Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myslicie o wolnej niedzieli w handlu ?

Polecane posty

Gość gość

Moja kolezanka pracuje w Tesco na kasie. Nic ja tak nie drazni jak niedziela. Od bladego switu nawiedza sklep wlasnie geriatria. Nie rodziny, nie zapracowani,ale wlaasnie dziadki i babki.

Gość gość
Wg mnie pracownicy powinni móc wybrać czy chcą wtedy pracować, albo jakoś na zmianę, ale zakaz handlu to głupota. Jeśli politykom tak bardzo lezy na sercu dobro rodziny, niech stworzą lepsze warunki do życia, a nie bawią się w zapewnianie pracownikom wolnego czasu. Co do koleżanki z tesco, co to za różnica kogo obsługuje na kasie ?? :D

Gość gość
Zakaz to totalna głupota. Dlaczego pan Zdzisiu, co ma swój własny rodzinny sklep nie może go w niedzielę otworzyć i zarobić trochę na pijakach wychodzących z kościoła? Duże sklepy: prawo pracy powinno wymuszać stawki wynagrodzenia typu 100% lub 200% więcej dla pracujących w nocy czy w weekendy. Wtedy właściciel decyduje, czy mu się to opłaca czy nie. Są kraje, gdzie handel w niedzielę nie działa. Jest dużo krajów, które tak miały, ale się wycofały z takich durnych reguł. Ale Polska pod rządami PiSu idzie odwrotnie do ewolucji i rozwoju cywilizacji - zmierzamy szybkim krokiem do ciemnego średniowiecza.

Gość gość
Powyzej ,zgadzam sie z toba ! Niech pracuje ten kto chce. Chetni beda. Mnie tez sie wydawalo ze nie ma znaczenia kto stoi przy kasie. Ale jak zzaczelam mi opowiadac ile ci ludzie potrafia wymyslic problemow ,to glowa mala. Nie ze zloswiwosci, raczej z malego ogarniecia" zwiazanego z wiekiem. Ale to sa ci ludzie,ktorzy najbardziej krzycza zeby zamknac sklepy w niedziele. Jednak to pierwsi klienci .

Gość gość
Znowu sie zaczelo... Juz istnieje jeden watek (i to nie maly) na ten temat!

Gość gość
Nie znam go. To jest moj temat.

Gość gość
Ale po cholere zakladac kolejny skoro juz taki istnieje!?

Gość gość
Ale ja nie wiem ze istnieje. Nie mam zamiaru przegladac kafe z ostatnich kilku miesiecy.

Gość gość
wystarczy wpisac slowo klucz ;)

Gość gość
A ja uwazam ze marnujesz czas. :) Albo napisz co myslisz, albo znajdz temat,ktory bardziej cie zainteresuje ;)

Gość gość
Glupota ten zakaz. Niby dlaczego handel ma miec wolne w niedziele i to OBOWIAZKOWO, a np. teatry maja dzialac, autobusy jezdzic, kolej to samo, restauracje - otwarte, policja w robocie, ochorna - w robocie, logistyka w robocie, itd. Co to, handel - swiete krowy? Jakby im chodzilo o ludzi, to by dali zapis, ze praca w niedziele ma byc platna 250% i pracowalby , kto by chcial.

Gość gość
: Dokładnie tak. Znajoma pracuje w call center i cholera ją bierze, jak słyszy to użalanie się nad handlowcami pracującymi w niedzielę. Jest mnóstwo innych ludzi, których czasem pracy nikt się nie interesuje.

Gość gość
ja mysle, ze w wolnym swiecie zakazów powinno byc jak najmniej. Rozumiem zakaz np. nieprzekraczania prędkosci, ale handlu? To chore... Jak sie komus nie podoba, to niech nie pracuje w handlu. Przeciez chyba wiedział, jaka prace bierze? Taki zakaz bedzie uderzał we wiekszosc ludzi, i tylko ew. pozytywny dla mniejszosci w sklepach- bo i tak nie kazdy jest za , np. wielu studentów co moga pracowac tylko w weekendy

Gość gość
up