Wam się interesować polityką i reagować w porę, woleliście się bawić, chlać i grillować, to teraz macie! Przykro mi, ale zbieracie obecnie konsekwencje własnej głupoty i braku zaangażowania w życie społeczne i sprawy państwa. Myśleć należy wielokierunkowo i perspektywicznie. Jedyna kwestia, o którą zadbaliście, to wolność w sieci, dzięki czemu możecie sobie siedzieć i narzekać do woli. Idioci.

Gość gość
Do gościa z 13:23 - kobieto uciekaj! Jeśli facet ma prawie 30 lat i wymaga od mamusi pełnego utrzymania, nie dokłada się do rachunków, nie potrafi nic wokół siebie zrobić (uprać, ugotować sobie najprostszego posiłku czy posprzątać) to wiej!! Lepiej nie będzie. Mówię z własnego doświadczenia. Zaręczyłam się z takim nierobem i darmozjadem, ale w porę zobaczyłam co mnie czeka. To są duże dzieci, które nie żyją, a jedynie pasożytują na innych.

Gość gość
Mieszkam blisko granicy z Czechami i też myślę o pracy w normalnym kraju. Sporo osób stąd pracuje w Czechach, w swoim zawodzie za lepszą kasę. Personel medyczny, pielęgniarki, fizjoterapeuci, położne. Jak jest taka możliwość to dlaczego nie? U nas nawet potrzebnych zawodów się nie docenia i wygania z kraju

Gość Teppic    No1
@ Otóż. Moja żona jest fizjoterapeutką, w Polsce wypłata za tę robotę to jak by ktoś w mordę dał, że zacytuję klasyka. Stąd Czechy właśnie - gdyby jechała w tym momencie, bez języka i obywatelstwa, i tak dostałaby z miejsca 200% obecnej stawki.

Gość gość
Ani troche nas to nie wkurza. Jakby wkurzalo, to bysmy sie wyprowadzili. Ogarniasz? To po co stawiasz glupie pytania. Kazdy wybiera wariant jaki mu odpowiada. Mieszkanie z mama ma wiecej zalet niz wad jesli rodzinka jest OK. Komu sie nie podoba, ten sie wyprowadza i tryra po kilkanascie godzin na dobe, robi zakupu, sprzata, pierze, prasuje - przeciez to dodatkowe pol etatu i to jesli sie nie gotuje w domu, z gotowaniem wychodzi pelen etat. Mama robi to wszystko za frico i nie domaga sie nowej kiecki czy butow albo wycieczki jak zona, tez darmowa sila robocza. W dzisiejszych czasach baby same wskakuja do lozka, wiec z uklad z mama jest idealny. Masz kase na imprezki, masz ugotowane i wyprasowane.

Gość gość
Tak się składa, że też pracuję w tym zawodzie. Od 7 lat. Mieszkam sama, ale po śmierci męża ciężko mi utrzymać się z tego, co zarabiam

Gość gość
gość dziś Wasze dzieciaki w przyszłości będą reprezentowały podobny pogląd, i to Wy będziecie robić za darmową siłę roboczą dla niesamodzielnych wygodnickich potomków. Niestety, postawę życiową przejmuje się od rodziców.

Gość gość
A po kim się przejmuje prawienie morałów nieadekwatnych do rzeczywistości? Nawet do prywatnego gabinetu pacjenta kijem z ulicy nie zapędzisz, a ty myślisz kategoriami, że wystarczy wykształcenie, a pieniądze gwarantowane

Gość gość
14:03 Wystarczy świadomość polityczna i wykształcenie, jak gość z 13.33 napisał. Natomiast nad Wami zakulisowo pracował cały sztab specjalistów psychologii, dlatego teraz nawet nie uświadamiacie sobie logicznych podstaw i faktów. Bezrozumny motłoch.

Gość gość
Dlatego trzeba zadbać, żeby ewentualne potomstwo przyszło na świat w normalnym kraju, gościu 13:51 ☺

Gość gość
pojawił się zgred morały prawiący, nie ma sensu dyskutować

Gość gość
Co się porobiło? Zawsze jak nie zbok to znudzony emeryt prawi swoje mądrości od 7 boleści

Gość gość
A więc oświeć nas jakie to są logiczne podstawy?

Gość gość
gość dziś Świadoma jednostka obywatelska, a wokół niż intelektualny niezdolny do analizy logicznych argumentów. Racja, patologia.

Gość gość
Czy potrafisz sklecić zdanie zawierające jakąś treść czy tylko wrzucasz w nie słowa które wydają ci się "mądre"?

Gość gość
Nie można wymagać żeby od wieku przedszkolnego każdy myślał nad tym, jak zadbać o swoją przyszłość. Od tego są rodzice, widzą, co się dzieje i podejmować konkretnie decyzje

Gość gość
Koniec karmienia trolla, znajdź sobie inną rozrywkę ☺☺☺

Gość gość
Mam 42 lata Mieszkam z rodzicami w bloku na 65 metrach. Zarabiam 2400 brutto, nie mam dzieci. Mam faceta, aerobik spotykamy się tylko na mieście , nie wyobrażam sobie razem mieszkać. Rodzice mają emerytury, a mi starcza z pensji na własne wydatki, nawet na wakacje sobie odłoże. W jakim celu po 40 mieszkać osobno, jak tak wychodzi taniej????

Gość gość
Co za bzdura. Skąd pewnosc, ze dorosle dzieci wykorzystuja rodzicow, czekaja, az sie im poda, nie placa za nic. Nie znacie takich, ktorzy rodzicom pomagają a p0zrynajmniej sami dbaja o siebie? A ze się domach spotkają z inteligentnymi, fajnymi rodzicami przerasta wyobraźnie tych, ktorzy maja buraczanych, ktorych sie wstydza, myslac, ze im samym sloma juz w butach znikła - a tak to szybko nie bywa...Zrozumcie , cwoki, ze sa ludzie z rodzicami na poziomie!

Gość gość
Po mojemu jedynie jak rodzice mieszkają w domku, a na dodatek są schorowani to wspólne mieszkanie z dziećmi może mieć sens. W bloku to bez sensu. Kiedyś spotkałam się z 40 latkiem, który mieszkał z mamą w wieżowcu. Spytalam, czy nie chciał by się wyprowadzić. On mi na to, że nie, bo pomaga mamie, bo mama parę lat temu owdowiala, a on nie chce, aby ona była sama. Zapytałam go więc, co w sytuacji, jak by poznał kobietę i się zakochał? A on mi na to, że wtedy od razu się wyprowadza od matki. Czujecie, jak pozna kobietę, to wychodzi na to, że tą matkę zostawi, już nie będzie się martwił, że samotna. Poza tym raz się nacielam, spotykałam się z kimś, kto mieszkał z mamą, ale argumenty były takiesame jak na forum, że pomaga mamie, że po co ma wynajmować, że zbiera pieniądze itd. Całość zakończyła się tym, że po roku nie miał się zamiaru wyprowadzać od mamy. Mama była najważniejsza. Kobiet można mieć wiele. To było z 8 lat temu. Ostatnio spotkałam naszych wsonych znajomych, podobno on nadal mieszka z mamą, nie ma nikogo. Tylko już mu stuknelo 45 lat. Są różne sytuacje, ale trzeba się dobrze przyjzec, jak ktoś ma 35 lat i nadal mieszka z rodzicami, to jeżeli nie ma poważnych powodów, ku temu, jeśli choroba nie stoi na przeszkodzie, ani chwilowe kłopoty, to należy być ostrożnym w znajomości.

Gość gość
13:28 W UK lub DE to sami milionerzy z Polski :D:D

Gość gość
Ja mam 24 lata mieszkam z rodzicami i za.kase zrobilam sobie operacje plastyczna teraz kwas bede miec i rozne zabiegi poprawiajace wyglad. A wy pasztety na mieszkanie wydajecie oszczednosci hahah i na bachory

Gość Teppic   No1
@ Współczuję braku samoakceptacji.

Gość gość
Zazdroscis ze moge pozwolic sb na takie operacje

Gość gość
16:16 Mieszkam sama i tez zrobiłam sobie operacje :D i robię, co chce a nie to, co mama mówi.

Gość gość
Ale to biedota umyslowa przezywac tak zycie innych.